Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

Marko_NS, to da mozes da nadjes u oglasima nov beli e71 za 200e mi deluje previse optimisticno i pomalo SF. :D Barem ja takav oglas nisam video, iako bih veoma voleo da naidjem na takvu ponudu. :wink: Ja razmisljam da kupim beli e71 za 13k i kusur uz mix 1000 ili neki sl paket

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

aaaaaa tek sad vidim da sam se utripovao, ima za 240 nov ovde u nsu beli a za 210 nov crni-bas crni, ne sivi. ali ja ocu beli. a dobro... dacu 240
iPhone 4.

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od LimunBG »

Marko_NS, e tako je vec realnije. :) Nego procitao sam po stranim forumima da se beli e71 uzasno prlja (narocito tastatura) i da bas zbog toga mnogi uzimaju sivi mada je po meni u toj boji skroz obican. To me malo baca u nedoumicu oko izbora boje e71 iako mi je beli prelep... :unsure:

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

evo ovo je drugi put da imam sivi e71 i smorila mi je boja, dosadna je, monotono izgleda, ali sa ovom belom tastaturicom :oops: znaci kupujem brli sigurno. ionako sve gadgete nosim u apple carapicama koje skupljam :lol:
iPhone 4.

bile
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Sep 2009. 22:05

Post od bile »

druze ja imam beli vec par meseci... ne prlja se kao sto svi misle, sve to zavisi od vlasnika kako se ophodi prema njemu. beli je zaista atraktivan i desilo mi se milion puta kad izvadim telefon da mi kazu "jao sto je lep, bas mi se svidja..." itd. i realno beli je bas napucan, pozeraj :) (steta sto ga ljudi danas kupuju zbog poziranja, a ni ne znaju sta sve moze :) )

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

tako sam i kontao...... jooooj vidim neku ribu u busu i nosi e71 belu i neku veliku rozu puma tasnu, i sa onim noktima nabada po tastaturi.... sta ce, jadna kad tad nisam umro, nikad necu... :lol:
iPhone 4.

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od LimunBG »

bile, hvala na informaciji iz prve ruke, onda definitivno uzimam beli pa cu ga paziti i maziti... :)

bile
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Sep 2009. 22:05

Post od bile »

LimunBG nema na cemu, neces se pokajati ;)

jel zna neko gde moze u beogradu da se kupi ovaj uredjaj (Nokia HF-310 Car Speakerphone) i koja je cena okvirno? moze i nesto slicno tome...

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Evo prodao sam ga za 180 :)
Valjda je dobra cena.
Uglavnom, danas kupujem beli, trazim negde najjevtiniji, pa javljam utiske kada ga kupim. A mozda se i otvorim i uzmem e72, ali ne znam koju boju posto je svaka ruznija od one prethodne :o
iPhone 4.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Marko_NS, dugo sam razmišljao da li da napišem ovaj post... Pazi ovako, za mene ste i ti i ta "napucana"riba-puma, koja ima beli E71 skoro pa isti- barem što se "poziranja" tiče. Kakve veze ima boja pa da aman-zaman menjaš telefon. Jeste lepši beli, doduše i to je subjektivno, ali prodavati tel i dodavati još 50-60 evra, za isti takav, samo radi "boje" to je čist "fenseraj".

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

banman, Ja sam imao 2 puta sivi e71, i smorio me je.
Zasto ne bih kupio beli ako mogu?
Ta riba ne moze da kuca na tom telefonu kako treba, a, iskren da budem, iako ce ovo sada piti predrasuda, mislim da ne zna ni sta je symbian, tako da nas ne mozes bas porediti ;)
Spomenuo sam je samo zato sto je bile, napisao " steta sto ga ljudi danas kupuju zbog poziranja, a ni ne znaju sta sve moze :) " i to je bio tipican primer, iako je MOZDA generalizovanje koje nije u redu.
Elem, kupio sam telefon u prodavnici u Novom Sadu, i ima vodafon brending :dry:
Da li neko zna kako da skinem brending sa softwera i updateujem na v400 posto je za njega v300 poslednja verzija.
Znaci, ako je kao na n95, skinem NSS, i promenim product code. Jel zna neko product code za qwerty, posto su mi sva 3 modela bila qwertz? :)
iPhone 4.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Cestitke na kupovini i neka te dobro sluzi! Mozes i koji sliku okaciti da i mi ostali parimo oci! :)
Marko_NS, product code koji ces iskoristiti je onaj koji se nalazi ispod baterije na nalepnici na telefonu.
Apdejt softvera se radi isto kao i za N95, a to mozes procitati i slikovito videti OVDE

