Nokia N97
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Imam priliku da se cesto 'druzim' sa ovim telefonom jer ga drugar koristi,kupio ga je u Svajcarskoj cim se pojavio u prodaji,telefon ima svoje bagove,tipa nece da se otkljuca,pobrljave mu senzori za osvetljenje,jako sporo otvara aplikacije.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
uradio sam promenu koda i update na 10ak telefona (n82,n95,n85,n79...) i to preko NSS i NSU. planiram da kupim n97 i zato pratim i ovu temu. sada ste me naplasili sa tim crkavanjem fona prilikom updatea sa promenjenim product codeom. Cime to raditi? phoenix ili nss+nsu. ako je phoenix resenje, skinuo sam taj najnoviji koji pominjete. sad ide problem, posto to nisam nikad koristio, gde naci firmware (pogotovo hrvatski sa fm transmitterom i srpskim jezikom). nokijin sajt ili nesto drugo. moze i pp.
unapred hvala
unapred hvala
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
dakle ovako....
potreban ti je Phoenix i Firmware, prvo instaliras Phoenix, zatvoris ga, pa potom instaliras firmware!!!
onda kreiras novu konekciju:
file=>add connection=> potom pobrisi sve konekcije koje vidis tu zatim klikni na new=>cekiraj USB=>tada bi trebao komp da izbaci da je nasao USB zatim zatim next i onda klikni na manual setup i iz padajuceg menija izaeri USB i onda sve lepo potvrtvrdi.
ona opet klik na file, pa na scan product i onda bi u donjoj liniji programa trebala da ti se ispise verzija firmware. eto to ti je to...
posle samo klikni na flashing, upgrade firmware i dalje ce ti se sve samo kasti
potreban ti je Phoenix i Firmware, prvo instaliras Phoenix, zatvoris ga, pa potom instaliras firmware!!!
onda kreiras novu konekciju:
file=>add connection=> potom pobrisi sve konekcije koje vidis tu zatim klikni na new=>cekiraj USB=>tada bi trebao komp da izbaci da je nasao USB zatim zatim next i onda klikni na manual setup i iz padajuceg menija izaeri USB i onda sve lepo potvrtvrdi.
ona opet klik na file, pa na scan product i onda bi u donjoj liniji programa trebala da ti se ispise verzija firmware. eto to ti je to...
posle samo klikni na flashing, upgrade firmware i dalje ce ti se sve samo kasti

@Mirko BGD, ni ovo nisam znao pa hvala na uputstvu ali glavni problem mi je gde da nadjem firmware (nokijin sajt ili nesto drugo)
hvala Cegevara, navifirm je ekstra (i na uputstvu)
hvala Mirko BGD
hvala Cegevara, navifirm je ekstra (i na uputstvu)
hvala Mirko BGD
Poslednja izmena od milkobgd u Ned, 11. Okt 2009. 21:19, izmenjeno 1 put ukupno.
- Cegevara
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
- Kontakt:
@misha
Apsolutno nisam i necu biti nikad negativan ! Neznam kako si ti dosao do tog zakljucka? Ja sam samo konstatovao da termini koje je prezentirala Ninolina nisu tacni,na zalost svih nas! Nadam se da ce biti za kraj oktobra.
@Mirko BGD
Kolega @milkobgd je pitao kako da pronadje firmware a ne kako da radi sa Phoenixom.
@milkobgd
Kolega skini program koji se zove navifirm i pokreni ga.Zatim u prvom meniju izaberi model "N97-rm505" nakon toga ce program za 10sec(nakon sto kliknes na zeljeni model) ucitati koje su verzije firmware-a dostupne i bice prikazane(sledeca kolona podataka) i dostupne za odabir,takodje kliknes na zeljenu verziju firmware-a i nakon 5-10sec svi fajlovi iz izabranog firmware-a ce biti vidljivi u poslednjoj koloni.Na kraju u zaglavlju iznad poslednje kolone cekiraj da skida sve fajlove (all) i uzivaj dok ne skine to na tvoj desktop. Kad se skine onda napravi folder RM-505 i ubaci fajlove u njega i zatim taj folder stavi u /program files(x86)/Nokia/Phoenix/Products . Nakon svega odradjenog mozes pokrenuti Phoenix i zapoceti update/flash,aplikacija ce na zadatoj putanji "prepoznati" firmware i automatski ga spremiti za update/flash.
Eto pokusao sam max jednostavno da objasnim,nadam se da je jasno i tebi i svim ostalima kojima ovo moze biti od koristi.
Apsolutno nisam i necu biti nikad negativan ! Neznam kako si ti dosao do tog zakljucka? Ja sam samo konstatovao da termini koje je prezentirala Ninolina nisu tacni,na zalost svih nas! Nadam se da ce biti za kraj oktobra.
