Flash memorija?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Mikac
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 05. Dec 2006. 16:18

Flash memorija?

Post od Mikac »

Ako moze pomoc? Kupio sam N73 preko Telenora i naravno oni ne daju dodatnu memoriju! Bezveze :dry: ...nego ja bih je kupio pa sad ne znam dali moram pazariti iskljucivo Nokia miniSD, ili neku dragu (jer je Nokia miniSD od 1Gb skupa)? Nasao sam ove dve: - Kingston CF 1GB CompactFlash Card 1943din(24€); - PQI Mini SD Card 1GB 1971din(24€)? Jel moze to,ako ne sta mi je ciniti? :|

dr4qla
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 06. Jan 2006. 02:48

Post od dr4qla »

99,999 % moze samo da je miniSD... i da pase u tel...
da se ja pitam ja bih uzeo owu PQI :wink:

Ipak mislim da je to to... i da moze.
Samo da je miniSD a to su samo proizwodjaci, nebtno... 8)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

pa naravno da moze Mikac . samo da je mini SD .nema veze koji je proizvodjac . 8) ja nekako ,verovatno iz navike, volim Kingston jer nikada nisam imao problem ni sa jednom memorijom od ovog proizvodjaca .niti kad je u pitanju flash usb disk , niti kompjuterska memorija .i sada za samsung P850 sam kupio Kingston micro SD od 1 GB sa adapterom i odlicno radi .

tako da sve preporuke za Kingston . a i cim daju za vecinu proizvoda Life time waranty , to onda nesto znaci . 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Kingston bez razmisljanja sto se mene tiche. U nasoj zemlji daju 5 godina garancije, zbog dilera, ali inace u 80% sveta daju dozivotnu garanciju. Mislim da to dovoljno govori o renomeu ovog proizvodjacha. Kao i vlada1970 ni ja nikad nisam imao problema sa bilo kojim Kingstonom.
A sad malo off-topic: moj radio-cd za kola je Blaupunkt, tip MP3 Kingston, toliko ga volim :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Mikac, ta Kingston CF ti je mnogo dobra. Ako ne uspeš iz prve da je naguraš u telefon, probaj pranjem u veš-mašini na 90º, da se malo skupi, a posle čekićem :lol: :lol: :lol:

Šalim se naravno, stvarno je dobra, ali ne za tvoj telefon, nego za moj foto-aparat. Kingston je na ovim prostorima marka od poverenja, mada bih ja radije uzimao nekog od proizvođača koji se probijaju (jer se to radi kvalitetom). miodrage, zar Transcend ne daje 10 god? Ili barem na pojedine :roll: Mada je mnogo veće pitanje da li će ovi standardi poživeti tih 10 god. A telefon koji sada imaš ćeš tada već uveliko zaboraviti.

Poenta: šta god da uzneš nećeš se zeznuti, samo je malo čuvaj (kontakti posle nekog vremena mogu da se izgrebu), malo je napuni da vidiš da dobro radi, i to je to.

I da, nije to u pitanju "bezobrazni" Telenor, nego Nokia ne daje karticu. Uostalom i uz foto-aparate dobiješ karticu koju prvom prilikom odlažeš u fijoku, i kupuješ neku normalnog kapaciteta.

:)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

miodrage napisao:Kingston bez razmisljanja sto se mene tiche. U nasoj zemlji daju 5 godina garancije, zbog dilera, ali inace u 80% sveta daju dozivotnu garanciju.
A po cemu je bolje imati dozivotnu garanciju od one na 3 godine (koliko daje Pakom i jos poneki) ili 5 godina (ti znas gde),i zasto je bolje? :wink:
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lomnica_city, to se i ja pitam ...... jeste malo off, ali nedavno sam (do)kupio Kingstonov RAM za svoj komp .... u pitanju je memorija na 400MHz i isto ima doživotnu garanciju, a ja nisam siguran ni da li se proizvodi više (a ako se proizvodi koliko će to još trajati) :D ...

