citanje knjige na tel.?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
citanje knjige na tel.?
interesuje me dali je moguce citati neku knjigu preko tel.?sta je sve potrebno od programa i kako se knjige prebacuju na tel?dali ima neki sajt da se mogu skinuti knjige i u kom su one formatu?hvala na odgovorima!pozdrav svima!
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04
Тражење књига у PDF формату је мало зезнут посао, поготово ако би књиге требало да буду на српском. На www.gutenberg.org имаш 17000 књига свих врста, мада су све на енглеском. Просечна књига у PDF формату иде од 1 до 10 MB у зависности од количине слика. Овде подразумевам , да је одрађено препознавање текста а не класично скенирање књиге.
Такође мислим да је RepliGo Viewer доста бољи од Аdobe Reader-a, прави мање фајлове и некако је компактнији и бржи. Оба програма имају да се нађу за Symbiаn, док на обичним телефонима (осим неких Samsung модела), тешко да ћеш моћи да читаш књиге.
Такође мислим да је RepliGo Viewer доста бољи од Аdobe Reader-a, прави мање фајлове и некако је компактнији и бржи. Оба програма имају да се нађу за Symbiаn, док на обичним телефонима (осим неких Samsung модела), тешко да ћеш моћи да читаш књиге.
ima dosta sajtova sa knjigama,
ja se promuvam po www.avaxhome.ru i nabasam na poprilicno lepe stvari iz prirodnih nauka. nazalost na srpskom u pdf tesko da ces bilo sta dobro naci
ja se promuvam po www.avaxhome.ru i nabasam na poprilicno lepe stvari iz prirodnih nauka. nazalost na srpskom u pdf tesko da ces bilo sta dobro naci
live long and prosper
A horizontalno i vertikalno skrolovanje? Nema veze, a? Ja sam na 6680 perbacio 2-3 .pdf-a i smorio se posle 10 redova jer mora i horizontrano da se skroluje. Odnosno, može da se prikaže cela strana, ali su tada slova suviše sitna, a kada se dovoljno uveliča da bude komforno za čitanje onda ne može cela strana po širini da stane. Ipak je to pravljeno za kompjuterski ekran, ili još bolje štampač.
Zbog ovoga imam malko drugačiji predlog (Repligo nisam koristio pa ne znam, ali činilo mi se malo komplikovano prebacivanje....). U svakom normalnom Acrobatu (noramlan znači Full) ima editovanje. Pomoću toga text može da se izveze u Word. Poželjno je da fajl nema više od 30-50 strana, znači spakovati u nekoliko fajllova. Zašto Word? Zato što varijanta Worda na telefonu text ne posmatra kao Word na kompu, nego pakuje cele reči na širinu strane, i mnogo je lakše čitati. Možda je nekome ovo jako komplikovano, ali eto još jedne ideje pa kombinujte.

Zbog ovoga imam malko drugačiji predlog (Repligo nisam koristio pa ne znam, ali činilo mi se malo komplikovano prebacivanje....). U svakom normalnom Acrobatu (noramlan znači Full) ima editovanje. Pomoću toga text može da se izveze u Word. Poželjno je da fajl nema više od 30-50 strana, znači spakovati u nekoliko fajllova. Zašto Word? Zato što varijanta Worda na telefonu text ne posmatra kao Word na kompu, nego pakuje cele reči na širinu strane, i mnogo je lakše čitati. Možda je nekome ovo jako komplikovano, ali eto još jedne ideje pa kombinujte.