Nokia 6230i
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- samo partizan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 26. Maj 2006. 20:08
Nokia 6230i
E ovako uzeo sam ga nedavno,pa me zanima nesto.Uz telefon sam dobio instalacioni software kojim se instalira Nokia PC Suite,i preko njega mogu da prebacujem muziku i ostalo na telefon.E sad to nisam odma instalirao vec sam otisao da kupim bluetooth kako bi mogao da prebacujem mp3 i ostalo na telefon Nokia 6230i.Kasnije se ispostavilo da mi uopste nije ni trebao taj Bluetooth sto sam platio 1500 dinara
jer iste funkcije ima i taj program sto sam dobio u paketu sa telefonom.Mene jako zanima dali sam pogresio sto sam kupio taj Bluetooth i dali ima istu funkciju kao taj program.

- samo partizan
- Banned
Ok nego mene zanima jos par stvari u vezi ovog telefona.Kako da na kompjuteru prebacim one video fajlove koje moj telefon podrzava (znaci iz windows media playera u 3gp) kako bi mogao da ga nabacim na moj telefon.I jos ensto cuo sam od ortaka da nevalja da se telefon dekodira kako bi imao srpski meni u njemu,dali je to istina?
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Trebao si da se isprsis jos 500-tinak dindzi i kupis MSI Star BT v2.0,svi noviji telefoni imaju BT v2.0,tri puta brzi i duplo manji potrosac nego v1.2 koji su verovatno kupio!
Opciju za prebacivanje u .3gp bi trebalo da ima najnoviji PC Suite v6.8,pa probaj a ako ne onda imas razne konvertere za to,mada ipak mislim da sam negde video na novi PC Suite sada radi i to!
Ortak ti lupa gluposti!!
Dekodiranje (SIM unlocking) nema veze sa ubacivanjem Srpskog jezika,sem ako ne menja firmware na telefonu pri dekodiranju pa mu kazes da uz fles fajl ubaci i Srpski jezicki fajl,inace moze pri svakom flesovanju da se ubaci Srpski,ja sam to uradio sam i bas je super i nema nikakvih problema!
Pozdrav
Opciju za prebacivanje u .3gp bi trebalo da ima najnoviji PC Suite v6.8,pa probaj a ako ne onda imas razne konvertere za to,mada ipak mislim da sam negde video na novi PC Suite sada radi i to!
Ortak ti lupa gluposti!!

Pozdrav

@dexter: ne kontam zasto se i ti a i mnogi drugi toliko loze na BT za pobezivanje fona sa PC-em, zar nije bolje preko kabla (ne treba da se kupi jer se dobija uz telefon, mnogo brze prebacivanje podataka i mnogo bolji access device-u, npr. da se instalira java igrica direktno sa racunara kod nekih telefona a ne da se prebaci na telefon, sa telefona da se instalira i posle da se izbrise *.jar fajl). A i 6230i se pojavljuje kao "removable device" u my computeru i bez drivera (sada ne znam da li moze preko toga da se accesuje i internoj memoriji) ali je verujem mnogo prakticnije i brze. Meni stoji kabl za povezivanje ispred tastature, cim dodjem samo nabodem fon, udjem u my computer > removable device i tu sam, ne vidim bespotrebnu komplikaciju sa BT-om.
@samo partizan: navikni se na engleski meni, veruj mi. Sprski meni je samo za stare ljude koji se ne razumeju u telefone i npr. ne znaju sta je "stopwatch" a znaju sta je "stoperica" & stuff.
Sto se tice konvertovanja, skini sa neta 3gp converter.
@samo partizan: navikni se na engleski meni, veruj mi. Sprski meni je samo za stare ljude koji se ne razumeju u telefone i npr. ne znaju sta je "stopwatch" a znaju sta je "stoperica" & stuff.
Sto se tice konvertovanja, skini sa neta 3gp converter.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- Lomnica_city
- Expert
BT v2.0 uopste nije naivan sto se tice brzine prenosa,a uz to kad instaliras BT softver na kompjuter,kad budes hteo da prebacis neku pesmu,treba samo da kliknes desnim tasterom,odaberes Send to-> Bluetooth i gotovo,dok na ostalim telefonima moras da imas drajver za kabal+PC Suite i tek kad povezes preko kabla da otvoris PC Suite,molis boga da ce da radi kako treba i onda saljes... ipak je lakse sa BT-om!
Pozdrav
Pozdrav

..o instalacionom CDu za BT+podešavanjima za tvoj device+razlika u transferu između USB2.0 i BT(3GBps) da i ne govorimo..mislimm..NONSENSE!!Lomnica_city napisao:BT v2.0 uopste nije naivan sto se tice brzine prenosa,a uz to kad instaliras BT softver na kompjuter,kad budes hteo da prebacis neku pesmu,treba samo da kliknes desnim tasterom,odaberes Send to-> Bluetooth i gotovo,dok na ostalim telefonima moras da imas drajver za kabal+PC Suite i tek kad povezes preko kabla da otvoris PC Suite,molis boga da ce da radi kako treba i onda saljes... ipak je lakse sa BT-om!
Pozdrav

