BlackBerry Passport

serija 7000, 8000, 9000
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za BlackBerry OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
BlackBerry OS
Odgovori
MarkoDj
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 01. Mar 2015. 01:16
:: LG G2

Re: BlackBerry Passport

Post od MarkoDj »

A je l nezgodan za svakodnevnu upotrebu(mislim telefon)? :D
Pitam bas zbog tih dimenzija, jer nikad se pre nisam sreo sa slicnim telefonom.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Nećeš moći da kucaš jednom rukom. Sve ostalo je super, i posle prvobitnog privikavanja na dimenzije, vrlo je udoban za korišćenje. Sa prstom se sve dohvati na ekranu, gestovi su odlična stvar, active frames takođe veoma korisna stvarčica. Sve u svemu, ja sam zadovoljan. Zamerka malo ide na gumiranu plastiku na leđima. Kome se znoje ruke, hoće da izgleda malo musavo, pa pora da se briše.

MarkoDj
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od MarkoDj »

A po kojoj ceni otrpilike moze da se nadje, jer ova ovde na sajtu mi je nekako nerealna?
I za G2 pise da kosta 400 i nesto, a ja ga jos pre god. dana platio manje od toga.

matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Post od matorix »

Nov moze za oko 550e. Na KP za 380e u onoj varijanti: nov, ali bez kutije i to(:

MarkoDj
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od MarkoDj »

Sto znaci pitanje je koliko je nov i sta je :)
A je l istina to da ne moze da se koristi gmail na BB, ili se to misli samo da ne postoji aplikacija za Gmail kao npr. na androidu?

matorix
Mobil fan
Mobil fan

Post od matorix »

Pa mozes ti ubaciti koliko god zelis mejl naloga i svi ce ti oni biti u okviru BB Hub-a, sto mu dodje jos prakticnije no zasebna aplikacija(:
A to koliko su novi: kontam da jesu, samo im je lakse prebaciti to iz Madjarske preko grane bez kutijet(:

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Koliko ja znam, bez kutije ih valjaju jer tada mogu na carini da kazu da je za licnu upotrebu i ne placaju carinu.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

araphele ajde pricaj utiske, sad si vec u onom periodu kad teefon ne gledas kao unikat nego kao obican telefon. Kakav je za svkodnevnu upotrebu?
Ja sam inace skoro dobio posao u nekom trgovnskom lancu, i pokusao sam da koristim z10 za taskove remindere i slicno, ali nema sanse da se po'vatam od silnih zaduzenja, nit imam vremena da to ukucavam u telefon. Blend bi mi seo kao budali samar, ali naravno u blendu nemaju taskovi, pa mi dodje polu useless.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Evo da probam da složim još koji utisak:

Na dimenzije sam se brzo navikao, i tu stvarno nema nikakvih problema. Takođe sam se u međuvremenu navikao i da za skrolovanje koristim senzore na tastaturi, tako da manje pipkam i musavim ekran, što je veliki plus kada ste neko kome se često znoje prsti :)

Što se tiče postavljanja taskova, događaja u kalendaru, nalazim da je BlackBerry assistant super stvar, i sve češće ga koristim. Stisnem taster, kažem sta hoću i završim posao. Ok, mora na engleskom, ali ne smeta mi ni najmanje.

Tastatura mi je višestruko korisna, kako za kucanje, tako i za speed dial i mnogobrojne druge prečice. Sa bilo kog ekrana zadržim određeno slovo i odmah pozivam osobu mapiranu na to slovo. Meni ultra korisno.

Dimenzije i odnos strana ekrana definitivno imaju svoje prednosti u surfovanju netom, kao i mane u igranju nekih igrica i gledanju video klipova. Meni igrice i video klipovi nisu neki prioritet, i sasvim normalno odgledam tu i tamo po neki video na YT. Da se razumemo, dosta igrica će se prilagoditi veličini ekrana, ali ne sve. Isto važi generalno za Android aplikacije. Većina se sasvim ok smesti na četvrtasti ekran, ali poneka izgleda bezveze i odbija da sarađuje.

Android aplikacije koje zahtevaju Google play services ili link ka Google maps neće raditi. Postoji opcija da se ubace modovane Google play services, Google account i Google play store, i to sve fino radi. U tom slučaju ove gore pomenute aplikacije koje sve to zahtevaju se patchuju jednostavno preko PC i onda dobijate veliki broj Android aplikacija koje će raditi sasvim normalno. Ja sam se sa ovim igrao, pa posle to skidao, mada kontam da ću vratiti nazad celu tu priču kad budem opet imao malo vremena za zezanje. Neka stoji, ko zna kad će zatrebati.

Telefon nije zakucao niti zabo, a kamoli štucao. Sve radi neverovatno glatko i bez ikakvih problema. Primetno je da je potreban delić sekunde više da se otvori Android aplikacija u odnosu na native BlackBerry aplikacije, ali to je i logično.

