Menjanje pesama preko slusalica?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
-
- Novajlija
- Pridružio se: Pon, 07. Maj 2007. 17:28
Menjanje pesama preko slusalica?
Imam jedan problem. Imam nokiu 6233. Pre nje sam imao 6230i i kod tog telefona kada pritisnem taster na slusalicama menjale su se pesme dok ih slusam ili radio stanice dok slusam radio. A kod ove 6233 kada pritisnem taster on mi otvori listu kontakta PTT-a. Da li neko moze da mi pomogne gde ovo mogu da namestim ili da li je ovo uopste moguce da se promeni jer bi mi veoma koristilo to da mogu da menjam pesme preko tog tastera. Hvala unapred...
-
- Novajlija
Problem je bio do mene
nisam provalio da postoji i 4. taster tako da je sve u redu. Medjutim dok sam cekao odgovor na ovo pitanje prestali su da mi reaguju tasteri na slusalicama, ni pojacavanje ni ovaj za PTT nista! Da li je do slusalica? Probao sam i na drugoj nokii i isto. Medjutim muzika normalno ide, prepoznaje slusalice telefon, samo ne rade tasteri...

- Peter_Forsberg
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 25. Sep 2006. 23:08
Da ne bih otvarao novu temu....
Meni ovaj telefon sve redje i redje prepoznaje slusalice. Ubacim slusalice i kao da ih nisam ubacio, nece da ih prepozna... I onda tako vise puta i nekako ih "ubodem" i prepozna ih, ali u toku slusanja prekida... pa mi se nekada i restartuje fon... jel zna neko o cemu je rech?
Da li je software....?
Meni ovaj telefon sve redje i redje prepoznaje slusalice. Ubacim slusalice i kao da ih nisam ubacio, nece da ih prepozna... I onda tako vise puta i nekako ih "ubodem" i prepozna ih, ali u toku slusanja prekida... pa mi se nekada i restartuje fon... jel zna neko o cemu je rech?

Da li je software....?
-
- Novajlija
Nosim onda slusalice u Telenor na reklamaciju, nisam ih koristio ni 2 sata a vec su prestali da rade tasteri. Naravno njima cu reci da ih uopste nisam koristio 
Da li neko ima mozda neke slusalice za nokiu koje su mu za bacanje??? Trebala bi mi jedna pomoc. Ustvari ne moraju biti za bacanje ali potrebno da se otvori ono kuciste gde je mikrofon. Da li je neko raspolozen da mi pomogne??? Hvala

Da li neko ima mozda neke slusalice za nokiu koje su mu za bacanje??? Trebala bi mi jedna pomoc. Ustvari ne moraju biti za bacanje ali potrebno da se otvori ono kuciste gde je mikrofon. Da li je neko raspolozen da mi pomogne??? Hvala

Šta ti konkretno treba? Nemam ali sam sebi i Mikeleu napravio homemade AD46. Možda mogu da pomognem.
Problem je sa kineskim konektorima koji imaju slab feder na pop portu koji nekada ne naležu dovoljno dobro, ali vredi pokušati i sa malim čišćenjem (prosto je neverovatno koliko neki ljudi umeju da uštrokave telefon za samo jedan dan, mislim na konektore).

Problem je sa kineskim konektorima koji imaju slab feder na pop portu koji nekada ne naležu dovoljno dobro, ali vredi pokušati i sa malim čišćenjem (prosto je neverovatno koliko neki ljudi umeju da uštrokave telefon za samo jedan dan, mislim na konektore).

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
-
- Novajlija
jel to za ciscenje i za mene vazi ili ne?
Inace treba mi sledece: Imam iste slusalice kao za 6233 to su hs23, bar ja tako mislim i pokidan im je kabal koji izlazi iz kucista mikrofona ka telefonu. Svi konektori su odlemljeni tako da ne znam koja zica ide gde. Pa bi mi trebala pomoc oko toga koja zica ide gde? Ako neko moze da pomogne bilo bi lepo. Znaci konektor ima 9 prikljucaka, i to u dve grupe, jedna od 3 i druga od 6. Ja mislim da su ova 3 za prepoznavanje slusalica i za tastere, a ostalih 6 za slusalice i mikrofon. Sada mi treba koji prikljucak ide gde? Hvala na zainteresovanosti gargamele
Inace treba mi sledece: Imam iste slusalice kao za 6233 to su hs23, bar ja tako mislim i pokidan im je kabal koji izlazi iz kucista mikrofona ka telefonu. Svi konektori su odlemljeni tako da ne znam koja zica ide gde. Pa bi mi trebala pomoc oko toga koja zica ide gde? Ako neko moze da pomogne bilo bi lepo. Znaci konektor ima 9 prikljucaka, i to u dve grupe, jedna od 3 i druga od 6. Ja mislim da su ova 3 za prepoznavanje slusalica i za tastere, a ostalih 6 za slusalice i mikrofon. Sada mi treba koji prikljucak ide gde? Hvala na zainteresovanosti gargamele

Pa pazi malo je to problem, jer nemaju uvek iste boje zica (zavisi ko je pravio), tako da ne vredi da pogadjamo koja je koja. Mislim da ce u ovoj sutaciji biti najbolje da kupis druge, a kad jednog dana i one riknu (nadam se ne od iste stvari), onda ces imati ugledni primerak. Ovako napamet ne vredi
2 su za detekciju prikljucka, mada ako su pametni nije ni trebalo da se vuku gore do mikrofona. 3 za sluške, 3 za mikrofon (dovoljno je 2, ali zbog dugmeta ima 3), i 3 verovatno za volume.

