Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Vlada Zem, nisam stavljao nikakav "hack" za kameru, jedino sam instalirao program Camera Pro i kad sam vidio da slika zauzima 7+ MB...
Slikama sam prezadovoljan i sa fabrickim programom za slikanje bez tog "hack-a" a ako ga imas posalji mi na mail uputstvo ili program taj, sta je vec...
oxigen, ja sam imao N82 sa 8GB karticom i prelazak na N8 je bio prijatan i vrijedno toga. Jedno vrijeme sam se bio zalijepio prije za N97 ali sam shvatio i "dosao sebi" da osim novijeg OS-a, ne tako dobrog TS-a i cak losije kamere (zbog nedostatka xenona). I na vrijeme dosao sebi i kad sam vidio N8 znao sam da je to moj sljedeci fon.
I vrijedi svake marke... Toplo ga preporucujem.

oxigen, ja sam imao N82 sa 8GB karticom i prelazak na N8 je bio prijatan i vrijedno toga. Jedno vrijeme sam se bio zalijepio prije za N97 ali sam shvatio i "dosao sebi" da osim novijeg OS-a, ne tako dobrog TS-a i cak losije kamere (zbog nedostatka xenona). I na vrijeme dosao sebi i kad sam vidio N8 znao sam da je to moj sljedeci fon.

janka_88, pomenuo je gameforce to ali ne videh da je još neko probao.
"Fortunately there is a hack to remove the 85% compression & set it at 97% or 100%. 97% is largely enough with file sizes at 4MB."
Evo ovde imaš - N8_Goodies
pozz
"Fortunately there is a hack to remove the 85% compression & set it at 97% or 100%. 97% is largely enough with file sizes at 4MB."
Evo ovde imaš - N8_Goodies
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
rudulan, hey nekako mi je to, po malim oglasima... kupovina... Ne znam ! I uostalom, ja sam iz Republike Srpske, tako da ih ovdje imas samo po cijeni od 350-380 Eur... Tako da mi se to ne isplati
janka_88, pa kamerica je 12 MPx ako se ne varam, tako da...

janka_88, pa kamerica je 12 MPx ako se ne varam, tako da...

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
- zavodnick
- Expert
janka_88, da. U pravu si. Ja imam 5MPx kameru i slikemi budu oko 1 MB... Naravno, zavisi od vrste slike, ali u prosjeku recimo da su tolike
Ali i ne predstavlja mi problem, jer su slike odlicne kad ih prebacim na komp
Prezadovoljan sam AF-om koji odlicno odradi posao 

ja sam u svoj ubacivao taj hack, stavio sam samo manju kompresiju slika i video da snima sa 30frejmova. nije losa, mada ovako na prvu razlika je samo u "tezini" slike, a i to vise opterecuje procesor, samim tim i baterija se verovatno brze trosi
tako da sto se mene tice, slika bila 2 ili 4-5MB manje vise je jednake kalitete, bolje onda da je 2 

- zavodnick
- Expert
janka_88, zavisno od toga koji mail koristis ?! Recimo yahoo daje 10MB, gmail 25MB...
( samo ove brojke bi se trebale provjeriti jer su te brojke prije bile, a sad nisam siguran )...
EDIT: Sad sam provjerio ove brojke i tacne su... U google mozete da ukucate <mail klient> attachment size limit i onda ce vam ponuditi nekakve odgovore
( samo ove brojke bi se trebale provjeriti jer su te brojke prije bile, a sad nisam siguran )...
EDIT: Sad sam provjerio ove brojke i tacne su... U google mozete da ukucate <mail klient> attachment size limit i onda ce vam ponuditi nekakve odgovore

- janka_88
- Expert
zavodnick, koristim fabricki program za mail na N8 i samo unesem podatke za svoj yahoo nalog a kad saljem sa kompa max velicina attachment-a je 25MB za yahoodok telefon automatski izbacuje da je max velicina dozvoljena za attachment 4096kb tako da ispada da sam mob nece veci mail da posalje preko tog fabrickog mail-a. Na N95 i na N82 je potpuno drugaciji fabricki program za mail pa se i ne sjecam vise kako je tamo bilo ali ovdje mi ne nudi opciju za max velicinu poslatog mail-a.
- zavodnick
- Expert
janka_88, nije li lakse da ides preko Opera-e i da onda ides na mail ( yahoo, gmail... ) i da onda saljes... Znaci, vjerujem da bi bilo da kao preko racunara saljes 
EDIT: Da li neko ko koristi ovaj telefon zna da li ovaj telefon ima automatsku regulaciju osvjetljenja, jer to u jednom testu nisam primjetio da ima, a E7 ima ?!
Hvala

EDIT: Da li neko ko koristi ovaj telefon zna da li ovaj telefon ima automatsku regulaciju osvjetljenja, jer to u jednom testu nisam primjetio da ima, a E7 ima ?!

