6230, čudan problem sa BT

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Kopte3
Banned
Pridružio se: Ned, 17. Jul 2005. 15:13

6230, čudan problem sa BT

Post od Kopte3 »

Imam 6230 vec godinu i nesto dana, i bio sam medju prvima koji su ga kupili. Telefon je sjajan i radio je besprekorno, od baterije (o kojoj vidim obozavate da diskutujete :roll: ) pa sve do kamere, memorije, mp3 itd. Medjutim pre nekog vremena desio mi se jedan cudan problem, a to je da kada sam zeleo da upalim Bleutooth i izabrao opciju ON, on je i dalje ostajao OFF. Mislio sam da je u pitanju trenutni bag zbog manje-vise prepunjene memorije, ali taj problem je nastavio da se javlja. Ponekad nisam mogao da ugasim Bluetooth, ponekad da upalim, ali i kada je bio upaljen (i savrseno radio) posle nekog vremena je znao da prestane da radi i da opet blokira funkciju da se iskljuci. Gasio sam telefon, vadio bateriju, praznio memoriju, cekao neko vreme, i nista se nije menjalo. Odlucio sam da odnesem telefon u servis i oni su mi mi rekli da je u pitanju softeverski problem, sto je i logicno jer je Bluetooth radio, samo ne uvek. Uglavnom stavili su mi najnoviji softver iz decembra 2004. i Bluetooth je opet savrseno radio... Ali... Cuveno "ali" se uvek nekako pojavi i sve zabrlja... Kod telefona se javio opet isti problem. Opet sam ga odneo u servis i oni su mu opet stavili isti softver (?), iako su mi rekli da je moguce da nece svaki softver da radi u svim opcijama (tipa kamera ili zvuk) sa svakim telefonom. Posle nekog vremena ista prica. O mobilnim telefonima i o tehnici znam sasvim dosta i vidim da ovi u servisu nabadaju pravo resenje ali po mom novcaniku. :unsure: S obzirom da telefon ne vredi da zbog njegovih "opravki" dajem desetine evra, pitao sam se da li neko od vas mozda sluti u cemu je problem ili je mozda imao slicnih problema pa moze da mi da neki savet. Zeleo bih da vam se unapred zahvalim sto se procitali ovako smoran tekst... 8)
Pa dooobroo!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Probaj da promenis konekciju, tacnije softver na kompu i USB bluetooth, mozda je do toga nesto, jer taj bluetooth zna da pravi probleme...Ne znam stvarno sta drugo da ti predlozim, s' obzirom da su ti telefon vec fleshovali vise puta :unsure:

Nakoch
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 27. Jun 2005. 19:02
Kontakt:

Post od Nakoch »

neznam u koji si servis si nosio fon,ali ako ti je fon original i nemas o cemu da brines sto se tice legalnosti onda ga odnesi u neki provereni nokiin servis.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

umori ti se bluetoot od silnih godina rada :lol: vreme je da menjas telefon :D , sta da ti kazem jos jedan fles :D :lol: :D , ili probaj da u opcijama nadjes i vratis sve na fabricko podesavanje 8)

Kopte3
Banned

Post od Kopte3 »

Sto je najgore sve sto ste gore naveli sam vec uradio, fabricka podesavanja itd. Sve osim nosenja u Nokia servis jer kao sto sam vec naveo za opravku telefona mi se bas i ne daje koliko je vredan. A inace telefon je skinut sa Tim-a i istekla mu je garancija. Mislio sam mozda da ovog puta zamolim ove koji ga flash-uju da stave verziju firmware-a pre ove sto stalno zaj... ovaj mislim zeza. :wink: Inace, treba da kupim 6680 ali originalni, ne skidan sa mreza, ugovora itd... Cist original. :P Malo je skuplji od ovih ostalih ali mislim da ce se Gorance sloziti samnom da je ovo isplativije... :) Imacu i stranu i nasu garanciju, tako da za bilo kakav problem mogu da uzmem drugi telefon. :lol:
P.S. Zoko, ne nije u tome problem, telefonov Bluetooth pravi problem, a sa ostalim uredjajima je sve u redu.
Pa dooobroo!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Pa reko cisto da probas, jer je meni zbog problema na softveru u kompu kada se konektujem vilenio telefon, ali bas, pogotovo u pocetku :wacko: U svakom slucaju, ako je vec takva situacija, onda menjaj fon, jer ti se u principu nista drugo ne isplati :wink: :) Super za 6680, ako imas mogucnosti to je onda najbolje resenje :)

