Blackberry Z10

serija 7000, 8000, 9000
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za BlackBerry OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
BlackBerry OS
Odgovori
Nenad BBz10
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 12. Feb 2013. 00:05
:: blackberry z10
:: blackberry q10

Re: Blackberry Z10

Post od Nenad BBz10 »

Ko je pratio promociju ovog aparata mogao je da vidi zasto je hardware takav kakav jeste ( savreno je uklopljen za software koji vrti, ne treba mu quad core jer je software optimizovan kako treba, po svim testovima, trenutno je najbrzi telefon na tristu a nema quad core), velicina 4.2" je zato sto jednim ozbiljnim poslovnim telefonom treba upravljati jednom rukom. Bezbednost......Koji mail serveri nikada nisu oboreni? Gmail?? Ne, blackberry, i Obama ga nosi :D

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Po kojim testovima je najbrži telefon na tržistu? Ako nije problem da postavis linkove.
Kako nikad nisu oboreni serveri, pa zar nije letos bilo da nista nije radilo nedelju dana.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Nenad BBz10
Novajlija
Novajlija

Post od Nenad BBz10 »

Nije nedelju dana nego par sati, nisu oboreni mail serveri nego su imali problema sa core switchevima, BlackBerry za razliku od ostalih brendova ima kompletnu infrastrukturu, BIS i BES servise, komunikacija je zasticena za razliku od ostalih brendova.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Nenad BBz10, Nije par sati, nego tri dana.

http://venturebeat.com/2011/10/12/rim-b ... ry-outage/
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

12 godina na forumu!

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Crackberry, ne moram ni da citam tekst.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Nenad BBz10
Novajlija
Novajlija

Post od Nenad BBz10 »

Telep,
Just two days from Apple’s iPhone 4S launch, the BlackBerry maker is in the midst of a three-day long service outage that has now spread to North America.
Read more at http://venturebeat.com/2011/10/12/rim-b ... EJVHKvu.99

Ako mozes da citas izmedju redova, kada je trebalo da se pojavi Iphone 4S, u americi 3 dana nije radio BB servis, BB je inace kanadska firma koju svom snagom zele da preuzmu ameri, jedan od dogadjaja je i ovo, kod Amera nema nista slucajno.
Ja sam u to vreme koristio BB, kao i danas i znam da nisam imao prekid od 3 dana, posto inace administriram IT u mojoj firmi gde ima puno BB telefona, setio bih se prekida od 3 dana vrlo dobro :)

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Nenad BBz10, CIA snajka CIA, sigurno nemaju jedan server za ceo svet. Mislim ako vam je ta "sigurnost" bitna onda napred.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Nenad BBz10
Novajlija
Novajlija

Post od Nenad BBz10 »

Naravno da nam nije sigurnost na prvom mestu, Angry Birds predjanjci za sada..... 8)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

BlackBerry se povlači iz Japana
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=685593

Apple i Samsung pregazili su ponudu kanadske kompanije u Japanu.

Ne može da se izbori sa konkurentima u Japanu :lol:

ucesnik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2012. 07:48
:: blackberry

Post od ucesnik »

BB kaska zato sto nema gomilu besmislenih aplikacija. Evo ja ga imam vec 4 godine i nikada nisam imao problem. Odskora sam dobio Galaxy S3 i to je moj prvi susret sa androidom. Do sada nisam pratio.

Moram da kazem da sam razocaran. Mislim super je sve to, ima i korisnih aplikacija, telefon je lep, ekran, rezolucija ali sam se odmah suocio sa tri problema: Prvo baterija ne moze da izdrzi ni jedan dan sto automatski znaci da ako ga koristim za posao moram da imam dve baterije. Drugo softver ume itekako da blokira. Trece kada sam rekao nasem IT-ju da mi pored Gmejlova stavi i MS exchange pocelo je zezanje. Trazi mi da stavim password na screen lock (kao meru zastite) sto znaci da svaki put kada hocu da koristim telefon moram da kucam sifru.

E sada alternativa je da skinem nivo zastite sto nisam hteo. To na BB nemam. Tamo sve sljaka.