2 su za detekciju prikljucka, mada ako su pametni nije ni trebalo da se vuku gore do mikrofona. 3 za sluške, 3 za mikrofon (dovoljno je 2, ali zbog dugmeta ima 3), i 3 verovatno za volume.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
-
- Novajlija
Aj ovako, ako uzmemo da tih 9 prikljucaka brojimo od onog dela gde ih ima 3, znaci prvi odatle je 1, pa 2 itd. To je bas kako sluske idu u mob, znaci sa leve na desno imamo 9 konektora. Ako mozes neke da otvoris i da nekim instrumentom vidis koji prikljucak ide gde. Kod mene na plocici na kojoj treba da se zaleme su sledeci prikljucci: gnd, Vout, serial, mic-, mic+, R-, R+, L-, L+. Pa mi onda napisi ovde 1 ide na gnd, 2 ide na Vout itd. Nadam se da me razumes sta mislim
Ako mozes bio bih ti mnogo zahvalan. Ne trebaju mi boje zica samo koji priljucak ide gde...
P.S.
I ove moje slusalice kod kojih ne rade tasteri su pukle, mislim citave su ali im ne radi desna slusalica, poludecu skroz. Napravicu haos u Telenoru, nemam ih ni dan a one vec ne rade. O kakvom cicscenju se ovde pricalo, ciscenje cime? ako to moze da pomogne...

P.S.
I ove moje slusalice kod kojih ne rade tasteri su pukle, mislim citave su ali im ne radi desna slusalica, poludecu skroz. Napravicu haos u Telenoru, nemam ih ni dan a one vec ne rade. O kakvom cicscenju se ovde pricalo, ciscenje cime? ako to moze da pomogne...
Ako ga/ih imaš par dana, onda nema veze, ali mislio sam da se generalno zaprljaju kontakti. Npr. starom četkicom za zube, ili tako nešto. Malo se nahvata prašina, malo može i da oklsidira iako mi to ne vidimo, ali ako je toliko nov, sigurno nije to.
Što se sluški tiče, ja sam se zezao sa HDS-3, a ne sa HS-23. A i da jesam, šta je fora: Nisam ih seckao kod priključka da bih dobio običan adapter, nego sam hteo da zadržim handsfree opciju, tako da sam žice skidao direktno sa pločice na koju su bile zalemljene. Onaj drugi što sam radio je bila varijanta samo adaptera, ali sam imao onu pločicu za mikrofon odakle sam video šta je za šta zalemljeno, a sve boje su bile različite, tako da je bilo lako. A tvoja varijanta gde je sve pokidano je mnogo komplikovanija.
Prelistaj malo stare teme, moguće je da je neko ostavljao šeme tih konektora ovde, moguće čak na onoj temi o homemade budženju sluški. Sad nemam vremena da to proveravam, ali ako ne nađeš, pogledaću ja sutra. Ok? Samo će kod tebe biti možda malo teže jer te starije varijante nisu imale volume control, pa će trebati provaliti 2 više. Ali i da pogrešiš u vezi toga ne bi trebalo da bude većih problema od toga da se na pojačavanju utišava i obratno.
Ako ti je otišla jedna slušalica možda je vreme da razmisliš o tome da ih prepraviš onako kako sam ja to uradio, a za potrebe toga ćeš svejedno morati da otvaraš kutijicu sa mikrofonom

Što se sluški tiče, ja sam se zezao sa HDS-3, a ne sa HS-23. A i da jesam, šta je fora: Nisam ih seckao kod priključka da bih dobio običan adapter, nego sam hteo da zadržim handsfree opciju, tako da sam žice skidao direktno sa pločice na koju su bile zalemljene. Onaj drugi što sam radio je bila varijanta samo adaptera, ali sam imao onu pločicu za mikrofon odakle sam video šta je za šta zalemljeno, a sve boje su bile različite, tako da je bilo lako. A tvoja varijanta gde je sve pokidano je mnogo komplikovanija.
Prelistaj malo stare teme, moguće je da je neko ostavljao šeme tih konektora ovde, moguće čak na onoj temi o homemade budženju sluški. Sad nemam vremena da to proveravam, ali ako ne nađeš, pogledaću ja sutra. Ok? Samo će kod tebe biti možda malo teže jer te starije varijante nisu imale volume control, pa će trebati provaliti 2 više. Ali i da pogrešiš u vezi toga ne bi trebalo da bude većih problema od toga da se na pojačavanju utišava i obratno.
Ako ti je otišla jedna slušalica možda je vreme da razmisliš o tome da ih prepraviš onako kako sam ja to uradio, a za potrebe toga ćeš svejedno morati da otvaraš kutijicu sa mikrofonom

-
- Novajlija
-
- Novajlija
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
He he, taj "lik" je mogao i ovde da ti pomogne, ali u onoj temi raspravljamo o slušalicama generalno pa je tamo pravo mesto. Što se tiče kačenja slika, pogledaj FAQ sekciju faq.php
i link u Probi gde piše sve potrebno, a možeš i da probaš.
viewtopic.php?t=3352
i link u Probi gde piše sve potrebno, a možeš i da probaš.
viewtopic.php?t=3352
● PRAVILA FORUMA ●