pozdrav...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mislim da jos ne kapiraju,a da nisu ni nasli moj post,sta ustvari znaci DOZIVOTNA garancija,a bas sam lepo ismejao jednog preprodavca koji je lupio da daje samo 1 godinu garancije da ne bi morao da ima zamenu i cuva garancije kupaca u SVOJOJ fioci sledecih 99 GODINA!!!! :lol: :roll:
Ako mozete da birate,uzmite onu od 3 ili 5 godina garancije,bar znate na cemu ste,i znate da ce te UVEK morati dobiti zamenu ili lovu nazad!! :wink:
Pozdrav 8)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

I ja imam lifetime garanciju na Kingston RAM... 8)
...shit happens... keep d smile!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Don't be so happy,to moze da znaci da ces za godinu do dve ostati bez zamene (kad prestanu da prave i ovo malo DDR-a,i rasprodaju/zamene zalihe,razume se) pa ces morati,ako crkne,da menjas i plocu za neku sa DDR3 memorijom ili koja vec tada bude aktuelna!!Sem ako ti komp ne koristi DDR2 u kom slucaju si miran dovoljno dugo da stignes i kompjuter (ili dva-tri) da promenis za bolji pa nek sledeci vlasnik lupa glavu! :wink:
Pozdrav 8)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

DDR2 667mhz :wink: (a na grafickoj ddr3), za za novi komp cemo videti, jedino sto bih voleo da ubacim novo (drugo) je Core2 (sada imao dual-core, stari)

Cisto da dodirnem temu... Devojka je kupila n73 i odmah smo otisli da uzmemo 1gb, koliko se secam platili smo 2400din (30e). Gooomila muzike, i bezbriga sto se tice mesta za slikanje, ipak je to 3mpx, dosta su velike slike...
...shit happens... keep d smile!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

nista od dozivotne garancije i nemojte da vas to mami pri izboru tj kupovine nego ne treba se brinuti ni o nedostatku DDR'a jer ce jos dugo biti prisutan na trzistu ako ne na stranom na nasem sigurno da :wink: kao i SD-RAM koji se jos moze naci kod nas na svakom uglu 8)
sto se teme tice ipak bih se odlucio za neki Transcend 1GB 80x = 27jura 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ne gleda se prisutnost POLOVNIH komponenti,vec novih jer moras dobiti novu u okviru garancije,a recimo novu SD-RAM mislim da vec sada nigde neces naci kod nas,tako da ako je neko dobio 5 godina za svoju memoriju,a kupio je neku PIII pre recimo 4 i po godine,znaci bas na zalasku PIII generacije,onda moze da se slika jer nece dobiti NOVU u zameni,vec samo moze da dobije nesto slicno (nista od toga) ili novac u vrednosti zadnje cene po kojoj se prodavala tako da nije bitno sto kod nas jos ima polovnjaka po oglasima,sto znaci TACNO odredjena garancija = mirna glava!!
Pozdrav 8)

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

ala ste zamrsili stvar sa ovim ram-ovima,rom-ovima,grafickim karticama. Mikac mozes za N73 uzeti bilo koju memorijsku karticu samo da je Mini SD formata>
A N D R O I D

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Lomnica_city, ako imas garanciju za SD-RAM tj DDR i kada bi se prekinula projzvodnja istih to ne znaci da ih "negde" nema recimo TONA zalihe koje ce se obezbediti za narednih 10 god i dobijace se garancija na 10 god. istih (NOVIH) kao zamena i ima i dalje NOVA SD-RAM kod nas i daju i garanciju za istu! potrazi malo po netu
otisli smo u off,toliko od mene
pozz ;)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Lomnica_city a i ostali, dozivotna garancija znachi samo da je firma koja daje tu garanciju sigurna u kvalitet svojih proizvoda. Eto meni to to znachi. Pakom daje na 5 god, i ja sa time nemam problema, znam da ako se nesto desi... pu pu pu.. ne daj Boze, Pakom ce da mi zameni karticu. Ne primam se ja na to da cu za 74 godine da rekalmiram ako mi kartica gekne... verovatno cu dotle imati ugradjen telekomunikacioni cip u glavu ili gde vec... ne bitno.
Ponavljam radi se samo o tome da je firmasigurna u kvalitet svoga proizvoda.

