HTC Magic

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Dec 2009. 19:17

Post od ostrica »

Vlaxx, sve se skida sa rapidshare-a ili slicnih file provajdera. Zatim kopiras *.apk na SD karticu u recimo fodler aplikacije, a za ostatak napravis folder na kompu i sredis ga celog, ubacis mape, glasove, jezik i onda sve to kopiras na SD karticu u folder tipa ndrive ili igo. Zatim instaliras *.apk i to je to.
Sve ovo imas u uputstvu kada skines program.

A sad pitanje sa kojim rizikujem da ispadnem glup :D

Gde je na htc magic-u call log? Mislim, vidim ja koga sam zvao i ko me je zvao, ali me zanima trajanje tih poziva. Takodje bih zeleo da vidim i ukupno trajanje svih poziva. Nista od toga nisam nasao...
I da li postoji neka aplikacija koji bi sve ovo radila, kao sto recimo radi net counter za internet, tako bi meni znacilo da isto to radi neki program samo sa pozivima. Hvala

Vlaxx
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 29. Jan 2010. 13:20

Post od Vlaxx »

A kako mislis instaliram *.apk ?Probao sam za druge aplikacije i ne vidim ih nigde na fonu a sa kompa ne prepoznaje fajl...Jel ima neki program koji ih pokrece sa kompa?

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Vlaxx, 100-put ponovljeno, skini sa marketa neki instaler ili fajl menadzer (meni se svidja "Astro file manager") i "videces".
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

kroki23
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 12. Jan 2007. 22:49

Post od kroki23 »

Par pitanja u vezi ovog telefona.

1. preko aplikacije you tube, svaki drugi klip ne moze da pusti...krene da ucita i izbaci mi sorry this video cannot be played :(
2. Koliko ja vidim ovaj telefon uopste nema nikakav video player.
gledao bih filmove na njemu ali ne znam u kom formatu ih cita i koji konverter se koristi i da li se koristi.Neki link bi mi bio koristan...
3.Kako da znam da li telefon trenutno koristi WiFi mrezu ili GPRS ili uvek daje prednost WiFi-u u odnosu na GPRS (mobile network).
4. Gde se moze naci adapter miniUSB>3.5mm?
Hvala

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

1. To nisam primetio ali retko sam i koristio.
2. Bilo koji, imas i Videora HTC Magic Converter (besplatan je i lako ces ga naci) i recimo Act1 video player.
3. Po ikonicama se vidi, a wifi je uvek prioritetan ako je dostupan.
4. Poslacu na pp.
pozz

eldar2604
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 23:28

Post od eldar2604 »

pozz za sve forumovce...ovo je moje prvo javljanje na bilo kojem forumu...al et...natjerala me situacija...hehe...
htc magic imam nekih mjesec dana...prezadovoljan sam telefonom...ali imam jedan problem koji me zeza i brine...
telefefon sam dobio iz amerike..iz t mobile mreze je...unlock code sam dobio isto iz usa i dekodirao sam ga bez problema...
problem je...sto mi automatski ide na net i skida nenormalno kredit...da li je iko imao slican problem?
imao sam problem s tim cim sam ga uzeo...pa sam ga dao covjeku koji radi sa htc mobitelima...sredio je to...ali nisam nikako mogao na net preko browsera...na yahoo messenger sam isao preko ebuddy i na merket sam sve mogao...ali preko browsera nisam mogao da otvorim nista...
znam da mob zahtjeva stalni pristup netu...ali mi nije jasno da toliko skida kredit...
jos jedno pitanje...da li je moguce iskljuciti automatski system update...jer sumnjam da je to problem zadnjeg skidanja kredita?
pozz

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

imam nameru da udomim jednog "magicnog"... pa me interesuje da li se moze ubaciti rom sa Hero-a, ciji mi se interfejs nenormalno svidja, ali mi je Magic finansijski pristupacniji... dakle, zelim Hero-a u kucistu Magic-a, jel to moguce i da li neko zna da mi objasni kako...(da znam odma da li cu moci to da uradim...) pozz... i hvala unapred...
Samo nek se rolaju....sarme.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ako kupiš neki magic koji nije sa vipa onda možeš i da odradiš update i dobićeš SenseUI (Hero interfejs). A ako je sa vipa onda možeš da ubaciš rom sa SenseUI-em.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

eldar2604, -settings -wireless controls -mobile networks -enable/disable always-on mobile... Sta i koliko "skida"?

