Blackberry Z10

serija 7000, 8000, 9000
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za BlackBerry OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
BlackBerry OS
Odgovori
Nenad BBz10
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 12. Feb 2013. 00:05
:: blackberry z10
:: blackberry q10

Re: Blackberry Z10

Post od Nenad BBz10 »

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Nenad BBz10, izvini, sta pokusavas postici tim linkom? Rugas se nekom? :roll:
Jednom liku se isto tako istopila baterija njegovog iPhone-a i to u avionu. Pa?
Vic ti nimalo nije smesan, pogotovo i to sto nema nikakve veze sa Blackberry-jem... :dry:

Nenad BBz10
Novajlija
Novajlija

Post od Nenad BBz10 »

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Vao porucio je neko milion primeraka, i kapiram da ce sve ukupna prodaja ovog uredjaja da bude 3 miliona to je to. Imao sam prilike da vidim ovaj model, jeste BB uradio lepo neke stvari, al kada sam video da gotovo nema nikakav izbor aplikacija samo sam se nasmejao i vratio uredjaj...

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Pa ono... moglo je i malo jeftinije, ali je opet manje nego sto sam ocekivao.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Cacnuo sam i ovo pre neki dan. Sistem je, hmm, pa ono, treba se naviknuti, jer ima nekih nelogicnosti. Na primer kada flipnete ekran na desno pojavi se lista svega prethodno uradjenog na telefonu, a da biste izasli iz nje trebate kliznuti prstom na gore iz donjeg levog ugla ekrana.

cveks
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 06. Maj 2010. 00:09
Kontakt:

Post od cveks »

Imam iphone 4S, HTC One X+ i Blackberry Z10 i Z10 mi je najomiljeniji uredjaj i ne odvajam se od njega. Iphone sam bacio u fioku.

Ono sto me je vezalo za Z10 je fantastican dizajn uredjaja, fenomenalan operativni sistem koji je bolji i brzi i od iOSa i od Androida . Jos nijednom nisam osetio bilo kakav lag u radu aplikacija, browser je fenomenalno brz kao da otvaras sajtove na racunaru, slike isto ekstra , muzika super zvuk, zvucnik je najjaci od svih uredjaja koje sam dosad imao. Jedina mana do sada, trebali su mozda da stave malo jacu bateriju od recimo 2500 mAh , mada ja bez problema izguram i sa ovom od 1800 mAh 2 dana.

Nenad BBz10
Novajlija
Novajlija

Post od Nenad BBz10 »

Telep, citaj ovo

Geekbench 2 - 32 Bit
Total Score
BlackBerry Z10
1755 Points∼14%
Samsung Galaxy S3
1816 Points∼15%+3%
Apple iPhone 5
1648 Points∼13%-6%
HTC One X+
1566 Points∼13%-11%
Integer
BlackBerry Z10
981 Points∼7%
Samsung Galaxy S3
1633 Points∼12%+66%
Apple iPhone 5
1261 Points∼10%+29%
HTC One X+
1236 Points∼9%+26%
Floating Point
BlackBerry Z10
2783 Points∼17%
Samsung Galaxy S3
2917 Points∼18%+5%
Apple iPhone 5
2114 Points∼13%-24%
HTC One X+
2509 Points∼15%-10%
Memory
BlackBerry Z10
1849 Points∼22%
Samsung Galaxy S3
783 Points∼9%-58%
Apple iPhone 5
1867 Points∼22%+1%
HTC One X+
1193 Points∼14%-35%
Stream
BlackBerry Z10
681 Points∼8%
Samsung Galaxy S3
677 Points∼7%-1%
Apple iPhone 5
940 Points∼10%+38%
HTC One X+
169 Points∼2%-75%