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Lomnica_city, lepo si objasnio.... ma objasnjavao si ti to i ranije... mislim u svim kompjuter shopvima se frljaju s tim Life-time waranty a niko da objasni ljudima sta to znaci :disgust:
I onda ljudi misle dozivotna garancija, pa u stvari jeste za zivota ali te serije kartica ili RAM-a 8)
E ne daj boze da nosis na garanciju posle 5 godina, pa necu valjda imati isti RAM ili mmc 5 godina? Pa to je sve potrosna roba.... ne treba uzimati ovo kao prioritet pri kupovini. Samo ime proizvodjaca je dovoljan razlog kupiti ili ne.
5130+Koss the plug....

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

miodrage,nemoj mene da ucis kad ne znam ni sam,kojih 74 godina!?!? :uhuh: Dozivotna garancija se smatra vremenom za koje se memorija proizvodi i za koje postoje zalihe koje sluze za zamenu u reklamaciji (maksimalno par godina od prestanka proizvodnje)!!!!
A NIKO od nasih uvoznika ne drzi TONU memorija pa da imaju da ti je zamene i posle 10 godina fain2daniel,niti ce imati proizvodjac da im posalje zamenu nakon vise od par godina od prestanka proizvodnje,jer ni njima se ne isplati da im polovina skladista bude zauzeta zastarelom robom vec drze kolicine koje ce im posluziti do par godina za CEO SVET,odnosno za sve zemlje gde su izvozili svoje proizvode,tako da je najrealnije da ces dobiti lovu nazad ako se desi situacija koju sam opisao u prethodnom postu!!
P.S.miodrage,kad si se vec toliko uhvatio za sigurnost firme u svoj kvalitet kao razlog davanja dozivotne (po tebi visedecenijske) garancije,samo mogu da ti kazem da ta memorijska koji tu je prodao Pakom i obezbedio na sledecih 5 godina,tesko da ce poziveti I TOLIKO,jer se u 90% kod USB flash memorija i u 99% slucajeva kod memorijskih kartica ugradjuje NAND flash memorija koja ima zivotni vek od 10 000 upisa,znaci fizicki je ogranicena na toliko trajanje i jedino moze to da prebaci ako se koristi samo za skladistenje slika koje se ponekad ubace sa kamere na nju i sl... ili da stoji u fioci,jer samo upisivanje na nju je smrt za nju!!
Pozdrav 8)
Poslednja izmena od Lomnica_city u Čet, 21. Dec 2006. 20:56, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

O Boze ala si ti neki namcor... ja ti lepo kazem da to nema veze, vec da se radi o reklami za proizvod, tj. toliko su sigurni u kvalitet da smeju i Life-time warranty da ponude. A ne da ce mi za 148 godina promeniti istu tu memoriju, pa nisam ja bas toliki bilmez.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma koji lifetime,jesam ti dodao u P.S. gore sta to znaci,kakav vrhunski kvalitet proizvoda te spopao kad je to samo NAVLAKUSA,jer narod u 99% slucajeva NEMA POJMA sta je dozivotna garancija,ali zato im bolje zvuci dozivotna garancija nego 5 godina,a to firma I HOCE,jer se danas tehnologija toliko brzo krece napred i nove tehnologije postaju zastarele vec za nekoliko meseci do godinu dana,da im bas odgovara da ovako LAZU ljude i samim tim omoguce da drze mnogo manje zalihe stare robe koju moraju da zamene u garanciji,jer tako i zauzimaju manje prostora i manje kesa gube,jer im nije svejedno ako moraju da drze 1 000 000 primeraka za zamenu u sledecih 5 godina ili da zauzvrat prodaju 700 000 a zadrze recimo 300 000 primeraka za zamenu u sledecih par godina!!!
Pozdrav 8)

Zaključana tema