Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
araphel, mislim da ne mora da uzima njemacki firmware, jer i vecina Balkans product code-ova imaju jezik pisanja njemacki vlado1968, udjes u message/new message/text message/options/writting language
i tu probaj da nadjes Deutsch i ako radi, onda super, a ako ne, onda radi kako ti je araphel rekao
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
Srdjan78, ne bi trebalo da "sjecka"... S druge strane, da nemas pokrenuto nesto jos na telefonu, nekakvu app u pozadini ?! Mozda ti "otkida" RAM-a, pa onda zato sjecka... I naravno, da li kad pustis video clip koji si snimio, da li se primjeti to "sjeckanje" ?
To mi se desava od kada sam instalirao Garmin. Secka i dok gledam video zapis i kad ga prebacim na komp. Da li treba da reinsalitam tel i kako se to radi, a da ne izgubim imenik i ostale instalacije...
Srdjan78, da li imas problem i sto ti se skratilo trajanje baterije? ako imas, problem oko toga a i oko seckanja ti pravi garmin koji uvek radi u pozadini.ž da bi to sprecio, treba da izbrises dva sistemska fajle sa memorijske kartice koji pokrecu garmin automatski. brises ovo:
E:\Resource\plugins\CardRunner.rsc preimenovati (obrisati) u CardRunner.rsc.old i
E:\sys\bin\CardRunner.dll preimenovati (obrisati) u CardRunner.dll.old
Nemam pomenute foldere da bih mogao da menjam ekstenzije fajlova.
E:\Resource\plugins\CardRunner.rsc preimenovati (obrisati) u CardRunner.rsc.old i
E:\sys\bin\CardRunner.dll preimenovati (obrisati) u CardRunner.dll.old
Srdjan78, koji Garmin imas ?! Mislim da bi bilo najbolje da instaliras verziju 5.00.50.
Bas ti to djoxie pokusava da objasni, odnosno da 5.00.60 ima jedan bug koji Garminu "dozvoljava" da radi u "pozadini"... => to ti "jede RAM"... E sad, ako nemas te fileove onda vjerujem da imas 5.00.50, ali ne mora da znaci.
djoxie, da bi on video to sto si mu napisao potreban mu je Y-Browser e to mu u gornjoj poruci nisi napomenuo. U menadzeru datoteka se nevide ovi folderi a mozda je i potrban hak.
Za taskman pogledaj pp.
Kad instaliras task menadzer proveri ram a i preporucujem ti da zamenis verziju Garmina.
djoxie, ni ja nemam taj drugi folder, tako da za taj drugi nisam siguran...
Na E: imam samo system, a u system folderu imam Apps,Data,Install,Temp a bin nemam.
Meni se to desavalo na N82 kad je bila previse natrpana kartica koju sam imao od 8GB, naime bilo mi je zauzeto oko 6GB i poceli su mi se stvarati ti problemi. Cim sam oslobodio memoriju da zauzece bude oko 3,5-4GB nije vise bilo sjeckanja. Naravno pod uslovom da se snima na memorijsku karticu. Pozdrav
janka_88 i meni se to desilo, ali Srdjan78 je rekao da mu se to pocelo desavati kad je instalirao Garmin, tako da...
Ali sustina je da se covjeku pomogne
Nego da li ti imas ove file-ove koje je djoxie nabrojao ?!
deksicom, upravo sam nasao foldere, ali fora u tome je sto sam jutros pogasio fon i prije nego sam dosao na forum, nasao sam...
Ono sto Srdjan78 nema je hackovan telefon, pa nije ni cudo sto ne vidi ove foldere...
No Srdjan78 nemoj da se brines, naci cemo nekako rjesenje za tvoj problem
Iskreno ne znam ni zasto bi Garmin pravio te probleme kad nije ni meni pravio na N82 koji ima duplo slabiji procesor a ja nisam nikakve procese ubijao i brisao neke fajlove od garmina i sta ja znam sve. Al eto sve je moguce... Kakvo ti je zauzece memorije i kakvu memorijsku karticu imas u njemu? Ujedno da odma uklonimo dilemu da li je do memorije probaj snimati na memoriju telefona.
svi ovi folderi se vide kada se telefon prikaci na komp u mass storage modu i kada je na kompu omoguceno pregledanje hidden foldera, sto uradis my computer-tools-folder options-view i onda imas opciju "show hidden files and folders"
djoxie, da... ali ja imam virus na kompu pa ne mogu da uradim da gledam hidden files/folders janka_88, ni meni Garmin ne pravi problem na N95ici, ali ja imam Garmin 5.00.50, ali kad sam stavio 5.00.60 pocelo mi je nenormalno "jesti" ( ionako slabu bateriju ), pa sam skontao da mi taj Garmin pravi problem, a vidjao sam jos ljudi koji su imali problem slican mom i samo se tim moglo objasniti...
zavodnick, bateriju 100% resava ono sto sam naveo, tj brisanje fajlova. ta dva fajla su povezana za autostart koji drzi garmin non stop ukljucen u pozadini, cak i kad se u podesavanjima garmina podesi da ne radi u pozadini. brisanjem ta 2 fajla neces napraviti nikakvu gresku u radu programa.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.