HTC Tattoo

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

xerosoft, pa on jedino moze da vidi ono sto imas u telefonu tj.sta ti je instalirano i koj ROM a ako ga ti flesujes posle toga sa oficijalnim rom-om i odneses na servis kako ce on da vidi koji si rom ti pre toga koristio ?
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Danas(tek) sam primetio da mi ne radi Geotagging.
Telefon je podesen,tj. stiklirano je Geo-tag photos,medjutim fotografije u sebi nemaju informacije o lokaciji.
Isao sam i "putanjom" Camera > Settings > Geo-tag photos(stiklirano).Pri inicijalizaciji kamere se pojavi ikona trazenja satelita,nakon 10-ak sec. ikona slicna snajperskoj meti,obavestavajuci me da je "fix" nadjen.
Medjutim,fotografije i dalje ne poseduju info o lokaciji,tj.: Latitude: 0 Longitude: 0.
Da li je neko imao slican problem i o cemu se radi?
Slika

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

cale, pogledaj npr iz ACDSee exif te fotke gde je sigurno bio uključen geo i gde je bila pronadjena lokacija (fix)
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

drjerremy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 25. Apr 2010. 22:24

Post od drjerremy »

dexxter, Da...Vracas sve kako je bilo pre nego sto si flesovao drugi rom....(podesavanja,instal i sl.)

Edit:
dimi89,
Ako ga flesujes sa oficialnim rom-om,koliko sam ja upucen,ti ga tada i unroot-ujes,sto ti u stvari i treba da bi sacuvao garanciju....sta si pre toga radio i koje si room-ove stavljao nije ni bitno....

Spojio i izmenio: IDzO
Prekrsio si nekoliko pravila foruma pa ti savetujem da procitas pravila, jer ako se tako nastavi bice ti brisane poruke!
*Zabranjeno je uzastopno postovanje, koristi opciju Izmeni *
*Nemoj citirati cele poruke vec samo delove na koje se odnosi tvoj odgovor. Nemoj citirati poruku iznad svoje ako na nju odgovaras.*
Sledeci put brisanje bez obavestenja!

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

gameforce,to sam prvo i uradio.Zatim sam upload-ovao fotografije na neke Geotagging online service,bas da bih se uverio 100%.
Nazalost,bio sam u pravu.Svaki servis je konstatuje kao obicnu fotografiju,bez geo lokacije.
Zaista mi nije jasno u cemu je problem?
Slika

Gaga3
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Mar 2010. 21:41

Post od Gaga3 »

drjerremy napisao:...posto je ocigledno da nikada nece izaci update za tattoo,opusti se i uzivaj...
Sto mislis da nikada nece izaci update........

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

cale, predlažem da izadješ napolje, startuješ bilo koji program koji koristi GPS i kada on pronadje lokaciju slikaš.
Onda ćeš biti siguran da li radi ili ne.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

drjerremy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od drjerremy »

Pa zato sto je izaslo mnogo boljih telefona nego sto je tattoo,i oni svi vec imaju 2.1 ...a koliko cujem uskoro izlazi i 2.2 ...U poslednjih mes dana,pet puta su menjali stav...cas izlazi update,cas ne...Po mom misljenju ako ga ne bude do kraja aprila....nece ga ni biti!!! Ja i ovako planiram da uzmem neki bolji HTC,a do tada koristim kuvani 2.1...nije bas savrsen,ali ga svakodnevno doradjuju,tako da ce uskoro i on biti full...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

gameforce, GPS radi.(nisam ni rekao da GPS ne radi).
Medjutim Geotagging opcija ne radi.
Pre prvog postovanja u vezi ovog problema,sem onoga sto sam naveo,uradio sam sledece:Startovao GPS->startovao GPS Status pplikaciju ->startovao Ndrive.Da bih se uverio da je GPS modul OK.Sve to perfektno radi.
Ali od geotagging-a nista.
S'toga i postavih pitanje,i dalje se pitam,u cemu je problem?
Slika

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

cale, nema drugog objašnjenja sem da softver za kameru ne upisuje sve potrebne podatke. Pretpostavljam da koristiš fabričku aplikaciju a ne neki 3rd party program za slikanje? Ovi drugi vrlo lako izostave svašta, upisuju samo osnovne informacije.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Da Miškoni,u pitanju je fabricki software.
Nisam doduse probao neku 3rd party applikaciju,ali predpostavljam da je to u pitanju.
"Previd" HTC-a.
P.S.Nesto i nisam iznenadjen.
Slika

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Moze li neko da mi posalje uputstvo na pvt kako da flesujem mob i ubacim kuvani rom 2.1?Probao sam na nekim sajtovima,ali nije htelo da mi odradi gold card.Sve odradim i na kraju kada trebam da proverim,jer mi uspeo gold card trazi mi da formatiram karticu.Karica je ScanDisc 2gb i citao sam da samo na Kingston 2gb moze da uspe godl card...Saljite uputstvo na cirko86@sbb.rs

