Huawei Ascend Mate7

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Re: Huawei Ascend Mate7

Post od bata bogdan »

Pomirite da neće biti update, i to je to.
Ja sam vec takodje par puta pisao mail za update za mediapad x1, i uvek isti odgovor, ustvari to i nije odgovor, vec eto, samo da napišu nešto.
Konkretno sam pisao za update emui 3.0, jer kineska verzija x1 ima emui 3.0.
Ukoliko vam sve i radi kako treba, čemu potreba za update?
Huawei

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Zato što je i softverska podrška jako bitna. Iako kk radi odlično korisnici žele novu iteraciju Androida na svojim uređajima. Huawei ima odlične uređaje, ali očajnu softversku podršku.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Ok to sve znemanja, ali opet kazem, dobro je i ovako bas zato sto sve radi kako treba, e sad sta bi mi svi kao korisnici voleli, to ni jednog proizvođača ne zanima bas toliko.
Naravno da je Huawei los sa update, i tu ga mnogo dave i razvlačenje....
Oni se pitaju a ne mi, njihova volja, lepo bi bilo da bar ima update, pa ko hoće neka uradi a ko ne želi i ne mora, ovako je sve stalo... I tako će i ostati.
Pojavili se novi modeli, uskoro treba i naslednik mate 7 da izadje, nije im u interesu update, ni za Mate7 a ni za x1 ;)
Tako da, sreća pa na oba uređaja kk odlično radi... I nema dalje, daj boze da grešim... Ostaće zaglavljeni na kk.
Huawei

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

bata bogdan, izaći će 5.1. ima na xda da se skine ali ima još neke bagove. Lik koji testira ROM za Huawei je okačio link za skidanje. Jedino je pitanje kada će sve ispeglati i pustiti OTA....
and justice for all...

hynic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 18. Avg 2012. 06:12
:: Iphone 11 Pro Max
:: Midnight Green

Post od hynic »

Sto se tice androida M uspeo sam da nadjem na netu da ce ga prvi dobiti p8 krajem godine. Ocekuje se totalno novi EMUI 4.0 sa njim. Na preliminarnim listama van Mate S, P8 i ostalih modela stoji i Mate 7 :)

Lollipop ce definitivno izaci , trenutna verzija b317 je odlicna ljudi kazu da se moze koristiti bez vecih problema.Mozda su nadjena 2-3 sitna baga koji ne smetaju previse.Ali da obecavaju 6 meseci , obecavaju svaki mesec i na kraju nista...

Ako nista bolje je da kasni i da funkcionise nego kao na note 4ci kada su izbacili 5.0.2 telefon nije mogao da se koristi koliko je bagovao.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

hynic, lepa vest za M ali ne verujem da će dobiti taj apdejt obzirom koliko se muče sa 5.1
Upravu si da je bolje da se sačeka sa apdejtom nego da baguje :)
and justice for all...

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

Kao mate veteran koji je godinu i po dana bio prezadovoljan korisnik retke zverke prvog matea mogu samo da kazem da sam dobio jos istog. Fingerprint je kul prelazak sa 720p na 1080p se zapravo primeti na ovoj dijagonali, cpu je odlican, gpu srecom ne opet custom (na prvom mateu je bilo lutrija da li ce neka igra seckati ili ne, ne zbog snage, zbog kompatibilnosti). Baterija deluje malo slabije ali razmazen sam realno :D Mada jos je nov, videcemo kako ce biti za koji dan. Za sad 6.1 720p i 4050mah > od 6 1080p i 4100 za neka 2 sata sota mada su te cifre od 9-10 sati stvarno ludacke. Realno da odem negde sa ova dva telefona i da malo pazim nedelju dana mi ne bi trebao punjac. Koristim 5.1.1 betu jer volim da eksperimentisem i super radi stvarno samo su sad postali smaraci koji zakljucavaju bootloader. Sam uredjaj iako samo 0.1" manje dijagonale je daleko kompaktniji i mali bezeli su bas lepi mada mozda je i do boje, prvi je bio beli, ovaj je crni. Vidim sad da ste poceli sa pricom koju ja lamentiram otkad kupih prvi mate, koji bre crni note, kinezi zakon. Sad tek vidim koliko sam bio u pravu sto sam uvezao huawei ideos x5 2009-e kad niko nije video huawei ni na modemu verovatno (desire z hw za 200e manje) :)

Sve u svemu prvi mate sam kupio nov za 210 pre godinu i po a za ovaj sam nov dao 310 i za sad mi deluje da premium izrada, brzina i zezalice vrede tih 100 evra vise.

Evo slicice dva monstruma jednog pored drugog, trebao sam starca izvaditi iz silikona al sta da se radi :)

[img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/20 ... c35343.jpg[/img]
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

hynic
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od hynic »

Ako neko zeli teme(Themes) sa novog Mate S-a neka mi salje privatnu poruku poslacu link kome god bude trebalo :)

Potrebno je posedovati google drive :D

Zmajbb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jan 2014. 21:57
:: Iphone SE

Post od Zmajbb »

Evo da se i ja javim posle par dana vezano za moj problem sa reklamacijom. U sredu proslu mi je stigla poruka na fb od ljudi iz Huawei Srbija il kako god se zovu, da odnesem tel u servis i da će biti zamenjena ploča u okviru garancije. Odneo sam u četvrtak i danas uzeo tel, zamenjena ploča, dali mi novi imei broj, tj neke nalepnice i to je to. Niko mi ništa nije pomenu, tako da pretpostavljam da su oni zvali ove u servis i objasnili im neke stvari. U svako slučaju, konačno imam priliku da se malo pozabavim sa novom igračkom pa će biti i nekih konkretnijih utisaka. Od mene još jednom veliki plus za ljude iz Huawei-a.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Drago mi je da si rešio problem. Naše pilićare treba da je sramota. Bravo i za Havajce Srbija.

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Sep 2014. 00:21
:: Xperia Z2

Post od Tyrael »

Ne mogu da verujem, realno.

Zmajbb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jan 2014. 21:57
:: Iphone SE

Post od Zmajbb »

Ja sam stvarno iznenađen, ali mi je drago da bar neko poštuje kupca, tj korisnika jer je telefon ipak dobijen kao poklon.

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

Slika

Slika

Ludilo se nastavlja
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

hynic
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od hynic »

Super drago mi je da su :)
Imao sam prilike da sam u kontaktu sa ljudima iz servisa jer sam radio u jednoj firmi kao prodavac telefona.
Nepismeni i nekulturni to je opis onoga sto sam doziveo. :angry:

hynic
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od hynic »

Ovako rano ujutru da vas obavestim da je nocas izasao officijalni update za mate 7, vise o tome mozete naci na xda mate 7 general. Mora manualno da se instalira , ota je krajem oktobra :)

MT7-TL10 Firmware(C900B324,Android 5.1.1,EMUI 3.1)
MT7-L09 Firmware(C900B324,Android 5.1.1,EMUI 3.1)

Podrzane verzije za update MT7-L09:

Jazz-L09 V100R001C00B148
Jazz-L09 V100R001C00B137
MT7-L09C900B312

za premium tl10 morate sami da nadjete u folderu kada skinete fajl pise sa kojih verzija moze da se upgrejduje

Radi kao metak 8)

Slika

Moja preporuka je da uradite hard reset pre updejta, kada se telefon updatuje ne moze da se koristi koliko laguje dok ne uradite faktori reset.

Za sad nisam uocio ni jedan bag :)
Poslednja izmena od hynic u Čet, 01. Okt 2015. 07:21, izmenjeno 1 put ukupno.

hynic
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od hynic »

Posle 3 sata koriscenja

*Telefon se brze pali
*Brze hvata mrezu bolje radi wifi
*Radi barem 2x brze od kitkata
*Ram menadzment je preporod , svaki megabajt koji koristi vam pokazuje
*Kamera je mnogo brza nego pre i ima silne novine kao sto su supernight mod i time lapse mode, ceo meni je drugaciji jako fluidno radi
*Music player je totalno promenjen mnogo je bolje , zvuk na zvucniku telefona je 3x bolji nego pre ne znam sta su radili ali bolje se cuje
*silne nove opcije to cete i sami videti
*Cini mi se da je i baterija bolja , sa 80%-70% imam 1 sat i 20 minuta Sot-a

Sve u svemu vredno je cekanja :) svaka im cast , bug nisam nasao.Facebook se instalira 1-2minuta to je jedino sto sam primetio :lol:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

^ pa jel radilo šta kako treba na KK? :o
Trebao je Dream Weaver, da proda fon da izađe update, nije mu se dalo.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Zato sam ja prodao i posle nekoliko sati dosao update! :)
(Btw, ovo mi se desilo nekada i sa Lg G pro2, kada smo svi iscekivali lollipop).
Aj nemojte puno da hvalite, da ne dodjem u iskusenje neko! :D

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Baraba, :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ne staj mi na mukuuuu....
Čitam i ne verujem!!!! :x :angry: :cry: :wacko:
Mogli su da sačekaju bar 7 dana, da malo prežaim :smutny: :)

Baš mi je drago da bolje radi i sad me kopka da li bi mi na 5.1.1. isto pravio one probleme ili bi radio ka podmazan :roll:

Baš me je smorilo da vučem 2 fona i zato (i malo što je imao ranije spomenute bagove) sam ga zamenio, inače sam bio jako zadovoljan sa telefonom :)

Sad čekam P8max da dobiju u MTSu ako mi se ne svidi ili ako bude preskup možda opet uzmem Mate7 :lol:

hynic, može neko skršat RAM menadžmetna? Da li je glasniji zvuk na slušalicama kad slušaš muziku?? Da li ti se dešavalo na pre apdejta da ti nestaje sve sa ekrana i da secka u fb i IGu?

drom, i ti si prodao M7-a? :blinky:
and justice for all...

hynic
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od hynic »

Dream Weaver,
Mislim da jeste glasniji zvuk na slusalicama, nije mi se desilo ni jednom da mi nestaje sve sa ekrana ni na 4.4.2 137sp03 ni sada:) fb odlicno radi , mnogo bolje neko kitkatu ali i dalje nije fluidno kao na IOSu

Ram menadzment:
Slika

Camera meni:
Slika

Notifikacioni bar:
Slika

Odgovori