- janka_88
- Expert
zavodnick, ja koliko sam primjetio meni se automatski pojacava odnosno smanjuje osvjetljenje ekrana kako god da ja podesim u telefonu. A sto se tice mail-ova ovaj fabricki mi vise odgovara i ide mi brze posto imam i widget na home screen za mail pa odma udjem i saljem i automatski mi tu stizu. Al eto posto nije sad ni cesta situacija da saljem velike mail-ove onda se moze i preko Opere. 
Nego imam problem sa par tema koje sam instalirao. Naime, ne mogu ih obrisati iz application manager-a jer su jednostavno tamo nestale. Desavalo mi se to i na N82 kad instaliram na mem. karticu neke teme, ne sve. Ove teme sto imam na N8 instalirane su na mass memory. Da stvar bude jos misterioznija, jutros sam odradio reset svega sa onom sifrom *#7370# i time obrisano sve sa memorije telefona i te mass memory ali su teme i dalje tu.
Nije da mi nesto pretjerano smeta al opet bi volio znati u cemu je problem i da ih obrisem ako bude ikako moguce.

Nego imam problem sa par tema koje sam instalirao. Naime, ne mogu ih obrisati iz application manager-a jer su jednostavno tamo nestale. Desavalo mi se to i na N82 kad instaliram na mem. karticu neke teme, ne sve. Ove teme sto imam na N8 instalirane su na mass memory. Da stvar bude jos misterioznija, jutros sam odradio reset svega sa onom sifrom *#7370# i time obrisano sve sa memorije telefona i te mass memory ali su teme i dalje tu.

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
janka_88, To je do verzije sw.... u telefonu i narednom verzijom bi trebalo biti ispravljeno. Tako je bilo i sa n79 teme instalirane na C su se videle u instalirane aplikacije a kad se instaliraju na E tad se nevide i novim softverom su to bili ispravili.
Postoje dva resenja za to: prvo je da ih reinstaliras na C i drugo je da pronadjes aplikaciju Uninstall King ona vidi sve i lako brise. Ovde sam ja pisao o tome. klik.
Postoje dva resenja za to: prvo je da ih reinstaliras na C i drugo je da pronadjes aplikaciju Uninstall King ona vidi sve i lako brise. Ovde sam ja pisao o tome. klik.
- zavodnick
- Expert
janka_88, upravo sam htio reci da je to do verzije soft-a
Ali deksicom je tu da ti pomogne
Nego, probaj da nadjes negdje od piratskih site-ova Uninstal King i mislim da sam ga vidio na par mjesta, ali o tome vise na PP
deksicom, samo ne mogu da vjerujem kako mozes da se sjetis svih imena tih programa
Ja koliko sam programa probao i izbrisao, vec nakon 20-og sam se pogubio 

deksicom, samo ne mogu da vjerujem kako mozes da se sjetis svih imena tih programa

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
janka_88, kako tebi se instalira Uninstall King i nemoze da se otvori ili ???
zavodnick, imam bas mnogo aplikacija ranije dok sam imao spor internet sam i kupovao aplikacije od jednog tipa iz BG. a sada ih sam pronalazim i tako. Kad pronadjes neku aplikaciju i uciniti se zanimljivom i ti je instaliras, otvoris i aha to je to i tomi netreba i uninstal. Tako rade mnogi a ja ne ja je malo duze koristim i procenim dali je potrebna telefonu i dali je korisna.
zavodnick, imam bas mnogo aplikacija ranije dok sam imao spor internet sam i kupovao aplikacije od jednog tipa iz BG. a sada ih sam pronalazim i tako. Kad pronadjes neku aplikaciju i uciniti se zanimljivom i ti je instaliras, otvoris i aha to je to i tomi netreba i uninstal. Tako rade mnogi a ja ne ja je malo duze koristim i procenim dali je potrebna telefonu i dali je korisna.