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

IDzO, Uspeo sam :)
Stavio sam official europe product code, i malo su se pomerili znakovi, ali okej je :)
npr ? je shift+w , zagrade su shift+y,x .. :)
Lako je navuknuti se, samo da popamtim. I konacno je qwerty a ne qwertz.
Nema nikakvog znaka brendinga osim vodafone znaka na donjem delu kod mikrofona, mozda to probam da skinem, ali ne smeta, belo je pa ide uz telefon :)
iPhone 4.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

Marko_NS, kao što je red- sve čestitke na kupovini i neka te dobro služi telefon. Product code je 0559566 , da napomenem ja sam moju uzeo u mobisu( znači preko AlphaCopy, zvanični distributer za Srbiju), tastatura mi je qwertz. Pažljivije čitaj post- Nisam te poredio sa pomenutom damom po pitanju znanja o symbianu( mada si mi sumnjiv kada pitaš za nemessis i update:), već po oitanju "fenseraja", ali i dalje tvrdim da ste isti što se tiče želje da imate baš beli model E71, stim da je ona verovatno pametnija pa je iz prve kupila beli, a ti iz trećeg puta + doplata za isti model samo druge boje. Naravno da je to tvoje pravo, i ako imaš mogućnosti ti menjaj boje pomenutog modela kako ti se sviđa. Možda mala sugestija- ja imam, tj moj matori ima "čisto belu" pa ako hoćeš da se menjamo- tvoja doplata i manje bela E71(mislim ako ti ikada zasmeta vodafon logo:))

piterdrucker
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 16. Jan 2010. 04:16

Post od piterdrucker »

Mislim da je neko pitao, pa evo da se nadje kad bude trebalo. Resenje za zamrznuti sat na screensaveru: Prvo ukoliko zelite da vas se vidi sat kao screensaver, morate iskljuciti "lampicu prenosa" (breathing light) - meni>alatke>profili>opcije>personalizuj>lampica prenosa iskljuci (ako je ukljucite nece vas se pokazivati sat). Zatim idite na meni>alatke>teme>usteda energije. Sa "nijedno" predjite na "animacija", idite na opcije>podesavanja. U "datoteka sa animacijom" izaberite bilo koju sliku (npr. steel), trajanje animacije 1 sec(ili vise ako zelite), trajanje osvetljenja 1sec. Zatim pritisnite "nazad" i ukoliko vam nije automatski stiklirano polje "animacija", sada ga stiklirajte. Sat vise nece biti zamrznut, a vi necete zakasniti na posao! 8)

Ono sto meni smeta je pre svega baterija. Vidim svima 3-4 dana uz wifi, razgovor... Meni plafon 1,5 uz 2h razgovora, 20tak sms. Znaci bez interneta, garmina, igranja igrica i sl. Ne moze 2 dana jednostavno.

Drugo, imam qwerty tastaturu, i zamenjeni su mi z/y i jos neki karakteri. Ali imam đšćčž i dr. sto mi je potrebno. Da li i vi imate ta ćčšđž ako imate qwertz tastaturu, i ima li to uopste ikakve veze sa tim kakva je tastatura (qwertz ili qwerty)? I da li ima veze sa tim da li vam je telefon na srpskom, odnosno na engleskom jeziku.
Isto tako, izgleda da mi zbog toga ne radi # za prebacivanje na silent mode. Ima li jos neko ovaj problem? Probao sam sve, i prebacivanje jezika pisanja, i engleski i automatski i sasumange! Nista. Predlog?

