HTC Magic

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
luka_htc
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 16. Mar 2010. 17:41

Post od luka_htc »

Jel ima neki recnik za magic, kao slovo ed, srpsko-engleski, a da je besplatan? Hvala unapred :)))))))
pozzzzzzzz

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Vise pitanje za temu "Najkorisnije aplikacije... "
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

luka_htc
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od luka_htc »

Tata mi je bio u romingu 10 dana, postpaid je, i napravio mu se racun 1300din. :ohmy:
Ali nije razgovarao, pa je verovatno se telefon poveziovao na net ili tako nesto, pa ako neko zna kako da se pogase sve te konekcije, bio bih zahvalan?
pozdrav :)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Izmena: pogrešna preporuka aplikacije (ApnSwitch)...
Probajte na Marketu da pronađete app koja samo "gasi" APN profil (a da ga "adhoc" ne briše)... Proverite i da li radi "fabrička" opcija - Data roaming (Conect to data services when roaming - on/off).
pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Skoro sam bio u Austriji na par dana, i sasvim mi je normalno radila standardna opcija za iskljucivanje data konekcije u roamingu. Tako da samo treba to aktivirati i nema problema.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Verujem, i to je standardno na "off" i upozorava te ako želiš da aktiviraš. Nego, pomislih da nije neki "bug", onda samo APN "sklanjanje".
pozz

JasnaBG
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 05. Apr 2010. 23:27

Post od JasnaBG »

pomoc
htc black magic
na ekranu prvo izbaci "htc magic" posle samo logo "htc" i tu stane
da li neko zna sta mu je?
nekoliko meseci je radio normalno
pozz

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Dec 2009. 19:17

Post od ostrica »

pretpostavljam problem do softvera, odnesi ga u vipov servis da ga flashuju, mislim da ce posle biti ok.

I ja od pre mozda nedelju dana imam problema sa magicom, naime, dok telefon mirno stoji radi normalno. Medjutim, ponekad mi se desava da kada krenem negde i ubacim ga u dzep, posle 5 minuta, proverim ga, on ugasen.

Nije mi se desavalo stalno, ali 2-3 puta dnevno. Uradio sam hard reset i za sad je sve ok... Nesto razmisljam, pa ne bi google izbacivao 2.1 romove da su ovi 1.5 dobri :)

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Apr 2010. 21:52

Post od gangsta »

pre dva dana sam kupio magic, to je moj prvi susret sa androidom i imam ogromnih problema.
koristio sam sve i svasta, ali ovo... naime sada mi je najveci problem kako povezati ovaj fon sa HTC SYNC na kompu. instalirao sam program, ali kada povezem tel kablom mogu samo da normalno prenosim podatke kao USB stick, program nema sanse da vidi tel. moze neka pomoc?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

ostrica, verovatno je neka aplikacija pravila problem, mada sam ih na tone instalirao, opet, tako nešto se nije dešavalo. Šta više, samo "force close", i to je to...
ostrica napisao:Nesto razmisljam, pa ne bi google izbacivao 2.1 romove da su ovi 1.5 dobri :)
Ovo je "jako" :uhuh:
gangsta, ne koristim htc sync pa ne mogu pomoći, ali 1 ptanje - zašta bi uopšte to koristio pa je "ogroman" problem???
I koji su ostali "ogromni" problemi?
pozz

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

gangsta, Restartuj telefon i kompjuter, kada to uradiš upali htc sync na komp., pribodi telefon, i onda kada ti se u status baru pojavi ikonica za sync klikni na nju.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Apr 2010. 21:52

Post od gangsta »

telep, nece ni tako, hvala na pokusaju.

vlada zem, wlan mi radi najnormalnije na tel, u kaficu, na faxu... dodjem kuci, napravim na laptopu svoju mrezu i tel ju uopste ne vidi!!! nista ne diram, uzmem iPod, najnormalnije nadjem tu moju mrezu, konektujem se i surfam. znaci kako to objasniti :uhuh:

a inace skontao sam kako da ubacujem sve programe free...pa mi je zato trebao taj htc sync da ne prijavljujem i odjavljujem svaki put tel kao usb stick i ovako moram jos da instalacije pokrecem sa tel. eto

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pa dobro, i instaliranje preko "mass storage" je brzo i jednostavno...
O ovome za WiFi nisam ni razmišljao, meni normalno radi (znam da je Tattoo model imao nekih problema). Ali, izgleda i neki Magic primerci se "svađaju" sa ruterima >>WiFi Issue with Magic<< :dry: Koliko vidim sve su probali ali neće, a ništa ti ne garantuje ni promena rutera. Možda neko ima pametan savet.
I da, preseli pitanje ovde viewtopic.php?t=11739&start=200

luka_htc
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od luka_htc »

Na MAGICU mi je trenutno softver verzija 1.5.

Jel mogu da nekako upgradeujem na 2.0?

Hvala unapred, pozzzzzzzz :))))

nemanja-992
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 17. Apr 2010. 16:26

Post od nemanja-992 »

pokusavam da stavim obican hero rom na moj htc magic. e sad po uputstvima prvo treba da iskljucim telefon pa da ga ukljucim drzeci home+power. kad to odradim na telefonu mi se pojavi znak uzvicnik. zna li neko o cemu se radi i u cemu je problem??? hvala unapred.

edit: kad mi se pojavi ova uzvicnik ja opet stisnem home+power i pojavi se android system recovery utility i od opcija ima samo reboot apply sd card i wipe... i jos na dnu se pokazuje neki problem E:cant open /cache/recovery/command

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

pa ides tad kad imas uzvicnik alt + w pa onda alt+s a na sd kartici mora da ti rom bude u obliku update.zip
pretpostavljam da je to ta opcija apply sd card posto nemas qwerty tastaturu
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

nemanja-992
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nemanja-992 »

ubacio sam folder update.zip u mem card i onda iskljucio fon. onda otvorio ovaj recovery (hhome+power) i isao na wipe data/factory reset to sve odradi ali onda kad idem na apply sd card update.zip pise aborted. nemoze da otvori to. neznam sta mu je...

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

hm
pazi u update zip mora da bude rom onako kkao je na fonu da nije ubacen u neki folder ili sl
proveri to :wink:
i ne treba da bude folder nego file
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

nemanja-992
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nemanja-992 »

u folderu postoje tri foldera data, META-INF i system a osim toga postoji i file boot.img

pera987
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 30. Jan 2010. 15:47

Post od pera987 »

Hmm, da li ti je rootovan telefon, i stavljen custom recovery??? Cini mi se iz tvog posta da nije...

Odgovori