HTC Tattoo

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Mislim da sam nasao resenje za wifi.
Postavite browser u ignor listu. Evo ceo dan radi bez problema.

EDIT 23.01.:
par dana testiram fon i skidam neke app.
wifi extra radi od kada sam stavio u ignore listu.
nasao sam docs to go i bas mi se dopada kako je odradjen!

pronashao sam jos neke zanimljive stvari i sada mislim da je fon ok.
sto je najlepshe, ovo je tek pocetak, jer tek treba da izadje android 2.0 i ocekujem jos dosta zanimljivih aplikacija.

imam pitanje:
jel smem da obiisem key za docs posto mi je otvorio program?

Luka-70-
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 20. Jan 2010. 18:33

Post od Luka-70- »

http://developer.android.com/sdk/android-2.1.html

Evo ti ovde imas informacije o androidu 2.0...ja sada pokusavam da ga instaliram pa ako (ne) uspem javicu ovde :)

grom_bgd
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 29. Jun 2006. 07:29

Post od grom_bgd »

Sto se ovog telefona tice moja preporuka je ne uzimati ga ukoliko zelite funkcionalnost i brzinu,a evo i zasto. Da bi ste mogli koristiti aplikacije koje Vam mogu olaksati koriscenje telefona,morate imati rootovan telefon,u suprotnom pisi propalo,jer aplikacije koje instalirate mogu da pucaju i traze force close.Podesavanje aprametara je ravno Sizifovoj muci,jer mms radi kad on hoce i kako hoce.Za GPS je moguce samo Ndrive instalirati,a da pre toga ne pozelite da razbijete telofon,a i ta instalacija je muka dok Igo ili Motonavi mora na rootovan telefon.zamisao samog telefona je sjajna,ali samo zamisao,jer za korisnike SMS-a predstavljace pravu nocnu moru. Osnovna tastatura u veritakalnom poluzaju je toliko sitna da ce Vam delete dugme biti omiljeno vec posle par minuta.Ukoliko se odlucite za koriscenje phone keyboard metode kucanja,znajte da cete svaki put morati da iskljucite T9,dok je prebacivanje qwerty tastature u lanscape mode brzo toliko da cete ponovo zazaliti zbog ulozenog novca.Bez obzira sto ima,kao,brz procesor i 256 ram-a,brzina nije na zavidnom nivou.Kamera je ravna nuli,nokia 6300 ima bolju kameru,da ne pisem koliko puta.Da napisem da je glup,necu,jer je glupost ljudska osobina,a ne tehnicka. Ekran je kud i kamo...rad sa olovcicom je preporucljiv zbog preciznosti...a da,uz ovaj telefon ne dolazi olovcica :D Sto se tice Android 1.6 OS-a koji je dolazi uz ovaj telefon,e tu Vam opet pocinju muke sa aplikacijama,ali opet,neko koristi dodatne aplikacije,a neko samo vec predefinisane koje dolaze uz telefon.Uporedjivanjem Android 1.5 i 1.6 fw-a...definitivno je 1.5 manje bugovan. Bluetooth ne moze da radi file transfer,vec samo headset.Pojavile su se neke aplikacije kao Bluex za koriscenje bluetootha,ali na njih slobodno zaboravite,jer ne funkcionisu.Korisnici rootovanih telefona su uspeli da salju podatke,ali prijem nikako. Jedina pohvala je za HSDP-a standard i WiFi. Korisnici koji imaju limited rate plan za internet ce primetiti da brzo ostaju bez kredita,a postapaid korisnici uvecanje mesecnog racuna ukoliko ne iskljuce opciju Mobile internet. Ukoliko Vam je ta opcija potrebna,koristite je samo u nuzdi.Kuciste-plastika je loseg kvaliteta,prilicno meka i preporucljivo je drzati telefon u futroli,sto cvrscoj. Ogromna zamerka ide i na bateriju,koja ne da ne drzi dan,nego ni 12h (mozda i drzi,ali u standby rezimu),sto slozicete se,nije bas dobro...zato..usb kabal u dzep i gde god nadjete zgodno mesto tu kabal ubodite :D Molio bih da citaoci ovih komentara izostave komentare tipa: nemas ti pojam,nikada nisi koristio pda phonove i slicno... Ovo je ko zna koji pda phone koje je kod mene na test-u (crash test-u).Takodje,na istom testu je do sada bilo cak 6 komada HTC Tattoo i kod svakog je isti slucaj.Tako da nije promelem neispravnog uzorka.Ovaj komentar nije namenjen degradaciji i ismevanju korisnika koji ga vec poseduju,vec je namenjen kao neka smernica korisnicima koji nameravaju da ga kupe.
United 1987 Force...SAMO NAS,SAMO RAD

