nokia 6233-problem sa memorijom
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
nokia 6233-problem sa memorijom
U internoj memoriji imam jos slobodno 2,5MB a na kartici 6,9MB(u podesavanju kamere sam postavio da snima na karticu).Kada hocu da nesto fotografisem ili snimim, on jednostavno nece i ispise "Nije moguce sacuvati datoteku" mada prijavljuje na displeju da moze da napravi jos 14 fotografija ili 27 sekundi filma.Pokusavao sam smanjiti rezoluciju sa maximalnog,ali on napravi par snimaka i opet nece dalje.Da li je njemu moguce iskoristiti 100% memorije telefona ili kartice?Verzija softwera je V 04.52.Hvala
Probao sam sa novim folderom,ali opet ne moze.Prebacio sam podatke na racunar,a na kartici je ostalo jos 3,6MB(kolekcije,zvona,teme,grafike),koje mi ne dopusta da prebacim na racunar.Sad bih je trebao formatirati,ali me iteresuje hoce li se smanjiti njen kapacitet i da li ce se ovo pobrisati sto je ostalo na kartici.Pozdrav i hvala
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
bole73, a i loki13, kapacitet kartice uvek ostaje isti, bez obzira na broj urađenih formata. Pa nije to sapun da se istroši... 

● PRAVILA FORUMA ●
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Bole73,otprilike tako i treba da bude,i kod HD-a i kod flash memorije se na neki nacin"gubi"memorija otprilike 7-8% od ukupne kolicine,mada to nema nikakve veze sa brojem formatiranja vec sa nacinom oznacavanja kolicine bitova,bajtova,kilobajta... pa kad se dodje do broja MB ili GB,ispadne dosta manji kapacitet jer svi mi racunamo 1MB kao 1024kb,a oni kao 1000kb,pa mi 1kb kao 1024bajta a oni kao 1000,itd... jednostavno koriste manju mericu kad mere i obelezavaju kapacitet a malko se izgubi i pri formatiranju memorije,za podatke o formatu i sl... tako da je to sve sto ces dobiti!
Pozdrav
Pozdrav