mini SD kartice (sta uzeti)?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Sale2322
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 21. Jan 2006. 13:56

mini SD kartice (sta uzeti)?

Post od Sale2322 »

Ljudi skoro sam kupio Nokiju N73, pa sam malo uzak sa memorijom i zelim da uzmem karticu, ali ne mogu da se odlucim koju, jer se ne razumem previse u kartice. Na vise mesta sam nalazio kartice raznih proizvodjaca (PQI, Transcend...). E sad interesuje me sta znaci brzina kartice? Jel se to odnosi na brzinu citanja podataka ili na brzinu prebacivanja podataka sa racunara? Na nekima stoji naznaceno 80X, dok na nekima nema nista. Interesuje me i koja je brzina na tim na kojima ne pise nista. Inace zelim da kupim karticu od 2gb, ali razlike u ceni su velike izmedju tih na kojima pise 80X i na kojima ne pise nista! I da li bi mi se telefon "gusio", ako uzmem karticu na kojoj nema to 80X ili to nema veze do brzine kartice.

Ako se setim jos necega, pitacu ja!!! Ne mogu vise da se setim, ali znam da me jos nesto interesuje... 8)
Uskoro: P990i + 2 GB

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Sale2322, uzmi ti ipak od 1GB za te od 2gb niko nije potvrdio da bez problema rade na mobilnim telefonima, mislim da je najbolje da uzmes Transcend e sad te 80x mislim da je to brzina upisa podataka...najbolje je da probas na licu mesta u radnji da li ce ti telefon raditi s karticom, pa tek onda da pazaris...
5130+Koss the plug....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ili ako nadjes Kingston. Najveci broj nas ovde kako sam ja video ima Kingstone u telefonima. To 80X je brzina upisivanja podataka na karticu kao sto je Masterokrata rekao. I kao sto je jos rekao, nemoj da se zezas sa 2 GB, sta ce ti? ne znas kako ce da se ponasa kada je napunis preko 70%, a za ove od 1 GB svi vec znamo sve. Uzmi ono sto radi provereno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

NoKiAs
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 06. Dec 2006. 18:17

Post od NoKiAs »

Imam n73 i nedavno sam kupio i karticu od 2gb(inace je corsair)i popunio sam malo manje od 1.5 gb a tel radi perfektno kao i bez kartice,krsa je brz(a bogami i kartica pogotovo kad je stavim u citac kartica)tako da slobodno mozes kupiti i od 2gb(kingston,sandisk,corsair...)samo izbegavaj PQI jer sam cuo da ne funkcionise najbolje u n73.
btw imam stavljen softver od n73ME

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Pre neki dan sam kupio Transcend-ovu karticu od 1GB i nisam se pokajao. Izdvojio sam malo vise kesha za verziju 80X sto bi znacilo da je brzina citanja i pisanja oko 10-12MB/sec u odnosu na 7-8MB/sec standardnih (drugi transcend, koingston...). Garancija je godinu dana, sto je sasvim dovoljno, i za sada se kartica, a i telefon sa njom ponasa odlicno! Neces pogresiti ako uzmes ovu 80X karticu, jer je brzina kopiranja bilo preko kabla ili citaca kartica stvarno odlicna! 8)
PozZ

zaro
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 30. Dec 2006. 07:34

Post od zaro »

I ja sam poctniik :( pa me zanima jesu li kartice ove identicne onima za digitalni fotoaparat?
Mozda je pitanje glupo, al jeb ga... moram da pitam :(

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

zaro, dobro nam dosao!!!

daj bre sta se ti je glupo.. opusti se..

sve zavisi koji foto aparat imas jer svaka marka fura svoje kartice.. a mislim da ove ne mogu ni u jedan (nisam siguran znam da one za se (sony ericsson) idu u sve sonijeve aparte
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

NoKiAs
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 06. Dec 2006. 18:17

Post od NoKiAs »

ove mogu jedino sa adapterom da se koriste u canon dig. aparatima ili nekim drugim koji podrzavaju SD format

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 16:21
Kontakt:

Post od dzuljo »

ja koristim 2G u e60 i super radi chak i preko 90 procenta kad je puna
mislim da bi radila i 2g u n73
pozdrav :)

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

nema razloga da ne bi tako se pricalo i da 6630 ne moze da izadje na kraj sa giga ali eto sad kad smo probali ide ko luda..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Odgovori