Kopte3
Banned

Post od Kopte3 »

Pa i menjam, samo taj problem hocu prvo trajno da otklonim jer mi je potreban sredjen telefon zbog prodaje. Za 6680 sam se iscimao bas, nije mi zao da dam tolike pare za fon jer mi se izuzetno svida. Nervira me samo sto se onaj srebrni okvir oko kamere izlize posle nekog vremena od pomeranja vratanca. Isto tako krivo mi je sto nema ekran visoke rezolucije, za to ubijam... :cry:
P.S. Kada dolazi N90 u prodaju i kolika ce mu biti pocetna cena (otprilike)? :|
Pa dooobroo!

Chux
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 25. Jul 2005. 15:10

Post od Chux »

Imam jedan jaaaaaaaaako cudan problem .... Moj telefon nokia 6600 moze samo da salje slike preko bluetoutha , i nista vise , dok medjutim sve failove prima ...
Vec sam formatirao telefon , uninstalirao sve programe , podesio sve (nema nista oisim nicka i da li ces biti hide ... ).
Moze li neko da mi pomogne ..
The Chux

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Hm a mozda ti je do kompa? Probaj na necijem drugom kompu...
Kopte3, N90 mi cini mi se rece Zoka da je stiga valjda u Njemacku po cijeni od 800e, tako nesto, nisam siguran... :unsure:

mitar
Banned
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2005. 15:45
Kontakt:

Post od mitar »

800 evra.pa ja za te pare kupujem cigle i podizem sprat :D :D :D :D :D :D
inace kopte3 sto se tice onog srebrnog oko kamere za tioo ne brini nistaali ce poklopac odmah poceti da se ljulja kao i svaki slajder
The Bloody Alboz

Chux
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Chux »

e nije do kompjutera jer ne salje na drugi telefon . Idem na send via bluetooth i nista se ne dogodi .. Moracu da ga nosim u servis , jos je pod garancijom .. mislim da je sofver sa greskom ..

Hvala u svakom slucaju
The Chux

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Jest, tako meni rekose...800evrica...pre neki dan... :lol:
Chux:
Ocigledno je do fona, ako ti je pod garancijom nosi ga, da se sam ne zezas sa tim ;) :)

Chux
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Chux »

ma 100% je do telefona , sada imam i novi problem ali mislim da znam i zbog cega se javio . Sada mo je telefon nece ni da vibrira , strajukuje .. :D . A kontam da je to zato sto sam na moru u CG pa ono prolenjio se ...
Nist kada se vratim odem u prodavnicu i sve im po spisku .....
Da inace telefon mi je proizveden u Finskoj , znaci nema veze da li je Kina, Tajland ..
The Chux

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Hahaha... :lol:
Ma riknuo ti softver, mislim da ce flash sve da rijesi... A mozda i format, jesi probao?

Chux
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Chux »

Format sam probao vise puta i nista , a sta je flash ? jel to nanovo instaliranje softvera ? I jel mi za to trebaju neki fensi klablovi koji kostaju zlo para ... ?
The Chux

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Jeste, flesh je ubacivanje novog softvera..... :wink: Tesko je da ces sam to moci...prvo sto nemas opremu, drugo ne znam bas koliko se razumes u to...u svakom slucaju flash ti spada u garanciju, tako da tamo gde si kupio fon odnesi da ti urade flash za DZ :wink: :)

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

jesi sigurna da flesh spada u garanciju?znaci,ja mogu sad da odem u prodavnicu gde sam uzeo mob i mogu da im trazim da mi ubace novi softver?
Ex Sir_Oliver

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Meni je spadao pod garanciju za 3650...i radili su mi flash za DZ :wink: E sad, ne znam da li mozes da trazis da ti urade flash ako ti telefon radi normalno....tj. da trazis novu verziju softvera...to vec cisto sumnjam...jedino ako ti je fon nesto pobrljavio :wink: :)

Chux
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Chux »

to je skroz kul . voleo bih malko da pocnem da se bavim tim stvarima , posto volim programiranje, doduse tek ucim , znam malo, nesto asemblera , c-a i pascala ... ali polako , uci se
The Chux

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

hm.....kako da "zeznem" malo telefon i da im trazim da mi ubace novi softver za dz?ili da ipak ne radim tako nesto?
Ex Sir_Oliver

Odgovori