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

grom_bgd, Svaka cast na komentaru i iskrenosti,mislim da ti niko nece zameriti.Ti si izneo svoje misljenje i na clanovima je da se sa njim saglase ili ne, a omalovazavanje nikako.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

grom_bgd, zanimljivo da je moje iskustvo skroz drugacije od tvojeg. Aplikacije koje mi olaksavaju koriscenje sam bez problema instalirao, i sve mi lepo radi. MMS fercera samo tako, net je uvek kako treba, Ndrive sam se malo namucio da instaliram, ali radi kako treba, poruke pisem sasvim normalno sa dve ruke u landscape rezimu, i ni jednom do sada nisam zazeleo da imam olovkicu. Prethodni telefon sam promenio upravo zbog toga sto nije sve moglo prstima. Force close sam do sada imao samo 3-4 puta na nekim aplikacijama koje nisu pisane za Tattoo, ali sam tvrdoglavo hteo da ih probam. Bluetooth ne radi file transfer ni na jednom Androidu dok se ne rootuje telefon, ali meni to nije preterano ni bitno. Slusalice su mi prioritet. Baterija mi traje 1 dana jakog koriscenja sa non stop proverom mailova i refreshovanjem facebook notifikacija, desetak dugackih poruka, malo surfa i oko 2 sata muzike preko stereo BT sluski. U suprotnom traje dva dana bez problema. Sa plastikom maske nemam nikakvih problema, iako za sada ne nosim telefon u futroli,vec u dzepu. Originalnu masku sam ostavio sa strane, nosim ovu dodatnu. Sto se tice uvecanog racuna, imam paket od 900 mb, i sa gomilom svrckanja po marketu i skidanjem aplikacija, pregled Blica i tako tih stvari na netu svaki dan, ponekad i malo forumovanja ovde,zatim mailovima i svime ostalim, ovog meseca sam potrosio oko 300 mb, takoda se ni tu ne brinem.

Sve u svemu, postujem tvoje misljenje i iskustvo, ali ja sam ovim telefonom veoma zadovoljan i ne planiram duze vreme da ga menjam, ako nastavi da me sluzi ovako kao u prvih mesec dana.

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Можда сутра мењам н82 за "tattoo"...још увек морам да размислим колико је то паметно и да ли ћу уопште то урадити. :D
Nokia 6220 Classic

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

I sta sad na kraju ja da radim
Danas odtisao do vipa da ga uzmem u ruke i pomazim malo se poigram sa njim i odusevim se kako mu radi touch.
Ovo za bakteriju me jako brine trajnost.
Lepo neznam sta da uzmem tattoo sa za mene neistrazenim androidom ili 5800 Sa proverenim za mene symbianom i aplikacijama koje vec znam i znam da je baterija dosta dobra na 5800
Lepo da poludim jel imao neko oba ova fona
Sinoc sam proveo 2 sata citajuci postove ovde na forumu.
Pomozite mi :( :wacko: :unsure:
Hvala. 8)
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

fxgt, ako mene pitas, bez razmisljanja Tattoo. Nisam imao 5800, ali sam svojevremeno planirao da ga uzmem, pa sam odustao. Probao sam ga par puta. Brzina odziva ekrana, brzina samog interfejsa, neuporediva! Ne kazem da je 5800 los, daleko od toga, samo mislim da je Tattoo bolji. Ako neces biti na nekom postpaid paketu koji ukljucuje i internet saobracaj, onda ce ti mozda vise odgovarati 5800, jer po mom misljenju, Androidu ipak treba konstantna veza sa netom da bi zaista bilo to TO.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

