E70 Image Gallery
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
E70 Image Gallery
imam jedno pitanje, koje mislim da se odnosi na sve sym 9.1 telefone, a ne samo na E70 kako sam to u naslovu napisao.
naime, strahovit problem mi predstavlja Image Gallery, i njegova neverovatno glupa osobina da gleda SVE slike na telefonu. naime, instalirao sam neke programe na telefonu, kao na primer:
Best Full Screen Caller
Resco Photo Viewer 4.42
Best Full Screen Caller sam ubacio sličice za kontakte koje su smeštene u folder: C:\Data\Fscaller
Resco Photo Viewer 4.42 sam kreira thum. slike slika koje prikazuje u folderu: E:\resco\Viewer
znači, ova 2 programa su kreirala preko 100 slika u ta 2 foldera koji nisu oni predefinisani symbian folderi.
i sada kad otvorim Image Gallery, em što čekam 10 sekundi da on sve te slike pronađe, em ih imam preko 100 i pola sata skrolujem do one koju želim da otvorim.
znači, kako "ograničiti/obuzdati" Image Gallery da ne otvara apsolutno sve žive slike na aparatu!!! odnosno, neka gleda samo one u predefinisanim symbian folderima.
pomagajte, ovaj problem me užasno nervira.
naime, strahovit problem mi predstavlja Image Gallery, i njegova neverovatno glupa osobina da gleda SVE slike na telefonu. naime, instalirao sam neke programe na telefonu, kao na primer:
Best Full Screen Caller
Resco Photo Viewer 4.42
Best Full Screen Caller sam ubacio sličice za kontakte koje su smeštene u folder: C:\Data\Fscaller
Resco Photo Viewer 4.42 sam kreira thum. slike slika koje prikazuje u folderu: E:\resco\Viewer
znači, ova 2 programa su kreirala preko 100 slika u ta 2 foldera koji nisu oni predefinisani symbian folderi.
i sada kad otvorim Image Gallery, em što čekam 10 sekundi da on sve te slike pronađe, em ih imam preko 100 i pola sata skrolujem do one koju želim da otvorim.
znači, kako "ograničiti/obuzdati" Image Gallery da ne otvara apsolutno sve žive slike na aparatu!!! odnosno, neka gleda samo one u predefinisanim symbian folderima.
pomagajte, ovaj problem me užasno nervira.
- Roy Fokker
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39
Pa ne gledaj preko Image Gallery slike, čemu ti služi Resco?
Inače, Resco je ugradio jednu vrlo finu opciju u svoj image viewer, a to je brisanje thumbova. Uradiš to ako nećeš duže vrijeme preko njega da gledaš slike, pa ti se ne učitavaju u Gallery.
Inače, Resco je ugradio jednu vrlo finu opciju u svoj image viewer, a to je brisanje thumbova. Uradiš to ako nećeš duže vrijeme preko njega da gledaš slike, pa ti se ne učitavaju u Gallery.
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404
Roy Fokker napisao:Pa ne gledaj preko Image Gallery slike, čemu ti služi Resco?

