Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

LimunBG, Zato sto je kvalitetan i sto je odnos ulozeno-dobijeno dobar.Sada ce mu nesto pasti cena zbog E72, ali mislim da ce se i dalje u buducnosti drzati relativno dobro.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Neshke24, nema na čemu i drugi put :) Molim te, pojasni malo to oko poruka, nisam se sretao sa takvim "neobičnostima"... Šta ti je podešeno u "kodni raspored"? Da li je tel možda skinut sa neke mreže? Da li se to odmah pojavilo, tj otkad imaš tel, ili datira od skorijeg vremena(npr pošto si instalirao neku aplikaciju i sl)? Našao sam neki G ali bolje da nisam :smutny: instalirao sam naravno "nezvaničnu"verziju pa je počeo da mi jede bateriju kao nenormalan, iako nije ni radio kako treba(ustvari nije uopšte radio), pa sam ga onda jedva ubio! Ma muka živa :shock: Ako imaš G molim te pošalji mi ili na mail ili na pm (nemoj mojim te U pm :lol: ) i ako smem da te zamolim, ali to otom optom, ako ne budem znao nešto da "podesim", da li mogu da te zamolim za pomoć(naravno istim putem- preko maila ili pm)

LimunBG, počemu je skup? Ima po oglasima već od 170€ za polovan, a novi su od 200 pa naviše, telekom ga"daje" od 8000 dinara (paket mora da je do bola, ali ako koristiš tel može se naći neka računica). Mislim da je uloženo/dobijeno trenutno best bay.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

e ljudi koja je lista prečica prkeo tastature za ovaj mob ono tipa za bt on i tome slično??nekada sam to znao za e61 ali se zaboravilo :P
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

VeNoM, "*" stisni i zadrži za-BT on, "#"za prelazak u silentio režim:), onda "T" za autofokus (samo je malo šaolin fazon da mirno držiš tel,taster T(2) i okineš sliku:( Mogli su ovo i elegantnije rešiti.

bile
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Sep 2009. 22:05

Post od bile »

jel se i vama povremeno desava da se nokia messaging mail pali sam od sebe? jel zna neko kako to da zaustavim?
iPhone 4

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

bile, jel ostane da ti radi u pozadini? ako je odgovor "da", onda je to normalno jer svakog dana on se sinhronizuje sa serverom i skida poštu. Kod mene je barem tako.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Da li mozete reci da li i kakvih problema ima E71 prilikom telefoniranja?
Znam da se prica da se ne cuje sagovornik ili da nesto prekida razgovor i tome slicno.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

IDzO, kod mene nema tih problema, a evo prošlo je više od godinu dana kako imam E71 i na bel400 paketu sam (i redovno ga prekoračim) tako da bi se verovatno do sad nešto pokazalo. Inače, čitao sam kako su novi firmware-om dobilo na stabilnosti sw, ja iskreno nisam imao problema ni sa 100.xx verziom što se tiče stabilnosti, ni jednom mi se tel nije "zaglupio" restartovao sam od sebe, a baš ga rabim( haknuo sam ga 3 dan po kupovini, instalirao i izbrisao ne znam ni sam koliko aplikacija, a o telefoniranju, sms i e-mail korišćenju da ne govorim, i sve radi glatko).

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

banman, reci mi koju verziju sw-a imas?
Moracu malo prelistati temu, jer znam da su ovde pominjali neke "bubice" oko imenika i telefonskih razgovora (kada se javis ne cuje se ili te ne cuje odmah sagovornik i jos neka krckanja prilikom razgovora pa se ne cuje dobro...) samo ne secam se ko je pisao i sta su tacno bili problemi.
Hocu da se raspitam kakvih nedostataka ima, da se ne bih prevario ako ga uzmem umesto N82.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