grom_bgd, Većinu zamerki koje si naveo ljudi treba da znaju pre nego što uzmu bilo koji android telefon ne samo tattoo, počevši od bluetooth-a, rootovanja, kamere i drugih stvari. Pošto si rekao da si koristio puno pda telefona trebao bi da znaš da je kamera na poslednjem mestu kod ovakvih telefona. Takođe me zanima koje to aplikacije zahtevaju rootovanje osim za bluetooth, screenshot i neke druge beznačajne stvari za većinu korisnika.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

grom_bgd
Novajlija
Novajlija

Post od grom_bgd »

@Araphel Sto se tvog iskustva tice,postujem to i bas mi je drago sto si zadovoljan sa ovim aparatom.S obzirom,da kod bilo kog operatera uzmes ovaj telefon,on je sim free,ali mms do sada radi pravilno samo kod korisnika Vip mreze,a to jos nisam ustanovio zasto. Sto se tice samih karakteristika aparata,na izgled,sjajne su,ali probaj da taj model uporedis sa bilo kojim HTC aparatom koji je na WM platformi i videces mu mane... Sto se baterije tice,imas izgleda mnogo srece,jer svi koji komentarisu bateriju,zale se na njenu slabu autonomiju.Zar ne mislis da je bluetooth jedan od najzastupljenijih,pored WiFi,standarda i IT svetu?Zasto su programeri androida blokirali file transfer,mozda da bi ga napravili slicnom 1st i 2nd generaciji IPhone aparata? :wacko: U svakom slucaju,potrebe i nacin koriscenja se razlikuje od korisnika do korisnika. Iskreno mislim da je Tattoo sjajan pocetak u razvoju low cost aparata,dostupnih i onima koji zele visestran aparat za plici dzep,ali sam jos uvek misljenja,da je samo sjajan pocetak i da moraju jos mnogo poraditi na njemu i slicnim aparatim,a dokaz toga je sve vise ovih i Hero modela na raznim sajtovima sa malim oglasima.Nadam se da ce te i dalje dobro sluziti i da se neces razocarati kao i ja i jos mnogo njih.Srdacan pozdrav i sve najbolje.

@Godzilla Sto se tvog razmisljanja o menjanu Nokia N82 za HTC Tattoo,prvo moras znati sta zelis od telefona,jer ako zelis kameru i sjajan zvuk,onda ces pogresiti u toj odluci,ali ako zelis menjati ga "glavu za glavu",e onda je to dobar poslovni poduhvat :D Manji je od nokije i nekako,lepse lezi u ruci,ali je ipak ta nokia moj favorit :D

@fxgt Tattoo VS 5800 ...hmm.. da ne pisem standardne karakteristike,vec cu da se uhvatim korisnicke sustine.Prednosti Tattoo-a : Osetljiviji ekran,jaci-osetljiviji WiFi i GPS prijemnik,Widgeti i desktopovi.bolji internet browser,brzi procesor i veca ram memorija,3.5mm dzek za slusalice,usb punjenje baterije.niska cena za HTC aparate. Mane: kamera,bluetooth,jos uvek nedovoljno razvijen Android OS,velicina ekrana,plastika,autonomija baterije. Sto se Nokia 5800 ,na fw-ima koji su ispod 30.0.188 ,definitivno nema osetljivost toch-a kao tattoo,brzinu i kineticki skrol.S obzirom da je Nokia pustila update 40.0.005 i da ga korisnicu mogu free updateovati preko Nokia Update-ra,tu je resen vec ogroman problem i vec je postao rival i iphone-u u brzini kinetickog skrola,rotaciji tastature iz verticalnog u horizontalni polozaj.Novi fw je imao za cilja da 5800 lici na N97,a ne ni na jedan drugi. Prednosti : Sjajan zvuk u slusalicama,sjajan i glasan zvuk na stereo zvucnicima,8 GB kartica koja se dostavlja uz aparat,kvalitetno plasticno kuciste,autonomija baterije,pouzdan i stabilan Symbian os S60 9.4 v5,mnostvo crackovanih aplikacija i igrica dostupnih za download.Brzi multi tasking,veci display sa lepsim prikazom i ostrinom boja.osetljivija i preglednija Phone opcija.Dobra 3.2 mpx kamera sa Carl Ziess optikom.HSDP-a modem. Mane: Sporiji odziv komadi (za starije fw-e),nedostatak multi desktop-a,sporiji AMR procesor i mala RAM i ROM memorija.Sporoji odziv GPS prijemnika,sporiji internet browser.
Sve u svemu,Tattoo je vise poslovna varijanta,dok je 5800 cis tinejdzerski gadget.
U zavisnosti od onoga kako ces svoj telefon koristiti (potreba),biraj telefonski aparat.