pa ko kaže da ja gledam slike preko Image Gallery ????
problem je što kad neki program koji poziva browse za sliku ne otvara Resco, nego zamisli, uvek Image Gallery. a onda Image Gallery pravi li pravi thumb-ove, CPU load 101%, jedva skrolujem do slike koje želim, i tako taj užas imam svaki put.
i šta sam dobio time? kad sledeći put uđem u taj folder, OPET će Resco praviti thumb-ove, a onda će prilikom prvog sledećeg otvaranja Image Gallery na Resco-ve thumb-ove da dodati svoje! UŽAS. na 1 sliku idu 2 thumb-a!Roy Fokker napisao:Inače, Resco je ugradio jednu vrlo finu opciju u svoj image viewer, a to je brisanje thumbova. Uradiš to ako nećeš duže vrijeme preko njega da gledaš slike, pa ti se ne učitavaju u Gallery.
znači ponovo, moje pitanje je:
kako obuzdati Image Gallery, odnosno kako ga ograničiti da ne gleda apsolutno sve slike na telefonu??? hoću da izuzmem neke foldere.
ili ako je nemoguće izuzeti foldere, kako da mu isključim pravljenje thumb-ova ?
- belli_tigric
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 10. Apr 2006. 10:24
- Kontakt:
ovo je neverovatno.
instaliram program FullScreen Caller, svakom kontaktu dodelim sliku, i naravno dobijem još 75 thumb-ova
onaj skroler u image gallery je 1 pixel sada
ajd to još i nekako, ali ovo je tek neverovatno. prebacim oko 20-ak 6 Mpixel slika slikanih sa digitalca na karticu, da ih odnesem sutra na posao. otvorim image gallery a on žvaće li žvaće
evo, posle 10 minuta još uvek nije kreirao ni jedan thumb, a telefon "zakucan" koliko je CPU opterećen.
da mi je znati ko je taj finac koje je osmislio ovaj predivan program zvan image gallery, prebio bih ga na ulici
instaliram program FullScreen Caller, svakom kontaktu dodelim sliku, i naravno dobijem još 75 thumb-ova

ajd to još i nekako, ali ovo je tek neverovatno. prebacim oko 20-ak 6 Mpixel slika slikanih sa digitalca na karticu, da ih odnesem sutra na posao. otvorim image gallery a on žvaće li žvaće

da mi je znati ko je taj finac koje je osmislio ovaj predivan program zvan image gallery, prebio bih ga na ulici

- Sava Savanović
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 14:09
- :: RedmiNote3Pro
Re:E70
@antegra
Možeš li da napraviš mali rezime E70,pošto sam odlučio da ga uzmem.Da li podržava 2GB MiniSD.Kakva su ti isqstva u radu sa njim.Šta ti nije Ok..
10XinAdv.
Možeš li da napraviš mali rezime E70,pošto sam odlučio da ga uzmem.Da li podržava 2GB MiniSD.Kakva su ti isqstva u radu sa njim.Šta ti nije Ok..
10XinAdv.
Nokia 6630/Kingston MMC Mobile 1GB/Apacer Card r/w 23in1
evo u par crticaSava Savanović napisao:@antegra
10XinAdv.
- ekran: extra, sada mi svaki drugi koji nije 416*352*24bit izgleda shit
- zvučnik: onako osrednji. posle moto mpx200 ni jedan nije tako glasan. znači nisam zadovoljan, ali bih bio zadovoljan da nisam imao mpx200
- OS Symbian 9.1: brz je i dobar. sporiji od Windows Mobile, ali ne postoji operacija duža od sekunde (ne računam učitavanje instaliranih programa). brži je od 6630/6680. stabilan - samo jedan reset za 3 nedelje, a i tu identičnu situaciju sam kasnije ponavljao i nije se resetovao. ne uzimaj telefon koji nema sym 9.1, ma koliko te plašili da nema aplikacija. aplikacije polako dolaze, a stariji sym nikad neće biti dobar i brz kao ovaj.
- baterija: dobra. bez WiFi 2 dana opušteno bez ikakvih restrikcija u radu. značim držim BT ceo dan uključen, koristim dosta BT handsfree headset (1 sat dnevno minimum), osvetljenje ekrana samo crtica ispod max-a, osvetljenje tastature 45 sekundi, dosta rezidentnih programa, dosta zezanja sa tel, ponekad TomTom + GPS... ako aktivno koristih WiFi 2-3 sata pada na jedan dan. nema šanse da ga spustiš ispod 24h šta god radio sa njim. znači dobra baterija (1150 mAh), lošija jedino od one u E61, a bolja od svih ostalih nokia

- BlueTooth: bez problema, sva živa uparivanja, konekcije, sve je bez greške prolazilo. velika mana je ipak nedostatk A2DP profila koji svi Windows Mobile 5 telefoni imaju

