BenQ-Siemens EF81

Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

milannik, Nisam siguran koliko ti se isplati ta kupovina. 20 evra + 30 evra (min) za servis je oko 50 evra. A 60-65 evra je polovan ispravan na oglasima.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

milannik Ma nista ti se to ne isplati, kad je pad u pitanju moze da bude svasta pa ce te moze na kraju sa opravkom izaci ko nov. Batali se ti toga ako neces sam da ga popravljas vec ga nosis u servis.

McLovin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 17. Dec 2007. 21:12

Post od McLovin »

Probao sam i sa mtsinternet i opet nece, valjda sam glup. Jel u browser>settings>profiles>mts wap>conection profile izberem mts internet umesto mts wap ili treba nesto drugo da radim.
Ovo pocinje jako da me nervira, sve ostalo sam uradio na telefonu samo ne mogu jbnu operu da instaliram :x

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

McLovin, Idi na 7-u stranu ovog foruma i procitaj uputstvo za rucni unos gprs parametara (ako vec nisi):

viewtopic.php?t=10046&postdays=0&postor ... &start=120

Kako ce aplikacije (npr opera mini) pristupati mrezi ne podesavas u parametrima browsera - to se odnosi iskljucivo na wap browser. Idi do zeljene aplikacije pa Options->Java settings i izaberi tamo mts internet kao connection profile.

McLovin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 17. Dec 2007. 21:12

Post od McLovin »

E hvala hokenberi, uspeo sam da namestim operu. :) Nisam znao da treba aplikacija da se podesava :oops:

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
:: Lumia

Pomoc!

Post od dejan87dex »

McLovin napisao:Probao sam i sa mtsinternet i opet nece, valjda sam glup. Jel u browser>settings>profiles>mts wap>conection profile izberem mts internet umesto mts wap ili treba nesto drugo da radim.
Ovo pocinje jako da me nervira, sve ostalo sam uradio na telefonu samo ne mogu jbnu operu da instaliram :x

Ma nema tu nista komplikowano,posalji sms sa tekstom ALL na 4777 i dobices swa podesawanja wezana za konekcije(wap,mms,3g),narawno owo wazi za mts.
To bi trebalo da ti radi...
Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 01. Okt 2007. 23:04

Post od GR-44 »

http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... 4&page=104 sedmi post nikola`s je pitao kako se stavljaju ove ikone sa strane da ne zna neko da objasni ako moze i tamo i ovde ako ne ja cu odavde da okacim tamo :) poz
i hvala unapred

garnitura
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Dec 2007. 03:57

Post od garnitura »

Kupio sam ef81 polovan, sve radi, međutim problem je blutut koji mi vazda u pokušaju prebacivanja traži neku šifru. Koje su to šifre, šta da radim? :blinky:

Izvinjavam se ako odgovor već postoji, ja ga nisam uspeo naći pa bih bio zahvalan na svakoj pomoći!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

garnitura, Nije mi jasno zasto ti predstavlja problem. To je sasvim normalno sto radi i normalno je ponasanje vecine mobilnih telefona i bluetooth uredjaja . Kod povezivanja dva uredjaja potrebno je definisati pass code koji ce garantovati da je "uparivanje" uredjaja zaista dozvoljeno. (To te stiti od nedozvoljenih upada preko bluetootha - procitaj u kaficu temu o Super Bluetooth Hack i slicnim programima).

Ukucaj bilo koji kod npr. 0000 i ponovi ga na uredjaju sa kojim ga povezujes (npr. PC bluetooth adapter). Ako koristis neki uredjaj kao sto su BT slusalice koje imaju predefinisan kod (najcesce isto 0000) onda potrazi taj kod u dokumentaciji i unesi njega kada ti zatrazi. Kada uredjaje podesis kao "trusted" vise nece biti potrebno da ih uparujes.

axwell
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 20. Dec 2007. 23:15

Post od axwell »

jel postoji mogucnost da nekako sacuvam mms-ove preko BREW-a tako sto cu kopirati neki fajl iz telefona...ili postoji neki drugi nacin za koji ne znam posto sve sto sam probao bilo je bezuspesno?

lidijanikolas
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Sep 2007. 14:52

Post od lidijanikolas »

Srecnu Novu Godinu zeli vam NIKOLA'S!!!!!!!! :D :lol: :roll:

Vranje
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 03. Dec 2007. 22:48

Post od Vranje »

