Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Re: Nokia Lumia 930

Post od Apolo »

marko75, Slazem se sa svim sto si rekao. Razumem individualne potrebe ali sa tim led notifikacijama se nekad preteruje kao da telefon nista ne vredi bez toga. Imam L830 i glance ne koristim, iako je recimo koristan na poslu da je upaljen u toku radnog vremena da se ne bi stalno njakao telefon, a ovako sto ti kazes uzimamo svi telefon po 200 puta u ruku i cackamo.
Festina lente.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ja recimo smatram da je apsolutni kriminal što Lumia uređaji nisu uniformni, barem u okviru segmenata. Po meni je Glance super stvar, jer upravo služi tome da ne moraš telefon da pipkaš svaki čas. Stoji lepo na ekranu da li je stiglo nešto novo. Ko ne voli da koristi ovu opciju, u meniju je isključi. Ali da je neki uređaj ima a neki drugi ne, i to ne zbog segmenta već zato što su rešili da ubace taj i taj model ekrana jer je toga bilo na zalihama, e to mi je sumanuto. Da 640 ima funkciju koju telefon tri klase iznad nema, to je prava budalaština i ništa drugo. A još veća je ludost hardverski ugraditi neki delić, a onda ga softver ne podržava.

Ja lično volim da na osnovu nekog indikatora znam šta mi je stiglo bez paljenja ekrana. Volim glance na 925, a volim i notifikacionu lampicu na Passportu. I smatram da je glance bolji, mada i led u raznim bojama ima svoj šmek. Jedino me nervira što se posle nekog vremena ugasi. Ja bih da to blinka sve dok ne uhvatim telefon da pogledam šta je stiglo.

Jabučilo nikad nije ni imao ovu opciju, pa se barem može reći da su tu dosledni. Smatraju da nije potrebna funkcija i tako teraju. Lumia pak izgleda da luta od modela do modela i od filozofije do filozofije. Počinje da zamara. Ja lično kad sam razmatrao 930, glance mi je bio ogroman minus, i zbog toga je nisam uzeo. G3 mi je u to vreme bio bolji telefon za isto novca. I sada bih pre uzeo 830 ili 1520, baš zbog glance, iako je 930 daleko lepši od oba.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Sve bi to resila jedana najobicnija remider call,sms itd. aplikacija koju sam ja na symbianu redovno koristio. Ja ponekad radim bucan posao i necujem propusteni poziv a telefon stoji na polici i meni bi koristio zvucni signal da se je nesto desilo. Ali takve aplikacije nema i teramo dalje. :)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Meni bas nije jasno da pored glance vi prizivate led. Bacim pogled na mob vidim vrijeme, datum, kalendar za sutra, propusteni poziv, poruku, mail, viber, messenger. Za sta ce mi led?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Pa i ne treba ako imaš glance. Ali eto, 930 ga nema. I jedno i drugo zajedno je preterivanje.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Sa L930 su kiksali, al nedopustivo bi bilo da opet na nekom od modela izbace glance. To nek mi bude jedan od zastitnih znakova

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Pa, i bio im je zaštitni znak - i to Nokijin, ako me pamćenje služi.
Da su mogli da ga ubace i u 930 - mogli su, ali mi ne fali nešto mnogo, jer su mi svi telefoni poslednjih godina bili bez Glensa (osim vremešnog E7 koji i dalje povremeno palim).

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

E, aj napravite novu temu "Glance vs LED" pa nastavite tamo. :D Ispamovaste temu. :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Nismo, komentarišemo 930 i nepostojanje Glensa i LED-a kod istog. ;)
Evo, ja imam 930, i mogu ti potvrditi da nema ni Glens, ni LED. :P :D
Dakle, sve je u okviru teme. :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Evindzer napisao:https://www.youtube.com/watch?v=5TJiiVvJIBk
Lep "rivju", bar meni. Nema sumnje koji je bolji telefon, ali i ovaj moj se dobro drzi. :wink: :oops:
Izbrisali video sa gornjeg linka zbog autorskih prava :D, pa evo istog videa, samo što ovaj radi. :lol: :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=UqsG6maWTww
A evo još nečega, mislim da ga do sad nismo postavljali:
https://www.youtube.com/watch?v=NAR0INSHeb8
PS: lik je sve luđi i luđi, počinje da me podseća na "adrianisena" (https://www.youtube.com/user/adrianisen). :D :D
Ali je prilično lepo govorio o L930, pa ću mu oprostiti što su mu oba telefona iz videa (neoprostivo) prljava. :lol: :lol: :lol:

simbijanac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Jan 2015. 20:12
:: Sony XA2 Ultra
:: Sony XZ2 / Nokia E7