- Wireless 801.11 b/g: odlično funkcioniše, može zid prepreke bez problema. jedino utisak kvati zagrevanje telefona posle pola sata aktivne konekcije. znači aktivne, dok je idle ne zagreva se.
- kamera: blagi užas, kao i sve ostale tel kamere (izuzev ona 2 nokia modela sa pravim kamerama). po suncu + outdoor još i da je ne obrišem, ali veštačko svetlo + indoor = katastrofa. dobra samo za photo kontakte + poneka po suncu napolju sa mirnom rukom

- storage unit: miniSD = pozitivno, ali ipak gore nego fullsize SD iz moto mpx200. hvala bogu da ne koristiti one mikroSD koje su duplo skuplje i nema ih preko 512 mb (barem kod nas). kupio 1GB mini (7 mb/sec pisanje po njoj/čitanje još brže) + fullsize adapter za 2100 din

- tastature:
-- spoljna "numerička": loša! "klimaju se", loš utisak. ispod očekivanja za parat od 330€ !
-- unutrašnja qwerty: odlična! stvarno odlična! navikavanje za 1 sat, posle toga 3-4 puta brža za unos texta od spoljne. čak je ova tastatura BOLJA od one na E61! ako dosta kucaš, ovaj tel je ko stvoren za tebe
- mehanizam za preklop: hmmmm, kao glanc nov nije baš obećavajući onako subjektivno. ako se vremenom ne razdrnda, dobar je, ali ako se to ipak desi, biće to ružna strana ovog telefona
zaključak
znači, jedina mana telefona je build quality. stvarno šteta, to malo baca senku na ovaj biser. nema šanse da dok ga držiš u ruci i kuckaš nešto da ne osetiš kako telefon "cvrči" ili "žvaće". nije "zategnut" kao mpx200. moj savet je - kupuj. a ako ga kupiš, prva stvar koju ćeš uraditi kada mu napuniš bateriju je firmware update, kao što sam ja to uradio. rešava dosta problema, i ovaj moj mini "review" je napisan za E70 sa najnovijim firmware-om, kako se E70 sa fabričkim firmware-om ponaša - nemam pojma.
- Sava Savanović
- Redovni učesnik
a)
Sto se tice ekrana i rezolucije,mogu misliti,,jer ja sam na E61 video tu rezoluciju,na onolikoj ekrancini,ali nisam bio extra impresioniran..ipak,kada se ta rezolucija razvuce na onolikom display-u,slika ipak bude razrudjena i zrnasta.Na E60 i E70 je to daleko uocljivije..pretpostavljam,jer ih jos nisam testirao.
b)Kada sam kupovao smart phone,uzeo sam u obzir i MPX220,ali kada sam ga uporedio sa Nokia telefonima..ma kakvi..izrada,plasika i sve izgleda kao jeftine kineske gace(u poredjenju sa Nokia aparatima)..da i ne govorim kameru 0.3Mpxl..uh..kad se setim,bas mi je ostao u ruznom secanju.
Tada sam uzeo n6630..pa cu ga uporedjivati sa njim,meni je spikerphone na n6630 sasvim ok,ne slusam muziku,ne koristim ga,sem tek ponekad,kada me mrzi da razgovaram naslonjenim aparatom na uho.A sto se tice zvona,pa valjda je dovoljno glasan u gradskom metezu.
c)
Ako bude zadovoljio moje interne kriterijume(i ako mu progledam kroz prste..
,uzimam ga 100%,bez obzira na Symbian v.9.1 OS i manjak appz.
d)
Baterija je,vidim,Ok!Sve pohvale za E70.
I ja puno arcim fon,cesto cekiram mail,surfujem..slusam mp3,BT isto aktivan.Osvetljenje mi nije bitno,spusticu ga na minimum,(kao sto sam uradio i na n6630)bar cu produziti autonomiju baterije:)
e)
E sad,ono od najbitnijih stavki..
Da li je BT v.2.0?
Ne mogu da verujem da su ostavili BT v.1.2,pa to bi bila sramota!
A2DP?
Negde procitah,ali i zaboravih..sta to bese?
f)
Ne mogu da verujem da je kamera od 2Mpx toliko losa!Uostalom,neka je kao na n6630,meni bolja i ne treba,samo za zezanje,kao i fotografije..pa ne mogu biti pored tolike rezolucije losije od n6630,definitivno.
g)
Kada kupim(ako kupim)E70,reci ces mi gde si uzeo 1GB i koji,preferiram Kongston,sada ga imam u n6630,MMC Mobile,extra funkcionise.Za MiniSD sam na itsvet-u jedino nasao apacer od 1GB.
h)
Pogledacu kakva je tastatura kada ga uzmem u ruku.Ona na E61 je bila extra,extra,malo tvrdja,ali ne mari,palcem stizem i do najudaljenijeg tastera.Dok sam se dvoumio zbog nedostatka kamere,podigose mu cenu
Sto se tice ekrana i rezolucije,mogu misliti,,jer ja sam na E61 video tu rezoluciju,na onolikoj ekrancini,ali nisam bio extra impresioniran..ipak,kada se ta rezolucija razvuce na onolikom display-u,slika ipak bude razrudjena i zrnasta.Na E60 i E70 je to daleko uocljivije..pretpostavljam,jer ih jos nisam testirao.
b)Kada sam kupovao smart phone,uzeo sam u obzir i MPX220,ali kada sam ga uporedio sa Nokia telefonima..ma kakvi..izrada,plasika i sve izgleda kao jeftine kineske gace(u poredjenju sa Nokia aparatima)..da i ne govorim kameru 0.3Mpxl..uh..kad se setim,bas mi je ostao u ruznom secanju.
Tada sam uzeo n6630..pa cu ga uporedjivati sa njim,meni je spikerphone na n6630 sasvim ok,ne slusam muziku,ne koristim ga,sem tek ponekad,kada me mrzi da razgovaram naslonjenim aparatom na uho.A sto se tice zvona,pa valjda je dovoljno glasan u gradskom metezu.
c)
Ako bude zadovoljio moje interne kriterijume(i ako mu progledam kroz prste..

