Huawei Ascend Mate7

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Re: Huawei Ascend Mate7

Post od bata bogdan »

Pa onda je ovde odlicna cena i 360e u mediamarkt i saturn.de,, sigurna garancija i da te bog vidi, i prednost što ga uvek ima i to svuda.
Huawei

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Joco, da, da, naravno mora ti taj prodavac dati papir - garanciju / saobrazni list ili kako se sad već to moderno naziva.

U slučaju problema - ideš direkt u servis, dakle ne ideš u MTS jer ćeš verovatno biti odbijen jer se garancija ne vodi na tvoje ime. Moguća je varijanta da na garanciji ne piše ime kupca - utoliko bolje.

Šta da ti kažem, osim da očekujem da se ovih dana pohvališ novim uređajem. :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

drome, slike su stvarno odlicne.
drom napisao:Dakle, poredeći je sa kamerama na drugim telefonima, izjavljujem da je kamera na Mate7 u samom vrhu.
U prvi mah sam pomislio da si napisao izvaljujem . :lol: :lol: :lol:
drom napisao:Posle 2 meseca, koliko je kod mene, mogu da kazem da je stvarno kompletan, nista ja tu ne bih dodavao ni oduzimao. :)
Ja bih tu dodao jos samo integrisanu olovku, i sto se mene tice, bio bi kompletan. :oops:

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Huawei Ascend Mate7

Post od Joxy »

^^ Управо тако, најбоље је ићи директно у сервис. Мада мислим да овде нема имена купца јер није у питању оператер али не знам, можда и има. Најбитније је да има и премијум и обичну гаранцију.
Видећемо, још размишљам. Искрено је мало сморило ово мењање телефона, надам се да ћу се мало скрасити макар остао још увек при Јабуци. :)
Да не идемо превише у оф, твој је сиви? Искрено око боје би ми било свеједно јер су и црни и сиви лепи подједнако.
А што се златног тиче, колико је он скупљи? Претпостављам да се ништа значајно не би добило у раду самог телефона са тих гига рама више јер претпостављам да и овако дуже времена немаш скроз попуњен рам а и питање је има ли те верзије код нас.
Poslednja izmena od Joxy u Ned, 28. Jun 2015. 23:09, izmenjeno 1 put ukupno.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Joco, pitanje za tebe, ok kontam i ja da dosadi fon itd, ali jel si zadovoljan sa iphone ili ti ipak fali Android ili je to aj da kažem neka želja za Mate7 bas zbog toga kakav i jeste?
Huawei

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Браво Бато, свака част на питању. :)
Искрено да ти кажем стварно сам задовољан са радом ајфона, нема ту грешке али баш као што кажеш по мало ми недостаје Андроид а уједно и та жеља за Мејтом баш као што кажеш, невероватан уређај по тој цени. :)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Nista, kao što i drom reče, očekujem da ces što pre da se ponovis sa mašinom :)
Ne gubiš puno sa prelaskom sa iphone na Huawei, po izradi su jako slični, skener koji odlično radi, a i sam meni to jest UI je nešto izmedju Androida i iOS, slike si video od droma i eto.... Želju imas i sve znaš dalje :)
Dobrodošao na Havaje :)
Huawei

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Joco, čim ti misliš o menjanju, nema tu ništa od skrašavanja. :D

A koje je poreklo tih telefona ako nije operater? To meni liči na situaciju kada firma uzme više komada od operatera. 99% tih mate7 sa MTS-a je simfree. Prosto ne vidim odakle njemu više komada mate7 sa 24 meseca garancijom, a da nije poreklo operater i da nije neka mućka.

