Nokia E61

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

guava, GPS receiver je bez ikakvog ekrana, bez icega, mozes da ga vidis na Nokijinom sajtu, trazi LD-3W (povezuje se na fon putem "plavog zuba"). Zvuk ide iz zvucnika telefona, solidno se cuje, i navigacija je vrlo dobra. Ja koristim TomTom, i skinuo sam jos neke dodatne voice packove za njega, trenutno koristim Dartha Vadera. Screenshotove iz TomTom-a necu da kazim, imas skoro na svakom sajtu gde se taj program spominje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

BladesEyeZ
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 21. Dec 2006. 08:59

Post od BladesEyeZ »

Gde moze da se nadje AD-46 u Srbiji i da li podrzava 2 gb MiniSD ako je neko stavio od kog proizvodjaca pozzz...

Goxxyy
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 04. Avg 2007. 12:46

Post od Goxxyy »

Ljudi sta mislite o kupovini E61 preko telenora, dali se to isplati, ili da odem u neku radnjicu pa da ga kupim. Sta mi predlazete.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Telefon je odlican, vredi svaku paru koju das za njega. A to da li kupovati preko operatera, to ti sam proceni. Ja licno ne zelim da budem niciji rob, pogotovu ne 2 godine. Sam vidi sta ti se najvise isplati.

BladesEyeZ
Novajlija
Novajlija

Post od BladesEyeZ »

Kakav rob pa ti procenis sam koliko trosis mesecno i prema tome uzimas paket ........naravno to je dobro ako si vec njihov korisnik.... kao ja ............Uzeo sam E61 preko telenora stvarno je pakovanje extra sva oprema uputstvo sve na srpskom telefopn uzeo za 15 min nikakvo cimanje sto se mene tice preporuka posto niakad ne bih uzimao telefone po ovim nazovi radnjama kod nas u nekoj kutiji samo sa punjacem ili kako vec

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja sam uzeo fon u prodavnici u originalnom Nokia pakovanju, sa full opremom, preda mnom su otpakovali iz celofana kutiju, i rekao sam nakon testiranja (jedno sat vremena sam ga muchio kako sam god znao) da ga uzimam, ali bas taj primerak sto sam ga imao u ruci. Preda mnom su ga zapakovali nazad, ja platio i dovidjenja prijatno. Godinu dana garancije... milina.
A to za uzimanje paketa... neka hvala, volim da platim ono sto znam da sam potrosio, i tu je prepaid neprikosnoven. Na postpaidu nemam takvu kontrolu, uvek imaju neke muljavine... neka hvala.
A rob zato sto onda 2 godine moras da si kod njih (ili ne moras, ali moras da placas), i ako recimo uvidis posle par meseci da ti neki drugi operater bolje lezi, sta onda?
Nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari.

Goxxyy
Novajlija
Novajlija

Post od Goxxyy »

Hvala na odgovorima.
I ja imam slicno misljenje kao i Miodrage, i ako sam telenorov postpaid korisnik (ali ne trosim puno mesecno pretezno kucam porukice a paket mi je mobijunior, a sms je 1din sa pdv-om pa mi se zato ne menja paket).
Ajde reci mi ako ti nije problem sta se nalazi u full pakovanju, i dali mozda treba da obratim paznju na neke detalje pri kupovini fona.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

U full pakovanju se dobija: telefon, baterija, punjac sa adapterom 3.5mm>2mm, CD sa softverom, uputstvo, USB Ca-53 kabl, mono handsfree slusalice, i Mini SD kartica od 64 MB sa adapterom za SD kartice.

BladesEyeZ
Novajlija
Novajlija

Post od BladesEyeZ »

Miodrage....sto se tice kontrole racuna na postpaidu imas specifikaciju poziva i tu se vidi svaki poziv koji si napravio i koliko je trajao tako da je to malo paranoja a sto se tice radnje naravno pored uzimanja paketa preko operatera samo takve radnje i dolaze u obzir.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Alo bre, pa ne trosi se novac samo na pozive i poruke. Onda koji ce nekome ovakav telefon. Tu je jedna od glavnih stavki internet. I tu i tamo ti perfidno djeknu po 10-20k, sta je to, ali skupi se. Mom kumu su odjednom ispostavili racun 900 din. On se frapirao, prvo sto 2 nedelje kartica uospte nije bila u telefonu, drugo stoje napravio 10 minuta poziva, 40 SMS-ova i 80 kb interneta. Reklamirao je, ali nije uvazeno, i morao je da plati. Sledeci dan je ubio postpaid i vratio se na prepaid.

