Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Evo bas sad citam na nokiiinom sajtu i vidim da su najavili e51 .po mojim utiscima vidim best buy model u buduce vreme posto mu je i najavljena cena negde oko 350-400e. A po meni ima sve,sto treba,a pre svega i veoma dopadljiv dizajn i jaku bateriju,dobar ekran,wi-fi....
Meni lično ne izgeda tako primamljivo na oko... Mada isti je slučaj bio za E50 koji mi se uživo baš dopao. Specifikacije su mu prilično dobre... Nego, još je rano, saznaćemo već.
Pozdrav!
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Boze, hvala ti moje zelje su uslisene,napkon model koji ima sve kao e50 ali bez glupog dzojstika i plus jos boljom opremom,napokon.Uh,bio sam se zagrejao za w960,ali ovo sada sve menja,nadam se da nece imati velike mane.Izgled je mogao biti i bolji prvenstveno mislim na oblik vise mi se svidjao sa ostrijim linijama dok je ovaj zaobljen malo.Ali posto meni izgled znaci vrlo malo,sve je ok.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Pa nije loš, samo one hromirane površine mu apsolutno nisu potrebne, i dalje nema prednju kameru, i koliko vidim kod par novih modela nema više standardnog i prepoznatlljivog (symbian) "meny" dugmeta. Možda je sve stvar navike, ali baš su nas na to poslednjih godina navikli........Čak je zahvaljujući tome što su telefoni imali to dugme Symbiani mogli lako biti prepoznati, a za ovaj sa se ozbiljno zapitao dok nisam video u specifikacijama. Dok je lagani prelazak na standardni USB veliki korak napred, i u smislu standardizovanja, a i zbog starog klimavog priključka.
Ima par sitnica koje stariji brat nema, i mali-veliki redizan, i to je to - pravi naslednik.
Ukusi su različiti, ali crni uvek rulez!
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
upravo zbog slicnosti sa simensima, i sa ovim corner cut dizajnom mi je fuj ...
iskreno - meni se e50 ne svidja, jer je upravo caka smart telefonima njihov glomazan dizajn, kako bi i displej bio veci .. to je po mom mishljenju najbitnija stvar za smart mob
Meni lici na kombinaciju e50, e60 i e65. Od svakog ima po nesto tako da ima prakticno sve sto jedan telefon iz biznis klase treba da ima sa dodatkom fm-a i 2mp kamere. Dizajn je stvar ukusa ali po meni je cista 10tka. Sve u svemu savrsen telefon za tu klasu i po dimenzijama i po karakteristikama a cena je prilicno primamljiva i pomalo niska s obzirom sta se sve dobija. Ali..kad se pojavi kod nas videcemo koliko ce kostati preko tih 350e.
U svakom slucaju mozda ce prvih dana da kosta malo vise,ali posle izvesnog vremena ce cena biti takva jer jetu top model n95,a bice i n958gb,koji su zaduzeni za top cene ,taka da predvidjam ovom modelu super prodaju,jedino jos uzivo da ga vidimo....
Ja mislim da ce ovaj telefon biti jedan od najprodavanijih u svetu.Kad se malo bolje pogleda specifikacija vidi se da ima skoro sve sto i n95 osim gps-a i 3.5mm dzeka za slusalice.Sve u svemu izgleda da ce ovaj telefon nadmasiti prodaju i dalje cuvenog n70
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones
naravno da ce nadmasiti,kolko vidim da je izuzetno kvalitetne izrade,a sve ostalo je perfect,odlican potez nokije,bice prodavaniji od e65 zato sto je monoblok,super izgleda,uz dobru cenu bice best seller
Nokija ne bi bila nokija kad ne bi nesto zacepila u modelu. Ladno su pustili ovako dobar telefon sa ovakvim specifikacijama i mreznim mogucnostima bez PREDNJE KAMERE!!! Pa jel moguce. Tako su svojevremeno izbacili 6233 koji je jako dobar mobilni sa sirokim spektrom mogucnosti bez blica koji ima i jedan k700 od pre sto godina i bez prednje kamere koju ima i benqsiemens nf81 od 90 evra!?!?!?! Zasto to rade neki ce reci da je to menadzment i da se tako posluje u svetu...ali polako ja upravo studiram taj menadzment (na drzavnom falkutetu) i nigde ne pise da treba zakidati na svakom cosku. Cak za 6233 nema ni da se dokupi blic(stvarcica koja bi bila i vise nego prodavana) dok za neki prastari 7610 koji ima bednu kameru ima da se kupi blic.
Nisam pljuvator nokije i sam imam nokiju i smatram da su najbolji telefoni ali mi nikako nije jasan stav rukovodstva te kompanije.
