Nokia forever???

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 16. Sep 2008. 14:38

Nokia forever???

Post od LesaZMN »

Poslednjih meseci mi se cini da brand koji je dugo bio sinonim za mobilne, ko kaladont za pastu za zube, ima probema. Da li je to samo moj utisak, ili polako pocinje da posustaje. Prvi put od kad znam za mobilni, gledam kako neko drugi izbacuje nesto na sta Nokia treba da odgovori. OK, svi kazemo, cekajte samo videcete - ima Nokia iznenadejenje - ali koje? Malo su izgubili kompas cini mi se. Modlei pocinju da lice jedan na drugi i nema neke razlike. Da li je Nokia u kretivnoj krizi ili... Cinjenica je da je pocela da gubi udeo na trzistu i SE i Koreanci je stizu (SE manje, ali ovi kosooki?!)

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

To stoji, i po prvi put mi se cini da ona juri, a ne da je jure. AL ne verujem da ce to dugo trajati. Prosto, imaju previse modela da bi propali, za razliku od SE-a...
Nokia E71... Elegant, but deadly

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od LesaZMN »

Ne mislim da ce da propadne, ali cini mi se da cemo uskoro imati 2-3 brenda istih zastupljenosti i mogucnosti. Mislim da je to i OK er je, iskreno po mom misljenju, jedn od razloga sto Nokia pada i odredjena doza arogancije prema nama kupcima. Kao, mi smo Nokia i sta vi imate da birate! Sa druge strane sto je jaca konkurencija, bolje za nas :roll:

Najvise me zapravo zanima, koji su razlozi sto je kasnila (tj. kasni jos uvek) za konkurencijom momentalno. Valjda cemo do kraja godine videti sta je to cuvala u cosku za nas. Jos vise ocekujem posle Barcelone. Uvek se svi istresu na naj naj naj pricama tamo.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Kada pricamo o Nokii i njenoj N seriji moze se slobodno reci da su to modeli koji su se nalazili na vrhu spiska zelja mnogih korisnika, ali kako je vreme prolazilo poceli su da posustaju sa inovacijama!
Imali su veoma kvalitetne uredjaje i modele koji su plenili svojim kvalitetom izrade, izgledom, performansma (ne racunajuci jacinu baterija jer su tu odavno skliznuli sa kursa)! N90, N93, N91, N70, N73 to su bili extra modeli koji su veoma poznati i modeli koji su se cesto kupovali! Nije bilo (bilo je ali ne u velikoj meri) skrtarenja na izradi i kvalitetu ali to nije toliko izrazeno kao danas!
Danas izlaze modeli koji su 90% slicni jedni drugima ali nemaju neku znacajniju razliku izmedju sebe! Kvalitet izrade novih N modela je na klizavom tlu, jer se zna iz iskstva korisnika, da se mnogi zale na kvalitet slajda kod N95/95 8GB, N82 mnogima krcka, a kako procitah na netu nekima su se plastika i ekran toliko izuljali da telefon izgleda kao da je 2 god star, a ne nekih 6 meseci (naravno ovo treba uzeti sa nekom rezervom jer svaki od nas cuva svoj mob na sebi svojstven nacin ali ne treba zanemariti ni te vesti o lakom zuljanju i trosenju materijala)! Svi ovi novi modeli su podosta papreni i treba dublje uvuci ruku u dzep da bi se neki model uzeo, a na kraju ispade da su dosta lose odradjeni! To je tipican primer za N95 8gb koji je dosta skup model i ima jaku cenu, a slajd brlja (moze da se popravi i u kucnoj radinosti ali verujem da mnogi nemaju zelje da cackaju i rastavljaju mob od 500+e)! Mislim da ovakvim potezom gube poverenje kod kupaca!

Gde se trenutno nalazi N serija na trzistu? NEMAM POJMA! :?