d)
Baterija je,vidim,Ok!Sve pohvale za E70.
I ja puno arcim fon,cesto cekiram mail,surfujem..slusam mp3,BT isto aktivan.Osvetljenje mi nije bitno,spusticu ga na minimum,(kao sto sam uradio i na n6630)bar cu produziti autonomiju baterije:)
e)
E sad,ono od najbitnijih stavki..
Da li je BT v.2.0?
Ne mogu da verujem da su ostavili BT v.1.2,pa to bi bila sramota!
A2DP?
Negde procitah,ali i zaboravih..sta to bese?
f)
Ne mogu da verujem da je kamera od 2Mpx toliko losa!Uostalom,neka je kao na n6630,meni bolja i ne treba,samo za zezanje,kao i fotografije..pa ne mogu biti pored tolike rezolucije losije od n6630,definitivno.
g)
Kada kupim(ako kupim)E70,reci ces mi gde si uzeo 1GB i koji,preferiram Kongston,sada ga imam u n6630,MMC Mobile,extra funkcionise.Za MiniSD sam na itsvet-u jedino nasao apacer od 1GB.
h)
Pogledacu kakva je tastatura kada ga uzmem u ruku.Ona na E61 je bila extra,extra,malo tvrdja,ali ne mari,palcem stizem i do najudaljenijeg tastera.Dok sam se dvoumio zbog nedostatka kamere,podigose mu cenu

