Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Re: Nokia Lumia 930

Post od novak »

Pa ako bude slican glasinama bit ce i skuplji:) i ovaj laptop sto su izbacili je prava zara. Ne sumnjam da ce i eventualni mob da bude

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Pa da. Lično mislim da će biti nešto od tog telefona, jer Panej, izgleda, zna šta radi i ima kvalitetnu dugoročnu strategiju - za razliku od većine drugih tamo zaposlenih.

EDIT

A kad smo već kod 930, mogu vam reći da mi se u poslednjih 15-tak dana nijednom nije pregrejao. :lol: :lol:
Čekam da dobije nadogradnju na W10M, pa da možda napišem neki uporedni osvrt na rad pre i posle abgrejda. :wink:

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Eto ja sam bio baksuz sa onim mojim... Zavidim ti na kameri:) cekam W10M da cujem utiske iz prve ruke :)
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Pa da, i onda sam ti bio predložio da samo zameniš primerak. Generalno, 930 se greje i to je svima poznato, ali je problem što se greje na nezgodnom mestu, pa se svako povećanje temperature odmah oseti. Uglavnom, osim ako se ne "cepaju" igrice, zagrevanje uopšte nije strašno - bar na mom primerku. Osim leti, kad je osetno već posle desetak minuta, ali od kad su prošle one vrućine, tih problema više nema. Štaviše, po ovom minusu ne može ni da zagreje ruke. :D
Da si sad uzeo 930 umesto G3, do leta ne bi ni primetio zagrevanje - mada, tokom leta bi telefon to nadoknadio. ;)

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Da sam dobio tvoj primerak 930 (prema tvom opisu kako radi i kako se greje) ne bi bilo problema, i danas bih verovatno i dalje bio na Lumiji. Ne igram ja igrice na telefonu samo ne zelim da drzim "vruc krompir" pri normalnom koriscenju. Definitivno sam dobio neki felericni, sta da se radi. Sve u svemu ako MS odradi nesto znacajno sa W10M vrlo rado bih se vratio u Lumija tabor. Verovatno 930 ili 830, posto je 950 zasad misaona imenica :)
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Možda sam ja imao sreće, pa dobio odličan primerak (priznajem, zagledao sam ga od glave do pete pre nego što sam ga ipak uzeo), ali za sada sam dovoljno zadovoljan da bih ostao pri njemu. Sistem radi kao i prvog dana (ono što valja - valja, ono što ne valja - glavom o zid), a aplikacije najvećim delom slabije od Androida (što nije nepoznato) i ako slično bude i posle abgrejda, onda će biti dobro - mada bi nam svima prijalo da bude (mnogo) bolje.
PS: kad smo kod grejanja, ovaj moj Asus se daleko više zagreje od Lumije - ali samo kad igram sat vremena RR3.
Ispade da imam dve "grejalice" u svom vlasništvu, pa za mene nema zime ni na minus 10. :D :D

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Apolo napisao:Da sam dobio tvoj primerak 930 (prema tvom opisu kako radi i kako se greje) ne bi bilo problema, i danas bih verovatno i dalje bio na Lumiji. Ne igram ja igrice na telefonu samo ne zelim da drzim "vruc krompir" pri normalnom koriscenju. Definitivno sam dobio neki felericni, sta da se radi. Sve u svemu ako MS odradi nesto znacajno sa W10M vrlo rado bih se vratio u Lumija tabor. Verovatno 930 ili 830, posto je 950 zasad misaona imenica :)
Imas L950 za 400-420€ sa telenor garancijom novi ili par nedelja stari. Odlicna je cena za ovaj uredjaj. L930 je preko 300€ nov tako da L950 vredi svakako 100€ vise

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Evindzer, Mada moram priznati da bi mi sad prijao posto su mi ruke uvek hladne hahaha. Salu na stranu, bice da si imao vise srece nego ja kada si kupovao uredjaj, doduse ti si ga kupio u nekoj od tih prodavnica ako se ne varam, Gigatron, WinWin...

rock9855, Slazem se ali za mene je 400e puno za telefon :/ 300e je max koji bih dao za telefon, eventualno jos 10-20e ako je rec o vrhunskom uredjaju. Ovako mislim da cu se strpeti i nadam se da ce mozda jos padati cena L950 u buducnosti posto se sad vec moze naci "povoljno" po oglasima.
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Apolo, u Gigatronu. Kao i ovaj Asus, koji uporedo "trošim". Moje iskustvo sa njima je odlično, kuc-kuc u drvo. :wink:
Imam neku karticu kojom banka odmah plati prodavcu, a meni skida mesečne rate u narednih 6 meseci, uz neku razumnu kamatu, tako da u suštini nisam ni osetio da sam ih pristojno platio. 8)