N96 koji je dugo najavljivani model poceo se sramezljivo pojavljivati na trzistu ali po bezobraznoj ceni! Taj telefon ne nudi nista extremno bolje od svojih predhodnika N95-ica i cisto sumnjam da ce postici veci uspeh na trzistu! Cena od nekih 700e ne ide mu na ruku ni u kojem slucaju, a posto uskoro izlazi N85 (koja ce verovatno biti mnogo jefnija), nece biti dugo prisutna na trzistu! Po meni jedan veliki promasaj iz Nokiinog tabora!
Te promasaje je na najgori nacin na svojoj kozi osetio SE koji se bori za opstanak i koji trenutno ne vidi lepse dane! Ko zna mozda se nesto promeni kod SE-a ako izbace nekoliko zanimljivih modela kao sto je sada zanimljiva X1!
Da ne pricamo o modelima koje su Samsung i LG najavili sa 8mpx, a Nokia jos nista! Mozda i bude ali jos nema nikakvih spy informacija i slicica! :)

Nokiina E serija je pocela da osvezava svoju kolekciju sa modelima E51, E71 i E66, a od prosle nedelje su procureli novi modeli E72 i E75 ali o njima ce se moci vise pricati kad se predstave i kada se vidi sta mogu da urade! Mada mislim da trenutno HTC najvise skrece paznju na sebe sa svojim modelima i mislim da oni imaju lepe sanse da uzmu vece parce kolaca ove i sledece godine sa ovim svojim novitetima (mada bi mogli malo da spuste cenu jer i ja merkam neki novi HTC :) )!
E90 dugo ceka svog naslednika i ko zna mozda se nesto i izrodi da ga nasledi ali za sada su to sve nagajdanja bez nekih opipljivijih informacija!

U svakom slucaju ima nekog zastoja u Nokii, a to se moze zakljuciti (pored istih/slicnih modela koji izlaze) i po tome sto je Nokiin Chief Technology Officer Bob Iannucci dao ostavku na svojoj poziciji!

Da li nesto Nokia sprema za trziste i da li ce TO nesto biti inovativno i da li ce napravit bum videcemo, ali tenutno nema modela koji moze da skrene paznju vecini korisnika!

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od LesaZMN »

IDzO, slazem se sa tvojim misljenjem. N serija je bila i ostala u nasim glavama kao nesto od cega smo ocekivali da nam se iste okrenu za 720 stepeni kada izadje novi model. Mozda bas zbog toga i dolazi do tolikog razocarenja sa novijim N modelima. Kao sto si i ti primetio isti su k'o jaje jajetu. N96 - 700 EUR=bezobrazluk. Pa u tom telefonu nema nista za 700 EUR. Ako ovi iz Samsunga izbace Innov8 po 600, odvalice ih od zivota, ali bukvalno.

Sto se tice SE, nikad nisam nesto bio zaljubljen u njih. Zapravo kada e malo bolje setim SE nisam ni imao (ako se ne racuna buca T28 koji je bio ericsson i ajkula). Sve i jedan koji sam video je bio jos gori plagijat prethodnog nego sto sad nokia radi. Ko zna, mozda bi im bilo i bolje da su "odapeli" pre K750. Ako je ikada i jedan telefon spasio nekoga, onda je to K750.

Nokija i E serija - slazem se da su odlicni telefoni. Ali, moras priznati da to nije serija koja "vuce" market share. Mi koji smo ovde, svi cenimo i volimo E seriju, ali je ipak to biznis telefon koji nije za prosecnog korisnika, a i nije nesto sto se "vadi na stol" :wink: Tatin sin ce pre da "izbaci" pred fascinirano drustvo N model nego E. Zamisli jos bruku ako ne zna da ga korsiti + zamisli zensko sa recimo E71 kako ga vadi u kaficu i pokazuje drugaricama kako je sladak :D

Nokia mora pod hitno da barem najavi nesto ekstra da bi nas zadrzala da ne ulecemo u druge brendove, da ne govorim o izbacivanju novih modela.

Jos jedna primer - promasili su skroz zenske modele. Od Amour serije koja je harala sta imamo sad? Zbog toga jedna ruznoca od Samsunga L310 se seta gradom sve vise i vise. Pa to cudo lici na bugarsku zlatnu cokoladu i vise prilici nekoj romkinji sa zlatnim zubom u lokalnoj kafani nego u zensku ruku. Strasno a opet ide k'o ludo.

HTC - odlicni, ali odlicni uredjaji, ali cena...ccccc. Nije za svakoga i bas zbog toga nece uzeti veci deo trzista. U biznisu mozda nesto, ali to je ukupno gledano mali deo kolaca.

