Original telefon - opsta pitanja
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Original telefon - opsta pitanja
Cao svima,
posto u dosta tema vidim da telefoni imaju sve vise problema u radu, a koji su vezani za odredjene mreze, imam pitanje posto nisam uspeo da nadjem odgovor.
Da li postoji neki trik po kome se moze provaliti da li je telefon skinut iz mreze ili ne (mozda neki fazon sa zvezdama, tarabama itd) posto znam da ne lepe svi operateri svoju oznaku na telefon.
Dajte par preporuka kako prepoznati original.
Hvala unapred na odgovoru
posto u dosta tema vidim da telefoni imaju sve vise problema u radu, a koji su vezani za odredjene mreze, imam pitanje posto nisam uspeo da nadjem odgovor.
Da li postoji neki trik po kome se moze provaliti da li je telefon skinut iz mreze ili ne (mozda neki fazon sa zvezdama, tarabama itd) posto znam da ne lepe svi operateri svoju oznaku na telefon.
Dajte par preporuka kako prepoznati original.
Hvala unapred na odgovoru
- Koren
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
- :: Samsung Note 2
- Kontakt:
Pa to sto je telefon skinut sa mreze ne znaci da nije original, samo da nije pravljen za nase trziste
Osim vidljivih oznaka po i u telefonu, ne znam kako bi se moglo videti da li je telefon za neke mreze ili nije, ali znam da visa cena nema veze sa tim! Ovo kazem jer sam jedno vreme ziveo u zabludi da su skuplji telefoni originali!
PozZ

Osim vidljivih oznaka po i u telefonu, ne znam kako bi se moglo videti da li je telefon za neke mreze ili nije, ali znam da visa cena nema veze sa tim! Ovo kazem jer sam jedno vreme ziveo u zabludi da su skuplji telefoni originali!

PozZ
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
NN, jedino mozes biti siguran ako kupis kod distributera ..... Roaming je valjda za Siemens, u Comtrade-u su za SE i Nokia (neka me neko ispravi ako gresim), ali su zato cene jezive ..... iskreno mislim (kao i vecina ljudi ovde) da se to ne isplati .... mozes uzeti telefon sa neke mreze, pa ga eventualno flesovati da ima cist softver ukoliko ti bas smetaju ikonice operatera i slicno ... svi telefoni koje sam koristio do sada su bili sa neke mreze i radili su odlicno... e sad, ako ti je bas stalo do kutije, bookleta itd. onda se pripremi da se dobro ispruziz ....
p.s. "cisti" telefoni dolaze u original kutiji, sve je upakovano u posebne kesice (cak i baterija), ali ja sam to video samo na slikama
pozdrav
p.s. "cisti" telefoni dolaze u original kutiji, sve je upakovano u posebne kesice (cak i baterija), ali ja sam to video samo na slikama

pozdrav
Nekima, bez obzira na to što nikakve suštinske razlike nema, smetaju skidani telefoni. Što reče Koren, ako je telefon skuplji, ne znači da nije skidan sa mreže, ali ako je jeftiniji nego na netu, onda sigurno jeste.
A na prvobitno pitanje odgovor je dao b_udder.

A na prvobitno pitanje odgovor je dao b_udder.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
jeste gargamel4 mislim da ima likova kojima smetaju te oznake raznih mreza (npr. meni) iako nije problem odraditi flash i ocistiti meni od sugavih-monotono dosadnih vodafonovih ikonica ali bi meni i vizuelno JAKO smetalo i par fontela sam unistio da bi im skinuo logo operatera na razne nacine i ostao sam pri tome da uvek mora bar da izgleda 'cisto' kada ga kupujes 

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
NN, nema potrebe da reagujes tako burno
... kao sto rekoh: meni su svi do sada radili kako treba, a na stranim forumima sam vidjao da slicne probleme onima koji se ovde pominju, imaju i vlasnici "cistih" telefona ..... to je uglavnom vezano za (prve) verzije firmvera, a ne toliko za to da li je tel skidan sa neke mreze...
p.s. ako te interesuje kako izgleda original pakovanje (u pitanju je N91) pogledaj ovaj topic
viewtopic.php?t=5063&postdays=0&postorder=asc&start=20

p.s. ako te interesuje kako izgleda original pakovanje (u pitanju je N91) pogledaj ovaj topic
viewtopic.php?t=5063&postdays=0&postorder=asc&start=20
Dakle, cudo je ovaj internet i forumi, covek cas posla neke banalne reci moze da protumaci na savim drugaciji nacin. U pravu si, b_udder, preterao sam. Izvinjavam se svima, a posebno gargamel4.
Pokrenuo sam ovu temu zato sto sam sa poslednjim telefonom imao zescih problema koji su me izludjivali. Jedan od najludjih je bilo prastanje u slusalici, kao da pukne bomba
. Naravno, to sam samo ja cuo, sagovornik ne. Cak ni to sto sam van dometa, a telefon mi pokazuje pun signal, me nije izludjivalo kao ovo. A sto se tice cistog telefona, imao sam samo jedan, dobri stari N6210 koji i dalje besprekorno funkcionise. Ali drugo je obican telefon, a drugo ova cuda sa operativnim sistemima. Kada moze da zakucava Windows koji se razvija vec 15 godina, sto ne bi i telefoni kod kojih su se operativni sistemi pojavili relativno skoro.
Pozdrav svima i jos jednom izvinjenje gargamel4
Pokrenuo sam ovu temu zato sto sam sa poslednjim telefonom imao zescih problema koji su me izludjivali. Jedan od najludjih je bilo prastanje u slusalici, kao da pukne bomba

Pozdrav svima i jos jednom izvinjenje gargamel4

- Lomnica_city
- Expert
- Lomnica_city
- Expert
Pored podesavanja sa mms, gprs, wap...kao sto je neko pomenuo vec gore, prilicno siguran nacin da proveris da li i sa koje mreze je skinut telefon je da odes u Theme i krenes da je promenis, onda ce ti obavezno u listi izbaciti i naziv teme za izvornu mrezu sa koje je tel skinut.
Naravno, ako telefon nije fleshovan pre toga.
Naravno, ako telefon nije fleshovan pre toga.
- Lomnica_city
- Expert
Dobro nisam mislio da ćete se upuštati u ovakve rasprave, ali kad ste već načeli, molio bih nekog experta, u vezi ovih komplikacija, da mi kaže da li to što je (ako je) fon, (u najgorem slučaju) nekome ukraden, ili skinut sa mreže (ukraden operateru, oni to sigurno tako vide, a donekle i jeste), ili skinut pa odjavljen sa mreže (šta god to značilo), ima neko vremensko ograničenje. Tj. da li (kao što presude zastarevaju) posle nekog vremena i potraga za tim telefonima prestaje . . . i onda nam ti telefoni ostaju onako kako smo mi mislili da smo ih kupili . . .

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]