Huawei i glasine o novim telefonima

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Re: Huawei i glasine o novim telefonima

Post od TosaNS »

Sva sreća pa Huawei ima i seriju Honor i Mate, za slučaj da proplivaju sa obrvom kod P serije. Ne znam šta je gore da li ova obrva ili ta ivica kod dosadnog Samsunga koji samo štancuje vizuelno slične modele. Donekle mi je gotivna nova A serija ali me nerviraju te zakrivljene ivice na uglovima displeja koje ga ruže. Šta je sledeći korak verovatno brkovi i zakrivljena ivica za 0,03%. Prednost dajem odličnom dizajnu kod Honor 9 light modela ali i Nokie 6 u odnosu na KONKURENCIJU.

Poslato uz pomoć Tapatoka
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

1808 napisao: Jednostavno, hteli su da budu u trendu kao Apple i brže-bolje krenuli sa projektima, a nisu sačekali da čuju kako će tržište reagovati na tu „inovaciju“
Prvo je sa onom bradavicom krenuo Essential PH-1 i razbio se ko zvečka, a potom i Iphone X koji je takođe debelo podbacio. To su dva modela za koje imaš pouzdane podatke da su daleko od očekivane prodaje. Svi ostali će tek uvideti (za par meseci) koliko su se zajebali.

Znaš li bar jedan uređaj sa tim šiškama koji se dobro prodaje? Nema ga.
Essential je los primer jer ako se ne varam to je njihov prvi model, niko nigde nije cuo za taj brend, ni kod nas a kamoli u USA-u ili nekom drugom velikom trzistu.
I opet ti podaci vezani za prodaju X-a, da li su oni bas relevantni, tj da li dolaze direktno od Jabuke? Pod pretpostavkom da je to tacno, oni nisu na gubitku uzimajuci u obzir cene tih modela.
Ja sam ubedjen da ce Asusov 5Z da ide kao alva, pre svega jer je onakav hardver nemoguce naci za 500$, a gledajuci neke njihove prethodne modele ni softver im uopste nije los, mada to je u drugom planu ako telefon stvarno bude toliko popularan pa bude imao i XDA zajednicu.
Videcemo, ne verujem da ce Apple tako lako odustati od obrve. Cak bi najbolje bilo da ove godine vidimo samo naslednika X-a uz odredjena poboljsanja naravno i nesto nizu cenu, pa bismo videli da li je cuvena obrva promasaj ili ne. ;)
Sve u svemu ovi postovi stvarno mogu u delu gde je 5Z, da ne bismo gusili vise ovde temu. :)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Al najjaca je ova teorija da je Apple ukrao obrvu od drugih:) nema sta, nabili su komplekse.
Ne znam sto imate toliki otklon prema obrvi i edge ekranima i sta je to novo i toliko hvale vrijedno u dizajnu Honora

Sent from my iPhone using Tapatalk

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Jednostavno svako ima pravo da mu se nešto ne sviđa. Meni taj odsečeni deo ekrana izgleda ružno i nepraktično. Kod honora nema ništa novo i spektakularno i upravo to se nekim ljudima sviđa. Meni se čak i ovaj novi trend sa 2:1 odnosom ivica ekrana ne sviđa baš nešto i jedan je od razloga zašto sam se ipak odlučio za MI A1, a ne za Honor 9 lite ili Mate 10 lite. :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Ali moraces se jednom navici na 18:9 odnos, to polako ali sigurno postaje standard. :)
Cak je sisao i u low end segment.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Serija S od S8 naovamo ima odnos stranica 18,5:9 - a neki idu i dalje, pa tako ovaj Ajklon - pardon, Asus Zenfon 5(Z) :D - ima odnos 19:5, ako sam dobro zapamtio.
Priča se da će neki ubuduće možda ići i do 21:5 ili 22:5. :o

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Jasno mi je da mnogima ta razmera ne odgovara, ali sa druge strane takav telefon bi trebao da bude lakši za držanje u ruci, i rukovanje. Pod uslov da se softver napravi tako da korisnik ne mora da dohvaća vrh ekrana, naravno.

Ali s druge strane, ako govorimo o velikim telefonima, pretpostavljam da kupce tih velikih telefona boli dupe kako bi ga neko držao jednom rukom. :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

novak napisao:Al najjaca je ova teorija da je Apple ukrao obrvu od drugih:) nema sta, nabili su komplekse.
Nabili su, jos veci, kompleks svojim vernim fanaticima, a koji ce, iako im se obrva u sustini ne dopada, takav pristup Apple-a braniti gde god stignu. S druge strane, Android userima ista stvar smeta i na iPhone-u i na Androidu.