Po meni je "najopasniji" trenutno Samsung. Nije proslo 15 dana od Innov8 eto ga sad neki Breson/Pixon. Pa Omnia - vec je tu i masa drugih telefona na koje inace i ne obracamo bas paznju ali koji lagano "prevaspitavaju" narod koji ce da im bude sledeci telefon. Imam utisak da idu logikom kao za aute. Ako prvo kupis Audi, a ne BMW, obisno ostajes na Audi-u prilikom sledece kupovine. A pogledajte gde su bili pre recimo 3 godine. Ja se secam samo tri modela koja su bili "hit" - E700, D500 (D600 probo ali...), D900. A sad? Sta je sledece? LG (nedaj boze)?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

E serija nije popularna kod mladjih kupaca i kod onih koji ne znaju sta je to i za sta sluzi! Ali mislim da E serija ima sasvim zadovoljavajuci deo trzista u svom vlasnistvu! Svako ko zna da koristi i treba mu biznis telefon uzima u razmatranje E seriju jer mogu uspesno da se nose sa drugim poslovnim modelima!

HTC nije dostupan kod nas za sire ljudske mase ali u drugim razvijenim zemljama je pristupacniji kako zbog bolje platezne moci stanovnistva tako i zbog boljih i pristupacnijih paketa kod mobilnih operatera! U ovoj godini HTC belezi najveci finansijski uspeh u poslednjih nekoliko godina! Tako da postaju znacajni na trzistu! ;)

Samasung jeste opasan i da se zaukao zestoko ali videcemo kakav je kvalitet i kakve su mogucnosti ovih novih modela! Zanimljivi jesu i videcemo rezultate koje ce postici!

Eldar (mobile-review) je najavio da Nokia sprema neke modele koji ce da budu veoma atraktivni i da ce potuci konkurenciju ali ti modeli su najavljeni tek za 2009 god! Pitanje je samo koliko modela su spremili! Jedan od njegovih zakljucaka (posle cackanja Nokiinih novotarija) je da ce oduvati SE-ov model sa 8 mpx! Ali naravno nije smeo nista vise od ovoga da kaze niti da prosledi bilo kakvu drugu informaciju u javnost! ;)

Malo se ipak mora strpiti pa ce se videti kakav je odgovor Nokia spremila na nove trzisne trendove!

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Dobro, svi znamo da je E serija namenjena specificnom trzistu, i tu nema price. ALi svidja mi se sto u toj seriji postoji po jedan model za svaku "klasu", tako reci, dok je kod N serije, kao sto je IDzO rekao, to potpuno izgubljen slucaj.

Kao sto sam rekao pre, sumnjam da ce Nokia dugo kaskati, i vrlo brzo ce se prikljuciti, ili cak prestici konkurente.

IDzO, taj SE su potukli i Samsung i LG, jer imaju kameru slicnih mogucnosti, a daleko bolje odradjene telefone. Npr, uvek bi pre uzeo (kad bih to radio) INNOV8 nego C905... I LG je tu negde, jer znamo da su LG i Samsung sestrinske kompanije, i da vode slicnu politiku.

thepace2
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Sep 2008. 02:51

Post od thepace2 »

interesantno je sto svi pricate o modelima od 250+ evrica kao udarnim modelima koji dizu market share. udarni modeli su iz srednje i nize klase ( s40 ? ) . Nisam nesto primetio da je nokiji znacajno opao trzisni udeo ;) .
N95 je bio presedan i odstupanje od dotadasnje filozofije a sa novim modelima nokia se opet vraca na stare staze ( nijedan model nema sve ;) ) . Naravno logicno je da ce konkurencija da izbaci model koji je u odredjenim segmentima bolji od ponude trzisnog lidera ( iphone,diamond....) ali mnogo ste rano poceli da otpisujete nokiju . evo vam primer Intel VS Amd , amd je sa athlonima napravio cudo , par godina je bio ispred intela i onda je dosao c2d ;) . tako da ne brinite se vi nista.

