Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

hahaha i meni se u zadnje vrijeme to desava, ne znam zasto, do sad nije. Samo sto ga je ne bi mijenjao zbog toga :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Miša, meni licno se to desavalo samo na aplikaciji fring u toku primanja poziva. Znaci nije standardni poziv vec preko aplikacije ali i to se rijetko desava. Koja ti je verzija softvera? Pozz

Miša
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 06. Jul 2010. 08:58

Post od Miša »

verzija softvera 014.002-a datum verzije 2011-03-01!
ako sada to nešto može da ti pomogne... a problem i jeste kada se prima preko aplikacije- slušalica-
samo ako sam u trenutku da odreagujem na poziv nema problema, a kada je u džepu, dok ga izvadim, pa lupkam po aplikaciiji-on ništa...e tada kreće otključavanje i primanje poziva..
znam da ne gori kuća ali sam navikao da na poziv odgovorim što je pre moguće! :(

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Miša ista stvar je i kod mene.mada ja to shvatam kao meru da se slučajno ne javiš kada ti je u džepu.jer ti kada uzmeš mob ti ne gledaš gde pipaš.e sada ako je to neka greška onda i ti i ja imam isti problem.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Miša
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 06. Jul 2010. 08:58

Post od Miša »

Sa ovim si me utešio i sada se lakše diše. Nadam se da ću sa ovim izdržati bar duplo duže, jer sam navikao da ih menjam posle šest meseci. Šteta bi bila da ga promenim posle mesec ipo. Rubriku pratim stalno i ona mi je vodič za kupovinu mobilnih, jer ste majstori i dosta sam saznao od vas. :) :wink:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

pa lepo je to da si imao šta korisno pročitati ovde.e sada ja imam jedno pitanje.znači ovako.hoću da mi bude ekran kao na x6.da se ugasi a da se ne zaključa i da ga pipnem i da se upali.ok kada se zaključa normalna procedura ali ovako kao na x6.e sada da li je to moguće ili je ovo ista fora kao što je bila na n97 samo preko tastera.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

VeNoM, koliko znam ne moze drugacije nego preko tastera za meni pa da dodirnes odredjeni dio na ekranu ili povlacenjem klizaca sa strane. Mene licno zadovoljava to sa stiskanjem tastera za meni, a za zakljucavanje koristim aplikaciju QuickLock i samo jednim dodirom na precici koja je na homescreen zakljuca se ekran. :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Imam jos jedno pitanje za vlasnike N8. Mozda malo nesvakidasnje pitanje ali da li se vama grije telefon prilikom upotrebe aplikacija fring ili skype za razgovor duzi od 15-20min ili ako se dopisujete preko neta? Uglavnom primjetio sam tu pojavu od samog pocetka pa mislim da je donekle normalno. Znaci nije bitno da li je na punjacu ili ne (da napomenem da je na punjacu izrazenija ta pojava sto je i normalno) vec je bitno da koristim net. Pogotovo kad je preko UMTS signala. Pozdrav

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

janka_88, nemam N8 ali kada koristim N79 za internet isto se primecuje zagrevanje zadnjeg dela. Pre neki dan sam skidao jedan video velicine oko 200 mb. i bas sam primetio zagrevanje.
Pa i ova temperatura tome doprinosi, da je i spoljna temperatura niza i to bi bilo drugacije.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

janka_88 juče sam probao dual mod za skidanje mp4.greje se greje.i to je sasvim normalno.p1 mi se grejao pri 3g i video pozivu a i x6.tj sve mobove koje sam koristio za ideo poziv ili pak 3g gprs svi su se grejali.ako ti se to ne svidja možeš slobodno da mi pokloniš taj mob.meni treba neki da me greje.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

VeNoM, mene grije ljubav pored radijatora ;) Nego, janka_88 i meni se isto tako grije N95 kad koristim Skype i fring... Tako da ne moras da se brines oko toga... Doduse kod nas se telefon grije, a kod "ovih" greje :) Dodje mu na isto :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Pretpostavio sam ja da je to normalna pojava, jer mi je tako bilo i na N73 i na N82 ali manje izrazeno. U svakom slucaju hvala na odgovorima jos jednom. :) I da kazem jos da sam odradio hack telefona i uspio sam obrisati 2 teme koje su mi ostale instalirane i nestale iz app. managera i naravno zauzimale memoriju. Fazon isti kao na starijim nokijama, preko x-plore programa ih nadjem u sistemu i to je to. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, ja ako sebi uskoro kupim ovaj telefon izgleda da cu moci da odradim hack, ali nikako !!! Oni Kinezi kao da su uzeli slobodnu godinu dana, a ne par dana :(

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

zavodnick, ma kupi ti fontele ima da nadjemo nacin da ga haknemo makar svi forumasi dosli u Bosne a ti spremi baklave i uzivaj.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

i ne treba mu hack neka spremi baklave a mi će da dodjemo na čast.
samo da izjavim za dnevnik da je podrška za email mnogo bolje odradjena nego na v5.to je stvar gde su se baš potrudili.inače baterija traje oko 3 dana sa lepim korišćenjem ali sa black ekranom i bez rotacije.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

zavodnick,deksicom,hack moze lagano da se uradi instaliranjem kuvanog fw u kojem se nalazi par fileova (ili samo jedan),koji omogucava-ju instalaciju svih aplikacija pa i samog RomPatchera... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Gledao sam na pojedinim sajtovima nude hack-ovan symbian anna update da se skine i instalira preko phoenix-a. Uglavnom od onih koji su to instalirali vidio sam samo pozitivne komentare i kao osjetne promjene u odnosu na PR 1.2 koji je za sad na N8. Sta vi mislite o tome?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, ne znam sta da ti kazem... Jedino da probas, pa da nam javis ili sto deksi kaze:" Da naucimo iz tvojih gresaka/dobrih stvari :D

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, ma kad bolje razmislim kad sam mogao cekati vec pola godine na oficijelni update mogu sacekati jos jedan mjesec tako da nebi nista da rizikujem... :)

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Imam ja Anu vec duze vreme i mogu reci da jako stabilno radi. Na 1.2 verziji se desavalo da mi se telefon zaglupi i restartuje sam od sebe sto me jako iritiralo, a sada nijednom mi se to nije desilo. Oseca se u radu da je brzi, RAM memorija mi nikad ne pada ispod 100Mb kad je na leru, obicno se drzi na oko 110Mb kad duze vreme ne gasim telefon, a ranije se to spustalo na nekih 90Mb bez problema. A najbolje se pokazala baterija i tu se primecuje osetna razlika, dosta duze traje nego ranije definitivno. Kvalitet kamere cini se ostao isti, dodat autofokus u video modu i omoguceno snimanje u 30fps. Naravno, tu je i qwerty portrait tastatura, odlicno radi ali ja ipak i dalje praktikujem alfanumericku jer greske pri kucanju nemam gotovo nikad :) Sve u svemu, oseca se primetan pomak u odnosu na prethodne verzije, i sad cekamo jos Belle verziju koja ce da zacini i ovako vec odlican telefon u totalnom fullu :D

Evo i kratkog demo snimka kako radi AF u video modu.
http://www.mediafire.com/?r0mz2s44nokpfn3#1

Odgovori