N70, Handsfree i Voice dial

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
jejen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Mar 2006. 21:10
Kontakt:

N70, Handsfree i Voice dial

Post od jejen »

Narode da li mozda moze neko da mi pomogne. Problem je sledeći. Kupio sam Logitech Handfree, i da se ne žalim, radi super. Međutim kad sam hteo da koristim funkciju Voice dial shvatio sam da nema šanse da dodelim kontaktu svoj glas, nego da moram da izgovorim onako kako ga telefon izgovara, sto je sa našim imenima, morate priznati jako glupo. Provodim dosta vremena u kolima i ako telefon nema tu mogucnost, onda mi postaje beskoristan, jel da vozim i trazim po telefonu ime koje cu da pozovem je krajnje glupo. Moja "Ajkula" (Erricson R310) je imao opciju za voice dial u kojoj mogu sam da snimim glas. Ako vec ne postoji ta opcija (koju ja ako postoji očigledno ne mogu da nađem) da li možda postoji neka aplikacija koja bi mi bila korisna za glasovno pozivanje. Hvala unapred. :|

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Njet, ali ja ne znam koji problem imas, ja na E61 izgovaram kako bih inace izgovorio, a telefon ima svoj izgovor, i to radi skoro pa besprekorno. E sad, telefon ovo prepoznavanje bazira na samoglasnicima, tako da se trudi da ih naglasis. Ja sam to isprobao, i kad sam recimo iscitao u nizu ali malo isprekidano samo samoglasnike jednog imena, on ga je bez problema pozvao. Zato nemoj da dajes kontaktima kratka imena, nego sa sve imenom i prezimenom. Neces da omanes garantes.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

jejen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Mar 2006. 21:10
Kontakt:

Post od jejen »

E pa pazi ovako. Objasnicu ti moj problem. Ja volim, predpostavljam kao i svi drugi da mi imena u imeniku budu upisana kako ih ja najlakse pamtim (nadimci, imena, itd.). E tu dolazi do problema. Posto ne mogu da snimim svoj voice dial kad kazem "Ćale" on okrene "Sale", kad kazem "Kum" dobijem poruku "Slicno nije pronadjeno". Kada sam promenio jezik na srpski (sto je katastrofa, posto mi pise "Test.zaklj.Prit. * za otklj.", jednom recju katastrofa) situacija se malo popravila, ali i dalje je to daleko od funkcionalnog. Na 90% brojeva koje pokusavam da nazovem dobijem poruku "No mathc found". Eto to je moj problem. Cak sam citao na nekim drugim forumima da je lik toliko poludeo da je napisao mail Nokii i dobio odgovor da su i oni svesni porblema, ali da ne planiraju da ga resavaju!!!. Ma vidim ja da nema vajde od ovoga, lepo cu da kupim neki SE i mirna backa!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa kako zelis. Licno smatram da je ovaj Voice Dial mnogo bolji od onih gde usnimavas voice tagove jer se bazira na onom sto je UPISANO! Znachi mogu samo loshe da izgovorim, sto se skoro i ne dogadja. Jedino ako je velika buka oko mene, ono da ne cujem ni tok sopstvenih misli.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori