Sitnice na 6230i koje nerviraju !!!

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Nov 2004. 15:31

Sitnice na 6230i koje nerviraju !!!

Post od Ilija »

Pozdrav svima ! Skoro sam kupio 6230i i fenomenalan je. Ali , sto ga duze koristim sve me vise nervira zbog gluposti i propusta koje ima.

1. izvestaji o dostavljenoj poruci moraju se brisati jedan po jedan , ne postoji opcija "Erase all delivery raports"
2. Nema automatsko brisanje najstarije poruke u telefonu , nego kad se memorija popuni , moras sam da brises inace nece stizati nove SMS :disgust:

Ima jos , samo ne mogu da se setim sad. Telefon je inace dobar, funkcionise ok, ali cak i starije Nokie (6610,7210,8310...) su imale lepo resene ove stvari koje sam nabrojao.
Samo me zanima koliko jos mora da prodje da bi napravili kompletno funkcionalan aparat :chytry: Ne bim e iznenadilo da i ovi skuplji modeli pate od slicnih propusta.

Eto...nista mnogo strasno , ali ume da nervira. Zanima me ima li jos neko slicne primedbe ili ja mozda preterujem.

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Slazem se sa ovim sto si napisao, i samo bih (za sada) dodao da takodje nervira nedostatak copy/paste opcije u porukama...

PozZ

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

A sto lepo niste kupili symbian telefone i nadoknadili sebi sve te nedostatke, ali bi npr izgubili radio....u slucaju kupovine 6630 koja je po ceni tu sa 6230i? :?
Symbian nokie ne boluju od tih nedostataka, poruke se sacuvaju na karticu, a i na fon moze toliko mnogo da stane da nece biti potrebe za brisanjem poruka duzi period.
5130+Koss the plug....

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

Masterokrata, ne staj mi na zulj! :cry: Ja sam 6230i kupio u vreme kada je bio dosta skuplji od 6630! Jednostavno mi je delovao savrsenije, a i u to vreme nisam bas bio neki ljubitelj symbiana! Sada im je cena priblizna, a ja razmisljam o finansijskim "malverzacijama" da pazarim novi 6630...
PozZ

Nakoch
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 27. Jun 2005. 19:02
Kontakt:

Post od Nakoch »

kad je 6230i bio skuplji od 6630?Mozda si 6230 gledao u prodavnici koja je poznata po svemirskim cenama.......???Pazi,mozda je i bio skuplji (desi se takav period od 3 dana max.) ali ne vise od 5 evr.

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ilija »

Ma imao sam ja Symbiane. 6600 pre 2,5 godine, platio 400 evra,pa 7610 godinu dana...i smorili su me bre. Cigla sa gomilom besmislenih programa, spor...treba mu pola sata da uradi nesto...
Ok , ne bih ulazio u to...kome treba Symbian...postujem , ali meni ne treba. Hocu pouzdan mali fon da bude brz, a ostale dza-bu stvari obavljam na kompjuteru ili koristim laptop na putovanjima.
Poenta moje zamerke je u tome sto su stariji modeli imali sve to gore navedeno , a mocna 6230i je malo podbacila.

Eto...

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

Nakoch napisao:kad je 6230i bio skuplji od 6630?Mozda si 6230 gledao u prodavnici koja je poznata po svemirskim cenama.......???Pazi,mozda je i bio skuplji (desi se takav period od 3 dana max.) ali ne vise od 5 evr.
Pre otprilike 7 meseci, 6230i je bio 250e a 6630 oko 220e ili tako nesto...

PozZ

seljakcovek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Jul 2006. 18:04

Post od seljakcovek »

Ja sam prosao sledece faze ....6230(500 evra)-6230i-6630(4 dana)-6270-6280-6233(stop). 6233 ti je telefon koji ce ti resiti sve muke za 230 evra. Ja sam ga platio 300, ali sad ti kosta taman. Ima mark all u svim folderima tako da mozes da brises/kopiras/prenosis fajlove kako god zelis. Memorija inboxa mu je mislim 1000 poruka, sent mozes da podesis na overwrite i resis problem koji te nervira. Ima rezoluciju videa 640x480 i to je rezolucija zbog koje mogu samo da te mrze. Inace telefon ima sve sto ti je potrebno(opasan ekran, stereo zvuk, 2mpix, 3 dana bat). Apurdno je da sad uzimas vec demode telefon 6630 koji je neka izvine svikoji ga imaju obicna glupost. Pozdravljam N80 i novije jer su makar malo ubrzani. Pozdrav, mrzi me da ti vise objasnjavam sto je ovo extra telefon.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ajd nemoj da pises tako bezveze stvari koje nemaju veze sa zivotom,kako moze 6630 biti obicna glupost a jedan krs kao 6233 je do j... jer ima 2MPx kameru i 640x480 video klip,WOOOOW!! :ohmy: :lol:
6630 je SMARTPHONE i samim tim je mnogo upotebljiviji kako 6233 NIKAD nece i ne moze biti,(sem da snimas video klipove osrednjeg kvaliteta) sto ti nisi uvideo cim si ga imao 4 dana sto opet samo govori da Symbian nije za tebe jer se palis na kameru a ne na kompletnu upotrebljivost telefona zato nisi objektivan i nemoj da dajes takve procene!
Pozdrav 8)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Lomnica_city, samo je još falilo da ga prozoveš po nicku. :oops: :oops: :oops:

Ovo nije tema o Symbianu nego o S40. Pusti čoveka da malo nahvali svoj telefon. :wink:
A ako čovek misli da je to rezolucija i kvalitet u kome bi želeo da čuva svoje uspomene, pusti ga.
Mojne da se živciraš! :P

