BenQ-Siemens EF81

Odgovori
goranj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 04. Maj 2007. 17:33

Post od goranj »

Sumnjam da ces kod nas moci da kupis adapter "standardne stereo slusalice na nano-lumberg".
Mozes sam da napravis adapter ako imas nano lumberg adapter od starih slusalica. Na sledecem linku imas ilustraciju kako se pravi adapter ali nazalost ne za nano vec za slim lumberg (konektor za x55, x60,x65,x70.x75 siemens telefone):

http://www.usp-forum.de/community/board ... hp?t=17387

Medjutim na sajtu

http://forum.modopo.com/hardwareforum/t ... apter.html

imas uporedni prikaz nano i slim lumberga pa mozes da iskoristis informacije sa prethodnog sajta.

Slusalice bi mogao mozda da nadjes u jednoj od radnji na pocetku Balkanske (stavio bih ovde tacan naziv ali nisam siguran da li se to onda tretira kao reklamiranje :unsure: .

onixica
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 06. Feb 2007. 11:53

Post od onixica »

Imam jedno pitanje... Da li se memorijska kartica kupuje posebno, ili se dobija uz telefon? I od koliko, ako se dobija.

nikola.karapandzic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 11. Maj 2007. 11:21

Post od nikola.karapandzic »

Tri pitanja?

1. imam problem da se ulogujem na svoj gmail nalog. kada pokusam da se ulogujem javlja mi da browser nema omogucen "cookie functionality". da li je imao neko slican problem i kako ga je resio.

2. takodje sam downloadovao gmail aplikaciju ali je ona nesto kao untrusted i telefon joj ne dozvoljava da se konektuje na internet. pita me da li dozvoljavam untrusted aplikaciji da se konektuje na internet i kada ja kazem allow on ne dozvoljava i ponovo pita i tako u krug.

3. da li je moguce podesiti proizvoljnu duzinu za trajanje melodije za sms?

ako je neko imao slican problem i resio ga na neki nacin bio bih veoma zahvalan da to podeli samnom.
Unapred hvala

Nikola

shane
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 16. Sep 2005. 21:18

Post od shane »

Imam fw58 i dobro radi ali je video i dalje 5min. Ne znam kako da ga otkljucam pa ako neko provali neka podeli to sa nama. poz :|

za nikolu . Skini operu mini i resices problem. adresa www.operamini.com/?rec i u java aplikacijama podesi da konekcija bude mts wap. poz
zarko napisao:Zeleo bih da kupim ef 81 pa Vas molim za par saveta ... sa koje mreze {ako su skinuti} ne kupovati itd.
Najbolje je da ne bude vodafon nego sa trojke italijanske onda ga flesujes sa fw58 i to je to, dobijes super fon za male pare. pozdrav kupi u media mobil

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje kompletnih postova.

goranj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od goranj »

nikola.karapandzic napisao:Tri pitanja?

Nikola
2. Sve aplikacije koje nisu Siemens/Benq-Siemens se tretiraju kao untrusted. Uradi sledece: Otvori folder Applications (Appl.). Izaberi GMAIL pa Options. Idi na stavku Security pa Select. Nadji stavku Internet access i izaberi "Ask at start". Sada ce pitatu za dozvolu za pristup mrezi samo jednom po pokretanju aplikacije.

Inace za pristup posti na GMAIL-u GMAIL klijent je najbolje resenje i nema potrebe da se koristi web pristup preko wap ili mini opera browsera.

nikola.karapandzic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

HM, samo je problem to sto mi se ne pruza mogucnost da izaberem opciju "Ask at Start" vec samo "Ask each time" ili "Never allow". Da li je to specificno za odredjenu verziju firmware-a ili ne?

Dizzy_Reed
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 09. Maj 2007. 15:23
Kontakt:

Post od Dizzy_Reed »

Imam jedan problem.
Instalirao sam nemacku v58 i sad ne mogu da podesim wap. Mms sam uspeo ali Wap nikako! Posaljem sa Telenorovog sajta podesavanja, stigne poruka, ukucam pin i pise "An error occurred. Internet settings not changed". Sta da radim?! :shock:
Jebo me upaljac, od 10 dinara!
Bolje da sam steko, za bar 2 komada!

goranj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od goranj »

nikola.karapandzic napisao:
Moguce je modifikovati security parametre tako da dopusti ne samo "Ask at start" vec i "Allow always". Kako se to radi opisano je na sledecem linku.
Za ovu modifikaciju nije posebno bitna verzija firmvera. Potreban je Brew Commander. Potrebno je sprovesti prve 4 stavke opisane na gornjem linku.

bolje reshenje za java midlet premissions
1. download groups.txt i policy.txt
2. stavimo ih u /brew/mod/java_ams/config/
3. reboot
4. sada za svaku aplikaciju mozemo da izaberemo pod options > security > allow always

groups.txt,policy.txt link

Dizzy_Reed napisao:Sta da radim?! :shock:
Verovatno imas preinstalirane profile koji dolaze sa firmverom. Probaj prvo da obrises SVE gprs i wap profile koje nadjes a onda ponovo da setujes zeljene parametre.

nikola.karapandzic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Hvala lepo za objasnjenje pokusacu malo kasnije da isprobam kad budem kuci.

