Kako produziti trajanje baterije 2-3 puta...

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS

Da li ovo funkcionise u slucaju vaseg telefona?

Glasanje se završava Pon, 25. Maj 2009. 23:05

Da
9
75%
Ne
3
25%

Ukupno glasova: 12

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Kako produziti trajanje baterije 2-3 puta...

Post od ilkebgd »

Poznato je da N80 ima problem sa baterijom malog kapaciteta i njenim, naravno, kratkim trajanjem i to je jedna od najcescih zamerki ovom telefonu ali i mnogim drugima, smartphone-ovima pogotovo.

Ljudi, ja sam se zaprepastio koliko sam drugacijim podesavanjima uspeo da produzim trajanje baterije... :blinky: 8) pre toga je morala bukvalno svako vece da se puni, trajala je jedva 1 dan, uz neko osrednje koriscenje. da se razumemo, mislio sam da cu drugacijim podesavanjima produziti trajanje baterije mozda 30-40% u najboljem slucaju!! a ispostavilo se da sad traje skoro 3 puta duze :blinky: :D 8) tj. umesto jedva jedan dan, traje mi skoro 3 dana uz isti intenzitet koriscenja. :D

Evo sta sam uradio:

1. intenzitet osvetljenja displeja stavio na polovinu skale (bio na maksimumu)
2. namestio da se osvetljenje iskljucuje za 10 sekundi (bilo je nesto vise)
3. ukljucio power saver- stavio ga na 1 minut
4. ukljucio opciju sleep mode za displej... (sad mi trepce ona plava lampica :D )
5. iskljucio potpuno automatsko skeniranje i prikaz ima li Wifi mreze (bilo namesteno da skenira na svakih 10 minuta), sada to radim manuelno , kad mi zaista treba pomocu nokijinog programa wifi wizard koji je jako zgodan
6. iskljucio one prikaze informacija o celiji tj. o lokaciji
7. iskljucio 3G (prebacio sa "dual mode" na "gsm")

Sad koliko je sta od ovog doprinelo da se trajanje baterije toliko produzi, zaista ne znam (recimo iskljucivanje prikaza lokacije nesto i nisam ubedjen da mnogo doprinosi), ali znam da mi baterija traje ni manje ni vise, nego skoro 3 puta duze! :D

Kakva su vasa iskustva sa ovim i kako produzavate trajanje baterije?
Poslednja izmena od ilkebgd u Sub, 25. Apr 2009. 23:05, izmenjeno 3 puta ukupno.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Na N82 nema taj sleep mode koji po meni vrlo korisna stvar koju sam imao na N73 i koja dosta cuva bateriju jer je ekran iskljucen. informacije o celiji isto dosta trose brze bateriju mada ne kontam zbog cega je tolika razlika (gledao sam preko Energy Profiler-a i baterija se trosi 20% vise). Sto se tice tog dual moda kod mene nema nikakve razlike ako je on ukljucen ili ako je sam ona GSM, mada je kod mene stalno GSM jer jos uvijek nema 3G pa zato i nema razlike u praznjenju baterije a 3G poprilicno utice na trajanje baterije tako da preporucujem svima kojima nije nepohodan da ga iskljuce. Kod mene ne stalno osvijetljenje ekrana na polovini skale jer nema neke pretjerane razlike izmedju toga i maksimuma na N82, osim praznjenja baterije. Meni baterija sa nekim solidnim koristenjem svih opcija na fonu osim GPS-a, nekih sat vremena WiFi, 20-30 min razgovora, 20-ak sms poruka, 15-20 fotografija (od njih je otprilike polovina sa xenon-om), nekih pola sata muzike na slusalicama izgura neka 2 dana... Mada ga ja punim i cesce jer ne cekam da se baterija isprazni. :)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

ilkebgd, janka_88, kod smart telefona bateriju mogu brze da izvuku i odredjene aplikaciji koje rade u pozadini,tim pre ako su instalirane na mem kartici...
Stoga treba obratiti paznju na aplikacije koje se cesce koriste(ili su vecinu vremena u upotrebi) da budu instalirane na internu memoriju (kod telefona novije generacije to i nije problem,jer interna je preko 50-60 mb) :D .
D500&E71

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Uz ovo baterija na 5800 traje čak 4 dana uz dosta korišćenja

1.Minimalno osvetljenje ekrana (0)
2.Sleep mode
3.Svetlo se isključuje posle 10 sekundi nekorišćenja
4.Isključivanje noću.