Zato brzo da zavrsim fax i pravac Finska na mesto izvrsnog direktora i ima da se peva nokija kao himna u svim osnovnim skolama...a i sire
stefgi, da ti radis u Nokiji sve bi ti bilo jasno, sigurno oni imaju svoju strategiju koje se pridrzavaju. Samo pogledaj trziste i videces da su oni ti koji diktiraju tempo o mobilnim telefonima. I oni i sa tim manama imaju dobar udeo na trzistu, po meni oni su oni su u pocetku svog poslovanja pravili mobilne koji ce imati sto vise tada dostupnih funkcija, i time su zadobili poverenje svojih potrosaca i izgradili IME(primer koji si ti naveo 7650). Sto bi se oni sada trudili da naprave model telefona koji ce sve imati, u cemu je tu poenta, izbacice model koji ima sve i sta ce onda?
E vidis zato su oni sada izbacili model Nokia E51, pa ce kasnije izbaciti i model slican E51 ali sa prednjom kamerom(ako bude bilo potrebe za tim, u sta neverujem). Ni E50 nije imao prednju kameru pa je odlicno prosao na trzistu. Nokia je pokrenula E seriju koja ce biti cisto poslovna, i toga se i pridrzavaju, 3G nije samo gledanje TV-a i video pozivi, 3g je mnogo vise od toga, i mnogim poslovnim ljudima koji ce uzeti ovaj model prednja kamera i nije potrebna(bas je njima do gledanja jedno drugog), njima je vise potrebnija usluga koju takodje 3G mreza pruza a to je brz internet. Zato je i napravljena ta razlika izmedju poslovnih i multimedijalnih telefona. Ako neko hoce telefon s kojim ce se igrati uzece neki model iz N serije(koja predstavlja multimedijalne telefone), a ako neko hoce cisto poslovan telefon onda ce uzeti neki model iz E serije(na primer E51).
Mozes to sagledati i ovako: Ako pogledas N seriju videces da svaki model ima tu prednju kameru(mozda jedan ili dva modela nemaju), a kad pogledas E seiju videces da retko koji model ima tu prednju kameru(E90 ima samo tu prednju kameru).
Slobodno me ispravi ako nisam u pravu, posto ja sam sad srednja ekonomska skola i polako shvatam taj pojam trzista, dok ti znas mnogo vise oko toga.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
A tebi je u kom smislu bitna prednja kamera?
Ili te dusha boli sto zivimo u kapitalisticko-iskalkulisanom svetu gde ti se sve ne daje, vec prodaje na kasicicu?
Ti osnuj svoj brend mobilnih telefona, pa im pokazi ko je glavni, boze me sacuvaj i sakloni
cebzab napisao:
Ti osnuj svoj brend mobilnih telefona, pa im pokazi ko je glavni, boze me sacuvaj i sakloni
Sad ne znam da li je ovo bilo ironicno ili ne ali ja vec imam neke ideje sto se tako neceg tice. Ali ne znam koliko si upucen tu ima niz problema i ako imas kapital i ako imas ideje. Tako da mislim da nema potrebe za ironijom jer se moze desiti da za par godina kupis moju marku nekog hightech uredjaja.
[quote="kljun"][/quote]
I sam si rekao da si u srednjoj skoli i da polako pocinjes da kapiras neke stvari medjutim trziste kao jedna ekonomska celina nije bas tako prosta. Ovo sto bih ti sada napisao mislio bi da sam lud posto bi licilo na doktorsku disertaciju ali da ne bi otisli mnogo u off reci cu ti samo par stvari. Na trzistu glavnu igru igraju monopolske firme kao recimo nokija medjutim bas zbog tog monopolistickog razmisljanja oni imaju mnogo propusta i jos vise imaju problem konkurencije jer ljudi razmisljaju (ne svi) "a nokija,samo nokija nista drugo sem nokije...". Bas zbog toga mladje firme koje se ukljucuju u ovaj segment imaju malu prednost (da bitno je da su poznate u nekoj drugoj grani te precizne tehnologije) u samom nastupu. I bas zbog toga ljudi zele promenu jer su navikli da nokija ili neka jaca firma stalno negde "sece lebac". A novonastale firme pokusavaju da sve spakuju u jedan uredjaj da bi se probile na trzistu. I zato se nokija bori na neke druge nacine-kupovinom tih firmi a ne zato sto te firme imaju bolju tehnologiju.Vec sam otisao predaleko... Ovo je ipak tema za drugo neko mesto
Sto se tice nokije 6233 svi su ocekivali neku novu verziju sa blicem i 3g kamerom...to se nije desilo. A telefon bi tek tada bio prodavan. A prodavani bi bili i telefoni kao sto su 6280 jer su isto to samo drugaciji izgled. sve moze da se napravi kako valja kad se hoce a kad se nece...ostaje samo da se nadamo da cemo jednom imati telefon koji nas u potpunosti zadovoljava a ne uvek da razmisljamo kako je i ovo sto imamo dobroi bolje nego nista
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.