Licno misljenje,Nokia ide u pravcu poboljsavanja svojih touch screen aparata,ali i oni imaju jos mnogo da uce od HTC-a i IPhone-a (presedan je N900 koja je na Maemo OS-u,ali mislim da jos nije toliko standardizovan kao Symbian ili WM,pa sada i Android...videcemo,na testu je..videce se)

Srdacan pozdrav svima

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

grom_bgd, americki OS imaju tu foru sa blokiranim bluetooth-om zbog copyright zakona koji su nenormalno striktni u americi.

Kao sto rekoh, apsolutno postujem tvoje misljenje, i imam iskustva sa Win Mob aparatima, stavise, to mi je do Androida bio omiljeni OS, a jedan Win Mob aparat mi cak jos stoji u fioci. Da imam novac za nesto tipa HD2, sigurno bih se na to bacio, ali bez ogromnog ekrana ili hardverske tastature, ne mogu da se borim sa Windowsom. Olovcica mi nije resenje, jer sam dosta u pokretu dok kucam. Tattoo je odlicno optimizovan za prst, bez obzira na rezistivni ekran, i to mi jako odgovara.

Za bateriju se i sam cudim, jer meni zaista izgura bez problema 24 h sa dosta koriscenja. Evo jutros sam skinuo fon sa punjaca, imam jedno sat vremena razgovora na njemu, dvadesetak poruka, dva mms-a, surfovao sam jedno 20 minuta, pregledao mailove i facebook par puta, i jos uvek imam vise od pola baterije, dve trecine recimo.

grom_bgd
Novajlija
Novajlija

Post od grom_bgd »

araphel, Upravo tako i Android je OS koji prati taj standard zastite,ali su se na internetu pojavile i glasine da je u pitanju neki hardversko-softverski problem izmedju OS-a i bluetooth cipova koje je HTC do sada koristio u svojim uredjajima i koji se trenutno nalazi u Tatto,Magic i Hero aparatim,dok je ko poslednjeg modela Nexus One odradjen drugi cip,ali kao sto rekoh,u to nisam siguran,vec je mozda samo jedna od mnogih net traceva poklonjenika drugih telefonskih proizvidjaca.
Da li ti je uvek ukljucen Mobile internet? jer meni jeste i bas tada se javlja onaj mms problem,kada je Mobile Interent - ON,onda od MMS-a nista,a kada ga iskljucim,onda prijem MMS-a radi,ali slanje i klasican mobile internet ne... Bezuspesno sam pokusavao da ga namestim i na mts i telenor kartici,jedino na Vip radi kako treba,pa se pitam da nije neki problem u mms serveru operatera...naime,on pokusava da pinguje server prvo i kada dobije potvrdan odziv,onda vrsi transfer..na mts i telenor kartici,zapocne pingovanje,pokusa jos 1-2 puta i to je to,dok na Vip sim-u,pinguje i nastavi slanje uspesno...
Sto se Wm telefona tice,mislim da su softverski jos uvek podrzaniji i optimizovani nego Android,ali kao sto pre rekoh,Android je jos uvek u razvoju i predvidjaju mu veliku buducnost i primat,samim tim sto je free os jos uvek.Olovcica definitivno nije resenje,takodje i resist ekran,ali je preciznija,jer opet koristis dve ruke kao i kod Tattoo-a ,ali ne gresis toliko :D Tatto je optimizovan za tanje prste i to tek u landscape rezimu...dok u normal rezimu i nije bas...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

grom_bgd, non stop mi je ukljucen mobile internet, ali sam na Vipu, tako da verovatno zato radi kako treba. Sto se tice tastature, ja prstima nabadam i u portrait modu sasvim dobro,nego me nervira sto ninako da totalno iskljucim t9. U principu za varijante kad stojim u busu, koristim portrait rezim jednom rukom.

