Nokia 6220 classic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Nemanja88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 27. Maj 2009. 18:34

Post od Nemanja88 »

Kupio sam 6220c jos krajem prosle godine (platio oko 250e),i stvarno sam prezadovoljan telefonom,s obzirom na to da sam pre toga imao (mrtvi) N95.Sto se kvaliteta tice,telefon je samo na izgled izradjen od nekvalitetne plastike (sto nekoga ume da nervira),ali je ovako stvarno OK.Za ovo vreme mi se nije pojavila ni jedna ogrebotinica,nikakav "luft",nista ne skripi,ne pucketa,ni jedan natpis se nije izlizao...Kamera pravi fantasticne slike,software je izuzetno brz,Garmin radi kao sat,jedino me nervira sto mi baterija traje SAMO 1 DAN,i stvarno ne znam kako to da resim???Ako neko ima neki savet,dobro bi mi dosao,u protivnom zamenicu ga za N95 8GB,jer me stvarno smara da punim telefon na 20-24h.Pa,kad stoji,kad ga ne koristim,jedva sastavi dan i po!To me stvarno izludjuje...Ako neko ima neki predlog,dobro bi mi dosao...
Ne brze od zivota...A ni od svetlosti!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Nemanja88, zameni bateriju.
Ne znam ja sam sasvim zadovoljan baterijom na ovom telefonu. U proseku drzi 2, 2,5 dana uz dosta koriscenja. Uzimanjem n95 8Gb po meni ce biti korak unazad, bolje predji, ako vec takol zelis na innov,n86, 5800.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Kod podesavanja za izbor mreze stavi na GSM, instaliraj neki Task Mananger i tako mozes proveriti da li su ti neki programi aktivni u pozadini koji ti trose bateriju.

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

jerkann, како може бити корак уназад? :?
Једино што губи фп2 и ксенон али добија много више...
А и н95 8гб има веома стабилан софтвер тако да није неки проблем...
Велики екран,вајрлес...
Да те неко пита да ти поклони фон,и каже јел хоћеш 6220ц или н95 8гб шта би му одговорио?
:lol:
Далеко од тога да је 6220ц лош...
А Nemanja88, колега jerkann,ти је дао добре предлоге...немој да занемариш н85 ппри замени...
Мој друг га има и телефон је :o
Nokia 6220 Classic

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Godzilla, bilo je o ovome puno reci. Po meni je 9.3 softver daleko pouzdaniji od 9.2, a o 9.1 da ne pricam. Korak je unazad jer je to telefon star vec koliko i mislim da ga je vreme pregazilo. Stoji da ima veci ekran i wi-fi, ali za mene to nisu bitne toliko opcije. Kamera bez xenona, dzabe joj i 16 Mpx, nije mnogo korisnija od 3. Naravno da bih rekao 6220c ja sam prosto zajubljen u taj telefon. Sve mi se na njemu svidja zato ga i nisam prodao iako koristim 5800. Kad bolje razmislim onda bih trazio da mi poklone 95 jer bi je prodao za vise para.
o ovome je bilo stvarno mnogo reci i rasprava na ovom forumu i mislim da nema razloga da ovo nastavimo.
Slazem se za n85 fenomenalan telefon.
P.S. sad samo jos neko da predlozi n82 i to je to :wink: :wink:

60sec
Banned
Pridružio se: Pon, 06. Jul 2009. 00:55

Post od 60sec »

Nemanja88, Meni bat traje 3 dana uz normalno koriscenje a inace tel je star godinu i 4 meseca mozda i jace ;-)

Nemanja88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nemanja88 »

N85 nije ni upola fenomenalan telefon,posle 5-6 meseci koriscenja se ceo izguli,matira mu ekran imao je ortak,pa je ispi*deo kada je poceo da se "ljusti",pa ga je prodao,a i ja sam ga koristio neko vreme)...N86 mi je neopisivo ruzan,a sa 5800 nemam lepih iskustava.Koliko znam,i Innov8 ima jako losu bateriju...N95 (obican) me je veoma lepo sluzio,ali je kvalitet plastike "0",pa bih se iz tog razloga odlucio za 8GB verziju.Jos kad sam kupio telefon,prebacio sam ga na GSM,imam insltalirana par programa (Operu,FExplorer i 2-3 igrice),redovno proveravam da mi nije neki program ostao upaljen (da napomenem,Symbian telefone koristim vec 5-6 godina),prem da se telefon isto ponasao i kad je bio nov,i bez programa...Da nije slucajno do softvera?Update-ovao sam ga pre 3-4meseca,sada je na njemu verzija 04.13,tada nije bilo novije.Da probam sa nekom drugom?

Miodrag N73
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Okt 2007. 23:26

Post od Miodrag N73 »

Zadnja verzija je 5.15 ali nisam primetio neko poboljsanje u odnosu na 3.23,sto se tice trajanja baterije.
Nokia N95 8gb Black

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Nemanja88, ti si sad popljuvao neke od najboljih modela mobilnih telefona. Mozda su to samo tvoja losa iskustva ili si tako razumeo. Da ne sirimo dalje i idemo u off ovo je ipak tema o 6220c.

