SMS, MMS i kontakti u Nokia 6230i

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Asfaloth
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Jun 2005. 00:20

SMS, MMS i kontakti u Nokia 6230i

Post od Asfaloth »

Zna li neko koji je najveci broj kontakata i poruka koje se mogu cuvati na Nokii 6230i? Naravno, krajnje ogranicenje je kolicina memorije, ali posto bih ubacio MMC od 256 mb, bilo bi glupo da ne mogu da sacuvam vise od, npr., 500 kontakata i 100 poruka. I zna li neko kakav je kvalitet mp3 reprodukcije? Telefon nije Symbian, ali mi se cini da je odlican.
Vrisak, Vladar, Vetar

fix
Banned
Pridružio se: Pon, 16. Maj 2005. 16:01

Post od fix »

moje misljenje je da ne moze da se poveca taj broj unosa u imaniku!!!!!! koliko ja znam to ne zavisi od memorije na kartici nego je fabricki tako uradjeno!!!! ISPRAVITE ME AKO GRESIM!!!!

SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 14:41

Post od SnoopDoggyDogg »

ja samo da kazem da je tel odlican,ima neku vunkciju virtual radio,koju mi drug nije potpuno objasnio(on ima 6230i),mada ja mislim da je sve u vezi toga besplatno,cuo sam da na nekim radio stanicama moze da sacuva pjesme koje je stanica pustila,a u nekim zemljama moze cak i video spot da sacuva,sve za dzabaka,a max karticu koju podrzava je 512 mb(sa njom fino radi),tel je zaista vrh,lagan,nije veliki,ja sam njim odusevljen,za jedan nesymbian tel zaista nudi mnogo :D :D
ne moze da skodi!

Asfaloth
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Asfaloth »

U svakom slucaju, ipak sam se odlucio za Symbian! Kupio sam juce 6630, i odusevljen sam. Zivim u Herceg-Novom, na ProMonte-ovoj sam mrezi, i uprkos svim pricama o problemima dekodiranja ovog telefona, u zivotu nisam lakse podesio parametre za MMS i GPRS. Sada cu da probam i EDGE.
Vrisak, Vladar, Vetar

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Bravo Care! Dobrodošao u Symbian svet! Nisi pogrešio. Kupio si haos telefon! 6230i je lep telefončić, ali ni za prismrditi aždaji kakva je 6630...

Asfaloth
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Asfaloth »

U Symbian svetu sam od ranije, imam i Nokiu komunikator 9210i... I to je mocna spravica (spravetina), naravno, zavisi za sta, odlicna je za posao. A dobro si rekao za 6630 - azdaja! Npr., nisam mogao da verujem kada sam cuo kvalitet mp3 reprodukcije! :lol:
Vrisak, Vladar, Vetar

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

"Problemi" u dekodiranju nisu vezani za GSM, to se radi na isti nacin kao i ranije. Ako pogledate moj post (SLAVKE) na stranici za 6630 saznacete detalje vezane za 3G dekodiranje. E tu vec ima problema...
Shto se tice 6630, ja ne mogu da kazem ni jednu negativnu stvar. Pre nego shto mi ga je donela, dragami ga cak i isprobala u 3G okruzenju (Italija) i rezultati su bili fenomenalni !!!

sasa-SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Jan 2005. 19:56

Post od sasa-SE »

Asfaloth napisao:U Symbian svetu sam od ranije, imam i Nokiu komunikator 9210i... I to je mocna spravica (spravetina), naravno, zavisi za sta, odlicna je za posao. A dobro si rekao za 6630 - azdaja! Npr., nisam mogao da verujem kada sam cuo kvalitet mp3 reprodukcije! :lol:
treba da cujes kakav je kvalitet reprodukcije mp3-a na k750 :P :P

Asfaloth
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Asfaloth »

Verujem... Pa ipak su skuplji telefoni, trebalo bi da nude dosta. Mada, ionako cemo za godinu dana da se divimo novijim modelima. Secam se komentara od pre "dosta" godina u jednom casopisu: "Nokia 8210 je telefon izuzetnih mogucnosti i pokazuje sta je sve ova kompanija u stanju da ponudi."
Vrisak, Vladar, Vetar

Asfaloth
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Asfaloth »

Gorance napisao:"Problemi" u dekodiranju nisu vezani za GSM, to se radi na isti nacin kao i ranije. Ako pogledate moj post (SLAVKE) na stranici za 6630 saznacete detalje vezane za 3G dekodiranje. E tu vec ima problema...
Shto se tice 6630, ja ne mogu da kazem ni jednu negativnu stvar. Pre nego shto mi ga je donela, dragami ga cak i isprobala u 3G okruzenju (Italija) i rezultati su bili fenomenalni !!!
Za sada mi je dovoljan GPRS. Mislim da i nema potrebe za brzom konekcijom. Ipak telefon nikada nece moci u potpunosti da zameni kompjuter.. Mada.. Mozda gresim? :roll: U svakom slucaju, mojom Nokiom sam prezadovoljan!
Vrisak, Vladar, Vetar

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Asfaloth napisao: Za sada mi je dovoljan GPRS. Mislim da i nema potrebe za brzom konekcijom. Ipak telefon nikada nece moci u potpunosti da zameni kompjuter.. Mada.. Mozda gresim? :roll: U svakom slucaju, mojom Nokiom sam prezadovoljan!