Gaga3
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Mar 2010. 21:41

Post od Gaga3 »

ljudi mozda glupo pitanje ali gde mogu da pronadjem razgovor sa google talk-a, je l se cuva to negde?
HTC Tattoo

cone_np
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 27. Apr 2010. 10:56

Post od cone_np »

Jel moze neko da mi posalje na pp uputstvo za instaliranje free mape srbije za nDrive? Citam po forumu i vidim da su to neki nekima vec slali...
Hvala unapred

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Jos jedna stvar koju sam primetio kod ovog modela,to je apsolutno nepostovanje zadatih normi kod background data synchronizacije.
Recimo ako zadam Gmail app., background data synch na svakih 15 min. ona me obavestava mnogo ranije,recimo 1-5min. nakon prijema.(sto je naravno jos bolje,ali se ne poklapa sa mojim setovanjem od 15min.)
Kod Twitter app. odnosno HTC Peep,"nebitno je" da li zadam 15,30min ili 4h,frekvencija osvezavanja je apsolutno van pameti.Odnosno kada se njoj "ćefne".(na 12,21,47min. itd...)
Vremenska prognoza je tek prica za sebe.Iako je podeseno da se automatski osvezava,zna da "odradi" refresh po 10-15 puta dnevno,dok se nocu recimo desi jedanput ili se uopste i ne osvezava.
Da napomenem da su sve potrebne opcije vezane za sinhronizaciju stiklirane,Mobile network je On a sve pomenute applikacije stavljene na Ignore List-u.
Izvinjavam se na malo duzem postu,ali su ovo stvari koje me bas iritiraju.
S'toga me interesuje da li su ovi problemi vezani za samo ovaj model,ili je vec problem do samog software-a ili...sta je vec u pitanju?
Slika

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

da,i mene to dosta nervira...
recimo da mi apdejtuje meteorološku situaciju u glavnoj aplikaciji,ali ne i na vidžitu [na vidžitu kasnije,a to kasnije zavisi od njegovog 'raspoloženja']...

isto to mi radi i recimo sa muzičkim plejerom...što se tiče muzičkog plejera-lag je neodređen,nekada mu treba par sekundi nekada i do 40ak sekundi da skonta šta zapravo 'ide' zapravo...

nekada mi mejl stigne momentalno [notifikacija se pojavi kada i na kompu],a nekada 20min. i više iako mi je apdejt podešen na 5min... [mada se ovde dovodi pitanje mreže-možda i ona utiče na to...?]

sitnurija je to,nisu to neki preveliki problemi ['dečije bolesti']-možda zato i zaslušujemo 2.1 droid...!?

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

naravno da to kasni skoro svima po malo neka aplikacija koci slazem se sa vama dvojicom ali sve bi to resilo 2.1 ali tesko da cemo imati mi taj luksuz ja se iskreno nadam da cemo dobit update :unsure:
Iphone 4s white clear install

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Ljudi samo da vam javim da sam rutovao telefon i probao novi kuvani rom Android 2.1 Eclair.
Nisam bio zadovoljan kako izgleda,jer je interfejs totalno drugaciji...Posle toga sam skinuo zvanican rom 1.6 i instalirao ga cime sam unroot-ovao telefo i vratio na fabricka podesavanja.Tako da VIP ne moze da provali ako bi im odneo telefon,jer zvanican rom vraca sve na fabricko stanje...
Ako neko zeli da proba neka se javi za uputstvo.Sto se tice fabrickog roma nema potrebe da se cimate...Dovoljno je samo prikaciti telefon na kabl ukljuciti usb debbuging mod i kliknuti dva puta na exe ikonicu.Nakon toga update sam pocinje i kada se telefon restartuje to je to :D Ima da se skine Vodafon i HTC WWE fabricki rom,pa ako neko zeli da menja interfejs na Vodafon neka se javi :P

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

cenobite, xerosoft, Predpostavio sam da su u pitanju "decije bolesti".
Jer u tom slucaju,prelaskom na Eclair,nadam se do 2012god.,takvi problemi bice proslost.
Salim se,naravno.Sto se update-a tice,rumor-a je na desetine,dezinformativnih u 80% slucajeva,moje nade su minimalne.
Posto im je Tattoo doneo impresivnu zaradu i popularnost,cisto sumnjam da bi izbacivali update.
Ako si toliko zeljan Eclair-a/update-a,imas opciju Desire,ili na kraju krajeva Legend.
Nazalost,ali im je politika izgleda takva.
Na osnovu posta Ivan Cirkovic-a,koji je izrazio nezadovoljstvo doticnim rom-om,ne verujem da cu se upustati u avanture "kuvanih" rom-ova.
Vec cu od muke stati u red kao i svi ostali,za Desire naravno.
Slika

drjerremy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od drjerremy »

Pa Cirkovic je jedan od retkih koji su nezadovoljni sa 2.1....brzi je..ne baguje ko 1.6...a kada ga dorade full,to nece moci u zivotu da se poredi sa 1.6..

P.S. Cirkovicu,ko ti dao upustva za rut i t d ... :PPPPP

Odgovori