Nokia series 40 6th edition

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS

Na kojoj verziji su vam lepše ikonice?

s40 5th
6
50%
s40 6th
6
50%

Ukupno glasova: 12

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Nokia series 40 6th edition

Post od tehno maniac »

http://www.mobile-review.com/review/s40 ... en.shtml#7
What’s new in the 6th edition

The change log of the 6th edition is pretty lengthy, so in this preface we are going to cover the most vital of them and leave the rest for specific parts of this review. It’s important to emphasize that a number of features have been around since the fifth edition of the platform – for instance, certain views of the phonebook, transition effects and some other bits and pieces that are all attributes of S40 6th edition, in fact, are employed on some other phones too. However it’s only in the 6th edition that they have made it into the platform’s default feature pack.

* Transition effects were the cornerstone of S60 FP2 update and they did a great job adding new flavors to the user interface. So now feature phones can benefit from this feature, as they have added one effect that makes pop-up windows with notifications appear on the screen smoothly. While these special effects are eye-candy, occasionally they seem somewhat sluggish due to the CPU’s insufficient speed;
* Full-fledged support for Flash Lite 3 that allows running games and various animated swf files, including time- and date-conscious wallpapers;
* Support for WiFi that extends beyond VoIP – data connections are now available too
* Enhanced phonebook, revamped email client;
* New browser building upon WebKit open source project;
* Maps application integrated into the platform, although its an older version compared to the app found in S60-powered devices;
* Support for new Java APIs - JSR-179 Location API, JSR-205 – Wireless Messaging API;
* OMA Message 1.3;
* Horizontal scrolling of lists in the user interface;
* Themes now apply to radio application and multimedia player;
* New UI elements – pop-up windows;

Novi s40 za sada imaju samo nokia 7510 i 7610 supernova.Sada je dosta bliži s60 uređajima!
Mada su meni ikonice bile lepše na 5th edition,ovo je bliže series 30 uređajima,ali je takav sada i novi s60(e71,e66)SlikaSlika
Poslednja izmena od tehno maniac u Pet, 15. Avg 2008. 05:26, izmenjeno 1 put ukupno.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Na prethodnoj verziji nekako su mi ikonice podsjecale na VISTU, ne znam sto.... A ovo me podsjeca na vracanje na WINDOWS 98 :) :) :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

ej stvarno janka_88, ove bas deluju starije... mozda idu na retro fazon! :)

:wink: :P 8) :? :blinky:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

tacno retro fazon, ali u opste nisu lose... Prem da ja najvise volim onaj fazon kad je ikonica na punom ekranu kao na starijim modelima i crno-belim ekranima... :wink:

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

mogli su barem da doteraju meni etetski da ubace 3x4 sa slovima (kao kod symbiana). sem estetskih ima rekao bih jos dosta promena (poboljsanja).
A N D R O I D

Stelle
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 07. Jun 2006. 17:12

Post od Stelle »

Meni su bas ruzne ikonice, kao za malu decu :) .. al dobro ikonice je lako promeniti temom ako se nekome ne svidjaju..
Nokia 5610 Xpress Music Blue Edition ! 1gb Nokia MicroSD card !

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Molim te,ikonice za malu decu? :? ?
Nokia C6

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Doduse ova tema sto je prikazana ovdje stvarno odaje utisak kao da je za malu djecu napravljeno. Mada vjerujem da i nece tako lose izgledati sa nekom normalnijom temom. Ipak stojim iza toga da su prethodne ikone bile puno ljepse i prijatnije za vidjeti. :)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

I ja isto.Ma ovo su supernova idiotske teme jesu lepi telefoni ali teme su totalno idiotske! :shock:
Malo normalnije teme
SlikaSlikaSlika
Poslednja izmena od tehno maniac u Pet, 15. Avg 2008. 01:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Nokia C6

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Meni je pravo gadno, nebi mogao imati ovakav telefon. Umesto da se ide napred da ikone i sami meni telefona izgleda sto bolje ...maximalan kvalitet grafike, oni nesto idu u nazad.

