Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: Nokia Lumia 920

Post od iLuka »

220? super je cena... koliko je star telefon? je l ima neki papir?

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Koliko sam skontao lika ima fiskalni i garanciju,valjda je to dovoljno.Videcemo na sta lici telefon fizicki i malo da ga istesterisem na licu mesta
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

evo ti SS pa uporedi, da nije neki kinez :) mada nisam cuo da je iko video fals wp8 :)

http://mobilnisvet.com/forum/viewtopic. ... &start=780

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

beksic, da bi usao u tzv field test mode potrebna je dialer sifra. Ona je nazalost razlicita za svaki firmware, tako da moras prvo da mi napises tacno koji je firmware u tvom uredjaju, pa cemo probati nesto da iskopamo.
Behemoth, quad-core, i 1080p dolazi krajem godine, a ja se iskreno nadam i nekom phabletu.... E to ce da bude ZVER!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Kako mislis - quad core, 1080 "i" neki fablet? Fablet dolazi odvojeno ili on donosi to nabrojano? :?

beksic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 13. Jul 2011. 11:30

Post od beksic »

Miodrage,hvala.Kad budem video koji je fw,postavicu pitanje ponovo.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

luca, GDR3 i Windows Blue (8.1) ce doneti podrsku za quad-core procesore, 1080p ekrane, a postoje nagadjanja da Nokia vec ima spreman phablet za koji se ceka izlazak ovih update-ova, pa da ga se izbaci. A to znaci, da je to moj sledeci uredjaj :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Fablet ce do kraja godine a Blue i Gdr3 tek pocetkom sledece... :smutny:

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

luca, GDR3 takodje dolazi krajem godine sto znaci da ce verovatno prvi uredjaj sa njim biti Nokijin phablet koji ce biti lansiran u isto vreme, kao neki test uredjaj da tako kazem.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

luca, phablet ne moze bez GDR3, a po svim najavama moguce da vec 8.1 dolazi sredinom oktobra. Nije iskljucenod a ce GDR3 prakticno da preskoce. Inace, GDR2 OTA krece za 10-ak dana, i prvo ce L920 da dobije update, a potom svi ostali uredjaji.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Prevideo sam to da fablet dolazi, sto je i logicno, sa gdr3... :oops: zadovoljan sam svime osim hardverom 1020 :(

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

luca, zasto? Objektivno gledano, sadasnji razvoj WP8 sistema, jednostavno nije u stanju da podrzi, a i nije potrebno da podrzi bilo sta jace. Jel ti koci, secka, baguje ili laguje uredjaj? Ja mislim da ne.
1020 je samo marketinski trik, stavljanja monstruozne kamere sa 808PV na WP8 uredjaj, gde su videli da zbog procesuiranja tih ogromnih fotki najbolje da dodaju jos malo RAM-a. Ostalo je sve ionako dobro.
Tek sa izlaskom GDR3, i podrske za cetverojezgarne procesore, kao i ekrane FullHD rezolucije mozemo da pocnemod a pricamo o novijim uredjajima. Kao sto rekoh, ja cekam neki phablet, a ne bih bio gadljiv ni na tablet po pristojnoj ceni.
Mada, da su moje zelje u pitanju, ja bih phablet od 6", sa full HD rezolucijom, baterijom od 4200mAh, i ostalo moze da bude isto kao 920, necem se ljutim. :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Hahaha, lose je zvucalo :) ostajem na wp8 sta god bilo, ako ovako nastave ali je mogao jedan noviji qualcomm da padne... Nije stvar u broju mega-giga herca i ram memorije, to smo shvatili, moj akcenat je na prosto novijem hardveru koji prati trendove... :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

luca, cemu pracenje trendova koje diktira Android kad tom OS-u da das najjaci moguci hardver na svetu opet ima da radi na preskoke :D
Ajde konkretno, sta bi ti ubacio? Quad-core? Sjajno, posto i ovako sve radi prilicno brzo, i naravno glatko, sta mislis, sta bi dobili time? Evo - apsolutno NISTA. Korisnicko iskustvo ne bi bilo promenjeno ni za jedan promil. \
Realno, mogu da stave jos jace kamere, bolje ekrane, i da pokusaju da pokacaju autonomiju baterije. Stavljati bilo sta drugo, da bi se pratili neki navodni trendovi (Android trendsetter - nekako mi je mucno uopste da i pomislim na to kao ideju, a kamoli da je svarim), je po meni tracenje resursa!
Sa druge strane, Android ne treba pratiti, dokaz za to je Apple, furaju svoje i imaju armiju idolopoklonika! WP ce vrlo brzo biti u istoj situaciji!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ne mislim ovde uopste na android.
samo sam mislio na noviju generaciju cipova (qualcomm je posle ovog na lumia 920 izbacio jos jednu seriju 200, 400, 600, 800) i GPU-a...
ne mora da bude quad core, ali da bude novija generacija... to nije pracenje trendova koje diktira android nego trziste...
svi ce u svoje aparate ubacivati novu generaciju cipova bez obzira da li su to masine sa dva, tri ili 8 jezgara...
prosto, pomak mora da se pravi... stavice u najnoviji model sa 41mpx kamerom, najjacom na trzistu, staru masinu koja je vec izbacena iz upotrebe kod skoro svih proizvodjaca :(

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ako to radi dobro, ja tu ne vidim problem. Praćenje trenda nije ništa nego prodavanje magle. Proizvođači komponenti moraju da zarade, pa izmišljaju nove stvari, pa se to onda ugrađuje u uređaje i dobije se 10% poboljšanja koje se ustvari ne vidi u stvarnoj upotrebi, i tako u krug. A ljudi to slepo prate jer dozcoljavaju da ih marketing ubedi kako im nešto treba i kako je neophodno.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Ni ja ne vidim kao problem,ali onda bi barem trebalo da smanje cenu ako vec ubacuju stariji procesor. :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Jeste, to ima logike nama kao kupcima, ali njima kao proizvođačima koji imaju samo jedan cilj: profit, njima je to najidealnije rešenje.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

fanny, cena sve to prati sama :)
evo, vec je 920 ispod 300e nov, polovan ne smem ni da pogledam posto je... video sam jedan za 220e, pise kao nov... pogledajte samo xperia Z model... sve isto kao htc one ili S4 ali stara masina unutra i zato je najjeftiniij... jeste i Sony sigurno gura nize cene od Samsunga ili htc-a ali drastican pad cene se vidi...
LG izbacuje dva nova modela, oba su novi qualcoomm... itd itd... nije stvar u brzini, 4,5,6 core-ova, ali neki trendovi moraju da se prate kako bi uredjaj bio konkurentan...
apple sigurno ne zadrzava stari cip ''jer je bio uspesan i dovoljno brz''... svaki model - nova masina :wink:

makala
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 21. Jan 2009. 19:22

Post od makala »

interesuje me jedna stvar,pa ako moze neko strucan da mi odgovori,evo ovako,moja lumia je bila prethodno na t mobile pa je otkljucana,e sad mene interesuje da li update i dalje zavisi od t mobila ili se sad telefon ponasa kao otkljucane normalne verzije

Odgovori