Takođe, na samsung telefonima sa tastaturom postoji JAKO korisna opcija da se tastatura isključuje u određeno vreme :wink:
Nokia C6

Nikola gr
Banned
Pridružio se: Čet, 19. Feb 2009. 19:39

Post od Nikola gr »

hmmmmmmmmm...ja ne volim da gasim telefone nocu,i ne radim to,ali da li se siplati gasiti telefon nocu?meni se cini da to isto skida bateiju,onako nzm...ako je baterija pri kraju crtice jedne,gasenje uvek prelomi tko da...nzm...sta mislite o gasenju?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

To za aplikacije sam upoznat tako da sve sto mi je aktivno stalno instaliram na memoriju telefona, isto to vazi i za teme. Sto se tice gasenja telefona stvarno en znam sta bi rekao, ja licno ga ne gasim preko noci (valjda ostala tako navika da mi bude upaljen), a isto tako znam da paljenje telefona trosi poprilicnu energiju tako da ne znam da li je isplativije da bude upaljen preko noci, ili da se ugasi pa upali.

P.S. Sve zavisi koliko neko spava. :D :lol:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

ilkebgd
Уз све што си ти навео, мени на н82 батерија траје 2 дана максимално.
А шта да радим кад тел. уништавам од коришћења :D
Слобода или смрт

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

bestboy, stvarno si u 3pu :lol:

sala...

meni traje baterija najkrace 2ipo ili 3 dana,pa preko 4 do 5 ili 6... :)

sve zavisi kako ga koristim...ali kada sam smanjio osvetljenje i ustedu energije,evo vec drugi dan i samo jedna baterija ode,ili cak 3 dan nisam siguran...mada cak mislim da je 3 dan,da sam u petak punio :D

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Nikola gr, da ga ne diraš ne bi izdržala 4 a kamoli 5 ili 6 ;)
Nokia 5800XM

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

kako mi to kazes kada znam iz sopstvenog primera???ne mogu da verujem sta mi govoris :uhuh:

znaci ja znam koliko izdrzala a ti kazes da ne moze,e pa varas se :wink:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Nikola gr, i ja kažem da ne može .
Nokia C6

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

Nikola gr, e pa nisi u pravu... N95 8GB koji ima 1200mAh bateriju ne može da izdrži duže od 3 dana ugašen, bez korišćenja, a N82 sa 1050mAh da izdrži? Ne veruje. :uhuh:
Nokia 5800XM

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

NemanjA^ napisao:N95 8GB koji ima 1200mAh bateriju ne može da izdrži duže od 3 dana ugašen, bez korišćenja
Kad napunis bateriju i ako je telefon ugasen i uopste ga ne palis izdrzace i vise od tri dana!
Provereno i to na vise Nokiinih modela.