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

piterdrucker, Promeni prduct code :) To je resenje za promenu layouta tastaturice kako ti odgovara, qwerty, qwertz, sa đšćčž, bez đšćčž, Gde ces koji interpunkcijski znak... Evo meni je qwerty, nemam đšćčž jer ne koristim... :) A silent mi radi.
Inace, ne znam o kakvom zamrznutom satu govoris?
Da li mislis na sat koji se dobije u standby rezimu uz pritiskanje bilo kog nav. tastera? meni radi, sa animacijom za screensaver i breathing lightom.
banman, samo ti zezaj :P
iPhone 4.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

Marko_NS, :lol: piterdrucker, to sa "lampicom prenosa" i screensaverom. nema veze jedno s drugim, sem što se oba nalaze u "podešavanjima":) - ta lampica je kao svetlo obaveštenja koje blinka na d-padu. Za screens. si već napisao kako da se podesi, mada on nema nikakve veze da li će te tel probuditi na vreme jer nije alarm. Tako da su ovo, bez uvrede, nebuloze o čemu pišeš i zbunjuješ manje "iskusne" korisnike. Gde si nabavio tel? Ovo o čemu pričaš deluje kao loše debrendiran tj skinut sa mreže i loše urađen telefon. Imaš dva posta iznad produkt kod ali za qwertz( mrzi me da palim komp i tražim za qwery ), njime u NSS biraš koju ćeš grupu jezika, pomenuta slova i njihov raspored na tastaturi, "taraba" mora da radi za prelaz na silentio, "*" za blutut itd. Ako hoćeš mogu ti na pp poslati gde da pročitaš+ kako i sa čim da odradiš, mada mislim da je o tome već pisano baš u ovoj temi, ako nije poslaću ti na pp. Baterija ti isuviše kratko traje. verovatno ti nešto u pozadini radi i jede bateriju(instaliraj neki taskiller da prvo vidiš šta radi u pozadini ) ili je prilikom update-a/flash-a, šta već, baterija bila do pola napunjena pa je tel "zapamtio" kao da je puna i sad tako vrljavo drži.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

banman meni je baterija bila na pola kada sam radio update ali mislim da to nema veze sa time jer baterija sama po sebi šalje podatke nema mob šta da pamti tu koliko je crtice imalo.meni baterija malo kraće traje mada ja ga mučim samo tako ali mislim da je do garmina koji potajno nešto vapi iako ga nema u taskovima...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

VeNoM, ima veze(mislim, poprilično sam siguran da sam u pravu :) ), zato i stoji, između ostalog, kada radiš update, da bateriju treba napuniti "do vrha" pa onda raditi update. I ja isto mislim da je garmin( 100% ako je neka od "narodnih" verzija, zato sam mu i rekao da potraži neki "taskiller", mislim da je za dž. swissmanager, meni je on pomogao da shvatim "o čemu-garminu-se radi", ali sam na kraju ipak radio format memorijske i ubio skota tako :) ), ako nije ovo sa baterijom prvo. Očigledno je da nešto nije sw kako treba... Ja moj baš "čepam" i mora tri dana da sastavi, ma minimum dva i kusur, a davim ga non-stop:)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

banman verovatno to sa baterijom stoji do puna jer negde ima dialup pa mislim da bi se skinuo update mob mora ostati barem jedno 6 sati priključen(smešno ali istinito).isto tako kada je baterija ispod npr 30% on ne dozvoljava update djubre jedno 8).znam samo da meni sa mučenjem traje dan ipo ali to su preko 3h razgovora i preko 100sms dnevno(dok je bila mix ponuda sa gprsom od pola dana).što je ja msilim i normalno ali sada neću da ga pipam pa da vidim da li može da izdrži 4 dana ono kao i ako ne ima da uradim isto što i ti a to je format mem kartice...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Odgovori