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Thepace2, ali ni Samsung ni SE ne razvijaju te modele, vec prave proboj bas tim modelima od 250+ evra, gde je Nokia skoro uvek vodila. O nizoj i srednjoj klasi ne vredi pricati, ima i previse modela da se bira... al vrh je ipak vrh... :)

thepace2
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Sep 2008. 02:51

Post od thepace2 »

@kapoerista90 ti i dalje ne razumes u nizoj i srednjoj klasi su i pare i market share :D
sto se tice kamere verujem da nokia preskace 8mpx i da ceka nesto jace, takodje ocekujem prelazak na oled ekrane kod svih modela i da ce to biti nova udarna stvar. ovi samsung i lg modeli sa 8mpix i debljinom od ~10mm ne mogu da naprave nikakvu sliku i siguran sam da ih n82 po kvalitetu tuce, sto i jeste osnovni razlog zasto kupac neke od aktuelnih nokija ne moze da bude nezadovoljan. s druge strane nedovoljno informisana osoba moze da bude dovedena u zabunu uporedjujuci specifikacije na papiru
Nokia E71 + microSD 8GB
LG KE970 - Shine + microSD 1GB

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Pa Nokia u zadnje vreme nije izbacivala nista kvalitetno iz S40 serije!
6300 lep telefon ali baterija zesce sranje, Supernova kolekcija je kompleto sranje i lici na telefone sa buvljaka... nista vredno paznje!
Mozda je na trzistima sa slabijom plateznom moci profit u modelima nize klase ali na bogatijim trzistima nije to slucaj! Zato se ovi telefoni visoke klase prvo pojavljuju na jakim trzistima!

Nije Nokii opao udeo na trzistu (geografski gde su telefoni dostupni) nego im je opao profit koji su ostvarili u Q2 i Q3 ove godine (tako je pisalo u finansijskom izvestaju)!

Nije ovde Nokia u potpunosti otpisana nego je prica o njenom posustajanju i manjku kreativnosti! Svaki fon jedan drugom lice, a minimalne razlike! Kao sto rekoh tako je i SE poceo da brlja pa je u velikoj krizi! Ovi Nokiini potezi su skoro identicni SE-ovim pa se da naslutiti da je moguc isti ishod kao i kod SE-a!

Prema najavama Nokia ne preskace 8mpx! Taj model izlazi u prvoj polovini 2009. god.!

E serija donekle drzi raznolikost izmedju modela ali E75 koji ce se pojaviti u 2009. god. je identican E71 samo sto ce navodno biti neka jeftinija verzija zbog drugacijeg materijala izrade i ne znam jos koje kakvih gluposti ali po izgledu ostaju identicni! To ce biti nesto na foru ranijih modela 6680 i 6681!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

NserijaNokija je lansirala N95.I?Koji model dalje???Nokia n96 je jadan telefon u poređenju sa Samsungom i8510.Prvo,lopata dostojna tytn-a po veličini (gargamel ništa lično :D ) i ništa unapređena (sitne izmene) Za 700E :o .Neka hvala,odoh ja po omniju 16gb.Mislim šta reći.

Nserija sve više & više me razočarava.Meni se čini da im se N95 polako odbija o glavu.Nisu u stanju da naprave bolji model.

Ali tu ima još.N95 se guli,n82 krcka-mislim,alo za te pare hoću telefon od kamena (čvrst)
Dalje n85 & n79 su lepi,ali opet isto.N79 je kopija n82,a N85 će utopiti n96 (naravno ako stave 400e cenu,g810 će ga sjeb**i u startu)

Smorili su me (nserija) dizajnom.Sami procenite što.

dumbPonovo ništa novo.Kada sam video 6600fold umalo se nisam šlogirao!?Oni ovaj sepet reklamiraju kao fashion telefon.Jbt ovo je žešća rupa.A dodatni argument (na toda je sepet) jeste spisak funkcija & cena (SKUP sepet)
Jadna supernova serija nezaslužuje mesto u mom postu.
S40 series 6.Užas blagi.
Jedino su 5310/6500c i 5610/6500s bili inovativni & dobri za primamljivu cenu.
Nokia 6600 slide je trebala da se zove 6500s restyling jer i jeste to (reinkarnacija 6500s)
:disgust:
Fashion telefoni:za njih je sve već LesaZMN rekao,pa nema potrepe da ponavljam.
E serija Pun pgodak od nokie.Modeli:e71,e51,e66,e72,e75 su prelepi i prefunkcionalni modeli koji me odiševljavaju.Kvalitet je na vrhunskom nivou,kao i odnos cena-kvalitet
TS telefoni :D :D
.
Ja mislim da je jedini pogodak nokie bila eserija.
U ostalom Samsung,Lg,HTAC i ostali (bez se & motorole) prednjače
Sada čitam LG lansira TS sa 3" ekranom za 200 (!) eura.
U o
Nokia C6

