Sad je sve Made in China! I dobro i loše, dolazi odande. Made in Japan može samo na slici da se vidi, na žalost.
Sad ću malo da skrenem sa teme: pre nekog vremena sam bio u Štutgartu, u Poršeovoj fabrici i muzeju, i kupio sam Poršeov privezak za ključeve, na kome je sa zadnje strane uredno pisalo Made in China! Kad sam pitao devojku koja je radila tu - "kako jedan veliki Porše tako nešto može sebi da dozvoli?", ona mi je rekla - "materijal je Nemački, u Kini se samo ušiva koža, stavlja alkica i pakuje u kutiju"... Tako im je jeftinije, neverovatno ali istinito. 8O Isto važi za masu drugih stvari, tamo su im fabrike, jeftinija radna snaga, itd itd itd, može da bude super kvalitetno, a može da bude i krš. Generalno, više se ništa ne pravi da traje dugo, kao nekada, da bi ljudi kupovali novo, vrlo logično. :evil:
Nego, ako se iole razumeš u kompiće, a voliš i da se igraš sa malim techno-spravicama, onda uzmi Smart Phone, nećeš se pokajati. Tačno je da možeš da zezneš mob sa ubacivanjem raznih programa, ali isto tako u 99% slučajeva možeš sama i da središ stvar, bez odlaska u servis. Flešovanje jeste ubacivanje novog (ili istog) firmvera u mob, bilo da je zeznut ili ispravan (mob). Po naški, zamena programa koji upravlja osnovnim (a i proširenim, ili kompletnim) funkcijama telefona (zavisno od modela). Kod Smart telefona to malo drukčije funkcioniše, pošto imaju i operativni sistem - Symbian. To bi Boris mogao detaljnije da objasni.
Ako ti ne smeta što 3650 ima 4096 boja i okruglu tastaturu, onda razmišljaj i o tom modelu, ali 6600 je svakako bolji izbor, i skoro duplo skuplji!