Qtek 9000/Imate JasJar/HTC Universal

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Qtek 9000/Imate JasJar/HTC Universal

Post od araphel »

Ovo je za mene san snova otkako se pojavio.Non stop blejim na netu u klipove na kojima ljudi prikazuju kako su mu nabacili sve i svašta,i moram priznati da mi se najviše dopada ideja sa WM6,Diamond mod.Predivno mi izgleda ceo TouchFlo na onolikom ekranu!!!

Nažalost,ovaja model kod nas nikad nije doživeo neki uspon,predpostavljam zbog gabarita,iako su mu mogućnosti zaista fantastične.Čak sam pronašao info da sa WM6.1 podržava SDHC,što znači do 32gb storage!!!

Kakva je situacija trenutno sa ovim modelom?Za koju se cenu otprilike može pronaći ovaj model,a da je u zaista dobrom stanju?Vidim da ih ima po oglasima ali mislim da su cene malo prejake.Volim taj WM i njegovu jednostavnost kad su instalacije u pitanju,i ovaj uređaj bih rado posedovao....Ima li nekoga od članova na forumu da ga aktivno koristi?neko da se baš igrao sa njegovim mogućnostima?Zanimaju me mišljenja.

Iskreno mislim da za nekog ko kuca dosta,ovo čudo jede sve Diamonde i druge novije HTC zezalice :D

P.S. ako modovi smatraju da treba da brišu temu,neka brišu...Samo sam hteo sebi da dam malo oduška,i vidim šta ljudi misle o (za mene) ultimativnom mobilnom gadgetu.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

dosta lepo se kuca ali gabariti nisu na njegovos strani.ekran je ok i sve je to lepo ali to nije mob.inače ima ga moj drugar i prodaje ga za 200€ ima neki sitan kvar.inače koristio sam ga jedno mesec dana i nisam oduševljen.za mob nije pošteno...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

VeNoM, ja sam savršeno svestan gabarita,i svejedno me jako privlači.jeste ogroman,ali je i dalje relativno prihvatljiv za razgovor,a za kucanje milina!Čudi me da od tolikih entuzijasta na forumu nikad nismo sreli nekog da ga baš aktivno koristi....

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

araphel pa mislim da niko nije toliko lud da nosi pola kila u džepu.šalu na stranu ja što sam veliki ljubitelj velikih mobova, ovaj mi dodje previše.ali bio je i ostao moja velika ljubav još kada se pojavio i tada čuvek crossbow win koji se posle nazvao win5.e to su bili dani i njegova cena od 450€ u ono vreme na crno...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Universal je odlican koncept, samo je steta sto nisu izbacili neki refresh sa vise RAMa (nisam se bas intereosvao, a ne secam se da sam vidjao igde). Uzmi to u obzir ako planiras jaci multitasking.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Kad sam kupovao TyTN imao sam ponudu i za pomenuti, nov za 300€. Cena je malo jača, dimenzije užas (što je možda i glavni razlog što ga nisam uzeo), ekran ogroman, rezolucija dosta bolja nego što trenutno imam, ali ono što mu je najgore je onaj flip. I po pitanju jednostavnosti korišćenja i po pitanju eventualnog kvarenja (pucanja). Ili je u telefon modu i onda ne možeš tako jednostavno i brzo i bez obe ruke da ga otvoriš za kucanje, ili je zatvoren pa opet ne možeš tako lako da ga otvoriš da se javiš, tj. nije telefon sa PDA funkcijama, nego PDA sa funkcijom telefona, ako shvtaaš razliku :wink:
A nekima od perifernog značaja su procesor od 524MHz, i nedostatak sad već skoro obaveznog GPS modula (za smart uređaje).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

gargamel4, ma ja bih to uzeo uz N78,da ga imam za kucanje i za pošten surf po netu,bilo na 3g bilo na WiFi,i ako baš zazvoni,onda i da pričam :D Nego sam temu pokrenuo jer mislim da nije dovoljno pažnje dobio aparat,koliko je zaslužuje.

evo nekih klipova:

http://www.youtube.com/watch?v=BfYajlaUMKg

http://www.youtube.com/watch?v=rPpOj30kv8Y

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

telefon/pda je po meni za to vreme bio savrsen,i dan danas sije vecinu win telefona po pitanju performansi osim HD 8) kao sto gargamel4, kaze ogroman je ali imao sam ranije qtek 9090 koji mu dobrano parira i nisam imao neki osecaj cigle u dzepu... :D
Kod mene je drugi problem to sto se moj tata takodje razume u ove stvari i uvek me odvrati od velikih telefona tipa "bolje uzmi neki manji telefon tipa n79,6220..." jbg ipak on daje kes :cry:
Sve u svemu telefon vredan kupovine za razumnu cenu od nekih 180-200e ako nista drugo pre bi ga uzeo od onog malog asus laptopa :wink:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

yamaha-tzr50, e baš to!Za te pare bi svakako bio isplativ,a za osnovnu namenu surfovanja,chatovanja i pianja dokumenata,mislim da sasvim lepo može da zameni i eeePC.Viđao sam portovane MacOS na njega,kao i svašta živo....