60sec
Banned

Post od 60sec »

Nemanja88, ne znam sta ti se ljusti kod n85 :-D ali sto se tice baterije ne znam sta da ti kazem uzmi drugu ako opet bude srkao onda je do aparata! :wink:

Nemanja88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nemanja88 »

@jerkann: Za N86 sam rekao da mi je ruzan (makar meni jeste),na N85 su mi se mnogi zalili,a na kraju sam ga i ja uzeo da bi se sam uverio,kod 5800 se zale na software,a ni ja nisam imao nekih lepih iskustava sa njime,a innov8 nisam imao,ali sam cuo od mnogih da je baterija na ovom telefonu ocajna.Inace,cinjenica je da Nokia lagano "puca",vrte se u mestu i izbacuju bukvalno 99% iste modele (od kojih su mnogi losi).Ne znam sta se desava sa njima,ocigledno nista dobro...

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Nemanja88, ko se zalio na softver na 5800. jedan od najboljih symbiana do sad uradjenih, brz i veoma dobar. A to da Nokia puca ne bih rekao. Progooglaj malo pre nego sto kazes tako nesto. Ako Noia puca sta rade onda ostale firme.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

ma ovaj telefon je odlican!!! imao sam sve i svasta, menjao bukvalno na 2 nedelje telefone, od toucha, preko slidera, itd, itd. na ovom imam sve, odlican gps uz garmin-a, kameru koju ne moram ni da komentarisem, zna se kako se pokazala, a wifi mi ni ne treba obzirom da net koristim preko operatera. sve fercera savrseno!!!! razmisljam cak i da prodam e71 i ostavim samo 6220cl
::luv phonez::

60sec
Banned

Post od 60sec »

"kopija" 6220 hahah ni k od kopije ali kako oni kazu : http://www.youtube.com/watch?v=GS4AMJilo9A 8)

Boka_M
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 18. Jun 2009. 23:13

Post od Boka_M »

Nedavno sam kupio Nokiu 6220 i hteo sam da instaliram pc suite na kompjuter, medjutim instalacija je prekinuta jer moj komp nema instaliran SP2. Postoji li neki nacin da se telefon poveze sa kompjuterom, a da se ne mora instalirati SP2? Unapred hvala...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Boka_M
Када повежеш телефон и комп преко усб-а на телефону одабери опцију mass storage.
Тада ћеш имати приступ картици као флешу.
Слобода или смрт

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Boka_M napisao:Nedavno sam kupio Nokiu 6220 i hteo sam da instaliram pc suite na kompjuter, medjutim instalacija je prekinuta jer moj komp nema instaliran SP2.
2009 je godina a ti još uvek SP1, instaliraj SP 2 a ne taj poluproizvod.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

60sec
Banned

Post od 60sec »

telep, telep brate,ja tebe ne razumem, mozda coveku ama u opste ne treba sp2 jer je zadovoljan sa SP1 konkretno ja koristim WIN 7 FINAL ali brate ima ljudi kojima ne treba bolje od SP1 koji je po meni odlican,mada sp2 je bolji ruku na srce :lol: :-D

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

razlika izmedju sp1 i sp2 nije vidljiva niti moze da se uporede, sp2 je zatvorio neke rupe tjs skup updatova, ja sam moj narucio i stigo mi je postom :)

Boka_M, mozes kao sto je bestoboy preporucio ali tako ne mozes da koristis pc suite pa u svakom slucaju preporucujem da instaliras sp2 pa onda pc suite kako bi bio u stanju da uradis back up, da updatujes sw i sl....

60sec
Banned

Post od 60sec »

Paznje, Paznja Obratite paznju sta kupujete,jer koliko sam video za 170e moze da se nadej "NOV" ali pod znacima navoda!!! Obratite paznju kada vidite da tel pucketa znajte da nije originalna maska i sl: evo primeraka slike kako izgleda PAKOVANA 6220c

Slike:

Slika

Slika

Obratite paznju na soft key koji ide na stranu,tastatura koja naprosto kupi iznad maske,neudobnost kucanja na tastaturi,tvrdji tasteri,krcanje tastature,krcanje maske,zanji panel je uglacaniji nego kod originala,znaci verovatno nije keramicki presvucen poklopac itd!

Dupli post je usledio iz razloga da bi se obratila paznja na ovo,ipak je ovo jako bitna stvar kod kupovine cena od 180e je jako cudna kupovina,i mnogi se prime na to,i posle kada vide Originalan telefon zabezeknu se zato apelujem na ove stvari,da svi obrate paznju,ne samo kod 6220c vec svih ostalih kojima je cena neralno niska ili niza nego na ostalim mestima!

Odgovori