Post od simbijanac »

Hoce li neko da kaze nesto detaljnije samo o kameri na L930? Da li je stvarno brutalna kao sto sam cuo i da li neka druga Lumia ima bolju kameru od ove?postoje li filteri i efekti kao na s3 ili sony?koliko je prosjecno u mb teska slika pri automatskom podesavanju?hvala.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

simbijanac, O kvalitetu ti mogu posvedociti neki testovi poput ovog.....

http://www.pametnitelefoni.rs/testovi/t ... 29673.html

Sto se samih detalja tice, sad ce kolega Evindzer da ti prokomentarise samo da se nakaci na forum :)
Festina lente.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Kakve sve sajtove imamo kod nas... "Odvalila" :D Svako danas može napraviti sajt.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

El Laki, Mora da je je bilo u naletu euforije ali slazem se da su izrazi malo tinejdzerski :)
Festina lente.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

E pa to... Ne zalazim u to da li je tačno ili ne, samo da ovakav i slične naslove ne čitam da su na ne znam kom sajtu. Inače sam čitao originalan post i jeste L930 pobedila. Pričali smo o tome pre par meseci još.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

simbijanac, kamera je odlicna, ali na automatici tesko da ces postici nesto vise od dobre fotke. Medjutim, skidanjem pojedinih kamera aplikacija, te primenom njihovih filtera, podesavanja i gluposti, mozes zaista da napravis vrhunske fotke. Mene iskreno mrzi da se cimam, i dovoljna mi je automatika, jer sam klasican point-and-shoot korisnik, ali oni koji zele nesto vise, ce uz malo truda izvlaciti i 110% mogucnosti ove kamere.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

El Laki napisao:Kakve sve sajtove imamo kod nas... "Odvalila" :D Svako danas može napraviti sajt.
Ha, ha, ha,.... pa ovaj sajt je stvarno cirkus. Nalupa se čovek za medalju. Priča o testu koji je obavljen na Phonearena, a rezultate je potpuno izokrenuo i zbog toga nigde nije mi postavio link ka tom testu.

I onda se još neko ovde nađe pametan da linkuje ovaj cirkus sajt kao relevantan izvor podataka. :lol: :lol:

Dakle, evo ispod linka koji vodi do originalnog testa na sajtu Phonearena,.... tek da se vidi kakvi su zaista bili rezultati.
http://www.phonearena.com/news/HTC-One- ... re_id67432
El Laki napisao:.....Inače sam čitao originalan post i jeste L930 pobedila.
Ajde pogledaj ceo test sa linka koji sam postavio i videćeš da nije.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pa čekaj, zar to nije članak za glasanje a ovo sa rezultatima?
http://www.phonearena.com/news/Nokia-Lu ... st_id67659

Sećam se od ranije rečenice da je L930 pobedila do tada neprikosnoveni Note 4 (prethodno pobeđivao sve redom).

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

El Laki napisao:Pa čekaj, zar to nije članak za glasanje a ovo sa rezultatima?
Jeste, ali pogredaj po kategorijama kako je teklo glasanje. To je bilo čisto navlačenje da pobedi L930 pa su zbirno sabrali sve glasove, umesto da svaku kategoriju boduju zasebno po rezultatima glasanja (6,5,4,3,2,1) pa tek tako da saberu bodove i dobiju neki redosled, samo što je onda pobednik neko drugi.....

Čak i ovo ukupno sabiranje svih glasova daje sasvim drugačiji rezultat od onoga što je napisano na ovom cirkusu od domaćeh sajta sa kojeg izdvajam samo jedan citat....

„Lumia 930 je u ovom namećanju izašao kao pobednik sa 6032 glasa, pobedivši Galaxy Note 4 sa svega 100 glasova“

:lol: :lol: :lol:
Poslednja izmena od 1808 u Uto, 28. Jul 2015. 17:34, izmenjeno 1 put ukupno.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, osciluju rezultati od scene do scene, i sam kada sam gledao bio sam iznenađen kako kod pojedine scene neki model izađe bolji od nekog drugog ili čak najbolji od svih 6. No, kada se podvuče crta zaista odskaču Lumia i Note.

A što se tiče ovog našeg sajta... Šta reći. Da nije smešno, bilo bi tužno. Ali nažalost nije jedini ovakav. Generalno na našem području ima relativno dosta sajtova posvećenih smartfonu, dok se kršteni mogu nabrojati na prste jedne ruke. To je bezveze. Ako želiš da se baviš nečim, radi to kako treba a ne da to liči na cirkus.

Odgovori