D`voicewithin
@lomnica_city: ovde se ne bih slozio sa tobom. Preko kabla je brze (bar meni), samo ga nabodem, udjem u my computer > removable device i tu sam. Mogu i da brisem, da premestam fajlove, da kopiram sta mi treba, sve zivo. Eto npr. kada sam se vratio sa dnevne ekskurzije, imao sam oko 40mb slika, preko BT-a bih se smorio dok bi sve to prekopiralo ovako ga plugujem za 2 sekunde, udjem u my computer, copy/paste... cas posla.
Ovako treba da plugujem BT stapic u komp (jer ne drzim BT stapic uvek plugovan, jer nemam potrebe a i neki kazu da ima neke radijacije sto je nebitno, uglavnom ne volim da ga drzim uvek plugovanog i da mi uvek trepce ta zelana lampica iza kucista), pa da aktiviram bt na telefonu sto nikako nije brze nego samo da nabodem fon na kabl. A sve jedno mi je da li idem "send to>removable device" ili "send to>bluetooth...."
Ovako treba da plugujem BT stapic u komp (jer ne drzim BT stapic uvek plugovan, jer nemam potrebe a i neki kazu da ima neke radijacije sto je nebitno, uglavnom ne volim da ga drzim uvek plugovanog i da mi uvek trepce ta zelana lampica iza kucista), pa da aktiviram bt na telefonu sto nikako nije brze nego samo da nabodem fon na kabl. A sve jedno mi je da li idem "send to>removable device" ili "send to>bluetooth...."
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
- Lomnica_city
- Expert
Jos kad bi to Send to-> Removable device radilo na svakom telefonu... Ovako je sasvim dovoljno brzo,jer BT v2.0 ima teoretski prenos od 2.1MB/s (mada negde pise i 3MB/s) i to je u praksi naravno nekoliko puta manje ALI opet sasvim dovoljno!Ni sa USB-om uopste nije tako brzo,znas verovatno i sam da je USB 2.0 par STOTINA puta brzi od BT v2.0 (teoretski transfer za USB 2.0 je 480MB/s),ali u praksi kopiranje pesme traje od 4-5MB traje otprilike toliko sekundi,znaci svega 1MB/s,mnoooogo manje od teoretskog maksimuma,tako da nemojte gledati mnogo na teoriju,praksa je najcesce bolno drugacija!
A i BT je investicija na duze staze,kupis jednom i traje ti godinama jer skoro svi telefoni sada imaju BT a ionako data kabal najcesce NE DOBIJES u paketu sa telefonom,pa kad vec moras nesto da kupis... kupi ono korisnije!
Pozdrav
A i BT je investicija na duze staze,kupis jednom i traje ti godinama jer skoro svi telefoni sada imaju BT a ionako data kabal najcesce NE DOBIJES u paketu sa telefonom,pa kad vec moras nesto da kupis... kupi ono korisnije!

Pozdrav

- blade_bre
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
- Kontakt:
b_udder, 6630 ima v1.2
V 2.0 je malo egzoticna stvar. Ima ga n80,imace ga p990 (koji samo sto nije stigao,a kostace oko 800e koliko sam danas saznao...)
Nisam SVE citao,mrzi me. Hteo bih samo da dodam da je bt na kompu VRLO korisna stvar iz vise razloga.
1. Ako hitno trebas nesto da prebacis da kompa na mob ili obrnuto,a taj file je mali (slicica ili text ili neka aplikacija) najlakse je tako pre bt-a,zamisli da za to malo moras da ga kacis na komp...
2. Kad ti neko dodje u posetu sa ,recimo,nokiom 6600 (ili nekim drugim fonom sa bt-om) a ti bas hoces nesto da mu posaljes... kako ces? BT!
Mada, 2 najbrza nacina za prenos podataka su Wi-fi i Card Reader
!

V 2.0 je malo egzoticna stvar. Ima ga n80,imace ga p990 (koji samo sto nije stigao,a kostace oko 800e koliko sam danas saznao...)
Nisam SVE citao,mrzi me. Hteo bih samo da dodam da je bt na kompu VRLO korisna stvar iz vise razloga.
1. Ako hitno trebas nesto da prebacis da kompa na mob ili obrnuto,a taj file je mali (slicica ili text ili neka aplikacija) najlakse je tako pre bt-a,zamisli da za to malo moras da ga kacis na komp...
2. Kad ti neko dodje u posetu sa ,recimo,nokiom 6600 (ili nekim drugim fonom sa bt-om) a ti bas hoces nesto da mu posaljes... kako ces? BT!
Mada, 2 najbrza nacina za prenos podataka su Wi-fi i Card Reader
!