Goxxyy
Novajlija
Novajlija

Post od Goxxyy »

Resio sam konacno idem sutra da kupim fon (godinu dana cekam da padne cena ali ne vredi ko zna zasto je to dobro), ajde ako nije problem preporucite mi neki GPS da uzmem to sve u paketu.
E da jos jedno pitanjce ako pronadjem fon sa qwertZ tastaturom da bezim od njega ili da ga uzmem pa navicicu se vec. Hvala unapred.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako nadjes GPS Nokia LD-3W ili LD-1W, to ti toplo preporucujem. Razlika je u kapacitetu baterije. Za neke druge nemam iskustva.
Sto se tastature tiche, sam si rekao, navici ces se.

Goxxyy
Novajlija
Novajlija

Post od Goxxyy »

Care hvala ti puno na pomoci ajde molim te jos mi reci gde ima u bg da se kupi Nokia LD-3W trazim po netu ali ne mogu da ga pronadjem.
Evo mog maila posto je ovde zabranjeno reklamiranje. goranpetrovic1@yahoo.com.
Hvala jos jednom.

guava
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jan 2005. 01:56

Post od guava »

koja je razlika izmedju ovih za nase trziste sa srpskim i ovih drugih, jel im tastatura identicna ili se razlikuje? i da li ima na tastaturi ch tj sh i ostalo

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Pa nasa tastatura je qwertz + sadrzi srpska slova.Imas jos nemacku qwertz,englesku qwerty,zatim arapsku qwerty sa arapskim slovima i jos postoji azerty,mislim da je to sve.
E sad osim razlike u polozaju Z i Y,postoji razlika u razmestenosti ostalih znakova,npr ,.: i slicno,znaci sve tastature sadrze sve specijalne znakove,ali su razlicito razmesteni.U svakom slucaju bilo koju da uzmes,navici ces se (osim na azerty :wink: )
Najpribliznija tastaturi na kompu je engleska qwerty :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Goxxyy, pojma nemam gde uopste ima da se kupi, ja sam dobio od brata iz Nemacke, rekao sam mu sta da kupi i to je to.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Phantom Lord »

Mislim da LD-3W ima u Comtrade-u,tako bar pise na sajtu,a ako ne pokusaj kod zvanicnih deraca,ovaj distributera nokie :D

guava
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jan 2005. 01:56

Post od guava »

hvala Phantom, jos samo ako neko koze da mi kaze da li ima u bg da se kupi uopste i u kojoj radnji, posto izgleda da je nestasica....

@goxy ld-3w imas na www.svezamob.com (imas link gore) ili u dobracinoj, oko 9 soma je

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Extra Extra!! Daje se na znanje, daje se na znanje! Pazi sada 'vamo!!!
Nisam hteo da otvaram novu temu, moze sve i ovde lepo da se iscita. O cemu se radi? O vrlo znacajnoj stvari za korisnike E61 aparata, ali i za sve ostale koji imaju integrisan WiFi u telefonu. Naime, cackanjem telefona i promenom nekih opcija mozete da boostujete WiFi signal i do 20%!!!
Evo kako se to odradi:
Menu>Tools>Settings>Connection>Wireless LAN>Options>Advanced Settings>Automatic config. DISABLED!!! Tu ipak sve ostavite kako jeste, ili moze da se i promeni jacina u mW, ili da se iskljuci i power saving. Zapamtite samo kako je bilo sve da mozete da vratite.
Napominjem da ce ovo da pojede bateriju, ali je odlicna stvar ako je negde signal slabiji. Znachi ja iz stana normalno hvatam 2-3 APa, a kad sam ovo podesio, odjednom sam video 10 komada. Signal se pojasao u proseku za 12%, ali kod nekih i za fantasticnih 20%.
Javite sta ste uspeli.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Phantom Lord »

Hm,meni vec stoji na disabled,kuku zato meni baterija traje samo 4 dana :D
Salim se,ali stvarno meni vec stoji na disabled,ostalo je na default podesavanjima. :|

Odgovori