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

ja izludeh realno, Utisci nakon 15 dana koriscenja sledeci
prednosti: komplet hardver je u superlativima, izgled, materijali korisceni pri izradi, "lezanje" u ruci, ekran, zvucnik(iako nije stereo), izmenljiva baterija, microsd slot itd.
Browser je fenomenalan, brzi nego chrome kod mene na desktopu, sa 2gb rama nema kocenja sistema, upravljanje telefonom(gestures), BB Hub. Cak je i kamera dobra 5petoslojno socivo, 2.2f aperture, algoritam za obradu slike ne unistava detalje itd.
Hardverski fino utegnut telefon, trenutno tavori zbog nedovrsenog OS-a i loseg app store-a.
Samo cu nabrjati gluposti koje me izludjuju:
interna memorija od 16gb, je maltene neupotrebljiva, zato sto se ne vidi kao USB storage drive vec se pojavljuje kao bridge-ovan drive, kome se pristupa izgleda preko wirelessa(nisam skontao jos uvek). E sad kad god krenem da kopiram bilo sta sa interne memorije na komp, bb10 nestaje sa mreze i toliko zabaguje ruter da mora da se resetuje (on/off). Ovo sam probao na 3 razlicita rutera i svaki je uspeo da sj*be.
Ukoliko wireless padne na 1 ili 2 crte, glupi OS stavi tu mrezu u blacklistu(5 minuta ne moze da joj se pristupi) i prilikom ponovnog povezivanja, ruter naravno zakuje. Ovo znaci, da kad god predjem u drugu sobu, internet cao zdravo. Ne moze da se iskljuci ovo blacklist-ovanje.
Kamera nema truna manuelnih podesavanja, najduza ekspozicija je samo 1/15, i onda telefon dize ISO na 715 sto naravno rezultuje artefaktima oko detalja prilikom kucnih i nocnih slika.
BB world(app store) je prica za sebe, toliko je siromasan da nema ni jedan free data counter, niti video player sa subtitlovima, niti torrent downloader.
Da, postoji mogucnost da se sideloaduju Android aplikacije, ali trenutno od jedno 30 koje sam probao mozda mi 5 radi (polu)normalno.
Browser je stvarno fantastican i brz sa full flash podrskom, ali uspeva da stremuje 1 od 10 linkova, gde ih prijavljuje da nisu podrzani. Text reflow ne postoji :o :shock:, tako da mora se coravi sa citanjem sitnih slova ukoliko se otvara desktop verzija sajta.
I naravno telefon se resetuje sam s vremena na vreme, a skoro uvek kad je na punjacu.
E sad, da ne bude sve crno ponovicu, hardverski je telefon odlican i u rangu je sa IP5 i SGS3, najavili su ne veliki nego ogroman broj unapredjenja u 10.2 nadogradnji, tako da se nadam da cu za jedno 3 meseca pisati novi review, dosta pozitivniji

zakicity
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 18. Avg 2013. 21:17
:: Blackberry z10

Post od zakicity »

Imam z10 nekih mesec dana, pre njega sam imao sve Samsunge iz Galaxy S serije, presao sam na Blackberry zato sto me malo smorio Android a i plastika kod Samsunga. Moji utisci su: Baterija je prilicno losa, ja telefon koristim dosta i ne moze da izdrži ceo dan, to je svakako minus, malo aplikacija je takođe minus ali posto je ovo poslovni telefon onda to mogu da razumem, najviše mi fali Viber i Instagram. Operativnii sistem je savrsen, prost a sa druge strane odličan za korišćenje, sve pohvale, veliki plus. Završna plastika je odlicnog kvaliteta, nemam nikakvu futrolu a za mesec da na nemam nijednu ogrebotinu a nisam bas pažljiv sa telefonima. Kamera je odlična, na letovanju sam samo telefon koristio i slike su odlicne, Browser je do sada najbolji koji sam koristio, bolji i od Opere i Chrooma.

Hteo bih da instaliram android aplikaciju za Instagram ali ne bih sam da čačkam to pa mi treba savet u koji servis da odem da mi to urade?

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

zakicity,
za ubacivanje android aplikacija klikni na sledeci link http://apps.goodereader.com/playbook/pl ... s/?did=177 i procitaj upustvo lako je.
na dresi http://forums.crackberry.com/android-ap ... ps-631724/ se nalazi spisak android aplikacija koje rade, a jos jedan spisak imas ovde http://forums.crackberry.com/android-ap ... 10-766594/

registruj se na crackberry sajtu/forumu i tu ces naci sve informacije vezane za BB10(i ostale) uredjaje

zakicity
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 18. Avg 2013. 21:17
:: Blackberry z10

Post od zakicity »

