HTC Magic

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
java-developer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 31. Jan 2010. 22:18

Post od java-developer »

Tako sam i pretpostavio, ali kod mene ne radi, mozda je nesto do ovog ROMa ili ja nesto radim lose :shock:
Ali to mi nije veliki problem, sta predlazete koji ROM da stavljam?
Da li je bolje stavljati neki od ovih ili cekati zvanicni update?

Pozz

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Zavisi sta zelis, ja recimo nisam jos nista " sistemski" menjao jer sam zadovoljan kako radi sam telefon i instalirane "ful" aplikacije (ono sto bih dobio "rutovanjem" mi nije preko potrebno). Ali ako u neko blize vreme ne izadje odgovarajuci update sigurno cu staviti neki "custom" ROM, neke dobre app vec zahtevaju 1.6> platforme.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Vlaxx
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 29. Jan 2010. 13:20

Post od Vlaxx »

Imao bih koje pitanje kako rade gps i wifi na magicu..i da li funkcionise bluetooth file transfer posto vidim da se spominje na par mesta kao problem pa ne znam da li je to problem sa standardnim romom ili kad se instalira custom? Fala unapred 8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Gps radi odlicno sa Ndrive (ponekad cudno rutira, mana mape je sto nisu oznacene 1smerne ulice) a pojavio se i iGo konacno. Wifi isto, onako, bezveze dok nesto cekam, iz automobila sam se kacio na otvorene mreze iz obliznjih zgrada - naravno, u "kucnim" uslovima je perfektno.
Za BT mnogi kazu da ne radi na "originalu" - meni je radio i upload i download (probano sa SE i Nokia ako je bitno) s tim da drugi ne mogu tebi da salju vec se sam setas po tudjim folderima i preuzimas fajlove. Ne secam se koja je verzija, nemam je trenutno, ali je lako naci - izricito pise da radi na nerutovanim modelima.
pozz

pera987
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 30. Jan 2010. 15:47

Post od pera987 »

Pa moj telefon je rootovan, i radi mi, aplikacija se tove bluetooth file transfer, jedino je to problem sto ne mozes da primas od drugih, aa ti mozes najnormalnije da saljes... nisam znao za tu opciju da mozes da udjes u neciji telefon pa sam da uzimas sta ti treba.. igo radi mnogo bolje od ndrive-a, od kad imam igo, obrisao sam ndrive, i necu ga ni koristiti vise.. sad pitanje za vladu, koje app traze 1.6 firmware, i da li iko zna kako da unrootujem telefon, posto sam menjao fw, sad sam vratio original, ali nisam unrootovao?

Jos jedno pitanje, mozda je glupo, ali ajde: da li postoji mogucnost da se rodjendani mojih prijatelja sa fejsbuka nekako loaduju u google calendar? hvala

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ta jedna verzija radi u oba slucaja i imas desno opciju za preuzimanje iliti download.
Za unrooting samo ukucaj u guglu, ima gomila "how to" objasnjenja. Te app koje ne rade na 1.5 mogu tek naknadno da postavim posto sam vec 15-ak dana bez kompa, nesto najbanalnije sto mi sad pada na pamet je Contact2SimPro v.1.6, mada starija v.radi dobro. Ima ih prilicno i sve ce biti gore za nas sa starim 1.5.
pozz

pera987
Novajlija
Novajlija

Post od pera987 »

:D koristim vec 15 dana ovaj blutut, znajuci da ne mogu da primam fajlove, da nisam ni jedanput pogledao sta je to sa desne strane gore... neverovatno.. hvala :D

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Dec 2009. 19:17

Post od ostrica »

Uradio sam update na ovaj official rom. Prvo sam morao da updateujem hboot, SPL i radio, a posle toga i rom.
Posto sam vec imao hero rom, znam kako izgleda "sense ui" pa ni ne vidim neke drasticne promene. Mozda jedino malo brze radi, mada to je verovatno zbog toga sto je sveze instaliran.

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 19:33
Kontakt:

Post od lovd »

Ako uradim Factory restor .... izbrisati i imenik .... tj da li ce biti kao kad sam ga kupio "klot" .....
da li se i mem kartica formatira tad ?