E tu "šinko šilno grešiš" u narednih 3-5 godina komp. industriju ce zadesiti jedna kriza (ništa ozbiljno i fatalno ali bitno). Da te ne bih davio sa tehničkim detaljima koncept matična ploča-kartica1-kartica2-kartica3-itd će polako ali sigurno biti potisnut (konektori koji vezuju kartice sa matičnom pločom na frekvencijama preko 1Ghz počnu malo da "vilene") tako da će predominantan "oblik" kompiutera biti laptop. 3G ti tu omogucava brzu vezu izmedju racunara i Interneta, čak i kada si mobilan !!!. Zato se GSM telefon u stručnim krugovima zove - TELEFON, a 3G telefon -3G TELEKOMUNIKACIONI UREDJAJ !!! Ukratko komp. i 3G nisu konkurentski uredjaji nego kooperativne koncepcije.

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Mar 2005. 13:05
Kontakt:

Post od Miljance »

Ne slazem se.
To da ce zbog modularnosti racunara 'predominantni oblik kompjutera' biti laptop, to nema smisla.
Tacno je da kontakti imaju gornju granicu sto se tice frekvencije ali granicu ima i procesor kao i sve druge komponente u racunaru i ne znam kako to moze da se veze sa tim da ce ljudi vise koristiti laptop. I laptopovi se prave modularno. Laptop ce se koristiti vise ako ljudima bude neophodan laptop u poslu, i kada padnu cene a uvek ce biti jeftinija varijanta desktop racunara zbog toga sto ima manje tehnicke zahtevnosti u vidu zagrevanja, potrosnje, velicine, integracije... i samim tim radne frekvencije laptopova ce uvek biti nize nego na desktop racunarima.
Sasvim je druga stvar da li ce izbaciti iz upotrebe bakarne kontakte na slotovima i da li ce se praviti komplet integrisani sistemi u kojima je sve 'zalemljeno'.
Sve i da bude tako - da laptop bude predominanti oblik racunara ima i drugih nacina da se konektujes na brzi internet preko laptopa tako da mislim da ce vrlo mala manjina uvideti korist od 3g-a na telefonu u kooperaciji sa laptopom.
Sve u svemu videcemo koliko ce 3g biti popularan, a slazem se sa covekom da je za sada gprs sasvim dovoljan, jer se postavlja i pitanje cene 3g usluga.

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

1. Miljance Kao shto si mozda primetio kucao sam u brzini pa sam napravio previd (tj ishlo mi se da spavam pa sam simplifikovao stvari :cry: ). Izvinjenje :oops: Nisam mislio direktno laptop. mislio sam na "skoncentrisanije" racunare od onih koje trenutno imamo. U desktop varijanti to ce najverovatnije biti barebone racunari.
2. Nazalost doba "izvadim karticu, zamenim karticu" je vec na zalasku. Vecina stvari ce vec sa 1GHz na magistrali (ne "u" procesoru) morati da se "lemi". PCI expres i slichna reshenja su dobar prelaz ali bojim se da i to nece moci da dugo "drzi vodu". Signal se kroz provodnike na frekvencijama vecima od 500MHz prenosi ne principom el. provodjenja nego principom talasovoda. Dok kod jednog par milimetara u duzini nishta ne znaci, kod drugog je par mikrometara pitanje da li si u minimumu ili maksimumu stojeceg talasa.
3. Telkomunikacije kao koncept su u dosta velikoj ekspanziji. Kao posledica "ujuruju" se nova trzishta. Kako u do sada nepokrivenim podrucijima je neracionalno (chuj neracionalno - IMBECILNO) prvo razvlaciti telefonsku, mrezu "paricama", pa onda ISDN mrezu, pa onda GSM, pa onda, ..... Nego se primenjava popularnoj MBS (metod brutalne sile) metodi. 3G je upravo taj MBS.
4. 3G i nije namenjen tebi (tj. nama) mi skoknemo do internet kafea i/ili do kuce i "svuchemo" shta nam treba. U krajnjoj liniji projekti bezicnog interneta cak i kod nas lepo napreduju (sobzirom na finansisko stanje ODLICHNO napreduju). Medjutim shta uraditi u Shangaju i/ili Pekingu koji nema nishta od toga a odjedamput mu treba SVE ("raja ishte")!
5. Ako hochesh dialog mozemo nastaviti u nekoj "dolicnijoj grupi" (kafich i/ili domaci operateri) ili mi jednostavno "shutni" mail.

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Mar 2005. 13:05
Kontakt:

Post od Miljance »

Sve u svemu stoji da si ti odusevljen 3g(UMTS) tehnologijom.
I treba da budes ali isto tako 95% ljudi nece naci nikakvu primenu, a i ako nadju sigurno ce se loziti da obave par video razgovora a ne da surfuju netom...
A ti ces mu verovatno naci mnogo pametniju primenu, dok je meni dovoljan gprs na mobu+kablovski kod kuce.
Mislim i mene zanimaju nove tehnologije i sigurno cu probati kako funkcionise 3g.
U pravu si, nije ovo mesto za ovakav dijalog, promasih temu, al reko kad je vec zapoceto...
poz.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Gorance i Miljance, "malo" ste skrenuli, pa ako hoćete, nastavite u kafiću, jer ovde radi ključ. :P

Gorance, smiri se malo, pusti taj ubogi 3G da krene, pa ćemo da vidimo tada... A što se tiče "predviđanja" u razvoju kompjutera, ne bih se složio sa tobom. Takođe se ponavljaš, pišeš iste stvari na više mesta, a to malo (za sada) iritira.

Zaključana tema