- E61 nema tu rezoluciju ( 416*352*24bit ). E61 ima 320*240.
- zašto misliš da nokia ima dobar kvalitet izrade??? taj mpx220 je kvalitetnije izrađen od E70
- Symbian 9.1 je prednost, shvatićeš to kada ga budeš video. manjak app je TRENUTNA situacija.
- da, BT 1.2 je ugrađen. A2DP je profil za stereo zvuk CD kvaliteta
- da, ta kamera od 2mpx je loša. svaka kamera na mobilnim telefonima je loša.
- E70 ima kvalitetniju qwerty tast od E61, to ćeš videti. moji "puniji" prsti nisu voleli E61, ali E70 odgovara 100%
- zašto misliš da nokia ima dobar kvalitet izrade??? taj mpx220 je kvalitetnije izrađen od E70
- Symbian 9.1 je prednost, shvatićeš to kada ga budeš video. manjak app je TRENUTNA situacija.
- da, BT 1.2 je ugrađen. A2DP je profil za stereo zvuk CD kvaliteta
- da, ta kamera od 2mpx je loša. svaka kamera na mobilnim telefonima je loša.
- E70 ima kvalitetniju qwerty tast od E61, to ćeš videti. moji "puniji" prsti nisu voleli E61, ali E70 odgovara 100%
- Sava Savanović
- Redovni učesnik
Re
@antegra
a)Meni je na izgled i u ruci mpx220 izgledala uzasno lose izrade.Pa sad,ako je mpx220 kvalitetnije izradjen od E70,onda cu razmisliti..uostalom,kada ga uzmem u ruku,shvaticu.
b)Verujem da je v.9.1 ispred,no on nije jedino presudan da bih kupio fon.Meni je n6630 odlican telefon,ali prevazidjen.
c)BT je 1.2?
E,svašta!
Koji od E serije ima v.2.0?..a i class 1,domet od 100metara..samo bacih novac za MSI Starkey BT 2.0/USB 2.0
d)
O kameri na E70 govoris kao da je poslednji shit,gori i od onog na mpx220 ili P910i.Meni i ne treba nista jace od 1280x960 i 176x144 za video..tako da ta od 1.9Mpxl moze samo da bude bolja.A to da su kamere i foto integrisani u mobilne telefone losi,poznato je.
e)
E70 ima kvalitetniju qwerty tastaturu od E61,ali zato losu numericku..a i oni ga gnjave..
a)Meni je na izgled i u ruci mpx220 izgledala uzasno lose izrade.Pa sad,ako je mpx220 kvalitetnije izradjen od E70,onda cu razmisliti..uostalom,kada ga uzmem u ruku,shvaticu.
b)Verujem da je v.9.1 ispred,no on nije jedino presudan da bih kupio fon.Meni je n6630 odlican telefon,ali prevazidjen.
c)BT je 1.2?
E,svašta!
Koji od E serije ima v.2.0?..a i class 1,domet od 100metara..samo bacih novac za MSI Starkey BT 2.0/USB 2.0
d)
O kameri na E70 govoris kao da je poslednji shit,gori i od onog na mpx220 ili P910i.Meni i ne treba nista jace od 1280x960 i 176x144 za video..tako da ta od 1.9Mpxl moze samo da bude bolja.A to da su kamere i foto integrisani u mobilne telefone losi,poznato je.
e)
E70 ima kvalitetniju qwerty tastaturu od E61,ali zato losu numericku..a i oni ga gnjave..
Bingo!!! Rešen problem, e ja nemam Symbian ni probleme sa thumb ali opet pravim foldere za grupe slika (10-15 slika), šta će ti 75 odjednom. Bravo kroko035kroko035 napisao:Antegra imam ideju sredi slike po albumima i tako ih i pregledaj i ne moras da cekas da se sve otvara jer albumi se pojedinacno brze otvaraju bar je to kod mene slucaj na N70
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- nick6
- Mobil fan
- Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
- :: Cubot Note S
- :: Lumia 640
Antegra bas si strog prema e70 kameri, koja nije uoopste losa kad se uporedi sa drugim 2mpix Nokiama
, u rangu je n70/71, samo sto ima manje podesavanja. Koga interesuje nek ide na mobileburn ili gsmarenu ili howardforums pa ce videti samplove fotki e70.
Antegra, kakav je zvuk na slusalicama e70. Mogu li se uzeti neke kvlitetnije koje su kompatibilne sa e70 ?

Antegra, kakav je zvuk na slusalicama e70. Mogu li se uzeti neke kvlitetnije koje su kompatibilne sa e70 ?

