BlackBerry Passport

serija 7000, 8000, 9000
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za BlackBerry OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
BlackBerry OS
Odgovori
matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Re: BlackBerry Passport

Post od matorix »

Ne svidja mi se zakrivljeni ekran. Sem toga: jako cool prica(:

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

matorix, Iskreno se ni meni ne svidja zakrivljeni ekran, ali ekran od 5 inca sa pravom tastaturom i BB sistemom je nesto sto me potpuno privlaci... :)
Nokia Lumia 1520

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Pa dobro, zakrivljeni ekrani su sad u modi, moraju da prate trendove. :D

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Samo neka prate trendove. :D

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Ljudi ce izgleda da izbace telefon sa slajder tastaturom, a vi pricate o pracenju trendova..... :D :P
Nokia Lumia 1520

matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Post od matorix »

Ahah, to je to :D Blackberry jedini pun inovacija(:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Meni su estetski Pasport i ovaj slajder medju najprivlacinijim telefonima koje sam ikad video, na slikama barem. To sto su oba Blekberiji, smatram slucajnoscu, jer BB nikad nisam koristio, pa nisam subjektivan prema njima - posto ih nisam koristio, nemam oformljeno misljenje o BB OS-u, kao sto imam o Androidu i WP-u, koje i danas koristim.
Pasport sam video i uzivo u Telenorovoj prodavnici i, sto se tice prvog estetkog utiska, na mene je ostavio neuporedivo veci dojam nego S6 Edž koji je stajao par metara dalje.
Naravno, subjektivan estetski utisak nije isto sto i prava inovacija, ali po pitanju izgleda, u danasnje vreme plocastih tač-skrin telefona, svaka fizicka inovcija u pravom smeru zapazena je i dobrodosla.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Danas sam se malo igrao sa futrolicom poručenom sa Ali Express. Uzeo sam za 9$ standardnu džep furtolicu od kobajagi kože. Sasvim nalik na sve one koje su se ranije šetale uz BlackBerry. Čak ima i BlackBerry logo. E, pa pošto su sve te BlackBerry futrole uvek bile poznate po magnetu sakrivenom u postavi, koji zaključava telefon čim se ubaci unutra, palo mi je na pamet da se i ja poigram na istu temu. Iskopa sam tanak magnet iz neke raspale futrole za Lumiu 925, utvrdio tačno mesto gde magnet ide, i onda uz pomoć malo platnenog flastera (onog s kojim se lepi zavoj kad se previja, bitno da bude jak) ubacio s unutrašnje strane. I divotica, sve radi kako treba.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

araphel, 8) :D 8) :D genijalno.
Jedino sto ce ti se flaster mozda jednom odlepiti, ali uvek mozes da nalepis drugi. ;)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pazi, koliko je jak (zato sam i gledao da bude taj platneni, oni se lepe katastrofa dobro) bilo je vrlo bitno pogoditi poziciju iz prve, jer ga je teško odlepiti posle da se sve premesti.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Ja ne znam koliko je uopste pametno stavljati magnet uz telefon.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Svi BlackBerry imaju u sebi magnet koji reaguje prilikom stavljanja u futrolu. To je opšte poznata stvar i fora na BlackBerry uređajima od ko zna kada. Na Passportu se on naprimer nalazi između slova G i H na tastaturi. I sve originalne BlackBerry futrole u sebi takođe imaju jedan koji pri kontaktu zaključava telefon, ako je "lock device when holstered" odabrana u meniju. E sad, da je loše, da li bi oni to ugrađivali, ja ne znam. Uglavnom, ja sam se malo poigrao i dobio približno ono što bih platio oko 30€ za 9€ i koji minut truda.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Nije BB jedini, i neki drugi proizvođači stavljaju magnet u futrole i "kavere"..

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Evindzer, tako je. Nije jedini, ali mislim da su među prvima to koristili. Sećam se da je to bila mnogim ljudima hit fora kod Blackberry telefona. Eh, kako dam voleo sve te stare modele koje sam imao [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

al ta futrola je ekstra realno. Ja sam uz moj z10 dobio tu magnetnu futrolu, i em je korisna zbog unocka em stiti telefon. Bio "ko čaša" do pre par dana kad mi pade neka staklena vaza na nj. :shock:

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Oduvek sam zeleo da imam 9780 ili 9810 i taman kad sam mogao da priustim povukli oba iz proizvodnje, polovnjake nisam hteo.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

hibiskus, pa gde staklena vaza na čašu, tu je bilo srče do kolena! :D ;)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Juce u Telenoru u Knezu sam prvi put video uzivo i cackao telefon.
Brate mili kakav telefon. :blinky: Jos kad se setim da je BB imao onu stvar da izbaci takav telefon u periodu kada su bili pred propadanjem... Svaka cast...
No ipak, uporedjivao sam ga dosta sa mojim 1520. Ekran je siri cak i od mog ekrana. Kao jedna od prednosti Passporta se cesto navodi kvalitetan surf. Medjutim, za ljude koji imaju phablete kao sto su Note serija ili 1520 ja ne vidim bas neki upgrade, s obzirom da je ekran samo malo siri, dok se ta prednost gubi kad polozis ekran vodoravno.
Drugo, koriscenje jednom rukom stvarno mislim da je definitivno nemoguce. Ja imam bas bas male sake, ali sam naucio da sa jednom rukom radim sve na 1520, cak i da se dopisujem u hodu. Sa Passportom mi je to delovalo apsolutno nemoguce.
Doduse, kucanje sa dve ruke delovalo mi je milina, cak i prelazak sa dugmica na staklo kada treba da se otkuca broj.
Ono sto moze da bude zeznuto je ako recimo treba da se izmene neki brojevi u excel tabeli. Onda mora da se koristi ekran i za brojeve i to dosta smanjuje vidljivost.
Ipak, sve u svemu, mnogo me kopka da ga probam, samo se plasim da ako doplatim za njega i prodam 1520 da ako mi se ne svidi ili se MS smiluje da izbaci nesto novo da cu ga jako tesko prodati i ispod cene...... :/
Nokia Lumia 1520

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Voleo bih da ga posedujem jednog dana :D jer mi je nekako fizicka, qwerty tastatura neprevazidjena.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Da se osvrnem na ovo što je Adams pisao za surf. Ono što je prednost na passportu je koliko informacija stane na ekran bez potrebe da se telefon rotira. Pa čak i kad se neki telefon kao 1520 okrene horizontalno, opet nije isto, jer na passport stane ista količina informacija po širini, ali se zbog odnosa strana smesti daleko više i po vertikali, pa treba manje skrolovanja.

Inače, da ne bude da je telefon bez mana, našao sam na netu informacije o tome da je metalni ram sklon krivljenju po dijagonali ako se nosi u tesnijim džepovima. Onda se dešava da od naprezanja blago iskrivljenog rama staklo ekrana krene da se odlepljuje u donjem desnom uglu. Problem se rešava jednostavno, vraćanjem rama u normalno stanje blagim zavrtanjem. U svakom slučaju, bolje ga je ne nositi u džepovima užih pantalona i ne sedati sa njim.

Odgovori