Nokia 6288

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
winston
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 07. Avg 2007. 10:22

Nokia 6288

Post od winston »

Pre par dana sam kupio istu i primetio da kada pojacam zvuk u slusalici zvucnik tandrce kao kad recimo produva membrana. Kada smanjim na pola- toga nema, ali onda nista ne cujem ako sam u bucnom okruzenju.
Jel imao neko slican problem, i koliko kosta zamena zvucnika ako je on u pitanju? I da, kad prebacim na handsfree zvucnik sve je OK, znaci samo na slusalici.

Elem, ne samo sto sam popiz.. zbog tog zvuka u slusalici, nego i kad ukucam *#0000# lepo mi kaze da je telefon 6280??? Mada je kuciste 6288 i sve uredno kad skinem bateriju (koja je Li-polymer, na 6280 je Li-ion) pise Nokia 6288 made in finland.
Znaci telefon nisam kupio polovan pa da je nesto njakano, nego u kutiji sa svom opremom koja ide:slusalice, punjac, cd, MC 512 MB,USB uputstvo na nemackom i engleskom. Da li je moguce da je nekim cudom ubacen softver od 6280, umesto 6288?

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

winston, zvučnik je crk'o, reklamiraj, ili za zamenu i cenu imaš 2 dobra MS servisera u podforumu "servisiranje" pa iskopiraj pitanje tamo.
Ovo za softver, ne znam da li je moguće ubaciti sw od 6280 u 6288 (to bi onda značilo i obrnutu stvar, sw od 6288 u 6280 :unsure: interesantno). Probaj sledeće:
-pogledaj koliko memorije ima sam telefon (ne slobodne, ukupne, bez kartice) treba da bude oko 4mb - 6280 ima duplo više
-upali "active standby" i postavi da imaš u istom "Audio applications", koliko nota ima na "Music player"?, 6288 ima 2 - 6280 jednu ako se ne varam.
Ima još razlika, uglavnom flešovanje bi rešilo tvoj problem (za džabe, u radnji gde si kupio naravno)
Edit
aj'neka ovo bude tema o manama na 6288 (kojih je dosta manje od prednosti, na svu sreću :) )
-svi znaju za slajd koji se malo "klacka" u zatvorenom, nije to ništa strašno, brzo se navikneš. Držao sam i model star 4 meseca, hod "klackanja" je malo veći, ali - mislim da je tu stvar kako se koristi aparat
-mene najviše nervira zadnja maska sa tim očajnim "klavir" lakom, neprijatna je blago rečeno, farbaću je :disgust:
-što se tiče softvera (moj je V 06.10), jedini bug koji sam primetio (i užasno me nervira) je neprepoznavanje liste aplikacija u postavkama za "Shortcut bar" u "Active standby", bezveze, sve sam probao, radi na drugim modelima s40v3 platforme :?
To je to ;)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

oktagon
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 27. Jun 2007. 09:49

Post od oktagon »

Mene nervira sto se vrlo tesko otvara zadnja strana telefona! Kada ocu da promenim karticu zamalo bre da slomim telefon :disgust:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Suva istina oktagon, evo kako najlakše skinuti zadnju masku - mora da bude čista (da ne kliza) i čist desni dlan, stavite mob na nešto mekano (tipa krevet, fotelja), levim palcem pritisnete (snažnije) masku na 2-3cm od dna moba a desnim dlanom "prevlačite" masku (u visini ogledalca i blica) na gore. Baš je zez ali zato maska baš čvrsto "drži".
Mene još nervira i neupotrebljivo (kod nas) PTT dugme sa leve strane, bolje da su tu stavili okidač za zaključ/otključ, kao na w550i (tu je s desne strane doduše).
Da neko ne shvati pogrešno, ovo su suvi nedostaci, biće vremena i za prednosti, fon je :)
:wink:
Poslednja izmena od Vlada Zem u Pet, 10. Avg 2007. 01:22, izmenjeno 1 put ukupno.

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

e brate kad smo kod 6288 jel moze nekako da se ukljuci 2 kamerica?? A za masku ja sam naucio da otvaram (godine iskustva xD ) PTT dugme mi ne smeta toliko ali bolje bi bilo da su stavili zaključ/otključ :)
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Kako misliš da se "nekako" uključi? To je vga kamera namenjena za videocall, šta bi ti to s njom? :?