I sta je problem kod te teorije? Moze da se ispostavi potpuno tacnom, s obzirom na ono vec vise puta napisano, a to je da je Apple majstor kad nesto treba da se kraducka od ostalih. A ako je Apple zaista prvi izmislio obrvu, zasto ne krene opet sa svojim nebuloznim tuzbama, jer drugi koriste njihov dizajn?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Joxy napisao:Ali moraces se jednom navici na 18:9 odnos, to polako ali sigurno postaje standard. :)
Cak je sisao i u low end segment.
To je ipak nešto što ako postane standard moći ću da prihvatim kao i što sam prihvatio da ako hoću dobar uređaj moram ići na >5" iako mi nije baš prijatno za korišćenje, ali na obrvu, šiške ili milje već neću da pristajem tako lako.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Batak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Maj 2017. 11:31
:: Samsung S8 plus

Post od Batak »

Ne bojte se, nece obrva postati standard. To mogu ove jajarske firme da kopiraju samo, normalni proizvodjaci nece sigurno.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Veliko je pitanje, cak smo sada blize tome da i obrva postane standard.
Mozda su takvi potezi jajarski kako kazes, ali nazvati tako Huawei, Asus, Vivo, LG i ostale je malo neprimereno.
Previse njih ima obrvu da bismo je tako lako otpisali. :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Asus se baš i pokazao kako jajarski, onaj njihov ZenFone je pljuniti iPhone...

Ali moguće da to postane trend, kad već ni nema šta drugo da rade proizvođači. Svi prave crepove, sad s ekranom od ivice do ivice... Koliko imaju prostora za izmišljanje ne nečega.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Slazem se da je taj potez bezveze ali bih ipak da ispravim sebe jer sam bas burno reagovao u temi kada sam video predstavljene modele.
Stojim iza toga da je jadno to kopiranje, nebitno sa koje strane dolazi a ovo posebno jer nije u pitanju neki no name brend.
Ali, tu postoji jedno veliko ali. :D
Onakve specifikacije po onakvoj ceni im svakako daju za pravo da se nadaju dobroj prodaji, uz to i ZenUI ili kako god da se zove mi je jos od ranijih modela skroz gotivan.

Batak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Batak »

Joxy napisao:Veliko je pitanje, cak smo sada blize tome da i obrva postane standard.
Mozda su takvi potezi jajarski kako kazes, ali nazvati tako Huawei, Asus, Vivo, LG i ostale je malo neprimereno.
Previse njih ima obrvu da bismo je tako lako otpisali. :)
Pa i nije da nisu jajare. LG vise ne zna gde bije, Asus kao najgori Kinez. Ne znam samo otkud Huaweiju ideja da uopste pomisle o obrvi, šou totalni.
Videces da nema sile da Samsung uradi nesto slicno, kao ni HTC i Sony.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

HTC nece ici na to zbog Gugla, Samsung ako to sebi dozvoli bice propast a Sony je vec na MWC-u krenuo u nekom potpuno desetom smeru, videcemo dokle ce da stignu. :D
Ali nikad ne reci nikad, nista me vise ne bi zacudilo.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Batak napisao: Asus kao najgori Kinez.
Što "kao", pa Tajvan je Kini isto što i Crna Gora Srbiji. ;)
гари napisao:Asus se baš i pokazao kako jajarski, onaj njihov ZenFone je pljuniti iPhone...
Pa i nije baš: Ajfon je mnogo elegantniji i obrva mu je modernija. :D

Batak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Batak »

Mislio na Kinezare kao oni njihovi garazni brendovi. :D
@Joxy, pa kazem samo jajare. Sony ce pre u propast nego u ovom smeru. Nd znam samo kom debilu uopste pada na pamet da nekome ovo moze da bude lepse od normalnog ekrana.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Evindzer napisao:Što "kao", pa Tajvan je Kini isto što i Crna Gora Srbiji. ;)
Zapravo, Tajvan je više kao Srbiji Kosovo. Kina nema kontrolu nad Tajvanom, ali Kinezi smatraju da je Tajvan deo Kine.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Meni se vise svidja resenje Sharpa kod Aquos S2 modela.Mnogo lepse nego X i ostali.Manje i lepse.
Sto se Tajvana tice,mislim da pni vise nisu pod britanskom jurisdikcijom vec pod kijneskom li imaju neku vrstu autonomije.Ili gresim?Nek me ispravi neko ko bolje poznaje tematiku.Znam da nisu vise pod britanskom zastavom.
Elem tema je ekran.Dakle,Sharp mi je mnogo lepsi od X-a

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Pa naravno da ti je lepši, kad je oštriji - zato se i zovu Šarp. :D

Odgovori