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

tehno maniac, slazem se u principu sa 95% ovoga sto si rekao, osim u pogledu N95 (ali 8GB) i N82. Ok, mozda jesu malo zakinuli na kvalitetu izrade, ali po funkcijama su to i dalje vrhunski telefoni. Jesu precenjeni, ali trziste je ono koje diktira uslove. A da jseu smorili, to priznajem.
Nema iole ozbiljnijeg forumasha ovde koji ne zna moja osecanja prema E-seriji, konkretno E61(i) i E71. Ostali mi nisu toliko interesantni. Ali ne mogu da se slozim da je to bio jedini pogodak Nokije, i prethodno pomenuta 2 modela su odlicni. A ako zagledamo malo i istoriju (ne tako davnu) setimo se bestsellera tipa 5110, 3210, 3310 (mozda i najprodavaniji Nokijin fon do sada), a ne smemo zaboraviti manje popularne, ali ultra modele tipa 6310i koji je i danas ZVER!!!
HTC definitivno pravi nesvakidasnji proboj na svetsko trziste, jos da malo smanje cene modela, i eto nama direktnog konkurenta Nokiji. A i ostale firme se bore za svoj deo kolacha, pre svega Samsung, koji je postao 2. u svetu posle Nokije, zatim u Evropi SE, a u americi nepravedno zapostavljena Motorola, pa LG, pa Apple koji je ushao na velika vrata i jos gomila drugih malih ili vecih firmi, od kojih za neke nismo ni chuli.
Ajde da ne spominjem Japan sa njihovim NTT DoCoMo...
Sve ovo sto sam napisao, ipak pishem iz ugla nekoga ko obozava tehnicku robu, kome je fetish neki novi gadget i sl. Ali ovakvih kao ja, i ovde prisutni je mnogo manje nego likova kojima je bitno da im se telefon svidi na oko, i da eto ima nesto da ponudi kao specifikaciju. Razni mamini i tatini sinovi i kceri sigurno nikad ne bi furali E-seriju (a brate, kol'ko to megaxela-pi?, jel ima to onaj vajles? kako chuchi u ruci?)
Znachi moramo da postujemo i taj segment trzista koji je daleko najmasovniji. Takodje dosta bitan segment su i budzet korisnici kojima treba jeftin a funkcionalan uredjaj.
I tako laganeze dolazimo do zakljucka - firmama je bitan samo profit, i ne biraju nachine na koji ce doci do istog. I boli njih briga kako ce 10% freakova da reaguje na neki proizvod ako ce 60% da se popali. Ne donosi im 10% prihod, nego ovih 60%.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

miodrage, pa normalno,jok bitni su im mi,bedni kupci.Biitno im je da ponude n95 sa drugim dizajnom,kao revolucionaran model.
Ali miodraže,mi ovde ne pričamo o tome kada je nokia bila u vrhu nego od trenutka od kada je počela da pada (pojavljivanje N95) do danas.
E61 je telefon dosta star,ali celokupna Eserija je uvek bila na nivou (sem zaone:Jbt 3 megapixela?!Pa bolje kupim n82 i imam mnogo bolji telefon)
A za ovo zadnje si potpuno u pravu.Masa se popali (u jeee tv,16gb i 5mpx) i eto profita a nas freakove ko j**e ( i jeste tako) i zaboraviosam da spomenem:
entry-level-nokia ima dobar izbor odličnih jeftinih modela,ali opet_NIŠTA NOVO.Tako je to tu u el kategoriji.Kamera do 1,3 ekran do 2" symbian nema šanse,neki mp3 player,m.card i to je to.
Inače ovaj nivo nas ovde toliko i ne zanima
Nokia C6