Motorola Moto G
nije mi baš najjasnije to sa albumima, nemam nikakav niti vidim nehde tu opciju.kroko035 napisao:Antegra imam ideju sredi slike po albumima i tako ih i pregledaj i ne moras da cekas da se sve otvara jer albumi se pojedinacno brze otvaraju bar je to kod mene slucaj na N70
ali nije važno, u međuvremenu sam provalio da ako na mem.kartici napraviš folder TEMP (E:\TEMP), i ako u taj folder staviš slike, gallery ne vidi taj folder !!! izgleda da je to neki feature koji je ugrađen u gallery. probate pa javite, dal i vama to šljaka. meni je to rešilo probleme.
- ni jedna nokia E serije nema BT 2.0. ustvari, mislim da ni jedna nokia uopšte nema BT 2.0. i nikada nemoj očekivati da će i jedan tel imati BT class 1 (100m), to bi jelo bateriju.Sava Savanović napisao:@antegra
c)BT je 1.2?
E,svašta!
d)
ima još jedna caka. neki BT 2.0 telefoni NEMAJU EDR, koji ubzava transfer 3 puta na 2.1 Mbit. oni se brzinski ponašaju kao BT 1.2 iako su BT 2.0. obrati pažnju na to (EDR).
- kamera na E70 nije poslednji šit. ona na P910 je neprevaziđena. ako sa E70 slikaš pod idealnim uslovima (sunčan dan, outdoor, mirna ruka) ta slika može izgledati ovako:
http://www.rojal.co.yu/01.jpg
http://www.rojal.co.yu/02.jpg
http://www.rojal.co.yu/03.jpg
http://www.rojal.co.yu/04.jpg
http://www.rojal.co.yu/05.jpg
http://www.rojal.co.yu/06.jpg
znači pod idealnim uslovima još i možda da je zadržiš. ali ako ne pogodiš sva tri idealna uslova, ta slika doživljava momentalni delete. možda neko ima niži prag tolerancije za pojam "zadovoljavajuća slika", ali ja sam prilično zahtevan.
pa strog sam prema kamerama na mobilnim telefonima zato što imam Canon S2IS. ja ne mogu da zamislim da je neko zadovoljan slikama sa mob.telefona. ja sam navikao na fantastičnu digitalnu fotografiju koju mi S2IS pruža. i zato mi je nepojmljivo da neko može kupiti N93, kad za te pare možeš uzeti Canon S2IS i mobilni koji je kao mobilni i bolji od N93. ja bih svakom N93 vlasniku lupo pečat na čelo: "lud čovek"nick6 napisao:Antegra bas si strog prema e70 kameri, koja nije uoopste losa kad se uporedi sa drugim 2mpix Nokiama, u rangu je n70/71, samo sto ima manje podesavanja. Koga interesuje nek ide na mobileburn ili gsmarenu ili howardforums pa ce videti samplove fotki e70.
Antegra, kakav je zvuk na slusalicama e70. Mogu li se uzeti neke kvlitetnije koje su kompatibilne sa e70 ?![]()

misliš one sluške koje dobiješ uz telefon??? to odmah bolje baci u smeće. ja sam imao sreću da mi je prodavačica u radnji gde sam kupio E70 poklonila Nokia Stereo Headset HS-23, koje su jako dobre.
- nick6
- Mobil fan
- Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
- :: Cubot Note S
- :: Lumia 640
Daj molim te reci u kojoj to radnji poklanjaju HS-23antegra napisao: misliš one sluške koje dobiješ uz telefon??? to odmah bolje baci u smeće. ja sam imao sreću da mi je prodavačica u radnji gde sam kupio E70 poklonila Nokia Stereo Headset HS-23, koje su jako dobre.

b_udder, nope, ali imam prijatelja. u svakom slučaju, mogao si to na PM da me pitaš, da ne pravimo offtopic
nick6, prodavnica telefona u okviru BN BOS komplexa. 3 puta mi je rekla da ga sutra dobijaju, 3 dana za dz dolazio čak u batajnicu, tek ga četvrti dan kupio. verovatno je poklonila da se iskupi.
nick6, prodavnica telefona u okviru BN BOS komplexa. 3 puta mi je rekla da ga sutra dobijaju, 3 dana za dz dolazio čak u batajnicu, tek ga četvrti dan kupio. verovatno je poklonila da se iskupi.