Moj je sivi. I lično mi se više svidja sivi, jer nekako mi više ide siva boja uz metalni telefon.
Zlatni je dosta skuplji jer je 3gb/32gb - sto se rama tice skroz je nepotreban taj 1gb viška. Roaming uvozi samo 2gb/16gb, tzv MT7-L09.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Да управо тако. Роаминг је званичан увозник и Самсунга, Сонија и многих других произвођача. Могуће и да је од оператера баш као што кажеш.

drdekzar
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 06. Jul 2014. 11:28
:: Lenovo Vibe Shot

Post od drdekzar »

Ima i kod nas zlatnog i jako lepo izgleda, u zvanicnim radnjama je skuplju oko 70-tak eura.

hynic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 18. Avg 2012. 06:12
:: Iphone 11 Pro Max
:: Midnight Green

Post od hynic »

Premijum garancija se ne dobija na posebnom papiricu , vec vazi uz postojeci koji se dobije.Ja sam dobio roamingovu garanciju :)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Huawei Ascend Mate7

Post od Joxy »

Тако сам и мислио а тако и причају ови са КП-а него ме колега Дром преплашио како је чуо да неко сам склапа Хјувеи телефоне и тако их продаје у шта и даље не могу да поверујем мада кад видим шта се све код нас догађа не би ме ни то зачудило да неко ради. :)
А да ли ако рецимо у неком тренутку искористиш премијум гаранцију, престаје да важи обична? Тако ми је речено од стране једног продавца са КП, сад колико је то тачно...

hynic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 18. Avg 2012. 06:12
:: Iphone 11 Pro Max
:: Midnight Green

Post od hynic »

Napisao sam vec da ne prestaje.Kada Sam sklapao ugovor zena mi je rekla da to nema smisla , da ne prestaje da vazi garancija posle iskoriscavanja premium garancija :)

Da li neko moze da mi kaze kako da iskljucim ovaj deo iznad tastature koji mi recomenduje I ispravlja reci ponekad?:) smeta mi pomalo

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Па да то не би имало смисла уопште да је тако. :)
То би требало да се налази у подешавањима, пише вероватно auto correction или нешто слично. :)

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

I meni je nelogicno da prestaje da vazi obicna garancija kada se iskoristi premium. Premium je valjda tu kao dodatna, pojacana garancija, i po meni je apsurdno da se kosi sa standardnom.

Sto se podesavanja predikcije i slicnih stvari vezanih za unos teksta, sve se odradjuje u podesavanja->jezik i unos:

Slika

Slika

Slika

Slika

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ne prestaje obična grancija kada se iskoristi premium, to su mi potvrdili iz Huawei Srbija.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Joca-Samsung napisao:А да ли ако рецимо у неком тренутку искористиш премијум гаранцију, престаје да важи обична? Тако ми је речено од стране једног продавца са КП, сад колико је то тачно...
Nisi prvi koji je dobio takvu informaciju na kp. Međutim to nije tačno.
Premium garancija se odnosi na besplatno servisiranje uredjaja koji je ostecen od strane krajnjeg korisnika. Funkcionise na taj nacin da je omoguceno korisniku da osteti uređaj i da mu se kvar koji je nastao ostećenjem otkloni bez novčane nadoknade i ova besplatna usluga je omogućena samo jednom. Ukoliko korisnik ponovo ošteti uređaj nije moguće servisiranje u garanciji već se popravka smatra van garancije. Pod ostećenjem se podrazumeva: - Mehaničko ostećenje (usled pada, uvijanja itd) - Ostećenje izazvano tecnosću (prodiranje tečnosti u unutrašnjost uređaja)
Eto šta piše kod mts. Znači samo premium garancija prestaje da važi nakon što se prvi put servisira "oštećenje". Obična nastavlja da teče.

O čemu se radi kod tih kp oglasa, da li o nekim mutnim radnjama ili o prostom nerazumevanju uslova garancije, ne bih znao.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Jos jedna potvrda da standardna garancija nastavlja da vazi, nakon iskoriscenja premium garancije:

[img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/29 ... 9ab86a.jpg[/img]

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Nema dalje.

E sad, zašto ovi na kp neretko pričaju drugačije... Svakako ne verujem ovima što imaju roming papire a da nije iz neke radnje ili od mts telefon. Ali zbog drugih koji će kupiti od njih.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Koristis telefon godinu i 10 meseci, razbijes ga, odes po novi i uzivas :D
mada verujem da huawei nije planirao da tako masa razmislja vec da stvarno misli ako se desi neki lom da servisira ili da novi uredjaj :)

Odgovori