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

araphel, druze,sto spomenu moj omiljeni 9000,taj fon sam oduvek zeleo,meni ne smetaju gabariti (evo vec furam vise od tri meseca nokiu 9500)...Kod tog Qteka me oduvek plasio flat...

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

e sad sto bOOdala, kaze flet...pomalo si riskanti stariji primerci ali to je macka u dzaku kao i sve ostalo polovno...Mada vec zamisljam sebe sa nokia n79 i qtek 9000... 8) super kombinacija :wink:

Duke Nukem
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 25. Jul 2008. 22:47

Post od Duke Nukem »

Ja sam koristio taj qtek 2 godine. Odlican aparat, ekran vrh vrhova, tastatura takodje, kome ne smetaju dimenzije stvarno je kompletna stvar...

Ja sam vidjao za 150e na oglasima taj PDA pa, a skoro sam kupio jos jedan za 200e ganc nov sa tonu opreme, cisto iz nekih sentimentalnih razloga :D
064 21-81-190

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

araphel, ako ti nije problem gabarit (kao sto meni nije :D ) onda uzmi, na njega je portovan neki MacOS (takodje sam vid'o), Android (cini mi se), Linux (nekoliko) ...... ja verujem da moze da zameni EeePC...jedino sto ce ti se BRZO trositi baterija zbog OGROMNOG ekrana
Nokia 5800XM

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Gledao sam još gomilu klipova...kako fantastično izgledaju neke igrice na njemu!!!!Videh da su kinezi smislili nova leđa sa 5200Mah :blinky: :o baterijom,ali je onda nenormalno debeo!

Ma ja se razmišljam o malom povratku na WM ili Palm,pa me sve nešto bocka da prodam E61 i Sam G600,i taman za te parice ubodem neki polovnjak :wink:

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

araphel, Palm ti ne vredi, kao UIQ = mrtve platforme...ali mogao bi da pogledas Palm Pre koji ce imati WebOS ... ;)
Nokia 5800XM

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

NemanjA^, ma meni je Palm OS bio zakon...taj novi palm ima da kosta ko zna koliko....Nije ovde rec o tome da ja sad moram nesto da kupim,nego sam eto malo otvorio temu da vidim sta narod misli o ovom modelu....

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

araphel, za Qtek 9000 ne treba nista da se kaze - telefon je odlican ;)
Nokia 5800XM

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

araphel, ma sve je to super, ali postoji teskoca u realizaciji nabavke, jer ko ga ima i spreman je da ga proda, nece ti ga tako jeftino dati.
I plus djelovi u slucaju evetnualnog servisa..
Relano , kod ekzoztike ce to biti uvjek problem...
Eh sto nismo Amerika, pa da je palm na svakom koraku za pristupacnu cifru..

A sto se tice ovog fona,on je ispred vremena i pravi su srecnici oni koji su prepoznali i kupili ga na vrijeme, npr. za 400 evra, a ne sad da placaju za polovni 250-300 jura..
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

tada čuvek crossbow win koji se posle nazvao win5
Taj cuveni crossbow je WM6 a ne 5.

Ja koristim ovaj telefon.

Baterija, romova, tweak-ova, delova i upgrade-a ima dosta. :)

Baterija ima preko 5 vrsta najjaca koju sam ja imao je 4600mah naravno sa ledjima, standardna je 1620.

Romova ima dosta posto dosta techia sa xda ima Universal, linux je jos pre izlaska radio na PXA chipsetu, a posle izlaska razvijeno je jos par verzija. Android bi trebalo da radi preko Hareta kao i linux.

Ima SDHC sto znaci kao sto je receno 32GB, RAM moze da se upgradeuje sto sam na forumu vec pominjao, sa 64->128RAM ako imate nekog ko je voljan da radi BGA chipove.

Flet kabel nije problem posto nije folija nego svaka zica posebno i napravljen je kvalitetno. Mehanizam za okretanje je cist metal tako da nema bojazni od pucanja.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

igord, jel moze jaca baterija da se stavi na htc touch pro od one fabricke?? I ako moze jel znas koje snage moze i gde ima da se kupi??

Hvala :oops:

U par navrata sam se lomio da li da kupim ovaj telefon ali sam uvek odustajao zbog nekog drugog modela i bojazni da cu ga posle tesko prodati :smutny:
and justice for all...

Odgovori