@Mirko BGD
Kolega @milkobgd je pitao kako da pronadje firmware a ne kako da radi sa Phoenixom.
@milkobgd
Kolega skini program koji se zove navifirm i pokreni ga.Zatim u prvom meniju izaberi model "N97-rm505" nakon toga ce program za 10sec(nakon sto kliknes na zeljeni model) ucitati koje su verzije firmware-a dostupne i bice prikazane(sledeca kolona podataka) i dostupne za odabir,takodje kliknes na zeljenu verziju firmware-a i nakon 5-10sec svi fajlovi iz izabranog firmware-a ce biti vidljivi u poslednjoj koloni.Na kraju u zaglavlju iznad poslednje kolone cekiraj da skida sve fajlove (all) i uzivaj dok ne skine to na tvoj desktop. Kad se skine onda napravi folder RM-505 i ubaci fajlove u njega i zatim taj folder stavi u /program files(x86)/Nokia/Phoenix/Products . Nakon svega odradjenog mozes pokrenuti Phoenix i zapoceti update/flash,aplikacija ce na zadatoj putanji "prepoznati" firmware i automatski ga spremiti za update/flash.
Eto pokusao sam max jednostavno da objasnim,nadam se da je jasno i tebi i svim ostalima kojima ovo moze biti od koristi.
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Cegevara, da, na žalost ispostavilo se da je izlazak novog firmwarea u javnost, odložen. Bar tako kaže isti sajt sa kog sam citirala informaciju, a i oficijelni nokia forum. Moraćemo još malo da sačekamo. 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Cegevara
- Redovni učesnik
- Kontakt:
@Mirko BGD
Naravno da sve moze da se nadje i da postoji. Za poslednji firmware 12.26 nemas za nase govorno podrucje ali u 12.24(kliknes na njega i izlista ti firmware za sva doistupna govorna podrucja) imas "Serbia" i "Balkan" u listi ali koliko sam ja mogao vidjeti u balkan ne postoji ni hrvatski ni srpski pa ga nemojte ni skidati bez veze ako vam je zbog jezika(a petpostavljam da jeste)to bila zamisao.
Naravno da sve moze da se nadje i da postoji. Za poslednji firmware 12.26 nemas za nase govorno podrucje ali u 12.24(kliknes na njega i izlista ti firmware za sva doistupna govorna podrucja) imas "Serbia" i "Balkan" u listi ali koliko sam ja mogao vidjeti u balkan ne postoji ni hrvatski ni srpski pa ga nemojte ni skidati bez veze ako vam je zbog jezika(a petpostavljam da jeste)to bila zamisao.
- Cegevara
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Hmmm...cudno zato sto sam na verziji firmware-a 11 skinuo Balkans black(mislim na firmware sa product cod-om 0576364 ) i ucitao ga u JAF kako bih vidio koji su jezici implementirani u firmware i nije bilo ni Srpskog ni Hrvatskog,bili su srednjeevropski i istocno evropski jezici,dok sam takodje ucitao i verziju Serbian i Croatian i tu je JAf pokazao da postoje oba pomenuta jezika...Jedino ako nije u verziji 12.024 drugacije.
Takodje da napomenem jos jednu korisnu informaciju,meni telefon radi savrseno dobro i brzo,bez ijednog bug-a i restarta do sad na verziji firmware-a 12.0.26 koja je izdata samo za mali broj regiona....Kod mene je firmware Globe 12.0.26 .
Takodje da napomenem jos jednu korisnu informaciju,meni telefon radi savrseno dobro i brzo,bez ijednog bug-a i restarta do sad na verziji firmware-a 12.0.26 koja je izdata samo za mali broj regiona....Kod mene je firmware Globe 12.0.26 .
Samo da pojasnim, odaberem u navfirm bilo koji firmware (naravno za odgovarajuci model) i preko phoenixa ga ubacim. Jel treba, ako sam u orginalu imao npr euro a skinuo sam serbia firmware, prethodno da odradim promenu product codea ili ne? (kao kod nss+nsu)
hvala Cegevara, nema ljutnje, mislio sam da se to mozda podrazumeva a bitna je stvar. sad nema dileme , sve je jasno
hvala Cegevara, nema ljutnje, mislio sam da se to mozda podrazumeva a bitna je stvar. sad nema dileme , sve je jasno
Poslednja izmena od milkobgd u Uto, 13. Okt 2009. 08:54, izmenjeno 2 puta ukupno.
- misha
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 10. Apr 2004. 18:20
- Kontakt:
Cegevara, komntari tipa 'ajde majke ti...' i sl. su stvarno nepotrebni. Btw, videsmo da su se pomenuti datumi ispostavili kao nevazeci, ali dobro, nokia je rekla da ce do kraja oktobra pustiti V2.0:) Nego, ovih dana koristim i HTC Hero, i moram priznati da je WOW! Da ne pricam o Market aplikaciji koja je analogna Ovi store-u, koja ima mali milion besplatnih, ali i vise nego funkcionalnih aplikacija...