IDzO, sad imam 400.xx -prešao sam na isti jer "rešavam" aplikacije preko sertifikata:) a dugo sam koristio 200.xx, naravno haknutog. Inače, istina je da prođe možda dve sekunde, ma ni toliko, dok se ne čuje ili te ne čuje sagovornik. Ja tome nisam pridavao pažnju, tj shvatao kao bag, jer sam to shvatio kao prednost jer mogu lagano da prinesem tel uhu, i spremim se za razgovor. Inače, ja sam istu dilemu 71 ili 82 imao prošle godine ispred vitrine( a bio sam došao da kupim E71)- ali sam se opasno pokolebao kada sam pročačkao 82- sreća pa je trgovac malo "uticao" na mene da definitivno donesem odluku, sad mislim ispravnu, i uzmem E71...

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

IDzO, Jedini bag koji sam ja primetio oko razgovora jeste da nekih pola sec posto se javim, sagovornik ne cuje, al posle toga je sve super...
E sad, ja imam nekoliko pitanja:
1) kako da ugasim zvuk kad slikam? Nervira me, na N82 sam mogao, ovde ne :/
2) Network mode je Dual... Da ga stavim na GSM ili ne?
3) Zasto mi se sat restartuje kad god ugasim pa upalim tel?! -.-
Nokia E71... Elegant, but deadly

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

banman, kapoerista90, hvala na informacijama. ;)
Da li mozda znate da li se taj problem pri telefoniranju javlja i na E72?
kapoerista90, ako koristis samo GSM tj. ako ti ne treba nista od 3G dzidza bidza onda ostavi samo GSM. Ovako ti uvek pretrazuje da li se mob. moze nakaciti na 3G pa i to smanjuje autonomiju baterije.

Dule87
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 20. Okt 2008. 01:47

Post od Dule87 »

IDzO,meni je 300.xx i nema nikakvih bubica sto se imenika i telefoniranja tice,sve se odlicno cuje osim sto te 2 sec. sagovornik ne cuje al to nije nista strasno.kapoerista90,1. ja sam taj problem sa zvukom resio programom click killer,nadji i instaliraj na mem. tel. radi 100%,2. stavi na gsm nema potrebe da ti se trosi baterija ako ne koristis 3G i sl.,a ovo za sat mi nije jasno,kod mene je to ok.
Samsung Galaxy S3 I9300

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Pfr, SMS i poziv thank you very much :) hvala IDzO
Za E72 zaista ne znam... A ostatak, zna mozda neko? :)
Pa fora je sto sam namestio auto update, i sve ostalo, al se konstantno restartuje sat :|

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

kapoerista90, da li ti se isti problem pojavljuje kada ti je iskljucen auto update?
Drugar je imao isto neke problemcice sa satom dok je drzao na auto (nije bio E71 u pitanju).

Hvala Dule87.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ljudi koliko vam traje baterija sa ovim novim fw??ja imam dnevno nekih 2 do 3h i nekih 50ak sms i izdrži nekih dan ipo...da li je to malo ili??koliko vidim ovde ljudima traje po 4 dana za mene je to nemoguća misija...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

sa oko 50tak poruka, mnogo wifi-a i nekih sat razgovora traje 3 do 4 dana...
IDzO, uvek je isto... trazi stelovanje :/

peky@n93
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 01. Sep 2007. 21:24
Kontakt:

Post od peky@n93 »

kod mene na e71 isto tako,prodje 2sek da necujem sagovornika,kod koleginice isto se to desava.sta znam meni baterija koliko sam primetio sa novom verzijom softwera traje malo duze.
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1

adi.bgd
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 13. Jan 2010. 11:35

Post od adi.bgd »

Da li mi mozete reci,da li postoji mogucnost ubacivanja"smajlica" za sms poruke.....ubi me ovo rucno kuckanje!!!

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Pa sa qwerty tastaturom na e71 je lakse iskuckati : ) nego ici u opcije, add, pa onda smiley.. Inace, misliim da moze, ima neki 3rd party program samo se ne secam kako se zove :)
iPhone 4.

Odgovori