eldar2604
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od eldar2604 »

kada idem settings, wireless controls, mobile networks, onda mi se pojave sljedece opcije:
-Data roaming, Connect to data services when roaming
-Use only 2G networks, Saves battery
-Network operators, a tu imam Search networks i Select automatically
-Acces Pint Names.
ja sam u bih...nenormalno mi skida...za prvih dan koristenja...dok nisam ni znao da skida...skinuo mi je 20KM kredita...jednom sam pokusao MMS da posaljem i skinulo mi 10KM...i neki dan kada se problem ponovo javio skinulo mi je 10KM...cim sam vidio da skida...napravio sam bezze neke postavke za net da ne bi isao automatski i da mi ne skida....

kroki23
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 12. Jan 2007. 22:49

Post od kroki23 »

Data roaming obavezno iskljuci.
Mozda recimo zivis na granici pa ti recimo vuce nas signal,rucno unesi parametre za gprs,ne automatic.

eldar2604
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od eldar2604 »

Data roaming mi je iskljucen...a nisam na granici...u Sarajevu sam i namjesteno mi je da rucno mijenjam mrezu...jer kod nas ima glupi roaming neki unutar drzave...pa ako sam na m-tel ili na eronet skida vise...a parametri su uneseni rucno...

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

iskjuci 'background data' pod 'data synchronisation' kao i data 'auto sync' na istom mestu.
iskljuci pod 'location' i wireless i gps.

eldar2604
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od eldar2604 »

ok....samo mi je "background data" bilo ukljuceno, iskljucio sam...ostalo je iskljuceno...vidit cu sada sta ce i kako ce da bude...

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

telep, znaci u svakom slucaju je moguce.. ali je lakse ako nije sa vip-a...? hvala puuuno...
reci mi jel ima negde uputsvo kako se to radi (da znam unapred) ako mozes link da mi stavis...bilo ko....?

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Znas kako, nigde nije lepo objasnjeno, nigde nemas lepo objasnjenetermine spl,ruu.. sta da radis prvo, instalacija... tako da moras deo po deo.
Idi na forum xda-developers. Tamo imas sve.
Ja mislim da je bolje ako je sa vipa.
Nema nikakve naznake mreze, a i 32A verzija je sa vise RAMa, tako da ROMovi idu mnogo brze. ;)
iPhone 4.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

pa i meni se cini da je bolje sa vipa, ali jedino ako nadjem polovan... ne daje mi se kinta na pretplate... u svakom slucaju, snacicu se...
nego... kakva mu je kamera...? i da, da li rade oni softveri za Bloetooth transfer, cuo sam da je sa odgovarajucim programom moguce slati i primati fajlove preko BT...?
kakva je izrada kucista... jel se dosta vide ogrebotine/izlizotine..? da li se lako ogrebe/izlize...?

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

Pera Detlic, vec duze vreme (nekoliko meseci) nemas u vip-u da kupis magic, navodno vise ga nece ni dobijati, tako da ti i ostaje samo mogucnost kupovine polovnog. Sto se tice izrade, kuciste je prilicno kvalitetno i nista ne krcka. Jedino sto se zbog visokog sjaja barem kod crnog modela veoma lako pojavljuju sitne ogrebotine (slicno je i kod iphone-a). Meni je posle 2 nedelje koriscenja iako sam ga nosio u futroli bilo par ogrebotinica na ledjima aparata, verovatno kad sam ga spustao na sto bez futrole Mada to se vidi samo pod jakim svetlom i to pod odredjenim uglom. Trazio sam da kupim beli, ali nisam nigde nasao da bude sim-free... :|

pera987
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 30. Jan 2010. 15:47

Post od pera987 »

Mozes da kupis belu masku, htc-ovu, ili cak onu WITH GOOGLE.. evo guglove.. mada je bilo reci da ne pasuju 32a i 32b, na stranu sto treba neko ko zna sve to da zameni...
http://cnn.cn/shop/magic-white-housing- ... anguage=en

nenatod
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 06. Feb 2010. 13:44

Post od nenatod »

a zasto ne moze upgrade za htc magic iz vip-a kad je 32a ? ja sam skinuo upgrade tako sto sam ubacio neki drugi serijski broj (mislim da je HT96PKF01837) ali mi je frka da ga pokrenem. jel probao neko?

Odgovori