Evo da probam da složim još koji utisak:
Na dimenzije sam se brzo navikao, i tu stvarno nema nikakvih problema. Takođe sam se u međuvremenu navikao i da za skrolovanje koristim senzore na tastaturi, tako da manje pipkam i musavim ekran, što je veliki plus kada ste neko kome se često znoje prsti
Što se tiče postavljanja taskova, događaja u kalendaru, nalazim da je BlackBerry assistant super stvar, i sve češće ga koristim. Stisnem taster, kažem sta hoću i završim posao. Ok, mora na engleskom, ali ne smeta mi ni najmanje.
Tastatura mi je višestruko korisna, kako za kucanje, tako i za speed dial i mnogobrojne druge prečice. Sa bilo kog ekrana zadržim određeno slovo i odmah pozivam osobu mapiranu na to slovo. Meni ultra korisno.
Dimenzije i odnos strana ekrana definitivno imaju svoje prednosti u surfovanju netom, kao i mane u igranju nekih igrica i gledanju video klipova. Meni igrice i video klipovi nisu neki prioritet, i sasvim normalno odgledam tu i tamo po neki video na YT. Da se razumemo, dosta igrica će se prilagoditi veličini ekrana, ali ne sve. Isto važi generalno za Android aplikacije. Većina se sasvim ok smesti na četvrtasti ekran, ali poneka izgleda bezveze i odbija da sarađuje.
Android aplikacije koje zahtevaju Google play services ili link ka Google maps neće raditi. Postoji opcija da se ubace modovane Google play services, Google account i Google play store, i to sve fino radi. U tom slučaju ove gore pomenute aplikacije koje sve to zahtevaju se patchuju jednostavno preko PC i onda dobijate veliki broj Android aplikacija koje će raditi sasvim normalno. Ja sam se sa ovim igrao, pa posle to skidao, mada kontam da ću vratiti nazad celu tu priču kad budem opet imao malo vremena za zezanje. Neka stoji, ko zna kad će zatrebati.
Telefon nije zakucao niti zabo, a kamoli štucao. Sve radi neverovatno glatko i bez ikakvih problema. Primetno je da je potreban delić sekunde više da se otvori Android aplikacija u odnosu na native BlackBerry aplikacije, ali to je i logično.
Kamera daje poprilično dobre rezultate, mada ja nisam neki stručnjak. Štampao sam neke fotke slikane sa G3 i sa passportom, i mani su rezultati sa passportom bolji. Fokus je brz, okida dosta brzo, ne preteruje sa šumom i ima dosta lepo razvijenih detalja.
Zvuk na telefonu je apsolutna perverzija, i to sam već pomenuo. Prvi telefon na kome kad pustim muziku na zvučnike mogu da registrujem basove
Mane: poklopac ispod kojeg je nano sim slot i slot za memorijsku karticu je vremenom dobio mali hod levo - desno. Nije katastrofa, ali mene takve stvari užasno nerviraju. Dalje, ne dopada mi se što je sistem setovan tako da po završetku poziva praktično automatski zaključava ekran, tako da moram kada prekinem poziv da otključam ekran da bih bilo šta dalje radio. Android aplikacije se ne ponašaju uvek kako treba što se tiče integracije u hub i notifikacioni sistem. Recimo, ne mogu da nateram Tapatalk da zazvoni ili izbaci obaveštenje kad stigne nešto novo, dok neke druge Android aplikacije sasvim ok rade. Ne znam od čega ovo zavisi.
Eto, toliko za sada, stvarno mi ništa drugo ne pada na pamet.