HTC Magic

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

ostrica, tačno je to što si video na netu, i Tattoo uopšte ne vidi Ad-Hoc WiFi, a ne može da se spoji ni preko WPA2 enkripcije sa Radius autentifikacijom. Izgleda da još nisu kompletirali WiFi podršku za Android. Što se tiče softverskog AP moda, ne bi trebalo da imaš problema ali to zavisi i od adaptera i od softvera.

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Dec 2009. 19:17

Post od ostrica »

Nasao sam da ukoliko se magic rootuje i odrade neka podesavanja, moze da se podesi da vidi ad hoc mrezu. Ovaj wifi adapter jos uvek nisam uzeo, ali cu kad probam javiti ovde radi li ili ne...

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 19:33
Kontakt:

Post od lovd »

uspeo sam da ubacim parametre za telenor .... ALI .... mi je sad mob stalno konektovan gprs , da li neko moze da mi kaze gde da ga setujem da se konektuje manuelno a ne automacki , samo kad uhvati negde wifi onda se diskonektuje ... cim izadjem iz zone wifi opet se konektuje na gpsr :( :cry: :blinky:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

lovd, a šta je konkretno bio problem sa podešavanjima, baš me zanima. A uključivanje/isključivanje GPRS-a radiš u Settings>Wireless Controls> pa odštikliraš Mobile Network.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Magic users rejoice: http://www.htc.com/europe/SupportDownlo ... &dl_id=862
Nadam se da linkovi na zvanicne sajtove proizvodjaca nisu zabranjeni.

Edit: Zaboravih da napisem da je ovo zvanicni update koji konacno donosi Sense na Magic. Aj neko nek napise koja je verzija Androida, mrzi me da googlam.

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ostrica »

Ja kad ukucam serijski broj kaze mi "Sorry, this software download is not suitable for your device."

Izgleda nece da me pusti zato sto mi je telefon sa vipa. Mada ja vec imam Sense UI posto imam Hero ROM

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Pa da, nisam u prilici da probam, ali je verovatno isto kao sa "Hongkong" apdejtom. Za zvanican Magic update se ceka VIP, posto je ovde gro telefona sa njihove mreze. Aj neka proba neko ciji nije vipov.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Vlaxx
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 29. Jan 2010. 13:20

Post od Vlaxx »

Pozdrav svima,jedno pitanje posto nameravam da uzmem Magic.Da li mu je listanje slika moguce prevlacenjem prsta preko njih kao i zumiranje?I kako moze da se zna da li je sa 192 ili 288 ram-a model?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Listanje slika "slajdom" nema (ne znam da li ima app za to) i to jeste minus. Zumira se (ful zum) duplim tapom na deo slike koji zelis da uvecas. Inace, galerija dosta brzo radi, ucitavanje itd. Postoje "a" i "b" verzije, vec objasnjeno.
pozz

Vlaxx
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 29. Jan 2010. 13:20

Post od Vlaxx »

Hvala ti druze pomoc od tebe kao i obicno ;) a reci mi sto se tice RAM-a pitanje?

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiraš poruku odmah iznad tvoje, podrazumeva se da na nju odgovaraš.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pa rekoh a&b, imas ovde na pocetku teme, 2-3 strana, sve potanko objasnjeno. Mislim da su sa vipa svi ta jaca "a" verzija, pa je i zbog 2godisnje garancije najbolje naci takav Magic. I da, sta god mu radio, sa RAM memorijom ne bi trebalo da bude problema.
pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Mislim da Vip ne forsira nikakvu specificnu verziju softvera za svoje Android aparate. Cak nisu ni brendirani, a i kada bi se to radilo, onda bi verovatno bio neki trag srpskog jezika u njemu, cega nema. Ono sto mogu da predpostavim je da je taj update uradjen za neki ne-evropsku veryiju softvera, ili pak da nece da pusti instalaciju jer,kako ostrica kaze, ima Hero rom u telefonu vec. Trebalo bi da proba neko ko ima cist rom,pa da se vidi sta ce biti. Ovo je samo neki moj logican zakljucak, nemam magic pa ne mogu da tvrdim.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ni meni nije bas jasno, naravno da nema ni traga nekog "vip brendiranja", ali... Davno sam negde citao da ce HTC izbacivati apdejte i da ce na operaterima biti da to i ponude korisnicima, putem servisa ili OTA. U svakom slucaju kome je to bitno i mrzi ga da ceka, izbor hvala bogu postoji.
pozz

pera987
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 30. Jan 2010. 15:47

Post od pera987 »

NIje do toga sto ima hero rom, i ja sam pokusao juce, a imam originalni rom, i ne prihvata mi serial number... inace, podrska htc-a mi je odgovorila da se radi o vodafone branded telefonu, te da moram njih da kontaktiram u vezi rom update-a... :?

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ostrica »

Nema veze sto imam hero rom, posto ja nisam ni zapoceo update. Tacnije kada ukucam serijski broj telefona na sajt htc-a, dobijem onu poruku i ne da mi da skinem update...

Sto se tice RAM memorije, svi iz Vipa su sa 288mb rama, takozvana 32A verzija.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ostrica, pera987, onda je do Vodafone brandinga....siguran sam da je to u pitanju, a imami i logike s obzirom na Vip-Vodafone saradnju.

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ostrica »

araphel, pa da, verovatno je zbog toga. Nego nije ni to problem, nasao sam na xda forumu celu temu za ovaj update, ima i linkova za download, samo se jos uvek ne usudjujem da zapocnem, posto blage veze nemam sta je SPL, IPL, RUU, radio, niti sam nasao lepo objasnjenje kako sve to instalirati, odnosno update-ovati. Sto je jos gore, ja imam hero rom, pa ne znam da li mogu da pratim neko objasnjenje na xda i da mu tako instaliram novi rom ili moram da ga prvo vratim na magicov default rom...

pera987
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 30. Jan 2010. 15:47

Post od pera987 »

pa jeste do brendinga, mada nije mi jasno, kako su uspeli da ga brendiraju kad nema ni v od vodafona.. cak je i 32A, a ne B.. nije mi jasno... al ostaje nam da se nadamo.. plus, vodafonovi korisnici u uk su dobili update ROMa josh pre par meseci na 1.6

java-developer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 31. Jan 2010. 22:18

Post od java-developer »

Pozdrav,
novi sam u svemu ovome, pre neki dan sam uzeo VIP Magic. Prvi utisci su da je super, za dalje cu videti. malo mi samo smeta sto nisam uspeo u kacanju teksta da se snadjem da se pomeram na deo teksta koji zelim.

Uzeo sam ga polovnog sa ubacenim Hero ROM-om tako da ne znam jos nista oko toga, polako cu nauciti. Zanima me ako dodje do tog dugoocekivanog update-a, da li softver mora biti onaj koji je vip dao? Ako je tako da li ima neko vec zapamcenu verziju (VIP 32A) i ako moze na PM da mi posalje ?

Hvala unapred,
it

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

java-developer, valjda si do sad provalio da tapom na tekst dolazis do toga sto trazis, ume da bude malo komplikovano kad gadjas odredjeno slovo dok se ne uvezbas. Ja stvarno nemam realne zamerke na Magic fabricku tastaturu, posebno u landscape modu.
pozz

Odgovori