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pazi prijatelju, mene ne zanima nista osim ultra-high-end klase. A i tu me opet ne interesuje sve. Evo ja sam prvi koga N95 (8GB) i N82 nisu interesovali ni ich. Casna rech. Respekt prema pomenutim modelima, ali kod mene ne igraju i punkt.
Eto zato sam sada popaljen na Touch HD, ali bojim se da necu mogi da ga priustim sebi, tj. mogu, ali mi je puno... bas nisam toliko sumanut da dam tolike pare na telefon (bar do sada nisam bio)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

miodrage, mogu i ja da priJuštim HD,ali nisam lud da dam 800-900e za telefon od koga će me žuljati džep
Možda dajmond,ali i on je mnogo (pored omnie žive)
A ti voliš qwerty,ja još nisam imao,ali sam probao tytn I i oduševio se
Nokia je uveg bila (i ostala) verna korisnicima Eserije tj. nije ih izneverila,i svaki sledeći model obećava.Dok je nserija osakaćena (poredio sam E50 mi n82 (!) i n82 izgleda kao da staviš plastičnu kinesku igračku pored njega)
Eserija zalazi i u fashion modele jer su to zaista superiorni telefoni u svakom smislu.
Ja i miodrage smo jedni od retkih ljubitelja Eserije.

I možda je mnogima čudno trenutno stanje na tržištu,ali će se morati naviknut'
Nokia C6

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ja se slazem, ali kako sam naveo, osim E61 i E71 za mene drugi modeli E serije nisu interesantni. E sad, gledajuci ova 2 modela, ja nista novo ne bih dobio prelaskom sa jednog na drugi. Znachi trenutno gravitiram ka WM uredjajima, ali opet i oni moraju po necemu da budu extravagantni.

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od LesaZMN »

Neko je gore pomenuo da telefoni o kojima mi ovde "kontempliramo" cine samo 10% trzista i da se tu ne dobija bitka. 100% je u pravu. Za nsa koji cemo da "bacimo" kamaru para za jedan uredjaj koji ima ovo i ono (recimo 600 evra) ovo je tema za diskusiju. Ali pravi deo kolaca se nalazi u klasi telefona 100-150 euvra pa i nize. Pogledajmo situaciju tu. Ovde Nokia malo bolje stoji nego u high klasi, ali mi se cini da i tu ima tragova "stucanja". Najprodavaniji telefon u toj klasi u 2007 nije NOkia neog E250 od koreanaca. NIsta posebno, cak ispod proseka, ali "odvalise" od prodaje. Nokia je uvek bila najjaca u bar telefonima i tu je bila neprikoslovena. Nijedan Koreanac (LG il Sljamsung) nisu mogli ni da prismrde. Sta je sad? Izbacuju bar telefone ko da im zivot od toga zavisi. OK, nisu nesto, ali u toj gomili naci ce se i neki koji ce da napravi proboj. Ne mogu da ne primetim ovaj L700 koji se pojavio (Shljamsung). Cak i Sagem se gura preko reda kroz Vodafone (VIP) sa onim sojim sranjima. Sta ce tek da bude?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja sam dobio nekoliko dana na koristenje neki Vodafone 810 (zvanicni proizvodjac neki HUAWEII). Pojma nemam ko je to ali moram priznati da je fon extra odradjen sto se tice funkcija i dizajna, i ima solidan kvalitet a cijena mu ovdje u Italiji 129eura. Hocu da kazem da su se i ovi "divlji" proizvodjaci koji su do sada pravili USB antenice za mobilni internet ukljucili u trku sa modelima nize i srednje klase i ne treba ih uopste zanemarivati bez obzira sto nije neko poznato ime.

luckyyy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Jan 2008. 19:32

Post od luckyyy »

"Ja i miodrage smo jedni od retkih ljubitelja Eserije."

Evo da se i ja prijavim u klub ljubitelja E serije! Naime od 40-tak telefona koji su mi prosli kroz ruke ubedljivo najkvalitetniji i najpozdaniji mob je bio E61! I najduže se zadrzao u mom vlasnistvu! I to kad i nije bio toliko pop. tj. od okt. 2006 do nov. 2007! Najbolji dokaz moje ljubavi prema E61 je taj sto trazim da kupim opet ovaj telefon, naravno novi i u fullu.
Zamislite kvalitet i pouzdanost telefona, baterije kad recimo meni on ujutru na poslu oznaci "battery low" , ja imam sa njim jos 5-6 razgovora, 10 poruka i oko 16 h ga stavim na punjac!
Sumiram: jedini respect prema jedinstvenoj E61!
Old Nokia ::: Asus Zenfone Max Leather Black

Odgovori