Da li znate nekoga u Beogradu da zna da instalira te aplikacije na BB z10, pokusao sam opet danas ali ne bih da eksperimentisem.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Par pitanja ako neko zna, šta se dešava sa "update" nekih bitnih stvari,
Navigacija, "Android emulator" (Android 2.3 to 4...)
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

navigacija - nihc... mada nisam probao da sideloadujem igo. Ubacio sam jedan od 10.2 leakova i radi ko sat ukljucujuci i 90% android aplikacija koje sam sideloadovao.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

hibiskus, ok :wink: A tražim naslednika za n9, sviđaju mi se "swype" telefoni (bez "fiz"dugmića - back, search, home itd - to je po meni zastarela tehnologija hehe :) ) Na z10 mi je minus navigacija i FM radio, biće ili z10 ili Lumia 925...
pozz

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

pa mozda win jeste malo zreliji OS od BB10,a al ga ja ne bi uzimao u razmatranje zbog nemogucnosti ubacivanja aplikacija za "siroke narodne mase" :lol:
Sa druge strane bb10 mu dodje nekako ko mesavina svih OS-ova, od svega su uzeli po malo i dodali svoje najboje stvari skuvali 15 minuta na 300 stepeni i voila!
Nisam neki fanboy, s obzirom da su mi svi telefoni pre z10 bili androidi, ali stvarno sam prijatno iznenadjen:
1. BB hub-om(svi emajl nalozi, fb, twitter itd) su na jednom mestu i ne moram da pokrecem posebne aplikacije za sve da bi odgovorio na neku poruku ili prokomentarisao nesto, sve se to nalazi integrisano u hub
2. tastatura je vrh vrhova i u 10.2 ima i srpska tastatura, ima predvidjanje reci i bukvalno pritisnes 1 ili 2 slova i svajpujes i dobijes rec koju si hteo
3. browser je full flash(retkost) i sve otvara ludacki brzo
4. Notifikacije: pre neki dan mi otovoren candy crush i stize mi sms, u okviru igre mi se pojavljuje notifikacija sa porukom i mogucnosti da odgovorim, ja kliknem na reply otkucam poruku kliknem na send, i sve zavrseno bez izlaska iz aplikacije
5. Uzeo sam bluetooth mis i sad sve filmove gledam sa telefona preko HDMI a na tv-u. Stock video plejer ne prikazuje subtitlove i ima problema sa nekim mkv-ovima, al zato je tu rock player sa androida :)
6. swipe za home, hub, settings, back itd. je stvarno puno bolje od hardverskih dugmica (to znas vec i sam sa n9)

Ja sam generalno prematorio za neki customisation(cak nisam promenio ni fabricku melodiju zvona ni smsa) ili mobile g aming, tako da mi trenutno najvise koristi upotrebljivost telefona sto je kod z10 i generalno na BB10 na vrlo viskom nivou

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Hvala za info. Svajp je zakon, dosta se brze radi telefonom. Steta sto ne moze navigacija sa Androida da se premosti...
pozz

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

evo nekih vesti o BB10 OS-u, a i generalno o blekberiju:
1. leak 10.2.1.1055 koji je izasao(hvala Matorixe sto si me podsetio da napisem post :P ), omogucio je instaliranje android apk fajlova direktno na bb10 OS. Trenutno nije zvanicno podrzan google play (a verovatno nece ni biti zbog BB worlda), ali aplikacije mogu da se skidaju sa npr amazonovog app storea, ili 1mobile.com app store ili iz popularnih android unknown sourcesa (citaj "narodskih" sajtova).
Iako je ovaj leak fakticki beta, radi 80-90% apkova instaliranih direktno sa telefona, ukljucujuci i instagram, whatsap i ostale popularne aplikacije.
2. Cuveni BB messenger BBM je izasao za ios i android platforme (preporuka da probate)
3. Smenjen BB CEO Thorsten Heins i postavljen novi - John Chen
4. Ubacene BB mape za Srbiju (nisu offline slicno kao google maps) i IZUZETNO su detaljne npr. ima moje selo koje nema na google maps
5. Sinoc su u okviru BBM, ubaceni i BB channels sto mu dodje nesto kao forum u okviru messengera
6. Od jula do decembra koliko vec koristim Z10 su toliko unapredili OS da sumnjam da cu se vise vracati na android (ako bude srece i para)

Trenutno je Z10 jedan od bestbuy-eva, cak i kod nas. Za manje od 200 evra se dobije premium device, sa 356 ppi, 2 gb rama, dual core procesorom i mogucnoscu koriscenja android palikacija

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Pozz
Radi li IGO na BB Z10?
Nesto sam u fazi kupovine pa je i Z10 model u trci a navigacija mi mnogo znaci pa ako je taj uslov ispunjen onda i kupim ovaj model.

Odgovori