...shit happens... keep d smile!
- Lomnica_city
- Expert
Mislim da sam negde nasao podatak da i N70 ima BT v2.0,sto mi malo dodje cudno ali ako neko ko je ima moze da potvrdi ili opovrgne...?A trebalo bi da ga ima i D600,i jos neki kojih sada ne mogu da se setim,znaci nije bas egzotika ali nije ni ekstra rasprostranjen,mada ce SIGURNO biti za jedno 6-12 meseci,zato je i bolje dati koju stodinarku vise za BT v2.0 jer ce vas sledeci fon sigurno imati BT v2.0 i moci ce te mnoooogo brze da prenosite podatke pa ce tada mozda biti i najbolji izbor!
Da se razumemo,pod najbolji mislim da ce biti najlaksi za koriscenje buduci da Windows XP SP2 ima integrisane (generic) drajvere za BT,card reader svakim stavljanjem i vadjenjem kartice istoj polako grebe kontakte dok ne postane neupotrebljiva a kabal sam ja samo 3-4 puta dobio uz telefon od jedno 30-ak telefona za ovih 7 godina tako da prakticno mora da se kupuje za svaki novi telefon i baca po hiljadarka za isti a za cenu 2 data kabla moze se uzeti BT v2.0 koji ce vam koristiti za sledecih 3,5,7,10... n telefona!!
Pozdrav
Da se razumemo,pod najbolji mislim da ce biti najlaksi za koriscenje buduci da Windows XP SP2 ima integrisane (generic) drajvere za BT,card reader svakim stavljanjem i vadjenjem kartice istoj polako grebe kontakte dok ne postane neupotrebljiva a kabal sam ja samo 3-4 puta dobio uz telefon od jedno 30-ak telefona za ovih 7 godina tako da prakticno mora da se kupuje za svaki novi telefon i baca po hiljadarka za isti a za cenu 2 data kabla moze se uzeti BT v2.0 koji ce vam koristiti za sledecih 3,5,7,10... n telefona!!
Pozdrav

@lomnica: 6230i se odma pojavljuje kao removable device, a za moj k750 treba instalirati drivere koji su manje od 500kb-a i isto se pojavljuje kao removable device. I btw nemaju svi telefoni BT 2.0 i kako kod okrenesh, preko kabla ce uvek biti brze.
Sto se tice motorole to si u pravu, kod motorole dok prebacish dva fajla preko kabla, smorish se.... preko BT-a je definitivno bolje u tom slucaju. Ali kod 6230i, k750 i ostalih telefona kod kojih se pojavljuje removable device u my computeru, nema nista bolje/brze nego da se nabode na kabl i da se udje u my computer.
Sto se tice motorole to si u pravu, kod motorole dok prebacish dva fajla preko kabla, smorish se.... preko BT-a je definitivno bolje u tom slucaju. Ali kod 6230i, k750 i ostalih telefona kod kojih se pojavljuje removable device u my computeru, nema nista bolje/brze nego da se nabode na kabl i da se udje u my computer.
- samo partizan
- Banned
- blade_bre
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
- Kontakt:
Da li neko zna TACNU brzinu prenosa za v2.0 ?? Jer ako bude problizno wi-fi onda ce to stvarno biti naj naj nacin prenosa. (posle wi-fi jel...)
Lomnica_city, pa ne grebe se bas toliko kartica da postane neupotrebljiva! Jedino ako svakog dana 2-3 puta stavljas/vadis pa ce za godinu dana da ode... Nije to tako strasno. Jedan moj drug non-stop nesto petlja sa karticama,i nista im nije... Ne znam da li ti imao neko lose iskustvo...

Lomnica_city, pa ne grebe se bas toliko kartica da postane neupotrebljiva! Jedino ako svakog dana 2-3 puta stavljas/vadis pa ce za godinu dana da ode... Nije to tako strasno. Jedan moj drug non-stop nesto petlja sa karticama,i nista im nije... Ne znam da li ti imao neko lose iskustvo...

...shit happens... keep d smile!
- Lomnica_city
- Expert
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Pa to, od viška glava ne boli, najbolje da kombinuješ, isprobaš, pa vidi. A ubacivanje srpskog (hrvatskog) jezika ja najgora stvar koju možeš da uradiš svom telefonu (barem dok se ne pojavi neki model EI Niš, pa onako, čisto patriotski he-he). Na engleskom se sve nekako lepo spakuje u par slova a ovi naši kad prevedu ili nekako glupo zvuši ili su to bre čitave rečenice, ništa ne razumem (jel' ima neki program za izbacivanje srpskog iz telefona?). Pozdrav, ime ti je super, kako se ja nisam setio.