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Apolo napisao:Evindzer, Mada moram priznati da bi mi sad prijao posto su mi ruke uvek hladne hahaha. Salu na stranu, bice da si imao vise srece nego ja kada si kupovao uredjaj, doduse ti si ga kupio u nekoj od tih prodavnica ako se ne varam, Gigatron, WinWin...

rock9855, Slazem se ali za mene je 400e puno za telefon :/ 300e je max koji bih dao za telefon, eventualno jos 10-20e ako je rec o vrhunskom uredjaju. Ovako mislim da cu se strpeti i nadam se da ce mozda jos padati cena L950 u buducnosti posto se sad vec moze naci "povoljno" po oglasima.
Pasce cena i na 300€ pocetkom jeseni kad izadju novi modeli. Moceces do mesec dana star da nadjes za te pare. Ali samo treba da se strpis do tad :)

simbijanac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Jan 2015. 20:12
:: Sony XA2 Ultra
:: Sony XZ2 / Nokia E7

Post od simbijanac »

juce sam prvi put imao priliku da drzim L930 u rukama,da je vidim uzivo i da je malo cackam...sreo sam jednog druga kojeg dugo nisam vidio i vidio sam da je on ima :) samo cu reci da je telefon sto se dizajna tice kao iz sna.Tezak,gabaritan,minimalistican i djeluje luksuzno.Nikakav iphone koji je navodno statusni simbol ne moze da mu pridje.Za trenutak sam se zapitao da li sam napravio gresku sto sam kupio Z1 jer sam se dugo razmisljao izmedju Z1i L920/930 ali aplikacije su ipak presudile.Uzivajte vi koji je imate.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Hvala, uživam već 8-9 meseci. ;) 8) _______--_______ ;) 8)
Poslednja izmena od Evindzer u Čet, 21. Jan 2016. 21:12, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Evo ja vec godinu i po uzivam, i spremam se da podjem put 950XL. Mislim da necu da cekam Surface Phone, ako ga i bude. Uzecu ovo, pa kud puklo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Pa, ja sam ti to predložio još pre nekog vremena. Ako imaš pare, uzmi XL - dok izađe "Površina" :wink:, i on će već biti zreo za menjanje.
Nisi pisao jesi li zameno staklo na ekranu 930-ice..?

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Evindzer, Uzivas nego sta, kamera, dizajn, ekran... Sveeee sto bi rekao onaj iz mase :D Ako doteraju OS kao sto se ocekuje ti si miran sto se tice telefona :)

miodrage, Batali Surface, kad oni nesto najave pre ce nekom u komsiluku da crkne krava nego sto ce oni da ozvanice. Posto si zakleti fan WP-a potrazi na KP, verujem da ces proci povoljno uzeci u obzir kolike su trenutne cene u GIgatronu, Tehnomaniji, itd.
Festina lente.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Apolo, nema sve, nema glance, potpuno neshvatljivo :blinky: .

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa, ako sve bude po planu, mozda vec u subotu... :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

cvoruga, Pardon, to sam zaboravio. Mozda bi se moglo progledati kroz prste, medjutim potpuno neshvatljivo zasto ta funkcija nije prisutna, posebno sto je jeftinije Lumije poseduju. Ali eto, ja na G3 ne mogu da koristim touch sa rukavicama sto moze Lumija 520. Takvih slucajeva koliko ti volja :/

miodrage, Ajd pa da se pohvalis i da vidimo kameru :)))
Festina lente.

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

Posto zelim da zamijenim ovu moju 925 za 930, moze li mi reci neko od vas korisnika, kako se ponasa baterija na W10? Moze li da izgura dan optimalnog koristenja?
Ova moja Lumia 3/4 sata plafon moze da izgura skoro konstantnog dopisivanja sto porazavajuce.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Osim osetnog grejanja u donjem desnom uglu, baterija je najslabija tačka Lumije 930. Za oko sat i po konstantnog čačkanja po internetu (bez gledanja video klipova), baterija zna da padne i do 30%. Tako je barem na mom primerku. Naravno, na potrošnju utiču i jačina i (ne)postojanost signala, pošto se gore opisana situacija dešava obično dok telefon koristim u prevozu. Ali, ja nisam najmerodavniji da sudim o bateriji jer uz L930 imam još jedan telefon koji istovremeno nosim, pa ih koristim na smenu, i zato mi oba izdrže od jutra do mraka u 99% situacija.

Odgovori