Kome je do retro ikona mogu da se nabace teme al ovo mi nikako ne ogovara :uhuh:

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Moze se to srediti sa nekom dodatnom temom, ali ta tema će biti dosta ˝teška˝ zbog drugih ikonica i telefon će verovatno raditi nešto sporije.

Ali ništa bolji nije ni SE jer se meni u njihovim novim telefonima ikonice takode nimalo ne dopadaju. :dry: Ali oni su otišli još korak dalje i uklonili status bar koji je imao ikonice za bateriju, mrežu, digitalni sat u glavnom meniju. Evo jednog primerka.

Slika

Stelle
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 07. Jun 2006. 17:12

Post od Stelle »

tehno maniac, kao za malu decu da, takav mi utisak daju.. milann, ne verujem da ce kociti, ja na 6233 sam stalno stavljao teme sa drugim ikonicama i nije uopste kocilo..
Nokia 5610 Xpress Music Blue Edition ! 1gb Nokia MicroSD card !

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Pa možda je pozadina dečja,a ikone su jako ozbiljne !
Nokia C6

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

I na FP2 su stavili neke ovakve retro ikonice (barem sam tako primetio gledajuci E71)!
Ni meni se ovakav stil ne svidja! :dry:

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Stelle, možda se ne može primetiti na prvi pogled, ali kad bi uradio jbenchmark test mislim da bi telefon pokazao manji broj bodova. Ja sam eto na N73 koristio isključivo teme bez dodatnih ikonica jer sam primetio da kad koristim "nabuđenu" temu oseti se usporenje pri radu. Jest´ da je on smartphone ali...

IDzO, E71, kao i E66, nažalost nemaju FP2 :dry:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

na jbenchmark testu bi bile razlike kao kada upgradujete xp u vistu.Radi sporije ako vam je slab kompjuter a na jakom to nećete osetiti !
Nokia C6

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

ma ikone sa SE telefona su neuporedive sa ovim nokia glupostima, da.. e71 ima nesto slicno.. recimo kada se ode na ikonicu crna podloga.. tako nesto ali i kod nje su neke retro gluposti.

Da.. ka neke teme koce telefone i zauzimaju vse rama ali.. nije samo da su nabudjene nego jestodtavno grafika ne odgovara.. imam 2 nabudjene teme koje ekstra rade a teske su preko 1MB dok par tema koje su teske samo 300kb osetno uspore mobitel.. malo nelogicno.

Ali ako se ima procesor preko 300Mhz onda to vise i nije bitno.. ovaj procesor na n73, n80 od 208Mhz je previse jadan.

blajah
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 09. Nov 2007. 19:24

Post od blajah »

Nisam nesto previse koristio S40, ali devojka je uzela 5610Xpress. Sam po sebi softver je OK - stabilan i brzinski OK, ali kada sam video kako je glupo odradjen deo sa primljenim porukama nisam mogao da verujem. Telefon sam malo cackao i nisam uspeo da nadjem opciju da u inbox-u iskljucim details za poruke. Odnosno moje pitanje je za sve koji imaju iskustva sa ovim OS da li se to uopste moze iskljuciti?

nadhaker
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 16. Sep 2008. 06:22

Post od nadhaker »

@blajah, zasto bi iskljucivao opcije u porukama :blinky:

imam s40 v3, koja mi je puno bolja od v5 jer je v5 samo osiromasena a ne unapredjena. v5 jedino ima bolju podrsku za flashlite. sta donosi v6 nemam pojma, jos nisam imao v6 u rukama. moj 6233 sam kupio pre 5 meseci i sto se tice ikona ja sad koristim temu sa s60 ikonama i nista ne koci. pri kupovini sam zagledao i 6120 classic ali vise mi nije u igri. sad gledam 6124c. :o

pravim si temu pa mi treba "wait graphic", jel neko zna gde moze da se nadje. to je ona uska dugacka gif animacija koja predstavlja ucitavanje :roll:

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

zna li neko kako da nabavim ove ikonice na telefon koji je s40 5th edition?? Da li je moguce uopstee??? :roll:

Odgovori