Interesuje me takodje povodom sms melodije, da li je moguce da se podesi da traje proizvoljno vreme. Desava mi se to, da bez obzira koju melodiju odaberem, trajanje je fiksirano na, otprilike, nekih 4-5sec. Moze li to da se promeni?

goranj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od goranj »

onixica napisao:Da li se memorijska kartica kupuje posebno, ili se dobija uz telefon?
Memorijska kartica se kupuje posebno. Zvanicno su podrzane microSD kartice do 1 GB. Mozda se mogu koristiti i vece?

srdjanp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 13:36

Post od srdjanp »

Imam ovaj tel par dana. Kako kazu, koliko para-toliko muzike. Ima dobrih stvari ali i po meni uzasnih propusta. Molim nekog ko zna odgovore na sljedeca pitanja da mi pomogne:
1) moze li da se napravi takav profil kod kojeg ce tel da zvoni samo kad zovu ljudi iz jedne grupe ? Ovo ima na svakoj Nokiji i jako mi je bitno.
2) moze li da se iskljuci klik od kamere ?
3) moze li da se namjesti zvono koje se samo pojacava (ascending ring)

Ljudi dobrog srca, molim pomozite.

Dizzy_Reed
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od Dizzy_Reed »

Namestio sam gprs. Nemacka v58 radi odlicno, fon mnogo brze radi! Jedino sto ne moze da se slika kad je otvoren fon u rezoluciji 1600x1200, u svim ostalim moze. Ne znam jel to moze da se ispravi? :unsure:
Jebo me upaljac, od 10 dinara!
Bolje da sam steko, za bar 2 komada!

goranj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od goranj »

[quote="srdjanp"][/quote]

1) Mislim da ne ali nisam siguran :unsure: .
2) DA uz pomoc Brew Commandera - ima resenja na mrezi.
3) NE :(

shane
Novajlija
Novajlija

Post od shane »

Da li neko moze da mi kaze kako da podesim mail na fonu, probao sam sve kombinacije i nece. imam fw58.

goranj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od goranj »

Zavisi na koji mail nalog mislis. Nalog kod mobilnih operatera ili neki drugi? Ako koristis GMAIl najbolje bi bilo da skines GMAIl klijenta.

shane
Novajlija
Novajlija

Post od shane »

Pa nece ni jedan da radi cak ni mts-ov... :(

Dizzy_Reed
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od Dizzy_Reed »

Pomoc!
Uzeo sam stereo bluetooth sluske (Motorola HT820). Rade, sve super i sve se cuje sem muzike. Nadje ih fon sve lepo, cuje se kad pozivam, i kad me pozovu... Ali se muzika ne cuje! Provaljujem pola sata i nista.
Zna li neko kako se to podesava ili sta vec...? :x :x :x

shane
Novajlija
Novajlija

Post od shane »

ljudi da li vama slika izlazi u full screen-u kad vas neko pozove ili je onako mala i bedna i kako to moze da se podesi please :?

arpix
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 20. Maj 2007. 18:38

Post od arpix »

Postovanje!!!

Pre neki dan sam uzeo EF81!
I imam jednu primedbu ili sam ja corav pa nevidim tu opciju...

Ako zna neko gde ima u ovom telefonu Notes.
Notes mi treba za jednostavne beleske...

A jedini notes sam video u kontaktima... ali ljudi to mi je komplikovanu a i podatke mi cuva u imeniku meni to nikako ne odgovara...

Pa ako postoji nesto drugo ili ipak neki program koji emulilra notes iliti moze i neki MEMO

Unapred zahvalan!!! Nadam se da ste shvatili sta je moj problem!!!

goranj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od goranj »

Dizzy_Reed napisao: stereo bluetooth sluske (Motorola HT820).
Dizzy - da bi koristio STEREO bluetooth slusalice telefon mora da podrzava A2DP bluetooth protokol. Kako EF81 ne podrzava A2DP nema nacina da koristis bluetooth stereo slusalice za slusanje stereo zvuka. Mozes da ih koristis iskljucivo kao bluetooth handsfree headset.

Od Benq-Siemens telefona baziranih na Siemens platformi A2DP podrzavaju oni koji su razvijeni na bazi S75: EL71, E71, M81,C81. EF81 je baziran na SXG75 koji takodje nema A2DP.

Odgovori