Alcatel OT-990

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
nenad79
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 04. Jan 2012. 19:54

Post od nenad79 »

masja, displej "treperi" jer je podesen automatski rezim osvetljenja. Podesi ga rucno u opcijama kako ti odgovara. A sto se tice softvera, mislim da nema noviji za sada, ne vidim zasto bi ga nosio u servis telenora.

masja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 04. Apr 2006. 19:00

Post od masja »

RESEN PROBLEM, iskljuciti automatsko osvetljenje ekrana...

Zeleo bih da vratim tel. na fabricka podesavanja jer su mi
rekli da vise necu imati bug s ikonicama na pocetnim ekranima,
koje znaju nestanu i pobrkaju se, a ne mogu da nadjem reset ?
Jedina mana BATERIJA...

HVALA Nenade na odgovoru

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Pao root, o2 rom, dodatna ext particija (ext2 kod mene radi bez problema) i naravno link2sd. Telefon je neuporedivo bolji sada, nema one budjave low memory ikonice i nema usporenja telefona. Overklokovan na 700 valjda, mada ni to nije potrebno. Particija mi je od 512 MB i preporucujem svima da stave toliko, 256 je malo po meni. Instalirano oko 30 aplikacija, od toga 4 velike igrice i nekoliko malih, i telefon sada ima 65 MB slobodnog prostora s' tim da nisam prebacivao sms, launcher i aplikacije sa vidzetima.

nenad79
Novajlija
Novajlija

Post od nenad79 »

Ne znam kako ne mozes da nadjes reset, udjes u podesavanja>privatnost>vracanje fabrickih podesavanja. Trebalo bi da resi problem sa ikonicama, samo pre toga sacuvaj kontakte jer ce biti izbrisani!

antec uradio sam isto, samo kod mene link2SD nece da prepozna ext2 particiju, da li znas mozda zbog cega?

masja
Novajlija
Novajlija

Post od masja »

Vratio sam na fabricka podesavanja, izgubio sam par programa iako sam ih bio prebacio na sd, never majnd...sta kazete na programe poput batery task killer da li pomazu i KOLIKO u ustedi energije?

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

nenad79, ne znam zasto ti ne prepoznaje ext. Da li si siguran da si odabrao pravu particiju u link2sd kada te pita na pocetku? Jos jedna stvar koja se desila je da kada sam prvobitno napravio particije koristeci mini tool na kompu, telefon je prijavljivao ostecenu karticu. Onda sam je formatirao koristeci telefon i particiju sam napravio preko cwm-a. Mogao bi da probas da napravis sve preko telefona da vidis da li ce raditi, drugo mi ne pada na pamet.
Pozdrav

sstojanovic88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 09. Jan 2012. 19:17

Post od sstojanovic88 »

Imam pitanje da li je problem samo kod mene ili kod jos nekog. Kad ukljucim bilo koje zvucnike za komp na fon on ih ne prepoznaje a kad ukljucim slusalice sve u redu. I da iGo navigacija radi na fonu.

masja
Novajlija
Novajlija

Post od masja »

koliko pomazu programi za ustedu energije tj.baterije, i audio busteri za jaci zvuk ? jel ima neko iskustva!? da li moze neko da ispise najbolja podesavanja za mx plejer?

nenad79
Novajlija
Novajlija

Post od nenad79 »

Programi za ustedu baterije...hmmm...svi hvale juice defender, a meni vise trosi bateriju nego sto stedi. Ne znam, probaj, ja koristim 2xbattery. Jeste da juice ima gomilu podesavanja, ali po meni skroz bespotrebno, cini mi se da je sto jednostavnije-to bolje.

masja
Novajlija
Novajlija

Post od masja »

zelim da konvetujem filmove zajedno s prevodom, samo u manju rezoluciju da li je to moguce s total converterom?
drugo, u vezi programa afirewall, da li zna neko kako tacno radi?
I trece treba mi klasicna tastatura s klasicnim rasporedom slova
abc, def, i td. , ove fabricke mi ne pashu, dajte IME jedne takve po mogucstvu s vecim virtuelnim tasterima, HVALA VAM UNAPRED NA INFU :)

Renegade018
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 15. Maj 2011. 22:18

Post od Renegade018 »

antec , ako ti nije problem da malo pojasnis kako si u samom telefonu particionisao SD karticu. I meni je prijavio ostecenu karticu kad sam napravio particije na mini tool, i posle sam odustao. :?

nenad79
Novajlija
Novajlija

Post od nenad79 »

