BenQ-Siemens EF81
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
- Sashko69
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 24. Feb 2006. 17:14
- Kontakt:
Hm, pa to jos manje ima smisla nego prethodno! Trebalo bi da je jednostavnije za reprodukciju ako je manji bitrate a ne obrnuto... Svejedno, ovo je jedan od retkih telefona koji me odusevio "na prvu loptu", tacnije cim sam ga flesovao na 58-cu (sto je bilo posle cirka pola sata...
)

Long Live Ferguson!
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- tomas.hokenberi
- Moderator
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
celawi pogledaj ovu temu:
Pregled korisnih java aplikacija (review)
tu ces naci nesto korisno za tebe, ima i office citac i pdf citac.
Pregled korisnih java aplikacija (review)
tu ces naci nesto korisno za tebe, ima i office citac i pdf citac.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- tomas.hokenberi
- Moderator
celawi, Sa EF81 bi trebalo da standardno dobijes preinstalirane java aplikacije DocViewer i PDFViewer. A ako zelis pdf i word fajlove da konvertujes u mobipocket reader prc format skini besplatni mobipocket creator sa http://www.mobipocket.com. Konvertovane fajlove smesti u Misc direktorijum kartice ili interne memorije.
- dejan87dex
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
- :: Lumia

Ko bi slusao pesme ok 16kbps...bezweze?.?pa to je najgori mono,neznam bolje probajte 8kbps,mozda ce da pusta,xsxexexe.
Nego ima jedna zanimljiwija stwar od owe,dali neko od was ima muziku,tj m4a fajlowe a da ih ef lepo pusta,bez seckanja pri menjanju jacine...itd
Pitam jer moja ruska 58 malo podrhtawa pri pustanju m4a numera...
I ima li usb*a za owaj fon,koliko kinte?
Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black
- tomas.hokenberi
- Moderator
dejan87dex, Nisu u pitanju pesme. Poneko, npr. ja, slusa audio knjige i zapise radio emisija. Kako se ne radi o muzici pa kvalitet i nije toliko bitan tada se cesto koristi nizak bitrate da bi fajl bio sto manji.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
celawi,
Imenik mozes da sacuvas sa Mobile Phone Manager-om (preporucujem ti da instaliras verziju 4.20.xxx ).
- Povezi telefon kablom na PC.
- Pokreni MPM.
- Kada MPM uspostavi vezu sa telefonom izaberi ikonu "Backup Restore" MPM-a.
- Izaberi stavke za bekap i to je to.
- Kada uradis upgrade firmvera onda opet pokrenes MPM samo sto sada
koristis opciju restore u "Bekap Restore".
Alternativno mozes da iskoristis Brew Mobile Commander za bekap imenika:
- Povezi se u "Brew" modu
- Kopiraj fajl pbm_master_v_20.dat na PC.
- Posle zamene firmvera kopiraj sacuvani fajl sa PC-a na telefon umesto novokreiranog.
Bekap poruka:
- Povezi BMC sa telefonom
- Idi na "tab" SMS
- Klikni na load da ucitas poruke
- Opcija Back up! izvozi poruke u Excel.
Ako zelis da poruke sacuvas pa vratis u telefon onda u BREW modu kopiraj na PC folder brew/shared/UMS pa ga posle zamene firmvera vrati na telefon.
-
-
Imenik mozes da sacuvas sa Mobile Phone Manager-om (preporucujem ti da instaliras verziju 4.20.xxx ).
- Povezi telefon kablom na PC.
- Pokreni MPM.
- Kada MPM uspostavi vezu sa telefonom izaberi ikonu "Backup Restore" MPM-a.
- Izaberi stavke za bekap i to je to.
- Kada uradis upgrade firmvera onda opet pokrenes MPM samo sto sada
koristis opciju restore u "Bekap Restore".
Alternativno mozes da iskoristis Brew Mobile Commander za bekap imenika:
- Povezi se u "Brew" modu
- Kopiraj fajl pbm_master_v_20.dat na PC.
- Posle zamene firmvera kopiraj sacuvani fajl sa PC-a na telefon umesto novokreiranog.
Bekap poruka:
- Povezi BMC sa telefonom
- Idi na "tab" SMS
- Klikni na load da ucitas poruke
- Opcija Back up! izvozi poruke u Excel.
Ako zelis da poruke sacuvas pa vratis u telefon onda u BREW modu kopiraj na PC folder brew/shared/UMS pa ga posle zamene firmvera vrati na telefon.
-
-
- dejan87dex
- Mobil fan
Pa dobro,to ti je pametna stwar...a jesi li aac probao sa 16kbps ??? Aac ipak oko 30 % manje memorije trosi u odnosu na mp3 fajl istog kvaliteta.
Eh taj Benq,kad je ef82 bio u najawi,ja sam bio happy da cu da ga posedujem,kad ono propade sawez...i swe mi planowe poremetise,sad sam primoran na SE modele,posto posle Simensa jedino mi SE kao marka lezi...jer Nokiju mrzim! xexexex zop za swe!
