HTC Tattoo

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
yoker86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 20. Jun 2008. 00:38

Post od yoker86 »

Videh, to je 1.6 update :smutny: nadam se da ce nekad izbaciti 2.1 ili 2.2 ili nam ne preostaje nista sem da ubacimo neki kuvani rom

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

arcanabella, to što uključiš wifi nije dovoljno, on pronađe mreže, ali se nije konektovao ni na jednu. kad te obavesti da su neke mreže pronađene, moraš otvoriti wireless and networks, i kliknuti na connect kod neke od mreža koje je pronašao. kada se konektuje, pored ikonice signala stojaće ti indikator signala wifi mreže, koji je kao tačkica od koje se na gore šire talasi. Onda možeš na net. Svaki sledeći put kad startuješ wifi, on će se automatski konektovati na tu istu mrežu ako je pronađe. Ukoliko nađe neke druge, moraćeš za njih da uradiš istu stvar.

wuchkica, nema tu mnogo priče o ljubaznosti. Poenta je u tome da su i mnogi drugi čitali i tražili šta ih je zanimalo, pa šta ne nađu, to pitaju. Takva su pravila foruma....pogledaj koliko je ljudi koji su tek kupili ovaj telefon,pa zamisli da su svima odgovarali na ista pitanja....svaki drugi post na forumu bi bio identičan. Ako smo mi svi čitali gomile strana i našli rešenja raznih problema koje smo ovde postavili, trošeći sopstveno vreme, možeš i ti to da poštuješ pa da potrošiš malo svog vremena da pronađeš ono što te zanima.

A sad da ti odgovorim ono što znam:

Teme postoje ali kao zasebni programi, ali ne funckionišu tako dobro jer se ne slažu sa Sense UI. Možeš menjati pozadine.

Programe i igrice van marketa možeš naći na mnogim sajtovima, ali ti niko ovde neće dati tačnu adresu jer je liknovanje ka pirateriji na forumu zabranjeno. Uostalom imaš temu o android aplikacijama pa tamo možeš saznati mnogo više.

Maskicu potraži na oglasima, i aukcijskim sajtovima sigurno je ima....videh na par mesta.

T9 ne možeš da isključiš jednom za svagda nikako, osim ako staviš da ti i u portrait režimu stoji qwerty tastatura. Ako držiš običnu alfanumeričku, moraš pre svakog pisanja da gasiš t9.

Telefon nema blic, zašta je dovoljno okrenuti zadnju stranu i videti da ničeg nema pored kamerice...

Maska se skida tako što prvo poklopac klizneš na gore, zatim lagano odvojiš noktima onaj donji deo, a potom i prednju masku. Ako nisi sigurna da smeš sama da se upustiš u to, idi do Vipa, pa nek ti neko od prodavaca pokaže. Nije teško ali maske se čvrsto drže i treba se malo pomučiti.

Mislim da sam bio i više nego predusretljiv, ali od sada čitaj teme koje te zanimaju.

belimedved
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 29. Maj 2010. 00:56

Post od belimedved »

Forum je odlican mozes da pronadjes skoro sve sto te zanima, Samo sto nisam primetio da ima neku vrstu pretrage da bi mogo da se fokusiras na odredjenu rec,program,savet i td. Pretraga telefona je ok .

yoker86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od yoker86 »

Jedno kratko pitanje, skinuh onaj novi Orange ROM za Tattoo, pa interesuje ako izvrsim update da li moze da se desi da fon vise ne podrzava mrezu domacih operatera? I da li je neko probao napomenuti novi oficijalni ROM?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

yoker86, Verovatno nećeš ni moći da instaliraš taj ROM, a i što bi instalirao Orange ROM kad ništa novo nećeš time dobiti.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

yoker86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od yoker86 »

Nesto sam citao na xda devel. da je ROM brzi, pa misleh da probam...Ali mi se ne reskira ako postoji mogucnost da ga zakljucam za Orange mrezu...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

belimedved, nisi bas pazljivo trazio inace bi primetio da pretraga postoji, na dnu svake stranice imas opciju Traži
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

belimedved
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 29. Maj 2010. 00:56

Post od belimedved »

Upravu si nisam primetio. Onda 10+ za forum.
Nego yoker86, posto si uspeo da sikines taj ROM instaliraj ga pa nam javi kakve promene si primetio. :D
Ja sam probao da ga skinem ali nece.

The_Saint
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 15:43
Kontakt:

Post od The_Saint »

Pozdrav svima, pre par sati sam pazario HTC tattoo, ceka me dugo citanje postova, oslepecu, jedino bih zamolio posto sam negde pokupio da je Ninolina cini mi se slala porukice na private, gde ima da se kupi folija za htc tattoo???

Hvala unapred.