Jess...napravljena particija ext2 sa minitool, radio je naravno i link2SD, i sada je sve OK, mesta koliko hoces :) :)
Mislim da je fora da se prvo obrise postojeca particija na kartici (a ne samo resize!), pa se onda napravi sve iz pocetka. Naravno pre toga backup podataka!
Kada se mount-uje kartica, po zavrsetku posla obavezno prvo odjaviti karticu iz windowsa, pa onda ucitati na telefonu, inace zna da pravi probleme.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Renegade018, udjes u recovery pa "advanced -partition SD card" i odaberes velicinu ext particije. Druga opcija je preko kompa i programa "mini tool partition wizard ", besplatan je.

dsit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 19. Jan 2008. 20:28

Post od dsit »

Meni baterja jedva izgura dan a neretko pukne vec u ranjim vecernjim satima. Da li je to zato sto mi je tel na prenesi i surfuj tarifnom paketu pa je stalno nakacen na net? Konstantno mu gore stoji ona ikonica sa slovom H i dve medjusobno suprotno orijentisane strelice...

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

dsit napisao:Da li je to zato sto mi je tel na prenesi i surfuj tarifnom paketu pa je stalno nakacen na net?
Ма јок :D

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Draco, :lol:
dsit, da si izabrao neki drugi paket sve bi bilo drugačije :lol: :lol:
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

dsit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 19. Jan 2008. 20:28

Post od dsit »

Jbg taj mi najvise odgovara u pogledu troskova. Nego sam mislio da ne moram stalno biti konektovan na net vec da se zakacim kad hocu da surufjem a kad necu da sam offline..

Iskljucio sam u "podesavanjima mobilne mreze" kukicu na "aktiviranom pristupu podacima preko mobilne mreze" valjda ce sad biti bolja situacija..

Renegade018
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 15. Maj 2011. 22:18

Post od Renegade018 »

Hvala antec, ali sam problem memorije resio na drugi nacin. Instalirao sam aplikaciju RootAll2SD, i odradio mounting SD kartice na nekih 512MB. Zatim sam prebacio ostatak IGO navigacije koji nije hteo da se prebaci pomocu Link2SD, delove Mobo playera, Viber, Shazam i jos neke "teske" aplikacije, i time dobio jos oko 35MB slobodne memorije. Sad imam oko 60MB interne memorije, a u telefonu imam sve i svasta. Cak se fon malo i ubrzao. Ako neko hoce da se igra sa ovom aplikacijom, neka pazi sta prebacuje, jer dozvoljava da se na SD prenese bukvalno sve, ali neke aplikacije posle zakucaju pa moraju da se vracaju na internu memoriju. Konkretno meni je zakucao Gmail, Market, Titanium backup pro, Handcent SMS i jos neke aplikacije cije sam delove prebacivao na SD. Ali nakon odradjenog restore-a, sve ponovo radi bez problema.

EDIT:
masja, odaberi touchpal tastaturu, dolazi uz telefon. podesavanja>jezik i tastatura>TouchPal unos>Izgled tastature> (pritisni za promenu izgleda neka bude cekirano) >izgled u rezimu portreta>Phone Pad sa 12 tastera. Kad si to podesio kreni da kucas poruku. Kad se pojavi cela qwerty tastatura, u donjem levom uglu imas taster za promenu jezika (tockic za podesavanja i oznaka EN ili SE ili nesto trece) Zadrzi taj taster dok ti ne otvori prozor za odabir jezika. Izaberi engleski, na tasteru ce pisati EN. Tada bi trebalo da mozes da promenis izgled tastature tako sto ces prstom preci celom sirinom ekrana preko tastature.

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim već koristi opciju Izmeni. Obavezno pročitaj pravila Foruma...:)

masja
Novajlija
Novajlija

Post od masja »

Renegade018

Hvala..
dal' postoji na ANDROID tastaturi strelica nazad,napred,gore,dole? jedino sto znam, da kad zelim da izaberem tekst poruke, pojavi se kursor,al samo za markiranje...

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

dsit napisao:Nego sam mislio da ne moram stalno biti konektovan na net vec da se zakacim kad hocu da surufjem a kad necu da sam offline..

Iskljucio sam u "podesavanjima mobilne mreze" kukicu na "aktiviranom pristupu podacima preko mobilne mreze" valjda ce sad biti bolja situacija..
Ма зезамо се, наравно да је до тога. Трансфер података (а то се одвија када си закачен) је један од највећих потрошача батерије.
Имаш на Меркету милион widgeta за то, па ћеш моћи једним `кликом` да палиш и гасиш конекцију ;)

Odgovori