Kamera daje poprilično dobre rezultate, mada ja nisam neki stručnjak. Štampao sam neke fotke slikane sa G3 i sa passportom, i mani su rezultati sa passportom bolji. Fokus je brz, okida dosta brzo, ne preteruje sa šumom i ima dosta lepo razvijenih detalja.

Zvuk na telefonu je apsolutna perverzija, i to sam već pomenuo. Prvi telefon na kome kad pustim muziku na zvučnike mogu da registrujem basove :)

Mane: poklopac ispod kojeg je nano sim slot i slot za memorijsku karticu je vremenom dobio mali hod levo - desno. Nije katastrofa, ali mene takve stvari užasno nerviraju. Dalje, ne dopada mi se što je sistem setovan tako da po završetku poziva praktično automatski zaključava ekran, tako da moram kada prekinem poziv da otključam ekran da bih bilo šta dalje radio. Android aplikacije se ne ponašaju uvek kako treba što se tiče integracije u hub i notifikacioni sistem. Recimo, ne mogu da nateram Tapatalk da zazvoni ili izbaci obaveštenje kad stigne nešto novo, dok neke druge Android aplikacije sasvim ok rade. Ne znam od čega ovo zavisi.

Eto, toliko za sada, stvarno mi ništa drugo ne pada na pamet.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Svaka cast na komentaru, nakon svakog tvog iznosenja utisaka o ovom telefonu, on mi se jos vise svidja. :)

matorix
Mobil fan
Mobil fan

Post od matorix »

Odakle skidas Android aplikacije?(:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Instaliraš Snap, i imaš ceo Google Play Store praktično. Od početka mi je telefon došao sa Amazon App store instaliranim. A takođe postoji i opcija da se stavi originalni Google Play Store. Potraži na Crackberry forumu temu "Cobalt's Google apps landing page" ili tako nešto. Tamo je sve objašnjeno.

Mali dodatak, da pojasnim: na Snap apsolutno funkcioniše sve od aplikacija što je free na Google Play Store. Mislim da nema plaćenih. Takođe, update aplikacija funkcioniše sasvim normalno kad se pojavi nova verzija. Ono što nije sigurno, to je da će svaka Android app zaista i raditi.

Amazon app store funkcioniše sasvim normalno, uključujući i kupovinu aplikacija, ukoliko imate Amazon account. Tu nema nikakvih problema. Opet, ne mora značiti da će sve aplikacije raditi. One koje zahtevaju Google maps ili Google Play Services neće.

Kao rešenje za sve to, pogledajte ovo što sam pomenuo na Crackberry forumu. Čovek je napravio patchovani Google Play services, mape, prilagodio Play Store, i dao gomilu saveta kako regulisati neke app koje možda isprva neće da rade.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Danas sam ga prvi put video uzivo i prvi put drzao u ruci i malo cackao. Necu mnogo da detaljisem, ali cu reci da su pored njega bili IP6, IP6+, S6 i S6 Edž, i Pasport je na mene opet ostavio najjaci utisak.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ima taj fazon, neobičan je i zato privlači pažnju. Imao sam prilike da se lepo poigram sa svim navedenim telefonima, i koliko god mi recimo S6 i Edge ostavili lep utisak po izradi, a iPhone u totalu, i dalje passport ima to nešto specijalno.

Inače, ne znam da li sam o ovome već pisao, ali naišao sam na nešto što je meni baš sumanuto: telefon sam postavio da se zaključa posle minut. U normalnom svetu, svi drugi telefoni ako si uzeo da obaviš razgovor, računaju taj minut od momenta kada si završio poziv i ostavio telefon na miru. Ne i BlackBerry. On se u toku poziva zaključa (naravno, ako prođe minut) i onda nakon što prekinem vezu, odmah me dočeka lockscreen. Ako bilo šta dalje hoću da radim, moram prvo da otključam telefon. Užasno nervira :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Baš glupo. :o :shock:
Ja bih onda stavio zaključavanje na 3 ili 5 minuta, to bi mi otprilike rešilo problem prilikom kraćih razgovora, ali opet, to nije isto..

matorix
Mobil fan
Mobil fan

Post od matorix »

Zar se to ne desava samo kad te zovu, a da je tebi u tom trenutku bio zakljucan fon? Ili i kad ti zoves nekog?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Kad mene neko zove sve je ok. Telefon zaključan, ja se javim, razgovor se završi, telefon ostaje zaključan. Tako i treba. Ovo je kad ja zovem. Kad god je razgovor više od minut, moram nakon što prekinem razgovor da otključam telefon ako hoću dalje nešto da radim.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

http://www.gsmarena.com/three_new_black ... -12060.php

Ovo mi se svidja... :) Nadam se da ce izbaciti.
Nokia Lumia 1520

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Opasno mi se svidja, pogotovo ako bude slider. :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Naslednik Pasporta? :wink: Sumnjam da ce izgledati toliko originalno.
A ovaj slajder bi mogao biti sjajna stvarcica. 8) Nadam se da ce ga realizovati.

Odgovori