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa da slika sam sebe, to je sad popularno :lol:

A, ja to toliko mrzim, tj. nervira me strasno...

iPhone + CX300

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan

Post od Super Sayian »

Vlada Zem, Pa nikad je nisam video kako izgleda kad je ukljucena ... ako ne moze da se ukljuci onda ispada kad da je za ukras

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Može se slikati samog sebe i preko "ogledalca", i to na 2mpx :lol: :wink:
Super Sayian, ni ja tu kamericu nikad nisam video (šta bih i imao od toga), nemam 3G network coverage, a i baš me briga.
"Ubiću se" zbog postavki aplikacija u "Active standby", ima li neko neku ideju, mada znam da nema, ovaj fon def.mora da ide na flash

oktagon
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od oktagon »

Pa vec je 100 puta receno da se prednja kamera moze ukljuciti samo prilikom video poziva. E stvarno ono dugme za PTT im nije trebalo :P :D

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Pa to dugme postoji i na 6233,i mene mnogo nervira jer nema ama bas nikakvu funkcionalnost :x
Kada bi nokia stavila da moze sam korisnik da programira to dugme,bas bi bilo extra,a ovako je...
D500&E71

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

A sad malo (ona) - prednosti :P
-slajd radi super, to što malo (ali baš malo) šetka je nebitno, shvatam sad kad sam se navikao, no problem
-ekran, 320x240, 262k boja, 34x44mm, odličan, ko je video ekran na 6131 - takav je, malo samo slabije osvetljen (a to što 6131 ima 16mil boja, ha-ha)
-ergonomija - STRAŠNO, the best - toliko lak fon za baratanje, bez zamerki
-tastatura, za jedan slajd fon je super, izrađena od kvalitetne, mekane, blago hrapave (za razliku od maske, baš je ono što prsti "vole") plastike, uživancija. Pošto je slajd uvek ograničen veličinom tastature, ovde je to sasvim OK (za nekoga ko nema bugarske ćevape od prstiju, a i tu će mu problem praviti samo taster 1 i 3)
-brzina, užasno brz fon, počevši od paljenja tj.traženja mreže preko bilo čega drugog, sve je brzo ili trenutno, kamera sejfvuje slike za plafon 2 sec.
-mp3 plejer, jako dobar kvalitet, mene zeza adapter ali ono šta sam čuo na nekim mobovima na hs-23 sluškama, ovaj je odličan potencijal za upgrade
-video, max640x480 gde je frame rata do 15 slički/s, nije loše, foto je klasika Nokia 2mpx
-bagovi, dušu sam joj izvadio, ništa, osim onog o postavkama app u shortcur bar
-baterija, to već ne mogu da ocenim, 1.100 mAh li-polymer, mislim da nekom normalnom gura do 3 dana.
Mene lično oduševljava ergon.i brzina :wink:

katapult
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 12. Avg 2007. 08:54
Kontakt:

Post od katapult »

ja sam kupio pre par dana nokiu 62-88 u austriji ali ja zivim u Bosni i niko u mom kraju nemoze da je dekodira ljudi sta da radim

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Preseli se u Srbiju, bliže Dejana K. Šalim se, verovatno sad postoji rešenje za dekodiranje bb5, još da ti neko i kaže gde i koliko...

A jel'ste znali da kad pričate sa 6288 pa prekinete razgovor zatvaranjem slajda, pritiskom na centralni taster (u par sec) zaključavate tastaturu :)

oktagon
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od oktagon »

Pa mene se zakljucava tastatura kad otvorim slajd i zatvorim ga i pritisnem centralno dugme. Ne moram da prekidam razgovor.

Volio bih da 6288 ima jaci zvuk na zvucnicima! Sta ih je kostalo da ugrade jos jedan zvucnik sa druge strane pa da bude stereo! Ima li sanse da se zvuk pojaca !

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

oktagon, koštalo bi ih taj jedan zvučnik, modifikaciju pojačala i kućišta - i to sve puta par desetina ili stotina hiljada komada. Da ne pominjem konkurenciju ostalim Nokia stereo modelima.

Zvuk bi mogao da se pojača uz izvesne hardverske prepravke - a to se nikako ne isplati i pitanje je ko bi bio u stanju to da odradi. Dakle - zaboravi.

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan

Post od Super Sayian »

Vlada Zem, Ono sto si nakuckao prednosti fona istina ziva ali jedino se ne slazem oko paljenja i brzine fona... nokia 3250 bolje prima 1 g od nje,sporije se pali od 3250,i ne znam fon baguje kad mu napunis preko 400mb :S ovaj moj jedva ulazi u galeriju :lol: 300 godina mu treba ... a to ne volim :(
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Super Sayian, kako je moguce da je dumb phone sporiji od symbiana??? :shock: :shock:
To prvi put cujem od tebe,kod mog burazera smo stavljali i 2 gb karticu i sasvim je ok radio,tako da 1 gb guta bez po muke...
D500&E71

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Super Sayian, ko je uopšte pominjao 3250? Zašto moraš kroz svaku priču da ga provlačiš, aman?! :disgust:

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Nemoj tako Miskoni znas onu "Svako svog konja hvali..." Nego probao sam na drugaricinom i memorijska od 512 radi odlicno
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Odgovori