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

The_Saint, posalo sam ti na private poruku sto se tice folije,a koliko si platio telefon i u kakvom stanju ako je polovan
Iphone 4s white clear install

Resničanin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 02. Mar 2007. 23:05
:: Lumia 520

Post od Resničanin »

evo ja sam moj uzeo pre 2 dana u VIP-u, dobio sam sve u full-u za 1 dinar, 325 tarifa + 1GB interneta :D. sve u svemu zasada su moji utisci ovakvi:

Prednosti:

-Android 1.6
-pregrst aplikacija i igrica za telefon (prosto ne znam koje da skinem :roll: yasada ih skidam preko ANDROID Market-a)
-brz telefon :)
-ekran odlicno reaguje na dodir, samo sto se morate priviknuti na neke opcije gde se nalaze (cesto pritisnem na pomoc ako hocu da kucam sa 2 prsta :D )
-mogucnost iskljucivanja mobile network(interneta) 8)
-vrlo lak nacin menjanja maske
-kupljen u VIP-u i jos otkljucan je za sve mreze :D

Mane:

-nemogucnost osvezavanja na Android 2.x ili vise :dry:
-nemogucnost bluetooth transfera (moguc tek od Android-a 2.1) :ohmy:
-kvalitet slika "uhvacene" ovim telefonom pa trebate da imate mirnu ruku, a i snimanje video zapisa (fps verovatno nije isti, pa se cesto verovatno smanji, pa video zapis dodje do kvaliteta kao da je sniman nekim "š" telefonom) :|
-prema meni zasada slaba autonomija (baterija slabo traje), manje od 1 dan :wacko: :o
-morate da se pomucite ako zelite da skinete zadnji poklopac :D

Od aplikacija koje sam skinuo preko Market-a imam:

2010 World Cup, Barcode Scanner, eBuddy, Facebook (for Android), Google Sky Map, Handcent SMS, Opera Mini 5, onda 2 aplikacije ya biranje Ringtonova :oops: , Shazam, WeFi, WikiMobile, Zedge.

Preporucite koje jos programcice da skinem, npr za navigaciju itd. :D
KISS ME I AM 93

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

Resničanin, za ovde ti bolja ne treba od google mapa jer imas dovoljno megabajta za to jedino ako ides vani onda instaliraj Ndrive ili Copilot jednu ot te dve,jer one rade bez interneta samo pomocu GPS,a sto se tice google mapa javi se na private da ti posaljem aplikaciju najnovijih google mapa,svidet ce ti se.
Iphone 4s white clear install

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

A kad smo kod tog gps,u zivotu nisam imao telefon koji je teze hvatao signal,ne! ne pricam o kompatibilnosti ili o ispadanju sa rute dok je uljucen ndrive,vec o slabom prijemniju u telefonu...imam utisak da su ubacil nesto najjadnije sto ima.Imao sam podosta htc telefona,ugalvnom na W.M. platforimi i nisu imali takav problem,vec naprotiv.

Gaga3
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Mar 2010. 21:41

Post od Gaga3 »

Majkon nije do telefona , vec do N drive , ja sam koristila jednu verziju N drive i uzasno tesko je hvatao signal, a sad sam instalirala drugu verziju i signal hvata bez ikakvih problema....

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Sto se tice gps to je do ndrive-a...i toga sto je krekovana verzija losa.Koristio sam ndrive i mucio se ali nakog toga sam stavio igo koji iz prve hvata satelit,konektuje se i radi bez problema.Znaci nije do telefona,vec do programa.Sto se baterije tice traje mi po 3 dana,a ne znam sta vi radite sa telefonom kada vam traje 1 dan? :wacko:
Da li je doticni gospodin uspeo da instalira orange update?Zanimaju me utisci i mislim da je to isto,samo sto je interfejs malo izmenjen...

makibiki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Sep 2008. 05:43

Post od makibiki »

Hteo bih da rutujem fon zbog navigacije da bih mogao da instaliram igo,ali me interesuje dal se gubi tako garancija? odgovor predpostavljam koji je ali aj da pitam cisto da potvrdim :) .... a sto se tice tog hvatanja signala,meni na google maps hvata super.... hvala vam

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

makibiki, nisam siguran da li se gubi garancija, ali sam zato siguran da postoji postupak za "anrutovanje" kojim vracas telefon na pocetno stanje. To mu dodje kao inastalacija svezeg sistema.
poz

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Postoji mogucnost da se unroot'uje telefon i da vratis sve u prethodno stanje ili da instaliras svezi update 1.6 koji ima da se skine sa interneta.To je zvanican update...Tako da sto se garancije tice uvek si zasticen :lol:

http://www.filestube.com/faad6c01e7899b ... river.html

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Ljudi da li je ovo moguce?Windows mobile 6.5 na htc tattoo :| :| :|

http://www.solomobi.com/viewproduct.asp?pro_id=3626

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ivan Cirkovic, solomobi ti je poznat po prodavanju koneskih kopija kojecega, tako da me ne bi cudilo da je ovo kopija, u koju stu strpali win mob, sto im ne bi bio prvi put, radilo se to ranije i sa iphone dizajnom.

Odgovori