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

IDzO, vidis da njemu ne moze da se dokaze...meni je na 6500 slide koji ima cinimi se 990 max trajalo duze od 7 dana...a na n82 bas cu da proverim jedan dan,pa cemo da vidimo,ali i da vidi,NemanjA^, nece poverovati...btw ja znam koliko drzi,znas i ti i to nam je dosta...

p.s. IDzO, on je mislio na upaljen telefon,barem tako mislim,nzm za n95 koliko drzi li za n82 znam odlicno :wink:

edit:izvinjavam se,mislio je ugasen...e pa NemanjA^alsolutno gresis

edit2:tehno maniac, imas 5800 tako da ne seris dezinformacije... msm tvoja stvar pricaj sta hoces,meni je dovoljno sto sam video...evo vec mi stoji 3 dana i skinuta je samo jedna crtica,tako da nema sta vise da se prica...a igrao sam n-gage,slusao muziku koristio jos neke aplikacije,a i da je mirovao telefon je vec presao ono sto vi kazete da je "nemoguce"

razmislite malo glavom,ako je izdrzao 3 dana i ima crticu manje,koja je pukla pre jedno 3 sata,razmisli koliko ces jos da izdrzi...upotrebis mozak i to je to 8)

carov
Banned
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2009. 05:21

Post od carov »

Nikola gr, jer si razmisljao o tome da te crtice lazu.... ili se zabagiraju i siguran sam da ce odjednom da se isprazni tj ti ces da mislis da se odjednom ispraznio...

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

Nikola gr, Meni ne može da se dokaže? :lol: Ako mi daš čvrst dokaz može, ali tebi ne može ;) 6500s ima 900mAh i on je DUMB telefon te mu baterija duže drži... Ali da ti je držala 7 dana? Izvini, ali ne mogu da poverujem u to...

EDIT: Apsolutno, a ne absolutno ;)
Nokia 5800XM

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Nikola gr, jedini telefoni na kojima baterija moze da potraje duze od 7 dana su nokie 1100,1200...gde je displey monohromatski,a baterija iznad 900 mah :D
Sve ostalo je naucna-fantastika! 8) :P
D500&E71

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

Nikola gr, auf..."Baguju" ti crtice... Ne verujem ja tome mnogo... ;)
Nokia 5800XM

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Vidjeces da nakon jednog poziva od 15-20 minuta samo se pojavi natpis BATTERY LOW, sto nije rijetka pojva kod telefona, meni licno su se takve stvari cesto desavale, ali da si igrao n-gage i slusao muziku i da ti ej 3. dan pala samo 1 crta.... Izvini ali ili nisi imao ni jedan sms, ni jedan poziv, minimalno osvijetljenje ekrana, bez neta... E onda je vrlo moguce da ti toliko izdrzi baterija. A 7 dana na 6500 moze izdrzati samo ako stoji upaljen bez ikakvog koristenja, i to sam imao priliku da licno provjerim.

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

NemanjA^, to je greska u kucanju,naravno...

Vi recite kako da vam dokazem>i hocu...nzm,kako da snimam mozda :lol:

a na 6500 slide baterija mi je drzala nenormalno dugo,najmanje mi je drzala oko 4 dana sa cackanjem i sta sve nisam radio,a kada sam ga ubijao od koriscenja 3 dana...kada se baterija isprazni,napunicu fon i drzati ga upaljenog i danju i nocu kao sto i sada radim i izracunacu vam tacno u sat,pa da vidimo

ne morate da verujeteloki13, nije naucna fantastika...ne kazem da mi na n82 drzi 7 dana to sam rekao sa 6500 s,ali da drzi 5ipo ili 5 da...ono sa 6 dana mozda sam preterao,ali za 5 verujte nisam

edit:janka_88, da stoji mi minimalka osvetljenje,stiglo mi je 20ak sms-a pozivi ni jedni...i nije puna 3 dana ujutru ce biti 3 puna,usao sam u 3. dan...a sa 6500 nije da ga nisam koeistio jesam,ali veoma malo,i izdrzao je 7 dana...

edit2:crtice ne baguju,uvek se prazne jedna po jedna,i to izmedju prdje neko vreme ne idu jedna za drugom,tako da sam siguran da ne baguju...

e ljudi ko nece ne mora da veruje,stvarno mi je svejedno...
Poslednja izmena od Nikola gr u Ned, 29. Mar 2009. 23:18, izmenjeno 2 puta ukupno.

Odgovori