Slazem se da je Win podrzaniji i optimizovaniji. Imam Eten Glofiish x650 koji mi nov bukvalno sedi u fioci jer me je isfrustrirala upotreba olovke u nekim momentima. Medjutim, po pitanju muzike, Win jos ne moze da se meri sa drugim uredjajima, tako mi se cini. Zvuk je dosta slabiji.

grom_bgd
Novajlija
Novajlija

Post od grom_bgd »

araphel, T9 je moguce podpuno iskljuciti samo ukoliko koristis QWERTY tastaturu i to,pritisnes onaj mali tockic u donjem levom uglu,zatim,kada ti se otvori podesavanje, ides na Text input,pa,prediction ne sme biti stiklirano,zatim spell correction isto ne sme biti stiklirano i word completion moze i ne mora. Ukoliko zelis da koristis Phone keyboard,e tu vec nije moguce iskljuciti t9,vec moras svaki put da ga rucno iskljukcis kada kucas poruku ili bilo sta,jer se svaki put resteuje i vrati t9 nakon iskljucenja editora ili spustanja tastature.
Sto se tice muzike na WM,slazem se..krs je samo tako,tu Nokia objasnjava stvari..mada ,na ovim Omniama je sasvim druga prica...muzika dobro zvuci,cak za nijansu bolje od Tattoo-a na slusalicama

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

telep, pa uglavnom da, polupotrebne, Startupauditor, Cashemate, SetCPU... (samo ime govori), mada opcija postavljanja aplikacija na MC izgleda korisno.
grom_bgd, kad se vec prica uopsteno o Androidu, meni recimo BT (pominjao vec) radi, znaci chip nije sigurno - kao sto je lepo i opisano na netu, na NErutovanom modelu. Btw mali nedostaci sa gprs konekcijom su ful ispravljeni. Sve app, widgets, igre itd mi rade 100% dobro, mms ne (tu nisam bas u toku, zbunjuju me saveti da se pravi poseban apn za mms, mozda to treba ubaciti u vec postojeci za gprs, ne znam i ne zanima me bas). Ako Tatto ima neki poseban problem ne bi ga trebalo mesati sa ostatkom Andro porodice.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

grom_bgd
Novajlija
Novajlija

Post od grom_bgd »

Vlada Zem, Koji model poseedujes,da li je rutovan i kako ti radi BT,samo slanje ili i prijem i slanje? Jer i sami programeri ANdroid sistema 1.5 i 1.6 su naveli da BT iskljucivo sluzi za slusalice,a ne za filetransfer,a da ce opcija transfera biti tek integrisana u A 2.0

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

grom_bgd, radi i prijem i slanje MMS poruka bez obzira da li je "Mobile network" uključen ili ne, i to na svim mrežama. Probaj da podesiš kako sam objasnio u ovoj temi:
viewtopic.php?t=19637

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ogrom_bgd, ok, ne pratis, postavljeno u "Magic" i "Android app" temama. Radi se o HTC Magic 1.5 @ mts.
I mozemo ovo pitanje preseliti u odgovarajucu temu. Ne kazem i ne znam da ta app "radi" kod svakoga, ali apriori govoriti da BT transfer na Androidu ne radi jednostavno nije tacno. I slanje i primanje, iliti u ovom slucaju, upload&download.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Ништа,онда вероватно сутра мењам,ако ми се јави човек. :|
Једино бих волео да имам потпуно белу маску,али не знам како да наручим. :o
Надам се да за њега има доста апликација?
И што треба да се рутује?Због ммс-а само или још нешто?
И шта се све добије уз њега?
Nokia 6220 Classic

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Godzilla, za MMS ne treba rootovanje :) ima zaista mnogo aplikacija za Tattoo :) a maskicu možeš da naručiš sa već pominjanog sajta :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Odgovori