Tada sam shvatio da treba da se drzim balckberry telefona. S3 sada koristim kao drugi telefon, koristim za surf itd. BB je za posao.

Planiram da obnovim BB za godinu dana, mislim da cu uzeti Q10 ili mozda cak i ovaj touchscreen. Dzaba lepota, dzaba aplikacije kada baterija rikne za pola dana.

E sada nisam koristio IOS a ni windows tako da ne mogu da pricam o tim telefonima. A o androidu...neupotrebljivo......

Nenad BBz10
Novajlija
Novajlija

Post od Nenad BBz10 »

Problem kod androida, iOS-a , Windowsa je taj sto da bih koristio aparat poslovno, tj da mozes svakog trenutka da dobijes ili posaljes mail, je taj sto mora da bude na internetu non stop (a ne da juri komsijin wireless), sta to znaci kod njih, jako povecan mesecni racun, kod BlackBerry servisa, non stop na netu, jedina prava push tehnologija, nema povecanja racuna za internet saobracaj,.....Blackberry je izgubio bitku sa igricama na telefonu (nikada je nije ni vodio) a sto se tice poslovne primene....nema mu zamene. Mislim da ljudi ovde grese kada porede bilo koji BlackBerry sa Samsungom S III i slicnima, potpuno su napravljeni za razlicite stvari i razlicita im je ciljna grupa.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Nenad BBz10, to jeste nekad bila prednost, ali sada kada svako može da koristi paket sa povoljnim data protokom, to isto praktično imaš na svim sistemima. BB mora da bude konkurentan iOS-u i Androidu na svim poljima, ako misli da opstane.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Nenad BBz10, ako misliš da je to prednost onda nisi ni koristio ni iOS ni android, pogotovo što kažeš za push obaveštenja. Kao što kaže iKe, to je nakada bila prednost BB, sada je to već prošlost u ekspanziji androida i ios-a. Druga stvar koju pominješ dodatno uvećavanje računa, pa skuplje je kod BB mesečno korišćenje BB usloga nego neki data paket. Evo npr. 3GB u vip-u je 990din. Malo li je 3GB mesečno, možeš da pičiš i mail i igrice i YouTube i sve što ti padne na pamet. Meni sada po tom polju BB u zastoju prema iOS i Android platforma, tek izlazi i tek treba da se dokaže, isto kao i WP. Dok još izađe krštena navigacija pih.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Kakav si ti admin, kada mislis da jedino bb ima push.... odma sam po pisanju provalio... ovo za racun je jos jedan lol. Aha sada sam provalio BB je preteča našeg tesla telefona, on može da surfuje netom a da ni nije nakačen na njega, pa tako reci odma. :lol:
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Nenad BBz10
Novajlija
Novajlija

Post od Nenad BBz10 »

Ima mi supruga Galaxy S III mini, umrem od smeha kad se igram sa plastikanerom, a ako nema neki ultra paket od provajdra, racun bude prko 4-5000 samo za internet saobracaj, pusti me tih prica. Sto se tice PUSH tehnologije, molio bih da se prvo raspitate, sta znaci prava PUSH tehnologija a sta imitacija koju svi ostali proizvodjaci mobilnih telefona koriste. BB servis vam posalje mail kada vam stigne na mail server, ostali proizvodjaci koriste tehnologiju, (ajmo svakih 15 min, 30 min, ...na net da vidimo da li ima neki mail na mail serveru), to prijatelji nije push tehnologija. 8)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

O čemu ti prijatelju pričaš? Da li si imao neki npr. Android bilo kojeg proizvođača? Ja na S3 onog trenutka kad dobijem mail na server, tada dobijam i na telefon. To pod uslovom da mi je sinhronizacija upaljena i samim tim vuče više bateriju, a hvala Bogu pa mi je ostavljen izbor da li to želim ili ne pa po potrebi to i koristim. Nema više tu osvježavanja svakih 5/10/15min da pokupi mailove sa servera, a i to se može podesiti po potrebi.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Admine ti ni ne umes da razlikujes push od poll-inga. I da Android ima push.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Nenad BBz10