Eh taj Benq,kad je ef82 bio u najawi,ja sam bio happy da cu da ga posedujem,kad ono propade sawez...i swe mi planowe poremetise,sad sam primoran na SE modele,posto posle Simensa jedino mi SE kao marka lezi...jer Nokiju mrzim! xexexex zop za swe!
- tomas.hokenberi
- Moderator
dejan87dex, Problem je sto ja mp3 zapis radio emisija itd. ne pravim sam vec ih skidam preko podcasta - a one su u startu u tom formatu (mp3, 16kbps) a mene mrzi da radim konverziju. Zato ih slusam na "dobrom starom" Siemens S75 koji nema problema sa tim fajlovima a uz to podrzava i a2dp pa mogu da koristim i bluetooth stereo sluske.
Inace evo linka sa primerom fajlova koji kod mene na EF81 i SXG75 nije moguce pustiti. Ako neko moze neka javi koji fw koristi. http://hosted.filefront.com/tomashokenberi/2135782
Ringtone je zapravo na 128kbps ali ni njega nece da pusta. Podcast je na 16kbps. U trenutku kada sam poslao ovu poruku podcast se jos uvek uploaduje.
Inace evo linka sa primerom fajlova koji kod mene na EF81 i SXG75 nije moguce pustiti. Ako neko moze neka javi koji fw koristi. http://hosted.filefront.com/tomashokenberi/2135782
Ringtone je zapravo na 128kbps ali ni njega nece da pusta. Podcast je na 16kbps. U trenutku kada sam poslao ovu poruku podcast se jos uvek uploaduje.
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
tomase hvala ti...uspesno sam sacuvao imenik i posle ga vratio na tel...i mogu vam reci da mi telefon mnogo bolje radi sa ruskom verzijom nego sa nemackom...
samo jedno pitanje...kad prebacujem pesme preko blututa, ne mogu odmah da ih pustim (pesma je tu, ali je sive boje i izbacuje mi neku gresku ) vec prvo moram da ugasim/upalim telefon da bi mogao da je pustim. jel zna neko u cemu je začkoljica?
samo jedno pitanje...kad prebacujem pesme preko blututa, ne mogu odmah da ih pustim (pesma je tu, ali je sive boje i izbacuje mi neku gresku ) vec prvo moram da ugasim/upalim telefon da bi mogao da je pustim. jel zna neko u cemu je začkoljica?
- tomas.hokenberi
- Moderator
LittlePrince, Tja. Meni se potrefilo da svi fajlovi koje nece da pusti imaju nizak bitrate pa sam zakljucio da je zbog toga.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
- dejan87dex
- Mobil fan
McLovin
Mc vidi koji apn ti koristi konekcija za operu,ako neradi gprswap onda stawi gprsinternet,ja sam na ef koristio Operu mod 2.04 to ti je fantazija,te obicne Opere su nista u poredjenju sa owim modowanim werzijama.
Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka! Sledeći put brisanje bez upozorenja!
Mc vidi koji apn ti koristi konekcija za operu,ako neradi gprswap onda stawi gprsinternet,ja sam na ef koristio Operu mod 2.04 to ti je fantazija,te obicne Opere su nista u poredjenju sa owim modowanim werzijama.
Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka! Sledeći put brisanje bez upozorenja!
- dejan87dex
- Mobil fan
Rm na ef81?!
Da s75 je po meni najbolje od swih simensa bio pozicioniran,imao sam ga godinu i kusur dana i zao mi je sto sam ga prodao,to mi bio naj naj simens al je imao powremene tripowe...long story!
Nego ef pusta rm video,dali moze da pusti wecu rezoluciju od 176X144???
S75 sam prodao,EF81 koristicu dok se ne raspadne!
Nego ef pusta rm video,dali moze da pusti wecu rezoluciju od 176X144???
S75 sam prodao,EF81 koristicu dok se ne raspadne!
Cao,
nude mi ovaj telefona za 20-tak evra, ali ako ga uzmem necu moci da ga vratim.
Problem sa telefonom je da je pao i od tada nece da radi, nece da se upali... (nije mu prazna baterija:D )
Sta moze da bude potencijalni kvar, u servisu su rekli da je najverovatnije flat, i da kosta 2500 dinara, ali ipak da li je moguce da je neki veci kvar u pitanju?
Ima li neko iskustva sa popravkama? Ah, i kako stoji stanje sa delovima?
nude mi ovaj telefona za 20-tak evra, ali ako ga uzmem necu moci da ga vratim.
Problem sa telefonom je da je pao i od tada nece da radi, nece da se upali... (nije mu prazna baterija:D )
Sta moze da bude potencijalni kvar, u servisu su rekli da je najverovatnije flat, i da kosta 2500 dinara, ali ipak da li je moguce da je neki veci kvar u pitanju?
Ima li neko iskustva sa popravkama? Ah, i kako stoji stanje sa delovima?
N6630