Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

RandjaPO, pa jedino da uzmes nekakav balcan Code, ali sto se toga tice, najbolje je da pitas janka_88 i VeNoMa jer oni se bas u to kontaju :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

RandjaPO, zavisi koji hoces product code da stavis i unaprijed vidis za koje je trziste. Moj je za evropsko trziste i nema balkanskih jezika ali ima FM Transmitter koji sam mozda 5 puta upalio kako imam N8. :D E sad sam cuo da na nekim drugim modelima ima 2 vrste Balkan product kodova, tj. i neki hrvatski ako se dobro sjecam kojem je primarni hrvatski jezik ali ima i srpski u njemu tako da to dodje isto samo sto je omogucen i FM Transmitter. Pretpostavljam da se i na N8 moze promijeniti product code ali ne znam da li preko Nemesis-a moze jer meni nece da ucita mob dok sa N82 i N73 nisam imao problema (upravo sam to radio sa njima i ubacivao balkan product kod) a neki drugi nacin mijenjanja nisam pokusavao. I ako moze pitanje je da li postoji ta verzija hrvatskog balkan product koda za N8 koja ima sve isto + FM Transmitter.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

RandjaPO, ja sam menjao na Nokia-i C7. Koristio sam balcan product code iako postoji posebno za Srbiju. U Balkan imas srpski kao i celokupnu podrsku koja te interesuje. Inace fm transmiter je jajna stvar i glupo je ne imati je na telefonu, ako vec postoji hardverska podrska.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

jerkann, znaci Balcan Product Code moze da pomogne ? Ja nisam bio najsigurniji, ali ne znam da li se tim Code-om dobija i text prediction ?! :D

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, naravno da se dobia i text prediction :) koji opet nema bas sve rijeci i naravno moras pisati ekavski da bi ti mob predlozio ispravne rijeci. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, e super hvala na informaciji... Ali to mi i ne treba, jer ionako volim da pisem sam a ne da "neko" tamo pogadja sta pisem :)

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

RandjaPO, potreban ti je Croatia HR dark grey code (059D373). Njega sam ja koristio jer sa mojim kodom nisam dobio apdejt na V1.2. Naravno, sa njim dobijas Srpski i radice ti transmiter. Dakle, prvo skines soft preko Navifirm-a, pa onda ga fleshujes sa Phoenix-om. Imas na netu uputstvo. Preko Namesis-a nece da moze :wink:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

milann, to je zadnji update za S^3 za N8?! :D Kako ti se cini taj update? Ima li kakvih novina u odnosu na prethodni? janka_88, ti imas 1.1,zar ne ?!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, ja imam 1.2 i sve sto je novo je nesto doradjeno za opciju Mail for Exchange a ostalo na OS-u nije dirano. .

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, znaci da se ne isplati raditi update sa 1.1 na 1.2 ?! Izgleda da se update malo zbrzio
:(

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, iskreno i ja mislim da se ne isplati ali sam ga uradio misleci da ce biti nesto novo ali nista. Jedino se vec dugo najavljivani 2.0 ocekuje kojeg stalno odlazu a razlog tome niko ne zna. Kao da ce od OS-a napraviti program za svemirski brod pa ga toliko razvlace. :disgust:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Isplati se update itekako. Nisu odredjene neke stvari koje su ostavljene za 2.0, ali sama brzina i stabilnost je unapredjena barem za toliko.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

jerkann, ne znam sta da ti kazem. Meni N8 apsolutno isto radi i sa 1.1 i sa 1.2 pa zato kazem da se po meni ne isplati jer nisam uocio neke osjetnije promjene dok je sa 1.0 na 1.1 vec osjetna bila razlika. :)

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

evo bas danas ovi kreteni iz nokie su odlozili 2.0 za treci kvartal ove god, a trebao je u narednih 2-3 dana da izadje :(

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

rudulan, to je sasvim normalno, jer ni oni nisu nacisto da li da ga rade ili ne... Sta ce ako dodje WM7? :D
janka_88, znam da je velika razlika izmedju S^3 i s60v(x), ali i kod mene se nije nesto pretjerano primjetio napredak kad sam instalirao novi software... I kad sam otisao na NOKIA site, samo sam nasao da je unapredjenje u Muzickom Boxu i u igricama ( koje me bas ne zanimaju )... :x

markoskjk
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Apr 2011. 22:22
:: Lg G flex 2
:: nokia lumia 920

Post od markoskjk »

Ljudi,desava mi se da mi tel sam prekida vezu ili pali hold. :( Isto mi se desava da ne mogu da udjem u log da vidim detalje poziva,pise mi da je memorija puna. Sta mislite?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

markoskjk, da ti jos neka aplikacija u pozadini nije aktivirana za blokiranje poziva ili snimanje ili tako nesto, uglavnom da je vezana za pozive pa da ti pravi neke probleme dok razgovaras i za log. Ja nisam imao tih problema a pogotovo sa obavjestenjem da je puna memorija (pretpostavljam da to izbacuje zbog RAM memorije)?

markoskjk
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Apr 2011. 22:22
:: Lg G flex 2
:: nokia lumia 920

Post od markoskjk »

Ma ne,nije nista aktivirano u pozadini,nista slicno nisam instalirao. 1.0 mi je verzija. Pokusao sam da uradim update preko wlan-a,ali nece. Otici cu najverovatnije do sopa gde sam ga kupio i oni ce odraditi. Jedino ako vi imate neki drugi predlog.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

markoskjk, kako mislis da nece preko wlan? Jel izbaci neku gresku ili sta? Pokusaj i preko kompjutera, tj. preko ovi suite da odradis update telefona i mislim da nebi trebao da imas vise tih problema.

sila
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Feb 2010. 22:33

Post od sila »

Posto hocu da kupim n8 zanima me ova neka greska sa baterijom , moze li se nekako otkriti dali na tom telefonu postoji a greska ( mozda po softveru ili kada je proizveden ) posto sam na internetu procitao da nema puno telefona koju imaju taj problem , ako mi neko moze reci na sta da obratim paznju pri kupovini bio bih zahvalan . Pozdrav

Odgovori