E da, Sta biste vi promenili u Nokii N97, unapredili kako od hardware-a, tako i od software-a? Hajdemo sada detaljno, i najfinije sitnice, a ne samo nesto tipa RAM, procesor...
E da, Sta biste vi promenili u Nokii N97, unapredili kako od hardware-a, tako i od software-a? Hajdemo sada detaljno, i najfinije sitnice, a ne samo nesto tipa RAM, procesor...
- Cegevara
- Redovni učesnik
- Kontakt:
@misha
U mom postu dio "ajde majke ti objasni kako si ubijen fon podigao hard resetom..." pokazuje da ne mogu da skontam na koju foru je to uradio a ne nesto negativno ili nepotrebno i nisi ti tu mjerodavan da iznosis kvalifikacije i popujes,za to postoji mod tim foruma!
Drzi se tema i konstruktivne price a ne pravi se moderatorom !
U mom postu dio "ajde majke ti objasni kako si ubijen fon podigao hard resetom..." pokazuje da ne mogu da skontam na koju foru je to uradio a ne nesto negativno ili nepotrebno i nisi ti tu mjerodavan da iznosis kvalifikacije i popujes,za to postoji mod tim foruma!
Drzi se tema i konstruktivne price a ne pravi se moderatorom !
- misha
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Mirko BGD, detaljno uputstvo mozes naci na www.symbian-freak.com forumu, pod temom modding. Podugacko je uputstvo, neophodan ti je sertifikat, hakovanje telefona, c2z crack (mada videh nesto da moze i bez toga od skoro, ali nisam imao vremena za detaljnije citanje), a na forumu koji pomenuh ima i dosta efekata koje mozes poskidati. muta, na koji nacin gledas filmove? Koristis li video player telefona ili neki drugi, tipa smartmovie? meni video player telefona sasvim odgovara, s obzirom na to da koristim Total video converter koji sjajno konvertuje video materijal.
Nego, sto se tice mapa, nokia ih obrisala pre dve godine i jos ih ne vraca, tako da jedino mogu da preporucim garmin.
Pozdrav!
Nego, sto se tice mapa, nokia ih obrisala pre dve godine i jos ih ne vraca, tako da jedino mogu da preporucim garmin.
Pozdrav!
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Mirko BGD, procedura i nije tako zahtevna. Hackuj telefon sa potpisanim HelloOX 2 i ubaci Patch C2Z u folder koji se nalazi na E:/Patches. Zatim samo preuzete fajlove, koje i možeš samo da nađeš već pripremljene za copy/paste, prebaciš u folder C:/Resource. Ne mogu ovde da ti postavim linkove do ovih file-ova... Znači, imaš dva foldera koja treba prebaciti u C:/Resource, a to su Effects i Skins. I kad ih prebaciš aktiviraj u ROM Patcheru C2Z patch, idi u Themes i uključi Theme Effects... I to je to...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
nashao sam uputstvo medjutim imam problem... ako se ne varam isti prob sam imao i sa n95-8gb
pa kaze ovako: first you need to copy z-resource-skins-101f84b9-101f84b9.sel to c-resource-skins-101f84b9-101f84d9.sel if the folders are not there then make them
problem je sto nemam folder SKINS na C a ne mogu ni da ga kreiram... sta da radim?
pa kaze ovako: first you need to copy z-resource-skins-101f84b9-101f84b9.sel to c-resource-skins-101f84b9-101f84d9.sel if the folders are not there then make them
problem je sto nemam folder SKINS na C a ne mogu ni da ga kreiram... sta da radim?
- misha
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Ninolina, moram priznati da je tvoje upustvo i vise nego nerazumljivo za nekoga ko mozda nije nikada hakovao telefon. Dakle Mirko BGD, da li imas signed Hello 02X? ako ne, na kineskom sajtu moras najpre da apliciras za certifikat, a sajt je http://thenokiablog.com/2009/04/05/how- ... -s60-apps/
nakon oko 24h ces dobiti dva fajla, skini ih, koristi sign sis kako bi 'potpisao' Hello02X za tvoj telefon. instaliraj, pokreni rom patcher, aktiviraj oba patch-a, instaliraj X plore, ukljuci vidljivost sistemskih foldera, a onda odradi onaj deo kod koga si zaglavio...
nakon oko 24h ces dobiti dva fajla, skini ih, koristi sign sis kako bi 'potpisao' Hello02X za tvoj telefon. instaliraj, pokreni rom patcher, aktiviraj oba patch-a, instaliraj X plore, ukljuci vidljivost sistemskih foldera, a onda odradi onaj deo kod koga si zaglavio...