Srecna Nova godina svima,nego kako da ubacim emotikone kao sto su ovi ovde,a imam problema i sa ubacivanjem opere mini,ali od toga sam digao ruke,niko nece da mi objasni kako da je ubacim pa reko ajde da probam sa emotikonima.
POZDRAV

axwell
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od axwell »

ne razumem u cemu je problem sa instaliranjem opere mini...jednostavno je instaliras kao i svaku drugu aplikaciju ili je skines sa neta preko fona i tako instaliras

nove emoticone instaliras u preko brew-a na sledecu destinaciju \ brew-mod \ CoreDaemonApp \ common_res \ common \ common_emoticons_ntr.bar

evo linka da ih skines http://rapidshare.com/files/80821955/no ... i.rar.html

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Vranje, Pogledaj prethodne poruke na forumu o operi mini. Kao sto rece axwell instalira se na isti nacin kao i svaka druga aplikacija i apsolutno nema problema sa tim. Kod ljudi na telekom mrezi postoji problem sa default apn gprswap umesto koga treba koristiti gprsinternet (vidi stare poruke) i to bi bilo to.

Sto se tice emotikona u SMS porukama moram da razjasnim jednu stvar. U SMS porukama NIJE moguce slati emotikone formi slicica kao sto su emotikoni na ovom sajtu. EF81, a i mnogi drugi telefoni, kada dobiju npr. tekst ": - )" pri prikazu poruke to zamene sa predefinisanom slicicom emotikona prilikom prikaza poruke. Kod nekih telefona se emotikoni mogu unositi "graficki" izborom slicice ali u stvarnosti kada se salje poruka umesto to slicice se salje niz karaktera koji su standardna predstava za izabrani emotikon.

Poenta je u sledecem: ako ti zamenis slicice emotikona zamena se odnosi iskljucivo na to kako ces ti da vidis emotikone koje ti salju drugi a ne i na ono sto ce da vide drugi kada im poslajes emotikon.

axwell
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od axwell »

odlicno objasnjeno za emotikone...ali u svakom slucaju ja sam morao da zamenim one fabricke jer su me tako iritirali kada bi dobio poruku...ovi koje sam ubacio su dobri i mogu da posluze

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

axwell, Naravno - ako te iritiraju originalne slicice kada primis porukue sasvim je legitimna ideja da ih zamenis sa interesantnijim.

Nego da li si pogledao razlicite graficke patch-eve za EF81 na ovom sajtu:

http://forum.allsiemens.com/viewtopic.php?t=31861

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ma najbolje napravis sam svoje i uzivas tj. skines sa neta gomilu smajlija i ubacis da se pojavljuju umesto tih fabrickih 8)

Vranje
Novajlija
Novajlija

Post od Vranje »

E.lepo rekose mudri ljudi Znanje je moc,Axwel hvala brate na objasnjenju za emotikone,jos da si i za operu mini napisao isto,a prilicno sam siguran da je objasnjenje slicno BREW/MOD/ itd,ajde brate napisi to i na sledeci izbori glasam za tebe,ha,ha.tomas hvala i tebi,citao sam sve poruke na forumu isao sam i na bencmark.com sve za BQ EF-81,TAMO IMA 106 STRANA,izbuljih oci ko sova,isao i na ruske sajtove allsiemens.com.dobro je snadjoh se pravo na sajt opera mini preko wap broswera i direktno na fon :D :D :lol: :lol:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Vranje, Hoces da kazes da kada si skinuo Jar i Jad fajlove sa nisi uspeo da pomocu Java Midlet Installera ili pomocu Brew Mobile Commandera da instaliras operu mini sa PC-a?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Vranje
Novajlija
Novajlija

Post od Vranje »

?????? Jar i Jad fajlovi???.izvini tomas za tebe je ovo sigurno iritirajuce,ali ja nisam skidao ni Jad ni Jar fajlove,a imam oba navedena programa i BMC i JMI.malopre sam direktno na telefon skinuo operu i ubacio je u aplikacije.Sledeci uputstva za 064 GPRS i MMS sa foruma samo sam promenio WAP u MTS WAP,a predhodnih nedejla odmah po instaliranju 58v uneo sam sve konfiguracije za GPRS i MMS sa foruma BENCMARK.COM-sve za benq-siemens ef-81,i za sad sve radi,i internet i mms,i uopste sve.Ono sto ne znam je da npr,ubacim igrice,ubacim knjige za citanje preko mob pocet re ,a imam tri sjajne,da povecam rezoluciju videa na 320x200,ali samo za gledanje ,ne i za snimanje,itd. :? :| :oops: :oops:ne mogu ni ove emotikone da nedjem u fon,iako sam ih ubacio,ma bruke

Odgovori