Vlaxx
Novajlija
Novajlija

Post od Vlaxx »

Kupih Magic najzad :D Imam jedno pitanje,sve funkcionise ok,ali ima problema da mi ucita poruke sa SIM kartice koja je prepuna..tj ne ucita ih uopste,kad idem na manage sim card messages ucitava i po 10 min i ne desi se nista,tu ga prekinem ,normalno trenutne cuva na njegovu memoriju..ima li neko neku ideju?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Lovd, ne bi trebalo, ja sam uvek vadio karticu. Ovo ostalo naravno, obavezno uradi backup.
Vlaxx, ja ne znam, ne čuvam...

Vlaxx
Novajlija
Novajlija

Post od Vlaxx »

A one tipa srecan Bozic,srecan rodjendan pa u stihu :lol: zezam se ne cuvam ni ja nego bzv su mi ostale na kartici a vidim da ne moze da pristupi pa me zanimalo...

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od lovd »

Pa posto hocu da ga prodam necu raditi beckap :smutny:

bilo je dosta druzenja sa android os ..... prijatno oskustvo ali ima on jos decijih bolesti , mozda do krajem god uzmem nesto na android platformi , do tad se nadam ce se iskistalizovati i softver za njega i OS ....

Vracam se "starom, dobrom, proverenom" WM ..... Diamond 2 mi se smesi 8)

zelim Vam uspesno koriscenje ovoga telefona i ove platforme :)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Hvala, takodje. Mogao si na rastanku i da opises te "decije bolesti" i sta fali (a sta je plus, mozda...) u odnosu na WM, konkretno, cisto da ljudi znaju o cemu pricas.
pozz

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od lovd »

Uf ... ne bi da ispadne da blatim telefon , cak naprotiv ALI .... posao mi je takav da mi treba
1. doc, ppt, pdf edit .
2. recimo na 10 mailova koje primim u 8 slucajeva mi se deci da mi kaze " nemate dovoljno memorije" i ne mogu da otvorim att ..... u servisu mi rekli da je to do softvera " decije bolesti" (njihove reci)
3. u ofisu nam je sve na blutudu ... stampac, faks, prebacivanje fajlova ... o uptrebit telefona u voznji da ne pricam
4. GPS ...... ne uvek ali za 4 meseca koliko ga koristim bar 5 puta mi je trebao bas bas , kad u tim trenucim nije leteo kroz prozor nikad nece

to je ono krupno sto mi pada na pamet

elem mozda ce sad neko od vas mahera da mi kaze da ima da se nadje soft za sve te "bagove" .... ali jednostavno nemam vremena a ni elana ko pre 6-7 god kad sam furao N Gage sprzio dva komada od sile zelje da napravim od njega zverinu ..... to su bili dani :)))

Elem .... sinhronizacija za google je jedna od sjajnih stvari i to ce mi bas faliti 8)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

1. Documents to go može da edituje word, excel fajlove.
2. Ja koristim g mail i radi normalno. A kad su ti u servisu rekli onda su oni sigurno upravu.
3. Ovo si trebao da znaš pre kupovine, inače bluetooth slušalica radi, tako da možeš da koristiš telefon u kolima.
4. GPS radi najnormalnije.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

nenatod
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 06. Feb 2010. 13:44

Post od nenatod »

imam htc magic iz VIP-a, kad ukucam serijiski broj, na htc sajtu kaze da update nije predvidjen za ovaj telefon ali sam ga skinuo koristeci neki drugi serijski broj. posto sam procitao da je update predvidjen za 32A verziju a moj telefon provereno jeste ta verzija, da li smem da pokrenem update ili cu time da totalno zeznem telefon?

pera987
Novajlija
Novajlija

Post od pera987 »

da li bi dao i nama serijski broj, cisto da me mine zelja kad mi prihvati kod, da i mi srbi osetimo prihvaceni kod...? :D :) :wink:

nenatod
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 06. Feb 2010. 13:44

Post od nenatod »

uh, nisam ga nigde prepisao a nasao sam ga preko googla. pokusacu ponovo da ga nadjem a cini mi se da moze da se svuce update i preko rapidshare.

Vlaxx
Novajlija
Novajlija

Post od Vlaxx »

A recite mi da li skidate Igo na komp pa na telefon ili direktno sa telefona posto ga nema na android market pa ne znam kako da se snadjem :D

Odgovori