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ne zivciram se,a ne bih ga prozvao po nicku jer sam i ja seljak tj sa sela,ali ne mogu da gledam kako neko ladno pljuje 6630 da je obicna glupost a i dalje je SIGURNO jedan od najbrzih smartphonova i to za male pare a hvali 6233 zbog kamere,to je kao da pljuje Mecku i hvali Opela jer ima bolje felne ili sta vec!Mada,posto je hteo da se pohvali sta sve ima i sta je imao,onda nek mu bude,samo nek bude malo objektivan,jos ce da napljuje N73,N92 i sl... jer neka opcija nije tako dobra kao na njegovom telefonu = da je taj telefon krs a njegov zmaj od telefona!
Pozdrav 8)

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ilija »

Ma slazem se ja da je Symbian zver. 6630 nisam nikad imao , ali sam cuo sve najbolje o njemu. Jedino sto meni taj Symbian ne-tre-ba. Samo sam hteo potpuno funkcionalan aparat za svakodnevno koriscenje, sa udobnom tastaturom i lepom memorijom, brz i ne preterano velik. Zato sam i uzeo 6230i i ne bih pozeleo da ga menjam da mu nije ovih propusta koji malo smaraju.
Svidja mi se 6233, razmislicu o njemu. Jedino sto je jos uvek relativno nov,pa mozda nije lose sacekati da mu prodju "decije bolesti" sa softverom.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Pa da pljuje Mečku, a hvali BMW onda bi bio u pravu, ali o ukusima ne vredi raspravljati (o kvalitetu i potrebama vredi) :wink: :wink: :wink:

Nego ajmo dalje sa sitnicama koje nerviraju jer možda ovo nekome bude i presudno pri biranju telefona.

A ILIJA, pazi samo da ne preteraš sa avatarom da ne izgubiš telefon ;) ;) ;)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nije vazno,rece covek da ne oseca potrebu za Symbian-om,pa mozemo da skratimo raspravu,samo sam hteo da malo"odbranim"jedan odlican smartphone (ponavljam,za MALE pare) koji nije glupost i krs samo zato sto nema kameru od vise megapixela ili tako nesto,kao da je to glavna karakteristika mobilnih telefona a pogotovo smartphonova!
Pozdrav 8)

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ilija »

gargamel4 napisao:Pa da pljuje Mečku, a hvali BMW onda bi bio u pravu, ali o ukusima ne vredi raspravljati (o kvalitetu i potrebama vredi) :wink: :wink: :wink:

Nego ajmo dalje sa sitnicama koje nerviraju jer možda ovo nekome bude i presudno pri biranju telefona.

A ILIJA, pazi samo da ne preteraš sa avatarom da ne izgubiš telefon ;) ;) ;)

Tako je ! Mnogi ljudi ne obrate paznju na sitnice zbog kojih se posle pokaju zato sto su uzeli neki model. Uvek si na pocetku uzbudjen , sve ti je super....i kad se strast smiri,kapiras da ti fon ide na zivce zbog ovog ili onog.
Znam da je ovo deo za Nokiu , ali podseticu da Samsungovi telefoni ne pocinju recenicu velikim slovom posle tacke kad pises SMS , nego moras svaki put "rucno " to da uradis pritiskajuci * . To , recimo , STRASNO moze da smara.
Svi komentari na ovakve i slicne propuste su dobro dosli i u vezi drugih modela.

Gargamele....poslusacu savet :D

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ne pominjite proizvodjaca na "S" u delu Nokia :D
Skrnavite forum ljudi. Ti telefoni iz Koreje nisu vredni pomena, kvalitel je slab, cena im je visoka sve kad se sabere losi modni telefoni 8)
5130+Koss the plug....

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ilija »

Ok ok ok ...izvinjavam se jos jednom. Nisam hteo da vredjam vlasnike N pominjanjem proizvodjaca na S u delu foruma za N , ali sam primetio da u delu foruma za S ljudi pominju dosta N ,pa sam samo hteo da napomenem kako S isto ima neke propuste i tako vlasnicima N jos jednom indirektno potvrdim da je ok sto su izabrali N , a ne S.

Eto... :roll:

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ajde da stavimo i treći off. ILIJA nemoj toliko ozbiljno da shvataš kritike. Piši šta hoćeš samo da koliko toliko bude u okvirima teme. :wink:

Nije valjda da su to jedine zamerke? Nekima je ovo poprilično važno ali ako su ovo sve zamerke, onda je ovo odličan telefon. :)

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

seljakcovek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Jul 2006. 18:04

Post od seljakcovek »

Covek koji je postavio temu je lepo pitao sta nervira korisnike kod telefona. Ja sam samo rekao da me \symbian nervira i da mi te funkcije koje vi dobijete sa njim ne trebaju. Moj drug je kupio nov, neskidan sa mreze N91 i blokira mu non-stop. I zbog cega je 6233 krs? Jel ga imas pa znas?

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

seljakcovek napisao:Covek koji je postavio temu je lepo pitao sta nervira korisnike kod telefona. Ja sam samo rekao da me \symbian nervira i da mi te funkcije koje vi dobijete sa njim ne trebaju. Moj drug je kupio nov, neskidan sa mreze N91 i blokira mu non-stop. I zbog cega je 6233 krs? Jel ga imas pa znas?
Znaci pitao je tebe kako ti se svidja Symbian i njegove funkcije!?Drugu ti se baguje telefon zato sto ima takav softver,nek flesuje telefon novijim,to i vrapci znaju!Zar je potrebno da licno posedujem svaki telefon da bih mogao da komentarisem,ne smem da pozajmim od brace,devojke,druga...? :roll:
Pozdrav 8)

Odgovori