Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Re: Nokia Lumia 930

Post od Apolo »

Oscilacije su ocekivane po kategorijama, na kraju krajeva tako je i kada se porede i neki drugi proizvodi. Medjutim, kada se pravi grubo poredjenje mora se uzeti prosecna ocena u obzir, odnosno ukupna ocena iako je pozeljno prikazati i ocene po pojedinacnim kategorijama, pa neka ljudi uzimaju sta im je bitnije.
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Apolo napisao:Sto se samih detalja tice, sad ce kolega Evindzer da ti prokomentarise samo da se nakaci na forum :)
Eve me. :D :lol: :D
Iskreno, nisam neki stručnjak za fotografiju: pre L930, najbolja kamera na telefonu koju sam imao bila je ona na E7, a ona nije bila najbolja na tržištu ni onda kad je E7 izašao.
Mislio sam da će miodrage moći da odgovori konkretnije od mene, ali izgleda da i on koristi kameru isto kao i ja, pa ne znam šta bih još mogao dodati onom njegovom komentaru - osim da su na automatici za moj način korišćenja slike više nego dobre i da zadovoljavaju moje potrebe.
Kao što svi znate, postoji gomila mauelnih podešavanja, kao i gomila brendiranih aplikacija za izvlačenje maksimuma iz kamere - samo što tokom leta nisam imao vremena da ih sve isprobam. Od onoga što sam probao, najviše mi se dopadaju "Lumia Refocus" i " Rich Capture", koji jako lepo rade i koje sam jedine često koristio za ovih par meseci, koliko imam telefon.
Naravno, postoji i pregršt drugih aplikacija sa filterima i efektima, i ponešto od toga imam instalirano, a najviše mi se dopada "Fhotoroom" - da, sa početnim F, a ne P.
Ne znam koliko su "teške" slike, nisam obraćao pažnju, ali kad proverim, i to ću napisati.
Dakle, za mene, slike na dnevnom svetlu su odlične i na automatici, dok po noći definitivno treba pročačkati podešavanja da bi slika bila bolja od prosečne. Uz to, dupli blic radi veoma dobar posao u zatvorenom i pri minimalnom osvetljenju ili potpunom mraku.
Da li ima boljih kamera od ove? Nesumnjivo. Da li je ova kamera i danas dobra? Da, a za moje potrebe, rekao bih - i odlična.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Ja bih se mogao nadovezati jedino u vezi sa kamerom na L830 posto volim manuelna podesavanja, a recimo da je L930 kamera nesto jaca od 830 pa ako ce to pomoci kolegi oko izbora :/
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

https://www.youtube.com/watch?v=ZVTa-zcNfR4
Nisam ga hard-resetovao posle abdejta na Denim, nadam se da mi ni u buduće to neće zatrebati, ali, čisto da budem siguran - je li ovo prava procedura?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer, prava procedura je da udjes u meni i kliknes na reset phone. Da se ne lazemo. Dugmici se upotrebljavaju ako i samo ako telefon nece da digne sistem. Prava procedura je malo drugacija - vol- + power, i kad zavibrira drzis vol+. Kad se pojavi uzvicnik, ide pomenuta procedura koja je data.
I posle update-a, reset NIJE potreban, i uredjaj NECE raditi bolje. Isprobano!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

miodrage, slažem se, nikakvu promenu u radu nisam primetio posle hard reseta.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage, hvala.
Čitao sam da posle abdejta nije potrebno raditi reset, pa i nisam, ionako radi bolje nego pre abdejta. :wink:
A iskreno, mrzelo me da pamtim proceduru sa dugmićima :roll: pa sam pomislio, ako je video dobar, a zatreba mi za "ne daj, Bože", mogu da ga ponovo pogledam. 8)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ljudi jedno pitanje
kako da kontakte iz androida prebacim na ovo čudo.probao sam export 930 očita samo kreatora
probao sam neki contact backup ocita samo prvog na listi. ima li neka fora?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

VeNoM, najlakse ti je da na androidu sinhronizujes kontakte sa gmail nalogom, a onda da taj nalog dodas na 930.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ili da na kompu udjes u ms nalog, da u njemu dodas gmail kontakte, i telefon ce sam sve da preuzme.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Kolika je realna cena ovog telefona polovnog,u dobrom stanju?
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Zavisi koliko je star. Sa ili bez garancije. Po meni 250+ ...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

VeNoM , dobro došao među malo, ali odabrano društvo WP korisnika. ;)
Znam da nisi nešto oduševljen WP OS-om, ali daj mu šansu, kao i 930-ici, osim grejanja (posebno tokom ovih letnjih dana), ja mu ne nalazim neku veću zamerku.
Što se tiče kontakata, najlakše je sinhronizovati ih sa mejlom, kao što su ti rekli, to je najlakša i najbolja opcija koju koristim godinama.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Evindzer hvala. stvari koje ja koristim na mobu od programa su uglavnom vezani za slike tj fotke. flicker, instagram i jos neki ne rade onako kako bih ja zeleo ali polako da se uhodam. ali mob sam uzeo da pokažem sebi da mogu i nešto drugo osim sonija (dok ne dodje z5) i da malo vidim tu cuvenu kameru. inace prednja razbija kakve detalje i boje ima.
e sada stavio sam na 5mpx i mislim da je to ok (zadnja)
i jos jedno pitanje zta pocetak (malo je teze kada sa androida predjes na win). da li postoji mogucnost da se lockscreen iskljuce vec kada se DT ili power on da odmah ide u onaj ekran sa ikonama razlicite velicine tj homescreen?
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

VeNoM, nije moguce.
Sto se kamere tice, ako zelis zaista da cupas maximum iz uredjaja, nadji rawer aplikaciju ili tako nesto, koja ti omogucuje da iscupas samu sliku kamere, a ne postprocesiranu koju je softver uredjaja vec ispeglao, ljudi se kunu da su samo cupanjem tog raw formata i sa malo dodatne SVOJE obrade pravili remek dela, ja sam imao prilike da vidim na drugim forumima.

Sto se prednje kamere tice, ako zelis apsolutni maximum, Lumia Selfie aplikacija razbija!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Upravo instalirao "Rawer", pa ćemo da vidimo kakva je moja laička presuda o funkcionalnosti. ;)
I ja sam isto pitao za lok-skrin, i od Miodraga dobio isti odgovor.
Dakle, tebi je prednja kamera dobra? Ja je nisam ni tri puta do sad uključio, nisam nešto zavisnik od selfija - ipak sam ja mator čovek. :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Naravno da mu je dobra kad je koristio sony, sony na mobilnom i kamera dva sveta, kao da ne pravi najbolje snezore, valjda ih softvr zeza, njohov senzor na lg ili samsung daje bolje slike nego na sony telefonu. I to je još zadovoljan sa 1.2 MP, zamisli da je neka od 5MP ili 8MP kao što sad ubacuju prednje za selfi :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

uradio sam sihronizaciju kontakata i sada sve lepo radi.razmisljao sam da li da uzmem ovo čudo ili pak 1020 i s obzirom da je drug član imao dosta problema sa 1020 i sa onim spikerom koji se zapuši odustao sam od njega.
inače greje se kao ringla ali šta da se radi.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Stvarno se toliko greje 930? Mislim, greju se svi na ovu vrućinu, ali ako se više greje od sony onda se definitivno greje više od ostalih.

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Sep 2014. 00:21
:: Xperia Z2

Post od Tyrael »

xD koji hate 'lebe mekani xD

Vaša poruka sadrži 28 karaktera.

Odgovori